Hic Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 köszi ! :D asszem fából lesz kiemelő keret, ragaszkodom ehhez a JBL első szetthez. csak így is neccesen fér majd a kárpit fel. vagy sehogy ;) :P A 61mm az PONT el fog férni. Nem tudom, egészen pontosan mennyit kell emelni, de a gyári beépítő keret + 8mm-re emlékszem. Keretem van otthon, úgyhogy este lemérem neked, mennyi is az annyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Tomi! Az a gumipók már így marad? Nem csináltad meg a rögzítést a gyerek születése előtt, úgyhogy már nem is fogod.... :D Már rég nem így néz ki. Felcsavaroztam két csomagrögzítő fület (SX4-ből) és egy rövidebb gumupókkal oldottam meg. Majd tolok képet róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Hálás köszönetem érte! Az a keret amúgy eladó ééé? :D ;) A 61mm az PONT el fog férni. Nem tudom, egészen pontosan mennyit kell emelni, de a gyári beépítő keret + 8mm-re emlékszem. Keretem van otthon, úgyhogy este lemérem neked, mennyi is az annyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Hálás köszönetem érte! Az a keret amúgy eladó ééé? :D ;) Elvben lehet. Bár megvan a helye, de majd legfeljebb rendelek másikat.... Ilyen, ócó, eze'öccá.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Csüt este lurdi? :D Aztán megbeszéljük mert ha neked is kell akkor max egy próba erejéig kihozhatnád ;) Elvben lehet. Bár megvan a helye, de majd legfeljebb rendelek másikat.... Ilyen, ócó, eze'öccá.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 nekem is van egy felesleges, pláne hogy már nem opelom van szóval HIC-nek oda tudom adni, de csak jövő héten Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 Csüt este lurdi? :D Aztán megbeszéljük mert ha neked is kell akkor max egy próba erejéig kihozhatnád ;) Ok, ha nem is megyek, de elküldöm neked. Nekem annyira nem sürgős, meg tudok szerezni, ha kell, legfeljebb elboltolom Yoocooval az övét :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október28, 2008 Megoszt Elküldve Október28, 2008 na, én meg má megyek is ki a kocsihoz méricskélni, mert elfelejtettem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 okés, köszönöm! Hic! Szombaton ha van pár szabad perced elmennék érte egy próba erejéig. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 okés, köszönöm! Hic! Szombaton ha van pár szabad perced elmennék érte egy próba erejéig. :D Szombat nem jó, Marci születésnapja van, egy perc időm se lesz..... De odaadom valakinek (Pista, Gelko, vagy aki megy ki) és elviszi neked a Lurdyhoz holnap. Ha kell megtartod, ha nem visszahozod. Egy pár műanyaggyűrű, elrontani nem lehet. (persze van, aki a vasgolyót is képes elrontani ;) ). Erre kell még asszem plusz 8mm rétegelt lemez gyűrűt ráapplikálni. Ha kb. érdekel hogyan, akkor nézd meg Piiista kocsijában, igaz, ott 20mm plusz kellett, ezért a kárpit kicsit alakítva lett :P Nem lett túl szép, de müxik, és ha lenne kárpit, meg rács, nem is látszana. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 ....De odaadom valakinek (Pista, Gelko, vagy aki megy ki) és elviszi neked a Lurdyhoz holnap.... El tudok érte menni holnap meló után :D Mondjuk Laceeeeeeeeee sem terhel minket halálra a Lurdynál történő állandó jelenléttel :P :D :D De Alberttal valamikor tuti talizunk, mert hátul hánykolodik pár felni, amit kirakok majd náluk ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október29, 2008 Megoszt Elküldve Október29, 2008 El tudok érte menni holnap meló után :D Mondjuk Laceeeeeeeeee sem terhel minket halálra a Lurdynál történő állandó jelenléttel :D :D :D De Alberttal valamikor tuti talizunk, mert hátul hánykolodik pár felni, amit kirakok majd náluk ;) Ok, köszi a segítséget! Este elvben már otthon leszek. akkor odaadom :P Legfeljebb hozzád megy Lacee szombaton :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Erőteljesen gondolkozom egy kiemelő keret gyártásán... De nem tudom hogy vágjak bele... Üvegszálazni kéne az lenne a tuti... Utánna kell olvasnom pár dolognak, hátha tanulok valamit. Megnézek még egy pár EastBlock videót és tiszta okos gyerek leszek. ;) Szerk.: Reményeim szerint. Ha valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban, kérem ne tartsa magában. Jó cikk az üvegszálas "szobrászatról" vagy hasonló okosság... Jöhet minden. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Erőteljesen gondolkozom egy kiemelő keret gyártásán... De nem tudom hogy vágjak bele... Üvegszálazni kéne az lenne a tuti... Utánna kell olvasnom pár dolognak, hátha tanulok valamit. Megnézek még egy pár EastBlock videót és tiszta okos gyerek leszek. ;) Szerk.: Reményeim szerint. Ha valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban, kérem ne tartsa magában. Jó cikk az üvegszálas "szobrászatról" vagy hasonló okosság... Jöhet minden. :D Én régen egy fél autót kicsinosítottam epoxy/üvegszövet,üvegszál módszerrel..... Abszolút nem nehéz meló, de van egy pár dolog amire jó, ha felkészülsz: - nem maga a gyantázás a nehéz, hanem a jó sablon. Azt nagyon jól meg kell csinálni, különben sz@r lesz az eredmény - de ez gondolom amúgy is nyilvánvaló volt - az epoxi undorító, ragad és büdös. Ráadásul kétszer büdös, amikor csinálod, meg amikor csiszolod. - az epoxi keverésnél egy lényeg van, a pontosság. Ha kevés az edző, sose szárad meg, ha meg sok, öt perc után beleköt a tégelybe. Ehhez kell szemmérték, meg gyakorlat. - vigyázni kell rá, hogy az epoxi zsugorodik. kb. 1-1,5% zsugorodása van, ami pont elég, hogy kicsit ne passzoljon a végén. Mindig ráhagyással dolgozz és a végén csiszolj inkább többet. - Ha rám hallgatsz, akkor formára, folyékony epoxival dolgozol először. Nagy dzsuvát csinál a műhelyben, mert csöpög, folyik, és fogyasztja az ecseteket is, viszont a folyékony epoxi+üvegszövet több rétegben felhordva nem fog megrepedni olyan könnyen, mint amikor csak üvegszövetes kittel csinálják a formázást. Ha már ez epoxival megvan az első pár réteg, a finomításhoz már használhatsz kittet, de ahol vastagra kell húzni, ott repedni fog később, úgyhogy a formát mindenképp a folyékony epoxi+üvegszövettel kell megadni és nem később rászobrászkodni.... - Min. 3 lépés, ha szép (értsd. fényezhető) eredményt akarsz. 1: üvegszövet/epoxi, 2: kitt, 3:finom, vagy szórókitt. Ha bőrözöd, esetleg elhagyhatod az utolsó lépést, de a műbőr is kihozza a hibákat, ha nagyon ráfeszül a felületre. Szóval csiszolni-csiszolni-csiszolni. Jótanács: Ez mint írtam, büdös, és megköhögtet, ha lehet, használj festőmaszkot. - Üvegszövetből is legalább kétféle finomságút vegyél - a durvább, szövött a tartófunkciót látja el, a finomabb, préselt, pedig a formát fogja adni. Ha csak pl. csipogót kell a helyén tartani, akkor elég a finomabb is, több rétegben, de pl. szub beépítéshez a durvából is kell jópár réteg. Ha jót akarsz, akkor 16-os hangszóróhoz kb. 5mm vastagságban kell dolgozni, plusz megerősíteni a kávánál. Szubhoz az se baj, ha 1 centis lesz, vagy több, annak nagyon nagy a súlya, és nagyot is üt, kell a merevség. Ezek után számolgathatod, hány réteg, meg mennyi anyagot vesz fel egy ilyen darab..... nem lesz kevés.... - Végül: a technológia ismerete nem pótolja kézügyességet :P Nem bonyolult a dolog, de keseredj el, ha elsőre nem lesz olyan, mint szeretnéd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Jóvan Pista vettem a lapot :P Nemtudok ám mindig kimenni, ez a csütörtök nem mindig jó, igazán átrakhatnátok a kedvemért mondjuk szerdára ;) Köszönöm Hic a felajánlást de asszem félreértettelek, azt hittem olyan kiemelőd van ami pont passzol és nem kell építenem még alá! Kiemelőm nekem is van csak azt hittem létezik olyan ami passzol 100%-osan, mert olyanra gyártják. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 ....Kiemelőm nekem is van csak azt hittem létezik olyan ami passzol 100%-osan, mert olyanra gyártják.... Milyen színben szeretnéd ? :D ;) :P Hááá akkor nem talizunk Jani. Mindenesetre Marcinak bódog szülinapot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 Jóvan Pista vettem a lapot :D Nemtudok ám mindig kimenni, ez a csütörtök nem mindig jó, igazán átrakhatnátok a kedvemért mondjuk szerdára ;) Köszönöm Hic a felajánlást de asszem félreértettelek, azt hittem olyan kiemelőd van ami pont passzol és nem kell építenem még alá! Kiemelőm nekem is van csak azt hittem létezik olyan ami passzol 100%-osan, mert olyanra gyártják. :D Ja, passzolni passzol éppen, de ez csak a rögzítésre érvényes :D :P :D Azért ilyen, mert F és G Astrára meg még pár típusra ugyanez való. G Astrán (pl. nálam) meg ennél magasabb nem fér el, (a kick hangszóróm már így is beleütne a kárpitba, ha jól kivezérlem és fent van a rács, így most rács nélkül járok) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október30, 2008 Megoszt Elküldve Október30, 2008 azé egy darab műanyag pontos legyártása szerintem nem nagy dolog egy cégnek aki ezzel foglalkozik... csak akkor ezekszerint egy standard méret van aminek a csavarpontjai stimmelnek a vastagsága meg fix. köszönöm azért srácok az erőfeszítéseket! :D Milyen színben szeretnéd ? ;) :P :D Hááá akkor nem talizunk Jani. Mindenesetre Marcinak bódog szülinapot :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Én úgy képzeltem el ezt az egészet hogy csináltatok egy fa vázat, amit hozzáerősítek a kárpithoz és csak egy vékony rétegben lesz rajta az üvegszál azért hogy szép íveket és sima felületet tudjak csinálni. Ezzel megúszom a napokig tartó kenegetést meg szárítgatást és nagyon megrövidül az elkészültéhez szükséges idő is. :D A fa váz nem lesz nehéz, majd kikérem a véleményét az asztalosnak a családban hogy melyik az a fa ami nem nehéz és tart is és nem lesz túl bonyolult sem. Tehát az üvegszálat csak a design miatt használom majd, ha kelleni fog. ;) Mondjuk egyenlőre azt sem tudom hogy hol kellene utánnanéznem, hol kapható, hol árulják, mi kell hozzá. Ezeknek majd utánnaolvasok a hétvége folyamán. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Na tegnap volt szerencsém meghallgatni Coupe muszikás ótóját...Hát királyul püfölte a tüdőm... :D ;) Nekem szimpi, bár már nekem hallgathatatlan...egy én süket vagyok ehhez, de szerintem jól szól nagyon...bár a mély nem mindig van a helyén...de ezt már mint annyiszor leírtátok valóban zenefüggő... De püffögni azt nagyon brutálul tud...tecccccccccik...ha nem lenne ilyen nehéz...kéne nekem is... :P :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Na tegnap volt szerencsém meghallgatni Coupe muszikás ótóját...Hát királyul püfölte a tüdőm... ;) :P Nekem szimpi, bár már nekem hallgathatatlan...egy én süket vagyok ehhez, de szerintem jól szól nagyon...bár a mély nem mindig van a helyén...de ezt már mint annyiszor leírtátok valóban zenefüggő... De püffögni azt nagyon brutálul tud...tecccccccccik...ha nem lenne ilyen nehéz...kéne nekem is... :D :D :D Közben kaptam egy olyan CD-t amin RAP zene van,és kegyetlen ne mán :D Azért hallod hogy nem mindíg van a helyén a mély,mert zörög minden.Az hogy ez megszűnjön,kell egy kis pénz,meg rengeteg szabadidő.Ha az kész lesz,akkor tökéletes lesz számomra. ui:Nem Balázska Hifi-jéhez kell viszonyítani :D Hic!!!!!! Vissza szívom,hogy kevés a mély.Akkorát szól,hogy az valami hihetetten.Teljesen meg vagyok elégedve vele,csak még egy aksit kell majd vennem :P Köszönöm még1x a rengeted segítséget. ui:Ha valaki jó mély ládát akar venni,annak érdemes elgondolkodnia ezen a ládán.Hic 25K kér érte,ami nagyon baráti ár :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 De püffögni azt nagyon brutálul tud...tecccccccccik...ha nem lenne ilyen nehéz...kéne nekem is... :P :D :D Viccen kívül mondom,hogy ez a zene sokkal nagyobb feelinget adott,mint eddig bármi amit a kocsira költöttem.Sose hittem volna hogy ennyire jó :D Nagyobb turbót kell venni :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Viccen kívül mondom,hogy ez a zene sokkal nagyobb feelinget adott,mint eddig bármi amit a kocsira költöttem.Sose hittem volna hogy ennyire jó :D Nagyobb turbót kell venni :D ;) Este viszek neked ajcsit... Ami meg a szabadidőt illeti, tudod, hogy nekem relatív sok van...segítek is szívesen...csak szólj...mivel most egyszer sem szóltál, így kicsit ki is maradtam a projektből... Nem Balázskáéhoz hasonlítom...vagyis de...mindkettő bazi hangos...és rezegteti a hajam... :D :D :D Én ezekhez botfülű vagyok... Amúgy ennél jobb cucc nekem hifiben sosem kéne mint ami neked most pl összeállt...nekem már ez is sok... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Este viszek neked ajcsit... Ami meg a szabadidőt illeti, tudod, hogy nekem relatív sok van...segítek is szívesen...csak szólj...mivel most egyszer sem szóltál, így kicsit ki is maradtam a projektből... Nem Balázskáéhoz hasonlítom...vagyis de...mindkettő bazi hangos...és rezegteti a hajam... :D :P :D Én ezekhez botfülű vagyok... Amúgy ennél jobb cucc nekem hifiben sosem kéne mint ami neked most pl összeállt...nekem már ez is sok... :D Köszi!!!!!!! :D ;) :P :D Szerintem ebből csak tavaszra lesz valami,egyenlőre elég komolyan kiköltekeztem magam :D Egyenlőre nekem se kell komolyabb cucc :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Október31, 2008 Megoszt Elküldve Október31, 2008 Köszi!!!!!!! :D ;) :P :D Szerintem ebből csak tavaszra lesz valami,egyenlőre elég komolyan kiköltekeztem magam :D Egyenlőre nekem se kell komolyabb cucc :D Azért két pio fülldugóra vagy egy ilyenre még ruházz be... :P :D mert különben tavaszra nem új hifi, hanem új dobhártya kell... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts