FPeter Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 hagyjam a gyárit benn? nem fogja haza vágni akkor ha rendesen meghajtom? :lol: hagyd nyugodtan, csak ne kösd be... :lol: amilyen bóvlikkal találkoztam eddig gyári címszó alatt, hát pfff... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
okiman Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 hagyjam a gyárit benn? nem fogja haza vágni akkor ha rendesen meghajtom? :lol: Én ki is szerelném onnan, és semmit nem raknék a helyére. vagy ha van a rádión olyan funkció, fader-eld előre. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Jó az a hátsó hangszóró, csak rendes 5.1-es rendszert kell hozzá építeni :D :lol: :lol: Végülis ma már az autó-dvd nem egy nagy szám...... és úgy jól kijönnek az effektek a filmeken. Aztán felcsavarodik az ember az oszlopra mozizás közben :D :lol: Zenéhez feleleges. Pont. Hátsó hangszórót azért raknak az autóba, mert akkor a hátsó utasnak is jut a füléhez közel zörej. Sztereó kép, meg ilyesmi, nem feltétlen szempont, esetleg drágább extraként kínált cuccoknál arra is figyelnek. (Bose, B&O, B&W, Mark Levinson etc.) Eleve, csak akkor hallgatom a hifit, ha egyedül vagyok. Ha már más is ül az autóban, csak minimumon pöcög, mert beszélgetünk, esetleg a gyerekekre figyelek hátul, meg ilyesmi.... Ki a sz...t érdekel akkor a hátsó utasnak való hangszóró, nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 a jó láda nem nyomja el a hátsó hangszórót, mert a jó ládánál csak hallod a mélyeket, de fogalmad sincsen honnan jön a hang... az már rég rossz ha azért nem hallod a hátsókat mert a puffogás bekever... :D Erre gondoltam csak nem így fogalmaztam :lol: A jó láda meg nem puffog,hanem tisztán löki a mélyet :D :lol: Lacce!!!!!!!! Ugyan nem tudom mennyi az astránál,a hangszóró beépítés mélysége,de úgy emlékszem max 62mm.....Viszont szerintem nem fér el a 62mm,legalábbis mokolás nélkül nem.Nekem egy 42mm-es van,és így se sok hely maradt mögötte......Minden maradt a gyári,semmit nem vágtam szét :lol: Hic!!!!!! Vettem egy Alpine 9884R fejegységet,és bekötöttem rendesen mindent.Ég és föld a különbség az előzőhöz képest,de ezt csak az első szetten veszem észre....Sokkal tisztább hangja van :lol: Sajna ez a mély már nem ehhez a cuccokhoz való...... Nálam maradt a faithless CD-d.......Remélem ki tudod venni a JVC fejedből az egyetlen eredeti CD-met :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Jó az a hátsó hangszóró, csak rendes 5.1-es rendszert kell hozzá építeni :lol: :lol: :D Végülis ma már az autó-dvd nem egy nagy szám...... és úgy jól kijönnek az effektek a filmeken. Aztán felcsavarodik az ember az oszlopra mozizás közben :lol: :D Zenéhez feleleges. Pont. Egyre inkább ezt vallom Én is...de még nem vagyok 100%ig meggyőzve erről.......Remélem ha bent lesz a másik láda,akkor össze áll a kép rendesen :lol: :lol: Pistánál biztos hogy beállítási probléma van és amiatt van az az érzésem hogy hiányzik........ A szigetelés:Arra lennék kíváncsi hogy a hab van-e olyan jó vagy mint a bitumen lap?????Vagy ha kicsit rosszabb még az is jó.Mert ugye azzal sokkal egyszerűbb lenne :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 purhabra gondolsz? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 A szigetelés:Arra lennék kíváncsi hogy a hab van-e olyan jó vagy mint a bitumen lap?????Vagy ha kicsit rosszabb még az is jó.Mert ugye azzal sokkal egyszerűbb lenne :lol: :lol: :lol: nem igazán, mert a bitumen nem magába szippantja a rezgést és eltűnteti az éterben, hanem elnehezíti, megnöveli a lemez tehetetlenségét, így nem tud úgy reagálni a "rángatásra" a purhab meg ugye nem igazán nehezít semmit, viszont örökké vizesen tartja a lemezt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 ... Vettem egy Alpine 9884R fejegységet,és bekötöttem rendesen mindent.Ég és föld a különbség az előzőhöz képest,de ezt csak az első szetten veszem észre....Sokkal tisztább hangja van :lol: Sajna ez a mély már nem ehhez a cuccokhoz való...... Nálam maradt a faithless CD-d.......Remélem ki tudod venni a JVC fejedből az egyetlen eredeti CD-met :lol: :D :D Az jó kis darab! Direkt megnéztem, én nem tudtam volna annyiért szerezni, jó vétel volt. A mélyeddel az is gond, amit mondtam, hogy 4 ohmon az erősítő csak 125W-ot ad le, az meg halvány az FLI 2x100W-jához.... Meg kell csinálni a dupla-ládát, arra 1 ohmban kinyomja az 500W-ot - na ott lesz különbség. Addig egy kicsit visszavehetsz az FLI-n az erősítésből (gain), és összehangolhatod. Persze, holnap szedem szét, és rakom át az optikát az enyémbe. Előbb ki kell szedjem a cd-t (ha még egyben van :lol: :lol: ). Ha kell, nálad is maradhat a Faithless ha tetszik, majd írok ki másikat. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 nem igazán, mert a bitumen nem magába szippantja a rezgést és eltűnteti az éterben, hanem elnehezíti, megnöveli a lemez tehetetlenségét, így nem tud úgy reagálni a "rángatásra" a purhab meg ugye nem igazán nehezít semmit, viszont örökké vizesen tartja a lemezt... Csak sokkal nehezebb,és macerásabb :lol: .......de akkor marad a bitumen :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Az jó kis darab! Direkt megnéztem, én nem tudtam volna annyiért szerezni, jó vétel volt. A mélyeddel az is gond, amit mondtam, hogy 4 ohmon az erősítő csak 125W-ot ad le, az meg halvány az FLI 2x100W-jához.... Meg kell csinálni a dupla-ládát, arra 1 ohmban kinyomja az 500W-ot - na ott lesz különbség. Addig egy kicsit visszavehetsz az FLI-n az erősítésből (gain), és összehangolhatod. Persze, holnap szedem szét, és rakom át az optikát az enyémbe. Előbb ki kell szedjem a cd-t (ha még egyben van :lol: :lol: ). Ha kell, nálad is maradhat a Faithless ha tetszik, majd írok ki másikat. :lol: Sajnos a ládára még várni kell 1 hónapot,de azért így sem rossz...Csak hangosítani nem kell,halkan elég szépen szól.Meg igazából a tucc-tucc zenéket nem szereti :lol: Már lejjebb tekertem az erősítésből. Külsőre,még mindig nem tetszik az Alpine de a hangja a JVC-hez képest fényévekkel szebb.....Jelen pillanatban ez a lényeg :lol: :D Hétvégén megcsinálom a vezetékek forrasztását,kicserélem az aksi sarut,meg a testet........Plusz elrendezem a vezetékeket,mert elég nagy a káosz a csomiba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Sajnos a ládára még várni kell 1 hónapot,de azért így sem rossz...Csak hangosítani nem kell,halkan elég szépen szól.Meg igazából a tucc-tucc zenéket nem szereti :D Már lejjebb tekertem az erősítésből. Külsőre,még mindig nem tetszik az Alpine de a hangja a JVC-hez képest fényévekkel szebb.....Jelen pillanatban ez a lényeg :lol: :D Hétvégén megcsinálom a vezetékek forrasztását,kicserélem az aksi sarut,meg a testet........Plusz elrendezem a vezetékeket,mert elég nagy a káosz a csomiba :lol: Stipi-stopi segítek. :lol: Persze ha nem surányban csinálod. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Stipi-stopi segítek. :lol: Persze ha nem Surányban csinálod. :lol: Surányba csinálom...mert ott van garázs.Hétvégére hideget mondanak.De a nagy része már készen van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Surányba csinálom...mert ott van garázs.Hétvégére hideget mondanak.De a nagy része már készen van :lol: Akkor erről még beszéljünk! :lol: Mélynyomód most akkor nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
okiman Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 grat az alpine-hoz nekem sony cdx-f 7750 van ezzel még a gyári hangszóró is hibátlanul szól ( bár már nem sokáig mert le lesz cserélve 1 jbl, helix, vagy rainbow kompo-ra ) az a jó ebben a sony-ban hogy az alpine f1-en kivül semmi nem tudja ütni. Tényleg igaz. Volt lehetőségem tesztelni még 1.5 éve Bakai Gabival ( Tuning magazin szakújságiró ) És Kovács Tomival ( Hifiközpont tulaj ). Ahoz képest hogy mennyibe került 2 éve ( 66000 ) azért elég komoly hogy még mindig veri hangminőségben a 150 rugós fejeket. Ugyan nincs benne bluetooth, usb de nekem nem is kell, én az elérhő legjobb hangra próbálok rámenni. Első ajtók és tetőkárpit bitumenlapozva lesznek, minden patentra o gyűrű hogy ne rezonáljon, műszerfal csavarok alá szintén, táp és interconnect kábelek bandázsolva és védőcsőben fognak futni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Akkor erről még beszéljünk! :lol: Mélynyomód most akkor nincs? én kb fél évet töltöttem nélküle, de hosszas szünet után leadtam garos javításra az erősítőmet, és most szombaton került vissza... jó érzés ismét érezni a hátmasszázst, amit a P500.1 + 2x PW12 nyújt... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Akkor erről még beszéljünk! :lol: Mélynyomód most akkor nincs? De van egy magnat...... :lol: Csak nem ehhez az erősítőhöz való.Már megvan a mélynyomó is csak a ládára kell várni kicsit.....Addig jó lesz ez is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 én kb fél évet töltöttem nélküle, de hosszas szünet után leadtam garos javításra az erősítőmet, és most szombaton került vissza... jó érzés ismét érezni a hátmasszázst, amit a P500.1 + 2x PW12 nyújt... :lol: :D Nekem ugyanez lesz hátul :D :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Nekem ugyanez lesz hátul :lol: :lol: :lol: Csak rábeszélt a Feri?:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Csak rábeszélt a Feri?:lol: Én beszéltem rá magam,mert ez volt az utolsó szett akcióban........(Na meg Hic akinek ezt az egészet köszönhetem :lol: :)Az első szettből is az utolsót vettem meg,meg a mélyekből is.....Ráadásul azt az infot kaptam,vagyis ott hallottam hogy fel fog menni a massive erősítők ára,így az akciós szettek is drágábbak lesznek.......... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Én beszéltem rá magam,mert ez volt az utolsó szett akcióban........(Na meg Hic akinek ezt az egészet köszönhetem :lol: :)Az első szettből is az utolsót vettem meg,meg a mélyekből is.....Ráadásul azt az infot kaptam,vagyis ott hallottam hogy fel fog menni a massive erősítők ára,így az akciós szettek is drágábbak lesznek.......... Az tény, hogy nagyon jó árban van a cucc... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Nekem ugyanez lesz hátul :D :lol: :lol: én szeretem, főleg most hogy már a "fej" is megfelelő hangminőséget tud produkálni így elég jók a mélyek is... a ládát is magam építettem hozzá pontosan a kocsiba méretezve egy mázsa türelemből és mdf anyagból... :lol: 2*35L zárt... Te milyet tervezel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 én szeretem, főleg most hogy már a "fej" is megfelelő hangminőséget tud produkálni így elég jók a mélyek is... a ládát is magam építettem hozzá pontosan a kocsiba méretezve egy mázsa türelemből és mdf anyagból... :lol: 2*35L zárt... Te milyet tervezel? Olyat amit Surányi Ferenc tervezett ezekhez a hangszórókhoz.....Tudom hogy ez nem a legelegánsabb megoldás......de bélelve 2 láda külön,ezekhez a mélyekhez 35e forint....Ami szerintem nem sok.Tekintve hogy nekem se fúróm,se fűrészem,se áramom az utcán nincs...Így sajnos elég nehéz lenne nekem megcsinálnom. :lol: Literre nem emlékszem,pedig mondták...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 Olyat amit Surányi Ferenc tervezett ezekhez a hangszórókhoz.....Tudom hogy ez nem a legelegánsabb megoldás......de bélelve 2 láda külön,ezekhez a mélyekhez 35e forint....Ami szerintem nem sok.Tekintve hogy nekem se fúróm,se fűrészem,se áramom az utcán nincs...Így sajnos elég nehéz lenne nekem megcsinálnom. :lol: Literre nem emlékszem,pedig mondták...... na jah az még nem is veszélyes ha tényleg igényes kivitel... nekem úgy egy bő 20-asból meglett az egész, de majdnem minden szerszám a rendelkezésemre állt, ami meg éppen nem az volt az ismeretségi körben... de nekem meg garázsom és aknám nincsen, pedig esedékes az olajcsere... :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 nem tudjátok véletlenül, hogy hol kapható olyan RCA kábel vagy szerelhető csatlakozó, amit nem csak rá kell dugni a csatira, hanem egy eltekerhető gyűrűvel rá is lehet szorítani? már baromira unom hogy le-lejön a gagyi SAL kábel akárhogy nyomom össze a fémet :lol: és akkor már szeretnék tényleg tuti megoldást használni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szitamanó Elküldve Október20, 2008 Megoszt Elküldve Október20, 2008 egymás mellé ok, akkor tényleg nem sérül a színpadkép... van RCA kimenet a fejen? esetleg összedobhatsz egy egyszerű erősítő kapcsolást (ugyanolyan IC-s mint a fejben lévő), és arra kötheted a csipogókat, így megmarad a fej 4 csatornája a 4 hangszórónak! első nekifutásra 2 ohm stabilat a TDA7560-ast találtam (elektrokontha.hu 2140 pénz - de ez feleslegesen 4 csatornás, tuti van olcsóbb is), alig kell köré pár alkatrész, nem túl vaskos tápkábel + biztosíték, valami hűtőfülre kell csavarozni és had szóljon... Persze van kimenet, még SUB-hoz is. SONY CDX-GT610U fejem van. Anno a választásakor be volt tervezve egy 4 csatis erősítő meg valami zárt láda, csak egyre sz@rabbul állok anyagilag :D . Ezért keresem most a legolcsóbb megoldást :D . Én az IC-k, tranzisztorok meg ilyenek világában nagyon nem vagyok otthon, úgyhogy nem is gondolkodok ilyesmiben, amit írtál :P . De köszi a fáradságot ;) . Egyenlőre marad minden, hétvégén adok fel egy lottót, aztán meglátjuk hogyan tovább :D . Peace Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts