Novy Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 próbakör nélkül? nálunk mindig tesznek vele egy karikát, ellenőrzésre, és a kormányközép helye miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mauser Elküldve Február19, 2008 Megoszt Elküldve Február19, 2008 A futómű története folytatódik.... Miután bekerültek az új gátlók és rugók, toronycsapágyak és gumik, azt vettem észre, hogy néha egyesből kettesbe váltásnál ránt egyet kocsi. Olyan ez a rántás, mint amikor a féltengelycsukló jelzi élete végét. Vezetés közben (mikor máskor :) ) leginkább a pedálokon érzem ezt a kis rántást. Az a furcsa, hogy kanyarban sohasem jelentkezett még, valamint ha egyenesen megyek és egy kis gázt adok akkor is előjön nagy ritkán. Ma elvittem a szerelőhöz, előttem átrángattak mindent, semmi. Motortartó baktól kezdve a talpasokon és stabilizátorokon át a kormányműig mindent átnéztünk, próbálgattunk, de azon kívül hogy a kormánymű kattog ha ezerrel rángatom a kereket semmi nem derült ki. Annyit azonban megjegyzett a szerelő srác, hogy a féltengely egy nagyon picit mozog a belső oldalon. Természetesen a próbakör során is minden szépen működött (műhelyszag ugye...). Végül abban maradtunk, hogy járkáljak tovább és majdcsak jobban előjön vagy elmúlik. Nincs valamelyikőtöknek ötlete mi okozhatja ezt a bot lábamon kívül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Csőváz! Igazából az összes spec szerszám az a rugóösszehúzó. A többit egy jól felszerelt barkácskészletben is megtalálod. Lehet mókolni a rugóösszehúzásnál (pl. drót, sk szalag), de nem ajánlom, mert roppant balesetveszélyes. Inkább kérj egy célszerszámot! A lengyel oldalon láttam, hogy a rugóösszehúzást két racsnis hevederrel csinálták. Szerintetek ez kevésbé balesetveszélyes? Tudom, hogy menetes szerszám az igazi, de ha valaki házilag áll neki, és nem tud ilyet kölcsönkérni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 szerintem nyugodtan nekiállhatsz azzal is, csak ne legyen vékony, mert az lehet, hogy nem bírja ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Engem meg az érdekelne, hogy milyen szerszám kell hozzá. Kell valami kinyomó, lehúzó, nyaggató, 2 kilós kalapács? :) Szia! Szerintem egy gömbfej kinyomó szerszám nem árt. Én amikor először csináltam próbáltam kalapálni, feszíteni, sehogy sem jött szét a kormány gömbfej. Nemrég láttam ilyet 2-3000 HUF körül a Norautoban (azért mielőtt megveszed nézd meg hogy jó -e a méret). Ugyanitt pár ezerért rugó összehúzót is kapsz. Gyakorlatilag fél oldali szerelői munkadíjból megvannak ezek és sokkal könyebb velük a munka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 néha a kinyomó se ér semmit.... nekem tört már el a bennelévő csap. kapalpáccsal oldalrol meg kell jol ütni, és valamivel feszíteni kell lefelé, nekem igy jött ki a talapas is pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cickaany Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Sziasztok, üdv mindenkinek. Segítségre lenne szükségem, az lenne a kérdésem, hogy mi a külömbség a sima 5 ajtós és a Gsi astra rugói között méretileg. A segítséget előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dzsiferi Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 néha a kinyomó se ér semmit.... nekem tört már el a bennelévő csap. kapalpáccsal oldalrol meg kell jol ütni, és valamivel feszíteni kell lefelé, nekem igy jött ki a talapas is pl. A talpasnál én sem használom a kinyomót (az enyém nem is fér ott el), egy hosszú csővel vagy pajszerrel feszítem és kijön. A kormány gömbfejnél viszont nincs mihez feszíteni. Kalapálás önmagában szerintem akkor hatásos, ha már előtte nem sokkal volt szétszedve. Én ráfeszítek a kinyomóval aztán megütögetem oldalról, húzok rajta egy kicsit, újra kalapács. Így rendszerint X.-dik kalapács ütögetésre (nem is ütöm erősen szinte csak kocogtatom) szépen kiugrik, és nem törik el a kinyomó. Mondjuk az én kinyomóm egy masszív, kovácsolt (vagy legalábbis annak tűnő) darab, szerencsére bírja a strapát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 a talpasnál hidd el hogy beválik az oldalrol való ütés :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Csőváz! Igazából az összes spec szerszám az a rugóösszehúzó. A többit egy jól felszerelt barkácskészletben is megtalálod. Lehet mókolni a rugóösszehúzásnál (pl. drót, sk szalag), de nem ajánlom, mert roppant balesetveszélyes. Inkább kérj egy célszerszámot! Rugóösszehúzó Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február20, 2008 Megoszt Elküldve Február20, 2008 Meg tudod mondani hogy hol talalom meg a Zengő-t,valami cim,elerhetoseg?nekem sem artana egy tuzetesebb atvizsgalasa az automnak:))) Annyira jokat mondotok roluk,megnezetnem az automat en is veluk. kosz elore is Levys Én a Tétényi úti szervízükben jártam és nagyon meg voltam elégedve. http://www.zengogumi.hu/?type=uzleteink Link to comment Megosztás: More sharing options...
fear2 Elküldve Március4, 2008 Megoszt Elküldve Március4, 2008 Üdv! Tegnap a ROXY rádióban hallottam egy ujjonan nyílt autószervízről a Váci úton,ahol most mindenféle átvizsgálást 99 Ft-ért csinálak.Nem tudja valaki melyik is ez a szervíz?(Elfelejtettem a nevét)Vajon jól is végzik a vizsgálatokat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lbag Elküldve Március7, 2008 Megoszt Elküldve Március7, 2008 hátha valakit érdekel :) http://img.carstyling.hu/usercars/00/03/16..._1204396151.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március7, 2008 Megoszt Elküldve Március7, 2008 hátha valakit érdekel :D http://img.carstyling.hu/usercars/00/03/16..._1204396151.jpg YesYes épp kérdezni akartam, hogy megy-e valaki. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 YesYes épp kérdezni akartam, hogy megy-e valaki. :D Ááááááá, nem hiszem : http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...20&start=20 :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Gabi! Ha a talpas kezdi megadni magát,annak milyen jelei vannak? Azt nem cseréltük a jobb oldalon és most az a fura,hogy ha kis bukkanóba megyek bele,akkor a kormányon azt érzem,mintha valami löttyenne,mintha valami laza lenne a futóműben.Talpas okozhat ilyet?Vagy kormányösszekötő?Stabrúdat átnéztem,ot nem laza semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 talpas kotyog ha már kopott. De az általad említett jelenséget inkább a lengőkarszilentek kipuhulása vagy szakadása szokta okozni, illetve esélyes a kormányösszekötő is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 talpas kotyog ha már kopott. De az általad említett jelenséget inkább a lengőkarszilentek kipuhulása vagy szakadása szokta okozni, illetve esélyes a kormányösszekötő is. Kormányösszekötő belső vagy külső oldala? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Kormányösszekötő belső vagy külső oldala? Maga a gömbfej :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március8, 2008 Megoszt Elküldve Március8, 2008 Maga a gömbfej :D Na majd átnézem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Kormányösszekötő belső vagy külső oldala? Bármelyik :D A belső oldalon van egy szilent benne, az is ki tud puhulni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Bármelyik :D A belső oldalon van egy szilent benne, az is ki tud puhulni. Azt is lehet külön cserézni gondolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Azt is lehet külön cserézni gondolom. Azt Viktortól kellene informálni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Azt Viktortól kellene informálni :D Nem tudod?Hát micsoda egy wannabe szerelő vagy te? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts