Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

Lacee!

A másik amit észrevettem: Az első szettre 45W RMS terhelhetőséget írnak - viszont az erősítő 4 x 60W-os. Csak óvatosan a hangerővel, mert ezzel elpukkanthatod a hangszórót.....

mennyire esélyes ez a dolog?

gondolkozom az erősítődön, de a hangszóróim 90-esek

Megosztás:

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

mennyire esélyes ez a dolog?

gondolkozom az erősítődön, de a hangszóróim 90-esek

Ez arra vonatkozik, hogy nem szabad ész nélkül használni. Az erősítő beállításán múlik, mert vissza lehet venni a konkrét erősítést és így a kimenő teljesítményt is, de ha csutkán van a cucc (hadd szóljón, vazze), akkor elfüstölhet a hangszóró. Azért is írtam le, mert az ökölszabályt, hogy összeszerelés után nulla (vagy min.) erősítéssel indítunk, aztán fokozatosan toljuk felfelé a fej 80-90%-os hangerő állásánál, amíg nem kezd a hangszóró torzítani, nem mindenki tartja be. A másik, hogy az egyes fejek kimenő feszültsége változhat - 0.8V, 1.2V, 2V, 4V sőt, újabban 6V is lehet. Ha pl. egy 2V-os fejegységről állítgatás nélkül átrakod egy 6V-osra, akkor még "félhangerőn" is olyat koppanthat a hangszóróra, hogy nem köszöni meg. Szóval mehet a dolog, csak ésszel. :D

Magyarul: 90W-os hangszóró azért elég kajak már, 100W-os erősítő jól kihajtja, de azért rendesen beállítva nem fogja a halálba küldeni.

Megosztás:

Coupe!

Akkor ugorj át holnap, nem kell félni, nem hiszem, hogy széthajtod azt a ládát... :D Ha lesz idő, a tápelosztót rendberakjuk, mert az necces.

A JVC fej meg már reinkarnálódott nálam, jobb is így, végre volt indok, hogy szétszedhessem.... ;)

Mond hány órára menjek,és ott leszek....

Ma vettem egy ilyet:

cppd2.jpg

és ezzel megoldottam a tápelosztás kérdését.Ez már elég komoly cucc,rendesen meg lehetett vele oldani az elosztást.......Lényegesen szebben is szól.

A következő ez lesz:

cppfh4anl.jpg

A mostani meg jó lesz a húgomnak.

Van otthon ilyen csatlakozód??????2db kellene.

cppsrt4-2p.jpg

Azért csak jobb lett volna eladni,mint szétbontani :P

Megosztás:

Lacce!!!!!

Én inkább azt mondom,hogy nézd meg Hic miket árul.Azok között vannak jó dolgok...Így kb annyiból,vagy talán 10e drágábban kapsz sokkal jobb minőségű cuccokat.......Amik hosszú távon is kiszolgálnak :D :D

Ja. Csak sajnos első szettem az nincs most. Bár ha kell, tudok szerezni jó áron Ground Zero-t, vagy SAL-t.

A Sherwood erősítőm az viszont tényleg komoly, de már van arra is érdeklődő.... legyen licit!!! ;) :P :D

(vicc vót, akinek kell, és előbb jön, azé, nem cigánykodunk)

Igazából a kérdés, mennyi a zsé? Abból kiindulva, össze lehet állítani egy optimális rendszert. Hiába van elképzelés minőségi rendszerről, ha az anyagiak nem engedik. Akkor a lehető legjobb kompromisszumot kell meghozni....

A tápelosztó zsír! Egy gonddal kevesebb :D Hol vetted? Én csak ebay-ről tudtam szerezni megfelelőt, itthon nem...

Saru elvileg van, csak nem ilyen, mint a képen, hanem aranyozott. Remélem nem gond :D

Az ANL biztitartót ne kapkodd el, mivel 2k körül tudok szerezni, és ezeknek gyakran horror az ára (6-8k vagy több)....

Megosztás:

A tápelosztó zsír! Egy gonddal kevesebb :D Hol vetted? Én csak ebay-ről tudtam szerezni megfelelőt, itthon nem...

Saru elvileg van, csak nem ilyen, mint a képen, hanem aranyozott. Remélem nem gond :D

Az ANL biztitartót ne kapkodd el, mivel 2k körül tudok szerezni, és ezeknek gyakran horror az ára (6-8k vagy több)....

Ott vettem ahol a kábeleket is......Az ANL nem sokkal drágább,mint 2K és megnéztem,nagyon profi cucc......Most már az a cél hogy teljes Rockford Fosgate kiegészítőkből összerakni az egészet :D A maradék meg jó lesz Testvéremnek a mélyhez.... :D Ismét nem sikerült elgagyizni,a hifi projectet sem :D ;) :P

Mikor menjek holnap?????

Megosztás:

Ott vettem ahol a kábeleket is......Az ANL nem sokkal drágább,mint 2K és megnéztem,nagyon profi cucc......Most már az a cél hogy teljes Rockford Fosgate kiegészítőkből összerakni az egészet :D A maradék meg jó lesz Testvéremnek a mélyhez.... :D Ismét nem sikerült elgagyizni,a hifi projectet sem :D ;) :P

Mikor menjek holnap?????

A garázsban rendezkedem, 10 körül ha jössz az már ok. Kb. délig érek rá, mert megyek ládát nézni.... :D

(Van aki sohasem nyughat.... :P :D )

Megosztás:

A Sherwood erősítőm az viszont tényleg komoly, de már van arra is érdeklődő.... legyen licit!!! :D ;) :P

(vicc vót, akinek kell, és előbb jön, azé, nem cigánykodunk)

nekem most először karosszériára kell egy-két ezres, szóval tavasznál előbb biztos nem veszek erőlködőt

JVC fejegységek egyébként milyenek, mármint minőségileg?

Megosztás:

No , picit felderítettem a témát.

Azt hittem a 2 utas erősítő is jó lesz de a nagy péniszt.

Állítólag hiába kerül előre egy komolyabb szett ha azt a magnóra kötöm a ládát meg az erőlködőre akkor elfogja nyomni a láda az első hangját.

Igaz ez mind külön állítható a fejről de ez állítólag mókolás és gagyi...

csak egy 4 utas erősítő meg jóval drágább :D

fejtörés indul...

Megosztás:

Állítólag hiába kerül előre egy komolyabb szett ha azt a magnóra kötöm a ládát meg az erőlködőre akkor elfogja nyomni a láda az első hangját.

fejtörés indul...

Ha segítsek : 2 kétutas erősítő ? ;) :P

Megosztás:

fejtörés indul...

Véleményem szerint,ha nem akarsz sok pénz ellocsolni erre,akkor még mindíg azt mondom hogy vegyél megbízható helyről használt dolgokat....... ;)

Megosztás:

Ma elmentem HIC-hez,és beraktuk a massive ládáját :D Az eredmény húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú :D :D :D Iszonyat durván szól.Köszönöm még1x ;)

és mi lesz azzal a ládával mit Rigó Tomitól vettél ? (cseréltél) szólj ha eladó lesz :P anno még 18.születésnapomra kaptam :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.