wookie Elküldve Július24, 2017 Megoszt Elküldve Július24, 2017 On 2017. 07. 22. at 17:38, ihbastra írta: És a magassága is jó üresen? Ez volt a gsi rugós felállás: Igaz ezek vectra méretű kerekek, de a vectra rugóval normálisan volt hely, kb 1-2 centi a gumi és a sárvédőív között. Jó kiállása volt, nem volt túl magas. Sajnos nem találok képet róla. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július24, 2017 Megoszt Elküldve Július24, 2017 Hát nekem hátul a gumi és a sárvédő ív között legalább 1,5 centi van. Ha a szubláda is benn van, akkor olyan 1 cm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július24, 2017 Megoszt Elküldve Július24, 2017 1 órával ezelőtt, pszilaj írta: Hát nekem hátul a gumi és a sárvédő ív között legalább 1,5 centi van. Ha a szubláda is benn van, akkor olyan 1 cm... Ilyenkor ez mindíg eszembe jut: Mondjuk rohadt jól nézne ki ültetve, de ez kissé talán sok lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 9 órája, zotya975 írta: Ilyenkor ez mindíg eszembe jut: Mondjuk rohadt jól nézne ki ültetve, de ez kissé talán sok lenne. Hasonlóan nézett ki az enyém is, eredeti rugókkal, 8 zsák esztricht betonnal, egy mosdó- és egy wckagylóval a hátsó ülésen... Amúgy könnyen csüccsbe rakhatod... csak egy jó flex kell hozzá és leszedni a rugókból.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 2 órája, pszilaj írta: Hasonlóan nézett ki az enyém is, eredeti rugókkal, 8 zsák esztricht betonnal, egy mosdó- és egy wckagylóval a hátsó ülésen... Amúgy könnyen csüccsbe rakhatod... csak egy jó flex kell hozzá és leszedni a rugókból.. Neeem, akkor maradnák a ültető szettnél, amúgy is a hátsó rugók hordósak. Bár ha kivenném a gerendáról a gyári emelést a rugótányérral már nyernék 2-2.5 centit. De mivel sokat pakolok , és nem ritka a terepezés sajna előbb-utóbb gondom lenne vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 36 perce, zotya975 írta: Neeem, akkor maradnák a ültető szettnél, amúgy is a hátsó rugók hordósak. Bár ha kivenném a gerendáról a gyári emelést a rugótányérral már nyernék 2-2.5 centit. De mivel sokat pakolok , és nem ritka a terepezés sajna előbb-utóbb gondom lenne vele. Erre jó az air, bár kérdéses hogy megérné e megduplázni az autó értékét vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 2 órája, aholy írta: Erre jó az air, bár kérdéses hogy megérné e megduplázni az autó értékét vele Hátra alapból volt bele állítható, de annak is elég jó ára van, Brekinek volt, de szerintem kivette a kocsiból még eladás előtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 6 órája, zotya975 írta: Neeem, akkor maradnák a ültető szettnél, amúgy is a hátsó rugók hordósak. Bár ha kivenném a gerendáról a gyári emelést a rugótányérral már nyernék 2-2.5 centit. De mivel sokat pakolok , és nem ritka a terepezés sajna előbb-utóbb gondom lenne vele. Amúgy egy rugókovács simán megoldja egy darab rugó árából a keményítést a két hátsón... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 (edited) Na, jelenleg ilyesmi az enyém: Módosítva Július25, 2017 : pszilaj Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július25, 2017 Megoszt Elküldve Július25, 2017 3 órája, pszilaj írta: Amúgy egy rugókovács simán megoldja egy darab rugó árából a keményítést a két hátsón... Vettem legutoljára G astra hátsó rugót, de nem passzolt a menet vége, levágtam belőle egy keveset, akkor már ráment a rugótányérra, de amikor leengedtem a hidat akkor jöttem rá, hogy nem tudom annyira lefeszíteni hogy betegyem a kábé 5 centivel magasabb rugót. Mivel rugó összehúzóm nem volt, és kellett az autó vettem új rugókat, ezek meg itt vannak tarcsiban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Július29, 2017 Megoszt Elküldve Július29, 2017 Sziasztok! Bent van az astra alatt a vectra rugó! Még próba üzem van de az első benyomás pozitív! Kb 15mm-t emelt az autón teherrel még nem tudom hogy viselkedik. Köszönöm a segítséget! Üdv 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Július31, 2017 Megoszt Elküldve Július31, 2017 On 2017. 07. 29. at 21:21, ihbastra írta: Sziasztok! Bent van az astra alatt a vectra rugó! Még próba üzem van de az első benyomás pozitív! Kb 15mm-t emelt az autón teherrel még nem tudom hogy viselkedik. Köszönöm a segítséget! Üdv Hát ebben itt benne volt egy komplett c30se, meg minden is. És ez már szvsz az extrém terhelés kategória. :D A saját rugóival szerintem eltűnt volna a kerék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július31, 2017 Megoszt Elküldve Július31, 2017 25 perce, wookie írta: Hát ebben itt benne volt egy komplett c30se, meg minden is. És ez már szvsz az extrém terhelés kategória. :D A saját rugóival szerintem eltűnt volna a kerék. Pont meg akartam kérdezni hogy az orrában? Aztán megláttam a második fotót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Július31, 2017 Megoszt Elküldve Július31, 2017 3 órája, zotya975 írta: Pont meg akartam kérdezni hogy az orrában? Aztán megláttam a második fotót. Az elejebe a sor 6 nemigen ferne be tuzfal vagas nelkul a v egy kicsit talan kompaktabb, de itt se sok a hely ;-) 2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Április14, 2018 Megoszt Elküldve Április14, 2018 (edited) Üdv. Kopogósra vette a figurát az első futómű. Szerintetek lengőkart komplett cserélni vagy csak trapéz gömbfejet? Komplett lengőkar ára 6-8eft. Gömbfej joval olcsóbb de a lengőkar is kibirható. Ha már itt járok cserélek kormányösszekötő gömbfejet is. Melyik márkába érdemes gondolkodni? Köszi Módosítva Április14, 2018 : ihbastra Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2018 Megoszt Elküldve Április15, 2018 6 órája, ihbastra írta: Üdv. Kopogósra vette a figurát az első futómű. Szerintetek lengőkart komplett cserélni vagy csak trapéz gömbfejet? Komplett lengőkar ára 6-8eft. Gömbfej joval olcsóbb de a lengőkar is kibirható. Ha már itt járok cserélek kormányösszekötő gömbfejet is. Melyik márkába érdemes gondolkodni? Köszi Hát igazából mindegyik jó megoldás, a lengőkar cserénél az a jó hogy nem kell lefúrni a régit, plusz lesz benne két új szilent is. Kormányösszekötő hát passz, nem is tudom legutóbb milyet vettem, szerintem a vezetőoldali megint cserés nekem. Lehet Febi-volt, ja nem.. a képen látszik Meyle.. Elméletileg futóművet kéne állítani, de én lemértem tolómérővel a régi méreteit, ugyanúgy lőttem be az újat és nem húz félre plusz nem eszi a gumit. Persze lehet vakszerencse. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Április15, 2018 Megoszt Elküldve Április15, 2018 Nos, kormányösszekötő csukló kizárva olyan passzos hogy csak na! Vagy alsó talpas vagy toronycsapágy! De nem tudok rájönni. Ha a kerék a levegőbe van hiába rángatom nem érzek kottyanást, semmit! Talpon rángatom kereket fogva akkor halható kopogás modjuk rángatni kell nem kicsit hogy kopogjon! Szerintetek? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2018 Megoszt Elküldve Április15, 2018 3 órája, ihbastra írta: Nos, kormányösszekötő csukló kizárva olyan passzos hogy csak na! Vagy alsó talpas vagy toronycsapágy! De nem tudok rájönni. Ha a kerék a levegőbe van hiába rángatom nem érzek kottyanást, semmit! Talpon rángatom kereket fogva akkor halható kopogás modjuk rángatni kell nem kicsit hogy kopogjon! Szerintetek? Köszi Nézd meg hogy a kormánymű nem lóg-e középen, ott ahol a két nyomtávrúd becsatlakozik lehet-e fel-le emelgetni. Illetve amikor a kereket mozgatod oldalra, nem emelgeti-e ezt a részt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Április15, 2018 Megoszt Elküldve Április15, 2018 4 perce, zotya975 írta: Nézd meg hogy a kormánymű nem lóg-e középen, ott ahol a két nyomtávrúd becsatlakozik lehet-e fel-le emelgetni. Illetve amikor a kereket mozgatod oldalra, nem emelgeti-e ezt a részt. Nem, itt nincs hiba. A kormánymű csúszkája lett javítva az most hibátlan. Ami még érdekes hogy menet közben egyenessen futva nincs koppanás de pl. kereszteződés jobbra fordulva kipp-kopp! Balra fordulva nem hallom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április15, 2018 Megoszt Elküldve Április15, 2018 48 perce, ihbastra írta: Nem, itt nincs hiba. A kormánymű csúszkája lett javítva az most hibátlan. Ami még érdekes hogy menet közben egyenessen futva nincs koppanás de pl. kereszteződés jobbra fordulva kipp-kopp! Balra fordulva nem hallom! A talpas nekem rossz úton kopogott, de az egyenesben is, a kormányösszekötő kitekeréskor vagy terhelésváltáskor ( pölö gurulok hátra, majd elindulok előre, közbe visszaszedem a kormányt) a toronycsapágy meg állóhelyzetben tekerve is ropog. Lengőkar csavarok meg vannak húzva? Nekem legutóbb a bal oldali hátsó volt meglazulva az koppant. A műszakin kicseréltették velem a vezetőoldali gyári talpast, kiszerelve egyáltalán nem kottyant, még csak nem is volt könnyű billenteni a műanyag perselyben. Az anyósoldali kopogást viszont nem találták, az szerintem kormányösszekötő lesz, majd kerékcserekor megnézem. Hülye kérdés de a kipufogó bakok mind megvannak középen is? Ha egyik elszakad kanyarban tudja ütni a bódét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Április15, 2018 Megoszt Elküldve Április15, 2018 1 óra, zotya975 írta: A talpas nekem rossz úton kopogott, de az egyenesben is, a kormányösszekötő kitekeréskor vagy terhelésváltáskor ( pölö gurulok hátra, majd elindulok előre, közbe visszaszedem a kormányt) a toronycsapágy meg állóhelyzetben tekerve is ropog. Lengőkar csavarok meg vannak húzva? Nekem legutóbb a bal oldali hátsó volt meglazulva az koppant. A műszakin kicseréltették velem a vezetőoldali gyári talpast, kiszerelve egyáltalán nem kottyant, még csak nem is volt könnyű billenteni a műanyag perselyben. Az anyósoldali kopogást viszont nem találták, az szerintem kormányösszekötő lesz, majd kerékcserekor megnézem. Hülye kérdés de a kipufogó bakok mind megvannak középen is? Ha egyik elszakad kanyarban tudja ütni a bódét. Kormány tekergetem de semmi, könnyen fordul a kerék. Csavarokat átnéztem itt is minden ok. Kipuf gumibakot nemrég cseréltem ránézésre it is ok. Utángyártott lengőkarok vannak alatta nem lehet hogy a szilentek valamelyike elszakadt és kopog? Elég valószínűtlen de hétha volt ilyen valakinél! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április16, 2018 Megoszt Elküldve Április16, 2018 12 órája, ihbastra írta: Kormány tekergetem de semmi, könnyen fordul a kerék. Csavarokat átnéztem itt is minden ok. Kipuf gumibakot nemrég cseréltem ránézésre it is ok. Utángyártott lengőkarok vannak alatta nem lehet hogy a szilentek valamelyike elszakadt és kopog? Elég valószínűtlen de hétha volt ilyen valakinél! A hátsó szokott elszakadni, ugye az sokkal jobban feszül mint az első, ami meg szinte semennyire. Én ki szoktam fúrni a gumit, aztán az egyik oldalon belülről vasfűrész lappal a lengőkarig vágom óvatosan a szilent fém karikáját és úgy már kijön. Befelé préselni lehet vagy ha nincs más kalapálni. De úgyis látszik ha nagyon szakadt ha alánézel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Április17, 2018 Megoszt Elküldve Április17, 2018 19 órája, zotya975 írta: A hátsó szokott elszakadni, ugye az sokkal jobban feszül mint az első, ami meg szinte semennyire. Én ki szoktam fúrni a gumit, aztán az egyik oldalon belülről vasfűrész lappal a lengőkarig vágom óvatosan a szilent fém karikáját és úgy már kijön. Befelé préselni lehet vagy ha nincs más kalapálni. De úgyis látszik ha nagyon szakadt ha alánézel. Köszi. Meglesem ezt is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Macilaci38 Elküldve Június20, 2018 Megoszt Elküldve Június20, 2018 Sziasztok. A tanácsotokra lenne szükségem. Kerékcsere közben észleltem hogy le van törve egy menetnyi az első rugóból F astra x17dtl Mennyire gond ha még egy darabig így járok vele vagy vágjak le a másik rugóból is egy menetnyit? A válaszokat előre is köszönöm Laci Link to comment Megosztás: More sharing options...
free0228 Elküldve Június20, 2018 Megoszt Elküldve Június20, 2018 4 órája, Macilaci38 írta: Sziasztok. A tanácsotokra lenne szükségem. Kerékcsere közben észleltem hogy le van törve egy menetnyi az első rugóból F astra x17dtl Mennyire gond ha még egy darabig így járok vele vagy vágjak le a másik rugóból is egy menetnyit? A válaszokat előre is köszönöm Laci Üdv! Én is így jártam pár száz km-ert, idő hiány miatt mire kicseréltem! Gondot nem csinál elvileg, nekem csak csörgőt szar úton a letört darab, ami zavaró volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts