Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

és szét kell szedni hozzá, hogy jól be lehessen állítani? :D

Nem. Csak a dísztárcsát szokták levenni, mert a kerékpántra tesznek valami műszert. Ezután jön a káromkodás meg anyázás, mikor felfedezik, hogy megint berohadtak az állítócsavarok. Ekkor előkerül a lánghegesztő, amivel kimelegítik a csavart, rosszabbik esetben a gömfejből a műanyag betétet is. Innentől már sima ügy, beállítják a csavarokkal és kész.

Megosztás:

nek kell szétszedni, kivéve ha cserélni kell valamit.

nálunk COMPÚTERES és 8500at kérnek a paraszttol, szerintem marha sok... de ezt szabtaa főnyök :D

egyébként nekünk hátsó futóművet állítani nem is lehet, legalábbis csavarokkal stbvel nem, ha jol gondolom :D

elsőnek felemelik a kocsit, és átlógatják, és ha nincs semmi cserére szoruló, akkor guminyomás, és ugy kezdik állítani.

Megosztás:

nézegettem délután és lehet, hogy cserélni kellene az ingát, kicsit foszlott állapotban van

lehet, hogy ennek a cseréjét is előre belegondolták?

Teljes futómű állítás Zengőnél (Bp. Tétényi út) összes csavar menetének átvágásával 7500 Ft. Az enyém 1 ó 15 percig tartott és 2-3 ember dolgozott rajta.

Megosztás:

mi a véleményed a cseréről, Gabi?

érdemes kicserélni ezeket a dolgokat úgy, hogy nem tudok semmit az előéletéről?

úgy gondolom, ha már fizetek a futómű beállításért, akkor előtte kicserélem/tetem, amit kell és egy jó darabig nem kell hozzányúlni

én addig nem cserélném, amíg nincs eltörve. ezt bármikor lehet cserélni otthon is könnyen.

Megosztás:

csere után nem kell újraállítani a futóművet?

Nem kell,de a cseréhez érdemes felkötni a gatyát.

A régit el kell távolítani és a stabrúd végét megtakarítani.A legjobb ha finom műszerolajjal megkened a stabrudat is,meg a "végcsont" belsejét is.

Aztán nagylevegő és addig tolni,amíg jól nem áll a helyén,mert ha közben megállsz,hát ember legyen a talpán,aki tovább kínozza felfelé.

Jah és csakis gyárit vegyél,az u.gy. 3-4hónap alatt megadja magát.

Megosztás:

csavaros a talpasod?

akkor az már nem gyári... legalábbis ugy tudom, hogy a gyári szegecselve van.

am nem nagydolog az se

flex ovatosba és annyi :D

felöl oldod a csavart, odabaszol a kupos rész oldalának egy kalapáccsal, esetleg feszited ütés közben, és annyi.

Megosztás:

csavaros a talpasod?

akkor az már nem gyári... legalábbis ugy tudom, hogy a gyári szegecselve van.

am nem nagydolog az se

flex ovatosba és annyi :D

felöl oldod a csavart, odabaszol a kupos rész oldalának egy kalapáccsal, esetleg feszited ütés közben, és annyi.

Cseréltem már,szal tudom mi merre és tudom,hogy nem gyári! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.