invictus Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 mint az ominál is írtad már am ez az ABC ilyen formában sztem nem csak nekem ujdonság, meglehet vagyunk még páran gyengébbek <_< Hát már a Peugeot 607-esben is volt egy minimális rendszer a dőlés és bólintás ellen, de ez elég kezdetleges volt és csak a lengéscsillapítók keménységével operált, ez volt a CDC. De egy rendes ABC-hez légrugó dukál, azzal valósítható meg rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Remélem nem baj ha megjegyzek valamit a hátsó kerekek kormányzásáról, hogy ne legyen nevetség tárgya. Igen, de itt messze nem erről van szó <_< Azért, ha valaki -ez esetben az ADAC- logikus, évtizedes tapasztalatokkal egyszercsak szembe megy, nem árt, ha minden állítása megállja a helyét. Szerintem az első defekt veszélyesebb (ne legyen hátsó sem :lol: ) Kitartanék a jobb fékezhetőség és kormányozhatóság mellett. Ez nem tudom miért jelenti azt, hogy a hátulja mindegy, csak legyen ott valami ami gurul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 őszintén? vezettél már úgy hogy megcsúszott neked a hátulja kanyarban? Persze egész télen ezzel szórakoztam. <_< Most nem a tizedmiliméterekről van szó, hanem úgy általánosságban, hogyha nem egyforma a 4 gumi, akkor a kopotabbak legyenek elöl. Amúgy meg félidőnél cserélni kell, aztán akkor egyformán kopnak. Hacsak 2 téli gumid van, akkor mit ajánlanak hová tedd? Ugyanaz a szitu nem? Vagy ez sem így van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Azért azt, hogy csúszkálsz a havon és húzogatod a kézit nem teljesen ugyanaz, mintha mész az úton és megindul a hátulja magától :lol: De milyen igaz! :lol: A kézifékes rángatózás legfeljebb nyári, száraz úton jó arra, hogy valaki a csajok előtt felvágjon mintha amerikai rendőr lenne (a filmekben....) De ott is jobb, ha maga helyett kaszkadőrt alkalmaz a delikvens. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 De milyen igaz! :lol: A kézifékes rángatózás legfeljebb nyári, száraz úton jó arra, hogy valaki a csajok előtt felvágjon mintha amerikai rendőr lenne (a filmekben....) De ott is jobb, ha maga helyett kaszkadőrt alkalmaz a delikvens. <_< ki minek milyen értelmét látja nem rendeltetésszerű használat, de télen sokszor jol jön a kézifék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 ki minek milyen értelmét látja nem rendeltetésszerű használat, de télen sokszor jol jön a kézifék. Húzgáld a kézit ha jól esik, csak ne altasson el a tudat, hogy mondjuk egy parkolóban meg tudod fogni a csusszanó kocsit. Az úton ott vannak a tereptárgyak, többi közlekedő stb., stb. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Húzgáld a kézit ha jól esik, csak ne altasson el a tudat, hogy mondjuk egy parkolóban meg tudod fogni a csusszanó kocsit. Az úton ott vannak a tereptárgyak, többi közlekedő stb., stb. <_< nem rángatom össze vissz a kézit... attól, hogy szeretek tök üres egyenes utcákon keresztbe menni, meg egy két kanyart bepróbálni, attól nem megyek a többi kocsi között keresztbe... de ha már edódik csak egy olyan eset, amit a kézis csúszkálásokból meg tudok oldani, az már jó.és volt már ilyen :lol: pl hogy ne a fékbe álljak bele :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 nem rángatom össze vissz a kézit... attól, hogy szeretek tök üres egyenes utcákon keresztbe menni, meg egy két kanyart bepróbálni, attól nem megyek a többi kocsi között keresztbe... de ha már edódik csak egy olyan eset, amit a kézis csúszkálásokból meg tudok oldani, az már jó.és volt már ilyen <_< pl hogy ne a fékbe álljak bele :lol: Egy zsiguli erre sokkal megfelelőbb. Kibelezed, hátsó dob ki, rugókat megvág, egyebek és máris kész a játszósautó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 őszintén? vezettél már úgy hogy megcsúszott neked a hátulja kanyarban? Őszintén igen. 15 éve volt, és nem engedett az igazgatóm csak 2 téli gumit venni a kocsimra. A havas utcasarkon,balra nagyívben befordulásnál csináltam egy piruettet. Attól kezdve tudtam, hogy hol a határ.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Egy zsiguli erre sokkal megfelelőbb. Kibelezed, hátsó dob ki, rugókat megvág, egyebek és máris kész a játszósautó. :lol: ez megint másamiről most beszélsz, mg én :lol: te az örömautózásról beszélsz, én meg arról, hogy esetenként előforduló abrakadabrákat hogy oldunk meg az astrával <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 ez megint másamiről most beszélsz, mg én :lol: te az örömautózásról beszélsz, én meg arról, hogy esetenként előforduló abrakadabrákat hogy oldunk meg az astrával <_< Hát úgy hogy teszünk a hátuljába egy kicsontozott zsigulit, és akkor olyan nehéz lesz hogy nem fog megcsúszni :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Hát úgy hogy teszünk a hátuljába egy kicsontozott zsigulit, és akkor olyan nehéz lesz hogy nem fog megcsúszni :lol: :lol: fogyasztásra, esztétikára való tekintettel inkább elenkormányzok, és gázt adok <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Én meg amondó vagyok,hogy hiába van a kezemben több mint 200EKm 2005 óta,még mindig találkozom váratlan helyzetekkel pedig napi szinten ülök autóban a meló miatt. Sosem szabad nagypofával beülni,hogy én mindnt kitudok védeni...ez sajnos nem igaz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Én meg amondó vagyok,hogy hiába van a kezemben több mint 200EKm 2005 óta,még mindig találkozom váratlan helyzetekkel pedig napi szinten ülök autóban a meló miatt. Sosem szabad nagypofával beülni,hogy én mindnt kitudok védeni...ez sajnos nem igaz. Ez abszolút igaz. És attól, hogy valaki rángatja a kéziféket, nem lesz több tapasztalata, ezeknek úgysem a feneke indul meg. De ez csak az én privát véleményem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május12, 2009 Megoszt Elküldve Május12, 2009 Ez abszolút igaz. És attól, hogy valaki rángatja a kéziféket, nem lesz több tapasztalata, ezeknek úgysem a feneke indul meg. De ez csak az én privát véleményem. legyen is nekem volt olyan, hogy kitolta az orrát, azt visszahoztam, utána kitolta a seggét nah? azért vmi tapasztalat csak lesz, ha már más nem is, de legalább tudom, hogy a FÉKRE NEM lépünk. de amit JOhnny mondott, mindig lesz valami váratlan, amit még nem tapasztaltunk, és meglep, szóval megfontolva <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelcsa Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 én szerintem mindig a hajtott tengelyen legyen a jobb gumi annak kell többet dolgozni!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Érdekes <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Amúgy meg félidőnél cserélni kell, aztán akkor egyformán kopnak. Ez a legnagyobb hülyeség egyébként. Régebben a wareszon lehet hogy ez bevett szokás volt spórolás miatt, de most már más idők járnak, bezony bevezették a futómű dőlésszög fogalmát <_< Ha a jó félidős gummákat előlről hátra pakolod, akkor nagyban csökkented hátul a tapadást, mivel az első gumik negatívosan kopnak, azaz belül kicsit jobban, még ha ezt annyira nem is látod rajtuk :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Én meg amondó vagyok,hogy hiába van a kezemben több mint 200EKm 2005 óta,még mindig találkozom váratlan helyzetekkel pedig napi szinten ülök autóban a meló miatt. Sosem szabad nagypofával beülni,hogy én mindnt kitudok védeni...ez sajnos nem igaz. Igazad van! Ééééés még valami kell a balesetmentes vezetéshez: EGY NAGY ADAG SZERENCSE! Szerencse nélkül nem megy, és fordítva meg pláne igaz, hogy csak szerencsével pedig sehogy sem megy.... <_< Nekem eddig szerencsém volt, és nem okoztam balesetet. Aztán jön a vénség, és nem szeretném magam viszont látni úgy mint egy gimista osztálytársamat nemrégiben. Ő eddig (40 év) balesetmentes volt, de egyre másra kezdi zúzni a kocsiját (mert az érzékei tompulnak). Egy másik is most szenvedett komoly balesetet, össze kellett csavarozni a lábát..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 azért vmi tapasztalat csak lesz, ha már más nem is, de legalább tudom, hogy egyes borulásoknál melyik oldalon kapaszkodj <_< :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 egyes borulásoknál melyik oldalon kapaszkodj <_< :lol: :lol: annyira vadul nem rángatom :lol: egyébként... szerencse.... 3x tört a kocsi, egyszer bennese ültem, egyszer 5 el tolattam, 3.x meg flváltottam 2ből 3 ba és akkor... asszem nem vagyok az a szerencsés tipus ilyen téren. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 annyira vadul nem rángatom <_< egyébként... szerencse.... 3x tört a kocsi, egyszer bennese ültem, egyszer 5 el tolattam, 3x meg flváltottam 2ből 3 ba és akkor... asszem nem vagyok az a szerencsés tipus ilyen téren. "3x meg flváltottam 2ből 3 ba és akkor... " ezt nem értem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 "3x meg flváltottam 2ből 3 ba és akkor... " ezt nem értem. lemaradt egy pont. javítottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 lemaradt egy pont. javítottam. Mondjuk így se érthetőbb, hogy lehet váltással balesetet szenvedni... meghúzódott a kezed? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május13, 2009 Megoszt Elküldve Május13, 2009 Mondjuk így se érthetőbb, hogy lehet váltással balesetet szenvedni... meghúzódott a kezed? <_< úgy betolta 3ba, hogy a fűtésbox fogta meg a kezét :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts