Reeckatee Elküldve Október14, 2008 Megoszt Elküldve Október14, 2008 Van valakinek tapasztalata a Gabriel, és az Alko gátlókról ? No meg a Bilsteinről ? Nekem is Alko-k vannak hátul de idáig jól teljesítenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október14, 2008 Megoszt Elküldve Október14, 2008 Van valakinek tapasztalata a Gabriel, és az Alko gátlókról ? No meg a Bilsteinről ? Mondok negyediket: Sachs :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október15, 2008 Megoszt Elküldve Október15, 2008 Mondok negyediket: Sachs :lol: Szintén! Az van... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Október15, 2008 Megoszt Elküldve Október15, 2008 Tudom, hogy van negyedik is, meg ötödikként a kayaba, de a bolt ahova bementem, kapnék 35 % kedvezményt, és a palettán csak ez a három márka szerepelt. Szóval, egyelőre gondolkodok.. Vagy túlzok a gondolkodással. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október15, 2008 Megoszt Elküldve Október15, 2008 Tudom, hogy van negyedik is, meg ötödikként a kayaba, de a bolt ahova bementem, kapnék 35 % kedvezményt, és a palettán csak ez a három márka szerepelt. Szóval, egyelőre gondolkodok.. Vagy túlzok a gondolkodással. :lol: Mellik az a bolt? A Partner? Ha kell én is tudok hasonló kedvezményt! Én most nyár végén ruháztam be 2 Sachs Super Touringba 10000Ft/db áron. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Október15, 2008 Megoszt Elküldve Október15, 2008 Szia Gergö.:-) A Meteor az a bolt. Lehet privibe kellene, de elkezdtem már. Szóval, ahol lenne a kayaba, ott meg nem adnak kedvezményt.:-( A Partner nem is rossz ötlet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
totya-23 Elküldve Október18, 2008 Megoszt Elküldve Október18, 2008 Tanácsot kérnék, mert nemrég cseréltettem az első futómüvön gömbtámaszokaat és stabilizátort a lengéscsillapó az még jó de még a gödrös részeken mindig kopog valami. a toronycsapágy lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október18, 2008 Megoszt Elküldve Október18, 2008 Tanácsot kérnék, mert nemrég cseréltettem az első futómüvön gömbtámaszokaat és stabilizátort a lengéscsillapó az még jó de még a gödrös részeken mindig kopog valami. a toronycsapágy lenne? Nekem is volt kopogásom, és a toronycsapágy volt a ludas. De ha már cseréltél telót, akkor már kicserélhetted volna a toronycsapágyat is egyúttal. Most bonthatod szét megint az egészet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október18, 2008 Megoszt Elküldve Október18, 2008 Nekem is volt kopogásom, és a toronycsapágy volt a ludas. De ha már cseréltél telót, akkor már kicserélhetted volna a toronycsapágyat is egyúttal. Most bonthatod szét megint az egészet! a lengéscsillapítót nem cserélte, mert az még jó ... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október18, 2008 Megoszt Elküldve Október18, 2008 a lengéscsillapítót nem cserélte, mert az még jó ... Bocs, elnéztem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október19, 2008 Megoszt Elküldve Október19, 2008 ujfehértő bocskaikert én is jártam arra nem is olyan rég... hát szó mi szó nem a legjobb az út, de most tokaj borház- tolcsva közt igenjol fel van marva az út, érdekes módon most még egy két helyen kátyúsabb mint valaha:S am aki közel van hozzám(Szerencs) ésnincs földöntúli kedvezménye én is tudok nagykeres árakon szerezni szinte bármit. szervízben melózok, és az alkatrészt nagyker áron kapom most vettem két izzót, tungsram +60%os 2000 ftért. ez sztem olcsóbb mint simán. de gátlókat is néztem, az meg volt 5000Ft tol vagy a féktrcsak 236os szimpla brembo a kettő volt együtt vagy 5ezer...vagy lehet mg annyi se bocsi de a számla már nincs fejben :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
totya-23 Elküldve Október19, 2008 Megoszt Elküldve Október19, 2008 köszi a segítséget kb. milyen árat kóstál annak a cseréje? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rigo Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Üdv Mindenkinek! Én egy 1.7TDS Isuzu motoros Astra boldog tulaja vagyok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Néhány hete kicseréltem a lengéscsillapítókat, toronyszilenteket és toronycsapágyakat elöl és azóta kormány tekerésekor koppan a futómű (álló helyben is). Egész pontosan a felső rugótányér mozdul el ide-oda. Az észrevételem az volt összerakás előtt, hogy a rugótányér tetejébe illesztve a csapágyakat, azoknak volt a fészekben pár tized mm kottyanása. Na most a szerelési könyv ábrája szerint itt semmilyen egyéb alkatrész, viszont a "Haynes Opel Astra and Belmont Service And Repair Manual" szervizkönyv szerint itt kéne lennie egy íves alátétnek. Látott itt hasonló alkatrészt valaki, aki már szedte szét a tornyot? Ja, a további érdekesség, hogy három éve cseréltem már toronycsapágyakat és emlékeim szerint akkor se raktam bele ilyen alkatrészt és az autó rendben működött... Bocs a hosszú levélért. Van valakinek ötlete? Előre is köszi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 nem valami utángyári toronycsapágyat vettél? gyári sem drága, az kell bele. Illetve az új toronyszilent rendesen fel lett húzva? Jellemző, hogy a felfogatási pontjai újkorában nem fekszenek fel, a csavarral jól meg kell húzni őket a helyükre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rigo Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 nem valami utángyári toronycsapágyat vettél? gyári sem drága, az kell bele. Illetve az új toronyszilent rendesen fel lett húzva? Jellemző, hogy a felfogatási pontjai újkorában nem fekszenek fel, a csavarral jól meg kell húzni őket a helyükre. Az egyik oldalon a Csergő féle "kalapos csapágy" van, a másik oldalon nem kalapos Sachs. A lényeges külméretek megegyeztek, így nem hiszem, hogy a csapággyal van a gond. Főként mivel mindkét oldalon csinálja a kattogást. A toronyszilent meg lett tépve, de az meg azért sem lehet a gond, mert a felső rugótányér szemmel láthatóan billeg a kattanáskor, míg a szilent fixen áll. Esetleg más ötlet? Neked rémlik valami speciális alátét/távtartó a rugótányér és a csapágy között? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Akkor még annyit segítségül, hogy úgy rémlik, kétféle szilent és csapágy van... nem lehet hogy nem összeillőt raktál össze? A gyári megoldásra nem emlékszem amúgy kristálytisztán, nekem most más futómű van az astra alatt. Abban van alátét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Az egyik oldalon a Csergő féle "kalapos csapágy" van, a másik oldalon nem kalapos Sachs. A lényeges külméretek megegyeztek, így nem hiszem, hogy a csapággyal van a gond. Főként mivel mindkét oldalon csinálja a kattogást. A toronyszilent meg lett tépve, de az meg azért sem lehet a gond, mert a felső rugótányér szemmel láthatóan billeg a kattanáskor, míg a szilent fixen áll. Esetleg más ötlet? Neked rémlik valami speciális alátét/távtartó a rugótányér és a csapágy között? A felső tányér helyzete úgyanúgy áll mint előtte? Mert amikor én raktam össze észrevettem,hogy nem mindegy hogyan is áll a felső tányér.Pl a porvédő másképp áll akkor és beleér a lengéscsillapító szára felfelé mozduláskor. Másrészt,mivel húztad meg a felső rögzítő csavart,ami a lengéscsillapító szárának végén van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rigo Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 Akkor még annyit segítségül, hogy úgy rémlik, kétféle szilent és csapágy van... nem lehet hogy nem összeillőt raktál össze? A gyári megoldásra nem emlékszem amúgy kristálytisztán, nekem most más futómű van az astra alatt. Abban van alátét. Erre én is gondoltam, de a boltban azt mondták hogy egyféle van csak... Meg hát mivel a két szilentem egyforma, a csapágyak meg különbözőek (kalapos meg a nem kalapos kivitel), akkor csak az egyik oldalon kéne csinálnia, de hát ez mindkét oldalon kattog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rigo Elküldve November26, 2008 Megoszt Elküldve November26, 2008 A felső tányér helyzete úgyanúgy áll mint előtte? Mert amikor én raktam össze észrevettem,hogy nem mindegy hogyan is áll a felső tányér.Pl a porvédő másképp áll akkor és beleér a lengéscsillapító szára felfelé mozduláskor. Másrészt,mivel húztad meg a felső rögzítő csavart,ami a lengéscsillapító szárának végén van? Ugyanúgy áll, mert a rugóvég nyoma látszott a tányéron lévő csillapító gumiban és aszerint raktam össze. A felső csavart hosszú crova-fejjel húztam meg (recés, kívűlről is meg lehet fogni), közepén meg beledugtam az imbuszt ellentartani. Húztam rajta még később is, mert azt hittem amiatt kotyog... Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Hali. Mennyire használható 5 személlyel 30mm-es ültetés? Télen 14"-185/60 Et49 Nyáron 15"-195/50 Et49 Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Hali. Mennyire használható 5 személlyel 30mm-es ültetés? Télen 14"-185/60 Et49 Nyáron 15"-195/50 Et49 Ez csakis tőled függ mennyit és hol jársz. A komfortból veszíteni fog,keményebb lesz és jobban veri az ember hátát,kanyarban jobb lesz,de sok függ a stabrudak méretétől/meglététől is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Ez csakis tőled függ mennyit és hol jársz. A komfortból veszíteni fog,keményebb lesz és jobban veri az ember hátát,kanyarban jobb lesz,de sok függ a stabrudak méretétől/meglététől is. Hali. Köszi a választ. A jó magyar utakon járok, nyomvájuk, gödrök, vasuti átjáronak csufolt harckocsi akadájok,stb... Néha egy kis földút. Stabrudak vannak, elöl 20vagy 22mm, hátul csak a belsö van ez is gyári. Az olyan 16mm ha jól emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve December13, 2008 Megoszt Elküldve December13, 2008 Hali. Mennyire használható 5 személlyel 30mm-es ültetés? Télen 14"-185/60 Et49 Nyáron 15"-195/50 Et49 Szerintem simán. Persze attól hogy a rugóra ráírják 30mm, nem biztos hogy a kocsi is annyival lesz lejjebb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gr3ddy Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Ilyet érdemes berakni? FK Lengéscsillapítókat cserélném előbb utóbb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December15, 2008 Megoszt Elküldve December15, 2008 Nem... FK lengéscsillapítók szarok, elég sok embertől hallottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts