Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

sziasztok!

nekem lenne egy problémám!tds-combi astra ha 5-en ülünk bele és van benne csomag akor nagyon megül azt monták nekem hogy ne rugot cseréljek mert én az astra vanét akartam berakni hanem vegyek bele légrugot ezt elvileg a rugoba kell berakni! És ha megpakolom akkor teszek bele nyomást és akkor nem ül meg! vélemény tapasztalatok?

vagy valami jó ötlet?

köszi!

sziazstok!

Elküldve

Szerintem ha sokat használod terhelve az autót akkor rakasd bele, sokan raknak más márkákba is.

Vagy ócsó megoldás: a rugós tagok közé lehet venni gumi bakokat, mint pl. a LÁDÁ-nál.

De nefeledd az úttartás nagyon gyengülni fog, főleg kanyarban.

Elküldve

Egyes Caravanoknál gyárilag is van valami légrugószerű dolog nem? :roll:

Így nagyon barkácsolni sem kéne, csak ilyen légrugót (vagy mit) kéne beszerezni (esetleg bontóból).

Elküldve
Egyes Caravanoknál gyárilag is van valami légrugószerű dolog nem? :roll:

Így nagyon barkácsolni sem kéne, csak ilyen légrugót (vagy mit) kéne beszerezni (esetleg bontóból).

Én erről nem hallottam és nem láttam, de minden lehet a mai világban :oops: :oops: :oops:

Elküldve

Az "Így csináld..." könyvben láttam, van egy ugyanolyan szelep valahol a csomagtartóban, mint ami a kerekeken is van, ott kell felpumpálni, ill. szerelésnél leengedni. Remélem jóra gondolok... :roll:

Elküldve
Az "Így csináld..." könyvben láttam, van egy ugyanolyan szelep valahol a csomagtartóban, mint ami a kerekeken is van, ott kell felpumpálni, ill. szerelésnél leengedni. Remélem jóra gondolok... :roll:

Jóra igen, vannak olyan Caravan-ok amelyekben van kocsimagasság-szabályzó (asszem ez a hivatalos neve)

Elküldve

Én erről nem hallottam és nem láttam, de minden lehet a mai világban :oops: :oops: :oops:

De van ám! 8)

Hátsó szintszabályozóként szokták emlegetni.

A pontos működési elvét nem ismerem, annyit tudok, hogyha sokat pakolok a kocsiba, akkor a benzinkúton, vagy a 12V-os kompresszoromból nyomok bele néhány bar-t (ha jól emlékszem max 5-öt szabad). Praktikus dolog!

Elküldve

:smt045

Elküldve

Fel nyitod a csomi ajtót és a jobb sarokban a lámpa alatt lent a fenéklemeznél. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Jobb sarok lent . De sajna nem mind1ik caravan-ban van. De ha alá nézel akkor látod a lengés csillapítokon is , ha normál kinézetű akkor nem nyert de ha van rajta középtájon valami furcsa gumi szerű dudor akkor szint szabályzós.

Elküldve

Mörfi, Tóbiás...köszönom. Az enyémnek hátul volt lengéscsillapító cserélve, még a régi tulaj által. Nem hinném, hogy olyat vett belé... . Délután megfürkészem...

Elküldve

Sziasztok!

Van egy problémám az első futóművel (astra caravan 1.7 d 93 kiadás). Úgy 120 nál nekiáll rángatni a kormányt és 130 körül hagyja abba. nem tom mi lehet a gond mert a kerekeim ki vannak centírozva. sőt ha a téligumi készletet teszem fel akkor is ugyanezt csinálja, és már kértem kölcsön kereket egy próbára egy másik asztráról, akkor is ugyanez. már kezdi szétverni a kormányművet is. kicseréltettem a szilenteket akkor is rázott de nem annyira, viszont kéthónap alatt szétverte őket, és most meint ugyanaz.

nem tom mi lehet a gond de a f***szom kivan a szerelőkkel akik azt mondják, hogy vagy menjek 140-el vagy menjek 110-el.

de ez nem megoldás.....attól még valami hiba van.

a helpet előre is köszi.

Elküldve
Sziasztok!

Van egy problémám az első futóművel (astra caravan 1.7 d 93 kiadás). Úgy 120 nál nekiáll rángatni a kormányt és 130 körül hagyja abba. nem tom mi lehet a gond mert a kerekeim ki vannak centírozva. sőt ha a téligumi készletet teszem fel akkor is ugyanezt csinálja, és már kértem kölcsön kereket egy próbára egy másik asztráról, akkor is ugyanez. már kezdi szétverni a kormányművet is. kicseréltettem a szilenteket akkor is rázott de nem annyira, viszont kéthónap alatt szétverte őket, és most meint ugyanaz.  

nem tom mi lehet a gond  de a f***szom kivan a szerelőkkel akik azt mondják, hogy vagy menjek 140-el vagy menjek 110-el.  

de ez nem megoldás.....attól még valami hiba van.

a helpet előre is köszi.

Kicsit vissza olvasol ott a megoldás.

Ennyi fáradságot megér nem?

Röviden: most oldotta meg ezen problémáját valakinek egy talpas csere. De más is okozhatja.

Elküldve

Hi!

Nem tud valaki olyan linket hogy milyen kocsira, milyen felni dukál?

Kerestem mindenhol, de sehol nem találom. :(

Konkrétan olyan kéne, ahol a kerékagy mérete is fel van tüntetve.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.