Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
tizenpáezer annyit tesz, hogy 20 alatt

és neki erősített van, nem egy sima gyári.

40perc? :lol:

mit tökölsz ennyit? :lol:

Átt kell öltöznöm, mert nem munkásruhába megyek a boltba. És benne van utánna fürdés is, meg közben a kávé. :D :huh:

Elküldve
Átt kell öltöznöm, mert nem munkásruhába megyek a boltba. És benne van utánna fürdés is, meg közben a kávé. :D :huh:

úgy azé már kicsit szűk idő

de egy 20-30perc alatt sztem nyugodtan megvan

kicsavarod a gátlókat -10 perc

megemeled egyikoldalon, kiveszed a rugót 5 perc, aztán be a másik, ugan ez a másikoldalon

akkor 20 perc

a gátlókat meg visszacsavarni márcsak 8perc :lol: :lol:

Elküldve
úgy azé már kicsit szűk idő

de egy 20-30perc alatt sztem nyugodtan megvan

kicsavarod a gátlókat -10 perc

megemeled egyikoldalon, kiveszed a rugót 5 perc, aztán be a másik, ugan ez a másikoldalon

akkor 20 perc

a gátlókat meg visszacsavarni márcsak 8perc :lol: :huh:

Hát azért a kereket sem árt levenni, mert anélkül elég nehezen férsz hozzá. Meg egyszerre kell csinálni, mert ugye a híd egyben van, úgyhogy bakolni is kell. Én a kocsit bakoltam, és a hidat emeltem az emelővel, hogy be lehessen tekerni az anyát a gátló végén. És vigyázzni kell, mert ha kiugrik az emelő akkor eléggé odacsap a híd. Biztonságosabb, de tovább tart, ha alábakolod a hídat, és ráengeded a kocsit. Utánna visszaemeled a kocsit és fel a kerekeket.

Elküldve
Hát azért a kereket sem árt levenni, mert anélkül elég nehezen férsz hozzá. Meg egyszerre kell csinálni, mert ugye a híd egyben van, úgyhogy bakolni is kell. Én a kocsit bakoltam, és a hidat emeltem az emelővel, hogy be lehessen tekerni az anyát a gátló végén. És vigyázzni kell, mert ha kiugrik az emelő akkor eléggé odacsap a híd. Biztonságosabb, de tovább tart, ha alábakolod a hídat, és ráengeded a kocsit. Utánna visszaemeled a kocsit és fel a kerekeket.

:huh:

hát...

a híd tekeredik igazából....

de ha ennyira annyira, akkor krokival emelek már (:lol:

horognál megemelem, kiesik a rugó :lol:

Elküldve
Tizenpárból? Akkor én meg bemegyek a bótba, és veszek 22-ért ujjat, kihozom, és a parkolóban berakom 40perc alatt. :lol:

Klikk ide!

és ha beleteszel 400 kiló másolópapírt a hátuljába mersz még járdára parkolni vele? :lol: Csak mert én igen :D :huh:

Elküldve
és ha beleteszel 400 kiló másolópapírt a hátuljába mersz még járdára parkolni vele? :lol: Csak mert én igen :D :huh:

Mérne mernék? Szerinted a küszöböt, kipuffot, minek tartom? :lol:

Elküldve

Cseréltem gólyalábat csütörtökön.

Induláskor, és fékezéskor egyenesben haladva apró roppanásokat, hallani.

Lehet a cserés gólyalábam is toronycsapágyas ?

Milyen az, amikor a gömbcsukló kuka ?

Elküldve
Cseréltem gólyalábat csütörtökön.

Induláskor, és fékezéskor egyenesben haladva apró roppanásokat, hallani.

Lehet a cserés gólyalábam is toronycsapágyas ?

Milyen az, amikor a gömbcsukló kuka ?

Sztem a toronycsapágy inkább ropog a kormány tekergetése közben.

A koppanás inkább az alsó talpas vagy a kormánygömbfej lógására utalhat

Emeld fel azt az oldalt feszegesd a talpast (csavhúzó, pajszer...stb), jól észrevehető ha lóg, ha van segítőd az mozgassa a kereket jobbra-balra, közben tedd a kezed a kormánygömbfejre, ha lóg érezhető mozgatás közben a koppanás. Ha nagyon lóg hangja is van, de akkor már nagyon sürgősen cserés

Elküldve
Sztem a toronycsapágy inkább ropog a kormány tekergetése közben.

A koppanás inkább az alsó talpas vagy a kormánygömbfej lógására utalhat

Emeld fel azt az oldalt feszegesd a talpast (csavhúzó, pajszer...stb), jól észrevehető ha lóg, ha van segítőd az mozgassa a kereket jobbra-balra, közben tedd a kezed a kormánygömbfejre, ha lóg érezhető mozgatás közben a koppanás. Ha nagyon lóg hangja is van, de akkor már nagyon sürgősen cserés

Pont a kormány tekerése közben van csöndben..

Amikor ki volt szedve a régi gólyaláb, néztem kormánygömbfejet is és a talpast is és jónak tüntek.

A fene tudja. Elbizonytalanodtam.

Csak azt tudom, nem lötyögtek.

Elküldve
Pont a kormány tekerése közben van csöndben..

Amikor ki volt szedve a régi gólyaláb, néztem kormánygömbfejet is és a talpast is és jónak tüntek.

A fene tudja. Elbizonytalanodtam.

Csak azt tudom, nem lötyögtek.

kiszedve lehet nem érezted, de bent a helyén már előjöhet.

és ha fékezéskor csinálja, akkor szerintem is vmi gömbfej, illetve szilentek hogy festenek??

Elküldve
kiszedve lehet nem érezted, de bent a helyén már előjöhet.

és ha fékezéskor csinálja, akkor szerintem is vmi gömbfej, illetve szilentek hogy festenek??

A kormánygömbfej az tavalyi cserés.

A talpas, meg még eredeti. Szegecselt. Lehet az ?

Elküldve

Ha szegecselt,akkor 100%,hogy gyári.

Ha fékezéskor kottyan,zörren meg,inkább trapézkar szilenteket nézném meg,főleg a trapéz első szilentje szokott elszállni.

Ha a kormányösszekötő vagy alsó talpas a szar,akkor "sétálna" egyenes úton.Mondjuk az már elég extrém eset!

Elküldve

Ha fékezéskor kottyan,zörren meg,inkább trapézkar szilenteket nézném meg,főleg a trapéz első szilentje szokott elszállni.

Ha a kormányösszekötő vagy alsó talpas a szar,akkor "sétálna" egyenes úton.Mondjuk az már elég extrém eset!

J0hnnv jó a tünetleírásod.

Tényleg olyan kottyanásféle az a hang.

Na meg a másik. Az úton egyáltalán nem sétál. Az egyenesfutása tökéletes.

Mekkora meló az az első szilentcsere ?

Elküldve

első?

nem a hátsó? a függőleges?

a hátsóról van leírása a gyíkban...

azt használhatod, az első még könyebb cserélni, de a menet ugyan ez, csak nem a hátsót nyomod ki, meg vissza a régit, hanem az elsőt.

Elküldve

Aknán felbakol.

Kerék le.

Talpas leold,kiüt.

Stabrúd(ha van)leköt.

Gólyalábat félrehúzod,18-as velláskulcs az első csavarhoz és ha jól emléxem 21 a hátsóhoz a lengőkarnál.

Ha kivetted,fűrészlappal kivágod a régi szilentet,aztán finom csiszpapírral kitakarítod a helyét,szilikonzsírral megkened és mehet is be az új.

Satuba befogod egy nagy crowa fejet raksz elé és szép egyenletesen benyomod a helyére.

A hátsó függőlegest szintén így,de ott crowa nem lesz elég,kell egy megfelelő átmérőjű csődarab.

Satuból csak jó nagy legyen,ami bírja a hajszát,nehogy szétszajítsátok mint mi tettük! :huh:

Mondjuk mielőtt cseréled aknán állva érdemes lenne egy jó méretes pajszerral megfeszegetni mi is kottyan.

Elküldve
Aknán felbakol.

Kerék le.

Talpas leold,kiüt.

Stabrúd(ha van)leköt.

Gólyalábat félrehúzod,18-as velláskulcs az első csavarhoz és ha jól emléxem 21 a hátsóhoz a lengőkarnál.

Ha kivetted,fűrészlappal kivágod a régi szilentet,aztán finom csiszpapírral kitakarítod a helyét,szilikonzsírral megkened és mehet is be az új.

Satuba befogod egy nagy crowa fejet raksz elé és szép egyenletesen benyomod a helyére.

A hátsó függőlegest szintén így,de ott crowa nem lesz elég,kell egy megfelelő átmérőjű csődarab.

Satuból csak jó nagy legyen,ami bírja a hajszát,nehogy szétszajítsátok mint mi tettük! :huh:

Mondjuk mielőtt cseréled aknán állva érdemes lenne egy jó méretes pajszerral megfeszegetni mi is kottyan.

Na és a csavarokat terhelt állapotban kell meghuzni. Vagyis a kocsi sulya alatt, hogy ne feszüljön a szilent mikor le van engedve az autó.

Elküldve

Egy j.e. féltengely csere kinéz nekem ha szerencsém van... Elszállt az ABS-em.

Úgy tűnik a féltengelyen levő fogas tárcsa és a jelfogó közé szorult valami kő, ami ledarálta a fogakat. Utángyártott féltengely 12 ezertől indul, és 30-ig tart. Gyári 110 ezer.... :huh:

Ha nincs szerencsém akkor a jelfogó is sérült és akkor az anyagár + 35 ezer! :lol:

Szép Karácsonyom lesz....

Elküldve

Úgy tűnik a féltengelyen levő fogas tárcsa és a jelfogó közé szorult valami kő, ami ledarálta a fogakat. Utángyártott féltengely 12 ezertől indul, és 30-ig tart. Gyári 110 ezer.... :huh:

Ha nincs szerencsém akkor a jelfogó is sérült és akkor az anyagár + 35 ezer! :lol:

Bontott féltengely esetleg? :lol:

Elküldve

Úgy tűnik a féltengelyen levő fogas tárcsa és a jelfogó közé szorult valami kő, ami ledarálta a fogakat. Utángyártott féltengely 12 ezertől indul, és 30-ig tart. Gyári 110 ezer.... :lol:

Bontott abs kockát nálunk 5000-ért adnak...

Nekem az 1,8-ason alig látszódtak a fogak, mégis ment vele az ABS... A jobbos kockát cseréltem, mert kh-s volt

Ha kell van bekötési rajzom hozzá valahol, azzal lehet fenn az abs vez-nél mérni a jeladókat egyenként :huh:

Egyébként ha indítás után égve marad az abs lámpa az jeladó, esetleg elektronika hiba (lehet csak a biztije) ha elalszik és néhány méter után megint kigyullad akkor lehet a fogas tárcsa hibája

Közben megtaláltam a bekötési rajzát

Elküldve
Bontott abs kockát nálunk 5000-ért adnak...

Nekem az 1,8-ason alig látszódtak a fogak, mégis ment vele az ABS... A jobbos kockát cseréltem, mert kh-s volt

Ha kell van bekötési rajzom hozzá valahol, azzal lehet fenn az abs vez-nél mérni a jeladókat egyenként :huh:

Egyébként ha indítás után égve marad az abs lámpa az jeladó, esetleg elektronika hiba (lehet csak a biztije) ha elalszik és néhány méter után megint kigyullad akkor lehet a fogas tárcsa hibája

Közben megtaláltam a bekötési rajzát

Igen, úgy kezdődött vagy fél éve, hogy erős csikorgást hallottam a j.e. keréktől. Megálltam, majd tolattam egyet - kettőt. Elmúlt a csikorgás. Aztán kezdődött, hogy menet közben egy egy jobbos gödörnél felgyulladt az ABS lámpa. Megálltam, újra indítottam és elaludt. Ezt megcsinálta 3-4 naponként egyszer, kétszer. Végül teljesen besz@rt.

Köszi a kapcsolási rajzot, próbálom hasznosítani....

Elküldve
5-10 között mondta a szerelőm, én nem kérdeztem. 5 ezer különbséget nekem megér az új.

Egy jobb állapotú gyári bontott külső csuklóval szerintem jobban jársz,mint egy kétes minőségű utángyártott valamivel.

Elküldve
Igen, úgy kezdődött vagy fél éve, hogy erős csikorgást hallottam a j.e. keréktől. Megálltam, majd tolattam egyet - kettőt. Elmúlt a csikorgás. Aztán kezdődött, hogy menet közben egy egy jobbos gödörnél felgyulladt az ABS lámpa. Megálltam, újra indítottam és elaludt. Ezt megcsinálta 3-4 naponként egyszer, kétszer. Végül teljesen besz@rt.

Köszi a kapcsolási rajzot, próbálom hasznosítani....

Aha, ismerős jelek...Nekem is ezt produkálta, a csikorgás kivételével, de nálam túl messze volt a jeladó a tárcsától (legalább is azt hittem) Időnként, ha rájött egy-két gödörnél kigyújtotta a lámpát, újraindításra elaludt. A furcsa, hogy nekem megszűnt a jelenség aksicsere után, de az haldoklott.

Mikor megvettem hazafelé gondoltam kipróbálom az ABS-t, néptelen szakaszon satu... és pofáraesés, olyan szépen csúsztam négy keréken ahogy illik :lol:

A tetű tulaj úgy javította meg, hogy kiszedte a visszajelző izzóját :huh: Engem meg sajnos nagyon zavar, ha valami nem müxik az autón, így addig nyomoztam, javítgattam, míg jó nem lett :lol:

Végülis a jobb e. kockát cseréltem 2× , bal e.-nél meg a csati volt kh-s...

Elküldve
Egy jobb állapotú gyári bontott külső csuklóval szerintem jobban jársz,mint egy kétes minőségű utángyártott valamivel.

Csak az a kérdés, hogy hol találok egy "jobb" állapotú gyári bontottat? Az útiköltségért meg kifizetek többet mint a differencia. Arról már nem is beszélve, hogy nincs mikrométerem, hogy leellenőrizzem a kopottságát.

Ha az utángyártott mérethibás, az rögtön kiderül a beszerelésnél, és garancia van rá. A "vasat" meg már elég jól ismerik Kínában is.... :huh: Ez meg csupán "vas".... :lol: Nem egy high tech termék.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.