Gergőőő Elküldve Május9, 2016 Megoszt Elküldve Május9, 2016 (edited) Esetleg van olcsóbban is postával együtt 16400 a pár http://olajshopnet.hu/opel_astra_f_elso_lengokar_bal Már be is szereltem és tök jó h már nem nyöszög a hátsó szilent... Módosítva Május9, 2016 : Gergőőő Link to comment Megosztás: More sharing options...
szilvand Elküldve Május9, 2016 Megoszt Elküldve Május9, 2016 (edited) 3 órája, Gergőőő írta: Esetleg van olcsóbban is postával együtt 16400 a pár http://olajshopnet.hu/opel_astra_f_elso_lengokar_bal Már be is szereltem és tök jó h már nem nyöszög a hátsó szilent... Arban nagyon kedvezonek tunik, de minosegre kivancsi lennek... Starline-rol meg nem hallottam. Módosítva Május9, 2016 : szilvand Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Május10, 2016 Megoszt Elküldve Május10, 2016 Az árából adódóan valószínű a leghitványabb minőség, viszont 1 hónap alatt még nem tettem tönkre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Május10, 2016 Megoszt Elküldve Május10, 2016 22 órája, szilvand írta: Rosszul fogalmaztam, nem feszesebb futomuvet szeretnek, hanem azt, hogy ne kottyanjon ennyire, ha rosszabb uton megyek, pl macskako, katyu, stb... Neha igy erzem, hogy ki akar esni a kerek ;) Lengescsillapito ev elejen lett cserelve, meg azt hiszem calibra rugok vannak bent elol, szoval oldal iranyu bedoles minimalis. Elozoleg calibra lengescsillapito is volt benne, azt visszacsereltem simara. A kerdesem tovabbra is az lenne, hogy a lengokar szilenteket nehez-e cserelni, tehat szerelve vegyem meg vagy kulon a szilenteket? koszonom Szia! Esetleg még olvasd el ezt a cikket. Nem vagyok benne biztos, hogy ez olyan jó dolog, de lehet. Szilentek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mikulás74 Elküldve Május10, 2016 Megoszt Elküldve Május10, 2016 Üdv Mindenkinek, első kerékcsapágyat cserélni mennyire nehéz? A gólyalábat még kiszedem, de a kerékagy az préselve van a csapágyba? Vagy csak bele van dugva, érintőlegesen? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május10, 2016 Megoszt Elküldve Május10, 2016 4 perce, Mikulás74 írta: Üdv Mindenkinek, első kerékcsapágyat cserélni mennyire nehéz? A gólyalábat még kiszedem, de a kerékagy az préselve van a csapágyba? Vagy csak bele van dugva, érintőlegesen? Köszi. Sajnos préseléses technikával lehet cserélni. Plusz egy zéger gyűrűvel van biztosítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Május10, 2016 Megoszt Elküldve Május10, 2016 Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem,hogy milyen irányba keresgéljem a hiba forrását.93-as 1.7D Astra F kombi.Eddig 90-nél elkezdte rázni a krmányt,130 körül már gyengébben. Cseréltünk gumit elől (új),és kicseréltem a stabrúd szilentet is jobb oldalt a lengőkarnál,törött volt a csavar. Most nem rázza a kormányt csak kicsit olyan 130 körül,viszont előröl lentről rázza valami a futóművet,Talpas,kormány összekötök és stab szilentek rendben. A lengőkar nagy hátsó szilentek eléggé mozognak,de nem tudom milyennek kel lennie. Lehet ott lenne a probléma? Köszönöm a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 7 órája, csigusz1 írta: Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem,hogy milyen irányba keresgéljem a hiba forrását.93-as 1.7D Astra F kombi.Eddig 90-nél elkezdte rázni a krmányt,130 körül már gyengébben. Cseréltünk gumit elől (új),és kicseréltem a stabrúd szilentet is jobb oldalt a lengőkarnál,törött volt a csavar. Most nem rázza a kormányt csak kicsit olyan 130 körül,viszont előröl lentről rázza valami a futóművet,Talpas,kormány összekötök és stab szilentek rendben. A lengőkar nagy hátsó szilentek eléggé mozognak,de nem tudom milyennek kel lennie. Lehet ott lenne a probléma? Köszönöm a segítséget. Végülis ha ott kottyan, akkor is kóvályoghat a kerék. Ki kell cserélni ( ha el van vásva akkor amúgy is ) aztán kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 11 órája, csigusz1 írta: Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem,hogy milyen irányba keresgéljem a hiba forrását.93-as 1.7D Astra F kombi.Eddig 90-nél elkezdte rázni a krmányt,130 körül már gyengébben. Cseréltünk gumit elől (új),és kicseréltem a stabrúd szilentet is jobb oldalt a lengőkarnál,törött volt a csavar. Most nem rázza a kormányt csak kicsit olyan 130 körül,viszont előröl lentről rázza valami a futóművet,Talpas,kormány összekötök és stab szilentek rendben. A lengőkar nagy hátsó szilentek eléggé mozognak,de nem tudom milyennek kel lennie. Lehet ott lenne a probléma? Köszönöm a segítséget. Szia! Nálam a külső féltengelycsukló csere sokat segített. 130 körül nekem is előjön a rázkódás, de nem olyan vészes már, mást viszont még nem cseréltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 Az a baj,hogy elégé rázza a futóművet már 130 körül,nem sétál az autó meg hasonló,már a kormány se akar kiesni a kezemből Valahogy fura nekem az a hátsó szilent így nem tudom eldönteni,hogy jó-e. Nem látom,hogy ki lenne szakadva. Viszont 2 félét is találtam belőle,teljesen tömört és olyat amelyik 2 oldalt könnyitve van. Melyik a jobb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 13 perce, csigusz1 írta: Az a baj,hogy elégé rázza a futóművet már 130 körül,nem sétál az autó meg hasonló,már a kormány se akar kiesni a kezemből Valahogy fura nekem az a hátsó szilent így nem tudom eldönteni,hogy jó-e. Nem látom,hogy ki lenne szakadva. Viszont 2 félét is találtam belőle,teljesen tömört és olyat amelyik 2 oldalt könnyitve van. Melyik a jobb? Én azt vettem észre, hogy a könnyített puhább és jobban engedi mozogni a lengőkart. Ráadásul másfél év alatt a jobboldali szétszakadt... Most tömört(Lemförder) tettünk bele. Hátha jobb lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 Akkor elvileg okozhatja a futómű rázást a hátsó szilent azért mert már túl puha és öreg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 Rázást inkább kiegyensúlyozatlansági probléma okoz mint egy kicsit löttyedt szilent, akár vetemedett féktárcsa is. Ugye ha nagyobb fékezés után lámpánál állsz a féken akkor a fékbetétek közt nem hűl olyan gyorsan a tárcsa mint a szabad részen, ezért tud vetemedni. Öcsém verdáján komplett féltengely csere oldotta meg a remegést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 Felni-gumi elvileg rendben,tegnap volt cserélve és centrirozva,nem is kért túl nagy súlyt. Lehet érdemes lesz megrázatni az első futóművet mert így csak lövöldözés lesz vagtába,szilentek nem drágák csak a meló ami hosszadalmasabb kicsit. Az a baj a gumisokkal is,hogy eszük ágába nincs megforgatni a felnit gumi nélkül,új gumi fel és centir. Sokkal jobb mint volt az tuti,kormányt már alig rázza,,de futóműnél érezhető és halható a remegés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 Rossz motortartó bakok is okozhatnak rázást, illetve a külső és a belső csuklók is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csigusz1 Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 (edited) 21 perce, joecockroach írta: Rossz motortartó bakok is okozhatnak rázást, illetve a külső és a belső csuklók is. Lassan kideritjük mi lehet a gond,rengeteget megy az autó így alig van rá idő csinálni,néha 1-1 nap a javitásra. Rossznak akkor számit bármilyen gumiszilent stb ha ki van szakadva vagy már akkor is ha el van gyengülve? Valamint a hátsó híd olyan mintha jobbra el lenne mozdulva,hátsó szilent eléggé mozog. Macera kicserélni,ha csak ott elengedem megoldható vagy ki kel húzni az egész hidat? Köszönöm. Módosítva Május11, 2016 : csigusz1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Május11, 2016 Megoszt Elküldve Május11, 2016 11 perce, csigusz1 írta: Lassan kideritjük mi lehet a gond,rengeteget megy az autó így alig van rá idő csinálni,néha 1-1 nap a javitásra. Rossznak akkor számit bármilyen gumiszilent stb ha ki van szakadva vagy már akkor is ha el van gyengülve? Ezt nem igazán tudom megválaszolni, hogy mikor tekinthető rossznak. Ha elgyengülnek a szilentek, akkor nyilván már nem tudják úgy ellátni a feladatukat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Május13, 2016 Megoszt Elküldve Május13, 2016 (edited) Sziasztok! A Vectra kiegészítő stabilizátora jó az Astrahoz? Ami a lengőkaton kívül fut. Köszi! Módosítva Május13, 2016 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május13, 2016 Megoszt Elküldve Május13, 2016 Nem, tök más a hátsóhíd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Május14, 2016 Megoszt Elküldve Május14, 2016 (edited) 19 órája, wookie írta: Nem, tök más a hátsóhíd. Nagykár... És esetleg valakinek eladó, astrára való? :-D Módosítva Május14, 2016 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május14, 2016 Megoszt Elküldve Május14, 2016 Saab 900NG meg az utána következő 9-3-ban ugyanez a hátsó híd, és azokban mind ott a "gsi" stabrúd. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 Sziasztok! Mi a fenéért lazul fel a teleszkóp végén a megtépett csavar. Pár hete lett megcsinálva az egész futómű elől. Rugó, szillent, gömbfejek cseréje. Meghúztunk mindent rendesen, többször ellenőrizve, de a baloldali teleszkóp csavar szépen fellazult. Úgy kopogott, mintha 25 éves talpas lenne benne, 20 éve zsír nélkül... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 Nemtudom te hogy húztad meg a csavart, de én mikor legutóbb toronycsapágyat cseréltem a fix hajtószárra ráhúztam egy bő méteres vascsövet és úgy téptem meg. Azóta lerobbantani se lehet onnan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május31, 2016 Megoszt Elküldve Május31, 2016 7 órája, pszilaj írta: Sziasztok! Mi a fenéért lazul fel a teleszkóp végén a megtépett csavar. Pár hete lett megcsinálva az egész futómű elől. Rugó, szillent, gömbfejek cseréje. Meghúztunk mindent rendesen, többször ellenőrizve, de a baloldali teleszkóp csavar szépen fellazult. Úgy kopogott, mintha 25 éves talpas lenne benne, 20 éve zsír nélkül... Önzáró anya, menetrögzítő, kontraanya? Bár rákontrázni körülményes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Június1, 2016 Megoszt Elküldve Június1, 2016 16 órája, zotya975 írta: Önzáró anya, menetrögzítő, kontraanya? Bár rákontrázni körülményes. A gyári anya van rajta. Mondjuk a menetrögzítő nem jutott eszembe. Majd figyelem és mindig húzok rajta... Újra szétszedni nem akarom...rohadt sok meló... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts