Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Vekié olcsóbb, de azon kell egy kicsit hegesztgetni, a fékerőszabályzó konzolját. 15-20 körül van kompletten.

Igaz, azt is be lehet rakni, de az szélesebb. Nem???

Elküldve

pont erről beszéltünk nem is olyan rég, hogy miért is jó a veki híd, illetve miért nem.

Ferkonál 20volt egy komplett hátsóhíd astráról, de neki is ritkán van.

30-40 az horror.

de gondolom, azért mert ritka.

Elküldve
Vekié olcsóbb, de azon kell egy kicsit hegesztgetni, a fékerőszabályzó konzolját. 15-20 körül van kompletten.

nekem az astrán két "patron" van a kasztni alján, és csak gumifékcső megy hozzá.

nem is tudta még senki a működési elvét elmagyarázni, de a vekin másfajta van?

Elküldve
nekem az astrán két "patron" van a kasztni alján, és csak gumifékcső megy hozzá.

Az astrán fix fékerőszabályzó van,nekem pl a corsán terhelésfüggő...hétvégén cseréltem...elég nagy szívás.

Elküldve

igen, és a vekiét kell hagyni és bekötni. tárcsára nem jó a fix fékerőcsökkentő.

Az astrán fix fékerőszabályzó van,nekem pl a corsán terhelésfüggő...hétvégén cseréltem...elég nagy szívás.

Astrákon is csak az 1.4 puritán verziókon van ilyen fix ;)

Elküldve
Astrákon is csak az 1.4 puritán verziókon van ilyen fix ;)

Bezzeg a corsan szabályozható van és el is kezdett folyni...kicseréltem,de 6db fékcsövet újra kellett gyártatnom.

Elküldve

8V-s GSi-nél is fix van, ugyanolyan mint az 1.4-esnél, amikor csináltuk ezen filóztam 2 hétig és kiderült, hogy ugyanaz van rajta. ;)

Elküldve
8V-s GSi-nél is fix van, ugyanolyan mint az 1.4-esnél, amikor csináltuk ezen filóztam 2 hétig és kiderült, hogy ugyanaz van rajta. ;)

Akkor úgy mondom, hogy 94 után már csak a fapad kisköbcentiben volt fix tudtommal.

De előtte is az összes tárcsás hídnál szabályozott volt.

Elküldve

mit jelent az hogy fix, és mit az hogy szabályozható.

azt hogy nem is "figyeli" nekem hogy van terhelve?

csak egy gyári értékre van beállítva?

én eddig semmiféle verziót nem tudtam erre elképzelni, hogy működhet.

más autón láttam, hogy rugó rudazat, külön konzolocska, és ahogy mozog a híd, úgy az egész cucc mozog, és azt látni hogy működik, de ez a kis patron...

Elküldve
igen, az csak egy fix értékkel csökkent.

akkor ezért nem tud megcsuszni a hátsó fék, csak jóval az első csúszása után, illetve olyan felületen.

Elküldve
igen, az csak egy fix értékkel csökkent.

Az egyiket nyomástartó szabályozónak, a másikat nyomás aránytartó szabályozónak hívják, és akkor így egészen pontosak vagyunk. ;)

Elküldve
Sziasztok. Kérdés: Gólyalábból hogy a leg célszerübb kivenni a lengéscsillapítót??

Lecsavarod a kupakot a tetejéről... ezt nem lehet bonyolítani ;)

Elküldve
Lecsavarod a kupakot a tetejéről... ezt nem lehet bonyolítani ;)

A problémám az lenne,hogy mennyire nagy szivás kihúzni a gólyalábból. Vagy csak kicsusszan?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.