Hic Elküldve Április1, 2008 Megoszt Elküldve Április1, 2008 Felsorolom a cuccot és talán igy könnyebb.... Lg mp3,Erősítő sal reference RFX 7230 2/1 max 260 hídban 230W láda sal Pro xc-12 hajlított plexis láda max 300w ennyit szeretnék beletenni..... Ami munkád ezzel lenne: 1. Megveszed a SAL kábelszettjét, abban 10-es tápkábel van, az elég ehhez az erősítőhöz. 2. Elgondolod, hova fogod szerelni az erősítőt. Pl. a csomagtartó bal oldala, ülés háttámla, ilyesmi. 3. Az akkutól indulva, a tűzfalon át (keress gumidugót, 1 üres biztos van) a bal oldalon végigviszed a tápkábelt a csomagtartóig (küszöbborítás alatt a gyári kábelköteg mellé szépen be fog férni) 4. Az erősítőhöz közel, (pl. a hátsó ülés egyik rögzítő csavarjához) bekötöd a testkábelt. (A készletben vannak csatik a táp és hangszóró kábelekhez, azokat ráforraszthatod a kábelre, ne sajnáld az ónt) 5. A fejegységtől indulva a jobb oldalon végigviszed az RCA kábelt a csomagtartóig. Használhatod a beépített remote szálat, mivel csak szub lesz, nem érdekes, felszed-e zajt. (a rádió Power Ant/Remote kimenetére kösd be) Dugd rá az RCA-kat, a rádió mehet vissza a helyére. 6. Bekötöd a testkábelt, a tápkábelt és a remote szálat az erősítőre. Kösd be a ládát is, és dugd össze az RCA-kat, az erősítő összes potiját tekerd minimum állásba. A hangváltót kapcsold lo-pass (sub) állásba. 7. Az akksinál felszereled a biztitartót a kábelre (még ne tedd bele a biztit), és bekötöd a pozitív sarura. 8. Most tedd be a biztit. Jó esetben nem megy ki azonnal :D 9. Kapcsold be a rádiót - az erősítő LED-je világítani fog.... A basszust tekerd normál állásba, mindenféle "Superbass" marhaságot, meg ilyesmit kapcsolj ki. Most szépen tekerd feljebb a hangváltó potiját érzésre kb. 80 Hz-ig. Aztán kezdd el tekerni a bemeneti érzékenység potiját, amíg kb. jónak érzed a basszust. Ezt a két potit úgyis tekergeted majd még, amikor hangolgatod a rendszert.... Ennyi. Tapasztalat nélkül max. egy hétvégi nap alatt össze lehet hozni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 sziasztok! érdeklődni szeretnék h astra f-ben hogy lehetne kicsit hangosabbá tenni a gyári magasakat...vagy ha ez nem lehetséges akkor a foglalatba milyen más tipusú, komolyabb hangszórót lehet beletenni? előre is köszi... Hát sztem a gyári nagyon jó legalább is nálam én nemcsinálnék vele semmit! Ha oylan igény van akkor mindenképp erősítő+hangfalszett a gyári mellé ! Nekem gyögyörűen szól a gyári szett legalább is az én bot fülemnek :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 Amúgy azthiszem ebben a topikban volt aki csinált egy referencia melót a magasakra! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 NÉZDMEG EZT Egy Kolléga ítt csinál ezt azt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 köszi de az én fülemnek kicsit gyenge igy ládával együtt, és nem akarom atalakitani a kozolokat csak cserélni szeretném benne a hangszorokat Hát, ha tényleg ütőset akarsz, akkor az nem biztos, hogy belefér a gyári helyekre (a ládát leszámítva). A Blaupunk honlapján van egy Car Configurator, ott meg tudod nézni, hogy elvileg mekkora fér bele. Aztán biztos van máshol is ilyen kereső, meg a rutinos Astrás kollegák biztos meg tudják mondani, mekkora hely van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 abba is segíthetnétek h hogykell aképet rakni a profilom mellé... Vezérlőpult felül katt aztán bal oldalt avatarbeálítások és ott feltöltesz egy 150*150* Pixeles képet! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 sziasztok! érdeklődni szeretnék h astra f-ben hogy lehetne kicsit hangosabbá tenni a gyári magasakat...vagy ha ez nem lehetséges akkor a foglalatba milyen más tipusú, komolyabb hangszórót lehet beletenni? előre is köszi... Hangosabb erősítőn keresztül lesz, jobb hangzású pedig komolyabb komponens szettel, amiben van normális keresztváltó, amely illeszti a hangszórókat. Gyárilag a magas a gyári mélyközéphez van illesztve, ha csak a magasakat cseréled eléggé fura hangkép fog kijönni belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 Hangosabb erősítőn keresztül lesz, jobb hangzású pedig komolyabb komponens szettel, amiben van normális keresztváltó, amely illeszti a hangszórókat. Gyárilag a magas a gyári mélyközéphez van illesztve, ha csak a magasakat cseréled eléggé fura hangkép fog kijönni belőle. gyárilag nem is nagyon van benne hangváltó/szűrő, max egy kondi a magason, meg picit megkondizzák a tédéjá IC-k bemenő jelét is... erősítő a hangminőséghez is kell, nem csak a hangerőhöz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április3, 2008 Megoszt Elküldve Április3, 2008 gyárilag nem is nagyon van benne hangváltó/szűrő, max egy kondi a magason, meg picit megkondizzák a tédéjá IC-k bemenő jelét is... erősítő a hangminőséghez is kell, nem csak a hangerőhöz... Ígyvan 4,7Mf-os elco van a magason semmi több a "mélyen" meg ha jóláttam semmi! Mondjuk nekem még nincs benne az erölködő de a thangerő + minőséghez kell nagyobb teljesítmény! Ami a Fejre van írva pl: 4*50W Azt nem kell elhinni jó az ja van max 4*15 W ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Április4, 2008 Megoszt Elküldve Április4, 2008 Sziasztok. Astra F kábelezéshez kellene nekem egy kis segítség. A volt autómban a két küszöbben húztam a Power és az RCA kábeleket, viszont láttam múltkor egy verdát amiben a váltóbox alatt volt valahogy elvezetve minden... Ez a megoldás mennyivel bonyolultabb mint a küszöbös? Az lenne nekem a lényeg hogy ne kelljen mind a két oldalt szétszedni a küszöböt, elég sokat szívtam vele az előző autómnál is, most próbálok más megoldást keresni erre. A váltóboxban van annyi hely hogy át lehessen rajta fűzni egy tápkábelt és egy RCA-t? És ha igen mit kell ehhez megmozgatni a verdában... Ha bonyolultabb lesz mint a másik akkor megint mennek a küszöbbe a kábelek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április4, 2008 Megoszt Elküldve Április4, 2008 Sziasztok. Astra F kábelezéshez kellene nekem egy kis segítség. A volt autómban a két küszöbben húztam a Power és az RCA kábeleket, viszont láttam múltkor egy verdát amiben a váltóbox alatt volt valahogy elvezetve minden... Ez a megoldás mennyivel bonyolultabb mint a küszöbös? Az lenne nekem a lényeg hogy ne kelljen mind a két oldalt szétszedni a küszöböt, elég sokat szívtam vele az előző autómnál is, most próbálok más megoldást keresni erre. A váltóboxban van annyi hely hogy át lehessen rajta fűzni egy tápkábelt és egy RCA-t? És ha igen mit kell ehhez megmozgatni a verdában... Ha bonyolultabb lesz mint a másik akkor megint mennek a küszöbbe a kábelek. :D Sokkal. A küszöböket leszedni 2 perc/darab, cigiszünettel. :D A váltó körüli műanyagban lenne hely, de azt az ülések és a kézifék miatt nem olyan egyszerű kiszedni, mellesleg ha a végétől a hátsó ülésig nem akarod, hogy kilátsszon akkor a kárpit alatt kell vinni, ahhoz pedig hogy jól el tudd helyezni még talán az ülést is ki kell szedni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Április4, 2008 Megoszt Elküldve Április4, 2008 Sokkal. A küszöböket leszedni 2 perc/darab, cigiszünettel. :D A váltó körüli műanyagban lenne hely, de azt az ülések és a kézifék miatt nem olyan egyszerű kiszedni, mellesleg ha a végétől a hátsó ülésig nem akarod, hogy kilátsszon akkor a kárpit alatt kell vinni, ahhoz pedig hogy jól el tudd helyezni még talán az ülést is ki kell szedni. Okés köszi, akkor marad a küszöbös megoldás. Reggel neki is állok. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április5, 2008 Megoszt Elküldve Április5, 2008 Okés köszi, akkor marad a küszöbös megoldás. Reggel neki is állok. :D :D Szolidalításból én is HIFIT szerelek holnap vagy is ma reggel :lol: :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ROLÓ Elküldve Április5, 2008 Megoszt Elküldve Április5, 2008 gyárilag nem is nagyon van benne hangváltó/szűrő, Nem is azt mondtam, mindössze annyit, hogy illesztve vannak a hangszórók akusztikailag (hangzásbéli karakterisztikája)egymáshoz, azaz úgy vannak összeválogatva, hogy a mélyközép a magassal viszonylag normálisan és elfogadhatóan szóljon. A kondenzátorral való leválasztás nem igazán a klasszikus hangváltó modelljét testesíti meg, hiszen nincsenek normálisan a frekvenciák elkülönítve sem a mélyközéptől sem a magasaktól, ám nagyon egyszerű és olcsó megoldás. Ha beleteszel egy viszonylag jó magas sugárzót a gyári rendszerbe, pont ezen illesztések hiányában lehet a frekvencia menetben ill. a fázisokban olyan fokú eltérés, ami eredményezhet nagyon szélsőséges hangképet és szinpadot. Ezért javasolt a komp. szett normális x -over -el. A helyesen megválasztott erősítő valóban növeli a hangzás dinamikáját és a hangerejét is, azaz nem fog a rendszered 2/3 hangerőn torzulni, összecsuklani, ki tudja futni magát rendesen a szett és a szub is. Erre (is) értettem az erősítő használatát.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 HIFI Bent vezetékeléssel halálba szo....tam magam fél autót szétbontottam vezetőfelől, likat nemtaláltam tűzfalon (csináltam egyett) minden faja lenne ha az a szájbavágott erölködő szóna is de megint előjött a hiba ami volt is pedíg most reperáltam meg. Bár lehet a fejnél a kimenet csatija sz..r azt még nemnéztem előzetes próbáknál jólműködött a végfok! Sebaj folyt köv nem adom fel!!! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 HIFI Bent vezetékeléssel halálba szo....tam magam fél autót szétbontottam vezetőfelől, likat nemtaláltam tűzfalon (csináltam egyett) minden faja lenne ha az a szájbavágott erölködő szóna is de megint előjött a hiba ami volt is pedíg most reperáltam meg. Bár lehet a fejnél a kimenet csatija sz..r azt még nemnéztem előzetes próbáknál jólműködött a végfok! Sebaj folyt köv nem adom fel!!! :D Nem értem mit szívtál vele,pofon egyszerű bevezetékezni. Tűzfalon annyi helyen kilehet vinni,hogy bőség zavara van,próbáld meg egy újabb modelnél majd! :D Jel és áram szálat egy oldalon vitted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Nem értem mit szívtál vele,pofon egyszerű bevezetékezni. Tűzfalon annyi helyen kilehet vinni,hogy bőség zavara van,próbáld meg egy újabb modelnél majd! :D Jel és áram szálat egy oldalon vitted? Igen egyoldalon mert ez valami spec koax hangnak videónak na majd megmutilom!:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Igen egyoldalon mert ez valami spec koax hangnak videónak na majd megmutilom!:D Elárulok egy titkot.... az RCA kábel 75 ohmos hullámellenállású, videóra is pont jó, persze nem mindenféle tyúkbél, amit gyárilag adnak némely "hifihez", de mondjuk úgy a 90%-uk, illetve az OFC kábelek 100%-a.... szóval ez még nem speckó. Csak külön oldalon kellett volna vinni, szerintem. Aztán majd jön a zizi meg a ssssss, bár, remélem nem lesz igazam.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Elárulok egy titkot.... az RCA kábel 75 ohmos hullámellenállású, videóra is pont jó, persze nem mindenféle tyúkbél, amit gyárilag adnak némely "hifihez", de mondjuk úgy a 90%-uk, illetve az OFC kábelek 100%-a.... szóval ez még nem speckó. Csak külön oldalon kellett volna vinni, szerintem. Aztán majd jön a zizi meg a ssssss, bár, remélem nem lesz igazam.... :D Na majd megmutatom milyen mert ebből 3-4 M volt 5000 ft És aranyozott csatikkal! De a cucc ami benne van enyitsem érdemel csak egy kis hátlöködés köll semmi más! :D Már a Teszt megvolt nemzajos :D A lehetőségekhez képest szépenszól! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Csak külön oldalon kellett volna vinni, szerintem. Aztán majd jön a zizi meg a ssssss, bár, remélem nem lesz igazam.... :D Ezen már egyszer vitáztam "agyas" hifi-sekkel,nem tudtak rá választ adni mitől is lenne ez igaz. Low-cost hifinél baromság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Ezen már egyszer vitáztam "agyas" hifi-sekkel,nem tudtak rá választ adni mitől is lenne ez igaz. Low-cost hifinél baromság. Ebben igaza van Jonnynak ez egy FIKA cucc nemnevezhető minőséginek! :D :D egy szar MAC2000 Thunder és egy Jensen cső láda! Szal falura ezeknek jólessz :D Csak valami rezgesse a rendszámtáblát :D :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Ebben igaza van Jonnynak ez egy FIKA cucc nemnevezhető minőséginek! :D :D egy szar MAC2000 Thunder és egy Jensen cső láda! Szal falura ezeknek jólessz :D Csak valami rezgesse a rendszámtáblát :D :D :lol: Nekem sem százezeré van benne cucc,de szeretem,amikor egy önjelölt hifis(nem HIC-re értem) elkezd nekem magyarázni a zajokról,meg áthallásról,amikor gőze sincs arról miről is beszél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április6, 2008 Megoszt Elküldve Április6, 2008 Nekem sem százezeré van benne cucc,de szeretem,amikor egy önjelölt hifis(nem HIC-re értem) elkezd nekem magyarázni a zajokról,meg áthallásról,amikor gőze sincs arról miről is beszél. Hát én ezt vettem vagy 20 ért kb 2 éve :D mondjuk ezt hallani is a hangján :D A Hondába komoly zene volt 1200W Picasso Végfok + 2db 800W Pioneer gázos vagy is a tekercs valami gázban mozgott! Psze annak 25 ös rézkábel ment és egy 72Ah aksit ami újvolt 30 perc alatt lepukantott! + Az autóban volt 4 DB 4db 3 utas Sonny Xploid 100/x vatt . De véleményem szerint ez már egészségtelen ekkora teljesítmény egy kocsiba, felhúzott ablaknál nem is lehetett halgatni! :D A Másik csomitartóm amúgysemvolt nagy úgymeg semmi helyemsem maradtt! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április7, 2008 Megoszt Elküldve Április7, 2008 Nekem sem százezeré van benne cucc,de szeretem,amikor egy önjelölt hifis(nem HIC-re értem) elkezd nekem magyarázni a zajokról,meg áthallásról,amikor gőze sincs arról miről is beszél. :D :D :D Még szerencse, hogy önjelölt hifis mellett mérnök is vagyok.... :lol: De télleg. Rengeteg srácnak okoz gondot, hogy beszerelik a hifit, aztán összeszedi a gyújtás vagy a generátor zaját. Érdekes módon, újabb autókon nem annyira jellemző, talán jobb a fesszabályzó, meg az elektronikus gyújtás szűrése. De a lényeg, hogy a tápon autóban nagyfrekis zavarok szaladgálhatnak - ezért kell "tuti ami sicher" alapon minél távolabb vezetni a kisjelű vezetéket a táptól. Jobb félni, mint megijedni... :D Az egyébként tök igaz, hogy pl. egy gagyi fej mellett a profi kábelezés sem segít: 1. A fej maga összeszedheti a zajt, onnantól kezdve tökmindegy, hol megy a kábel.... 2. A fejen belül is lehet a források közt áthallás - sz@r amikor a cd szüneteiben besusog a Kossuth rádió... :D 3. Meg egyébként is felesleges sokat költeni a sallangra, ha a forrás maga nem olyan minőségű.... max. esetleg ha fejlesztés van kilátásban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Xray Elküldve Április7, 2008 Megoszt Elküldve Április7, 2008 :D :D :D Még szerencse, hogy önjelölt hifis mellett mérnök is vagyok.... :P De télleg. Rengeteg srácnak okoz gondot, hogy beszerelik a hifit, aztán összeszedi a gyújtás vagy a generátor zaját. Érdekes módon, újabb autókon nem annyira jellemző, talán jobb a fesszabályzó, meg az elektronikus gyújtás szűrése. De a lényeg, hogy a tápon autóban nagyfrekis zavarok szaladgálhatnak - ezért kell "tuti ami sicher" alapon minél távolabb vezetni a kisjelű vezetéket a táptól. Jobb félni, mint megijedni... ;) Az egyébként tök igaz, hogy pl. egy gagyi fej mellett a profi kábelezés sem segít: 1. A fej maga összeszedheti a zajt, onnantól kezdve tökmindegy, hol megy a kábel.... 2. A fejen belül is lehet a források közt áthallás - sz@r amikor a cd szüneteiben besusog a Kossuth rádió... :D 3. Meg egyébként is felesleges sokat költeni a sallangra, ha a forrás maga nem olyan minőségű.... max. esetleg ha fejlesztés van kilátásban. A jóminőséghez profi cucc kell ígyvan ezért nekem csak annyi : Van tucc vagy nincs tucc :lol: :D Sajna azt a minőséget és teljesítményt amit szeretnék nem tudom megfizetni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts