Andris22 Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 De nem biztos, hogy kell az. Sok kétcsatornás erősítőnek van eleve nagyjelű bemenete is, ahová mondjk a hátsó hangszóró jelet bekötve viszonylag jó eredményt kapsz. Mondjuk itt benne lesz a magnóvégfok torzítása is, de ha csak szubhoz kell az nem lesz annyira zavaró. mivel a fejegységbe épitett végfokok 40-50Hztől dolgoznak, a ládát meg attól lefelé kéne inditani plusz még hozzávesszük a torzitást, a magas jelszint szerintem kerülendő. nem véletlenül találták ki az alacsony jelszintet! Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Hi Hic! Csak a teljesség kedvéért!!!!!(Sony CDX-F7750S) :blink: B) :D :D mivel a fejegységbe épitett végfokok 40-50Hztől dolgoznak, a ládát meg attól lefelé kéne inditani plusz még hozzávesszük a torzitást, a magas jelszint szerintem kerülendő. nem véletlenül találták ki az alacsony jelszintet! Ez frappáns válasz ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantababy Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 koszi szepen. na akkor veszek vallamit es ha egy tallin osszefutunk majd megmutatom, hogy szol B) remelem jol dontok :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
NeedForSpeed Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Köszönöm a válaszokat és a segítséget. Hic-kel majd megbeszélem a dolgot, mivel elég közel lakunk egymáshoz, így egyszerűbb lesz segítenie. B) koszike :blink: es van olyan marka amit nem ajanlotok, vegkepp.tapasztalat alapjan?vagy tenyleg mindegy hogy akai vagy panasonic? :D Szerintem vegyél olyat, hogy fogadja a pendrive-ot (USB), mert ez ma már elég alap kellene hogy legyen és akkor aztán tömheted a sok mp3-at bele. :D Én mostanság úgynéztem, hogy a JVC nyitott legelőbb, a középkategóriába is már beletették az előlapi usb-t. Egyébként én maximálisan Kenwood párti vagyok, de ezt csak úgy említettem. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantababy Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 szoval usb B) erre nem is gondoltam. es a kenwood meg jo kis dolgokat csinal. ezek kb milyen arban vannak? tudsz egy ar intervallumot irni? csak kb is jo :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április23, 2006 Megoszt Elküldve Április23, 2006 Attól is sok függ milyen zenét hallgat Matnababy,mert vannak márkák és tipusok amik inkább az organikus zenéhez jobbak,de vannak olyanok is,amelyek inkább a töcc-töcc zenéhez jobbak! Sok függ tényleg attól,hogy mire mennyit szánsz!Ha tudsz végösszeget mondani a fejegységre máris szükül a kör! Az 4-6Vpp jelszintet nem véletlen találták kiszerintem,így kisebb a jel/zaj szint és a kevesebb(kisebb arányában) a zavar. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 mivel a fejegységbe épitett végfokok 40-50Hztől dolgoznak, a ládát meg attól lefelé kéne inditani plusz még hozzávesszük a torzitást, a magas jelszint szerintem kerülendő. nem véletlenül találták ki az alacsony jelszintet! Teljesen igaz - bár a 40-50Hz nem azt jelenti, hogy onnantól aztán netovább, csak a vágási feri van ott, azaz attól kezdve kb 6dB/oktáv meredekséggel vágnak lefelé (ettől keményebb szűrést általában nem tesznek bele). Amúgy a legtöbb nem vájtfülű embernek, főleg a tuc-tuc zene kedvelőinek a 40-80Hz tartomány a leginkább lényeges, attól lesz úm "ereje" a basszusnak. Persze az igényesebb szub ennél lejjebb is bőséggel működik, és szép telt hangzást ad, de azt meg is hallod (érzed) - végülis itt a határ valahol a kommersz és igényes között. :D Viszont a torzítás egyértelműen beleszól - pláne nagyobb hangerőn a fejegység végfokok általában megdőlnek. Igazából nem is annyira a szinuszos, mint a fázistorzítás a gond - szépen elkenődik a tartomány alja. Szóval valszeg inkább én is megbuherálom majd NFS cartárs fejegységét :blink: Viszont addig is, arra jó lesz egy szintillesztő, hogy megépítsük a rendszert ld. erősítő/kábelezés/beépítés/láda, és ha minden kész, akkor megcsináljuk a fejegységet is hozzá. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Csak a teljesség kedvéért!!!!!(Sony CDX-F7750S) :blink: B) :D :D Hát nem vagyok egy Sony fan, de az nekem is teccik... (érdekes, fazonra olyasmi, mint az én fejegységem, lehet, hogy egy srófra jár az agyunk? ;) ) Mivel már nem az ócsó kategória, valszeg szépen is szól. Eccer remélem összefutunk, és meg tudom majd hallgatni... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Hi! Nekem eddig 2db felsőkategőriás mp3-as fejegységem volt(Kenwood KDC-6027 és Sony CDX-F7750s). Mindkettőt azért választottam, hogy ne keljen egy csomó cd-t hurcolászni, elég lesz egy darab RW tele mp3-mal! Nemrégiben viszont megdőlt ez az elméletem!!!!!!Meghalgattam ua-t az albumot mp3-ban és rögtön utánna egy gyári cd-ről.A különbség mellbevágó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!(és nem csak a mélynyomó miatt).Ezek után kétlem, hogy egy PENDRIVE-ról élvezhető zenét lehet lejátszani.Ezek után Nálam az, hogy egy fejegység tud-e mp3-mat vagy RW-t olvasni abszolult lényegtelen! Ez az Én szerény vélemény-tapasztalatom!! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Hi! Nekem eddig 2db felsőkategőriás mp3-as fejegységem volt(Kenwood KDC-6027 és Sony CDX-F7750s). Mindkettőt azért választottam, hogy ne keljen egy csomó cd-t hurcolászni, elég lesz egy darab RW tele mp3-mal! Nemrégiben viszont megdőlt ez az elméletem!!!!!!Meghalgattam ua-t az albumot mp3-ban és rögtön utánna egy gyári cd-ről.A különbség mellbevágó volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!(és nem csak a mélynyomó miatt).Ezek után kétlem, hogy egy PENDRIVE-ról élvezhető zenét lehet lejátszani.Ezek után Nálam az, hogy egy fejegység tud-e mp3-mat vagy RW-t olvasni abszolult lényegtelen! Ez az Én szerény vélemény-tapasztalatom!! B) Ez igaz - az mp3 sohasem lesz képes azt a dinamikát reprodukálni, amit az eredeti CD tartalmaz. Magából az elvből következik, hogy apró részleteket egyszerűen kiszed a zenéből, másokat pedig kihangsúlyoz. Pl. Ha élő hangszeres zenét, vagy csak akár LP-ről mixelt zenét hallgatsz, üvölt a különbség. Vicces, hogy pont a hangzás finomságai miatt építjük a drága hifit, aztán még drágább fejegységgel vágjuk haza. :blink: De nem kell ám mp3-at hallgatni, csak azért, mert tudja a fej. :D A kommersz rendszereknél ennek ellenére úgy tűnik, az mp3-é a jövő. Az A4 gyári hifijében (DVD Navi) két SD kártyán lehet adagolni a zenét.... előbb-utóbb az olcsóbb kategóriákban is ez lesz. Amúgy nekem is mp3-as fejegységem van. Eredetileg KD-SH77-re vadásztam, ami sima CD, de bejött a KD-G611 használtan 20-ért, hát ócsójános voltam, annyiért nem hagytam ott. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantababy Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Attól is sok függ milyen zenét hallgat Matnababy,mert vannak márkák és tipusok amik inkább az organikus zenéhez jobbak,de vannak olyanok is,amelyek inkább a töcc-töcc zenéhez jobbak! hat mantababy a rockot szereti, es szinte csakis azt. jo kis ne mán kell, a masik kocsimba 2 oval hangszorot raktunk hatra a hazi kalaptartoba, meg van 2 kicsi az ajtoban. eleg jol szolnak. a mantaba 2 van az ajttoba de gondolkodok hogy erositovel osszerakni valamit a hattuljaba. ehhez kellene egy jo fejegyseg , majus kozepen viszem haza a kocsit es nincs benne magno, na en meg ugy nem viszem haza szegedig ha nincs zene utkozben. nem akarok dragat venni, legyen cd-taras, meg kibirja ha bomboltetem a tankcsapdat meg papa roach-ot. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 (edited) Csak azt se felejtsétek el, hogy Mo-on a hallgatott zenék nagyrésze netről van lekalózkodva. Innen kezdve tök mindegy, hogy mp3 vagy cd. Ahhoz pedig, hogy meg tudd venni a gyári cd-t nem kicsit kell zsebbe nyúlni, és akkor nem azokat a dalokat hallgatod amiket te szeretnél, hanem amit felraktak a cd-re. Módosítva Április24, 2006 : kori Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Ez igaz - az mp3 sohasem lesz képes azt a dinamikát reprodukálni, amit az eredeti CD tartalmaz. Magából az elvből következik, hogy apró részleteket egyszerűen kiszed a zenéből, másokat pedig kihangsúlyoz. Pl. Ha élő hangszeres zenét, vagy csak akár LP-ről mixelt zenét hallgatsz, üvölt a különbség. Vicces, hogy pont a hangzás finomságai miatt építjük a drága hifit, aztán még drágább fejegységgel vágjuk haza. :blink: De nem kell ám mp3-at hallgatni, csak azért, mert tudja a fej. B) A kommersz rendszereknél ennek ellenére úgy tűnik, az mp3-é a jövő. Az A4 gyári hifijében (DVD Navi) két SD kártyán lehet adagolni a zenét.... előbb-utóbb az olcsóbb kategóriákban is ez lesz. Amúgy nekem is mp3-as fejegységem van. Eredetileg KD-SH77-re vadásztam, ami sima CD, de bejött a KD-G611 használtan 20-ért, hát ócsójános voltam, annyiért nem hagytam ott. :D nekem volt SH77em. szerethető készülék :D legalábbis én szerettem nagyon. és egy darabig a hangjával sem lesz gond... mostmár olyan 30-40 körül lehet szerezni egyet. annyit bőven megér!igaz nincs mp3, csak CD-RW... MP3 lejátszás nem feltétlen előny még ha nem is használod akkor sem. amikor összehallgattunk fejeket ugyanannak a gyártónak gyakorlatilag csak mp3 lejátszásban különböző modellje közt nagyon nagy hangbeli különbség van, természetesen a nem mp3as javára. igy lehet, hogy a papiron gagyibb jobban szol mint az amibe minden szart belezsufoltak. jut eszembe nem is csak 1 gyartorol tudok ilyet, hanem többről is. konkrétan amit én hallottam az clarion, de ismerőseim annó JVCre is ugyanezt mondták. a csúcsfejegységek között meg mostmár nem az számit extrának ha mindent jáccik, hanem ha csak audioCDt! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 hat mantababy a rockot szereti, es szinte csakis azt... ...a mantaba 2 van az ajtoba... +2 hátul a könyöklő környékén, szintén fa keretben, mint az ajtóban. És Tomi is a rockot szerette, és nem is a lágy Tankcsapdás vonalat, úgyhogy eléggé nekedvalóan van az hangolva. Csak fejegység kell most hírtelen neked, aztán gyí! Aztán persze lehet azt fejleszteni, de hidd el, jól szól az most is! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Csak azt se felejtsétek el, hogy Mo-on a hallgatott zenék nagyrésze netről van lekalózkodva. Innen kezdve tök mindegy, hogy mp3 vagy cd. Ahhoz pedig, hogy meg tudd venni a gyári cd-t nem kicsit kell zsebbe nyúlni, és akkor nem azokat a dalokat hallgatod amiket te szeretnél, hanem amit felraktak a cd-re. Erre találták ki a válogatás vagy mix albumokat!Az mp3 otthoni zenehalgatásra tökéletes, nem annyira feltünő a tömörítés által keletkezett romlás. Az auto viszont elég szűk hely ahoz,hogy ne vedd észre a különbséget! Több barátomat megkérdeztem arról, hogy a több gigányi mp3 gyüjteményéből mennyit hallgat rendszeresen?!A válaszok 95%-ban hasonlóak:"rendszeresen max 5album a többi meg jó ha megvan" Hát ennyi...... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Erre találták ki a válogatás vagy mix albumokat!Az mp3 otthoni zenehalgatásra tökéletes, nem annyira feltünő a tömörítés által keletkezett romlás. Az auto viszont elég szűk hely ahoz,hogy ne vedd észre a különbséget! Több barátomat megkérdeztem arról, hogy a több gigányi mp3 gyüjteményéből mennyit hallgat rendszeresen?!A válaszok 95%-ban hasonlóak:"rendszeresen max 5album a többi meg jó ha megvan" Hát ennyi...... :blink: az mp3 arra jó amire kitalálták: számitógéphangszóróra. de egy valamire való szobai rendszer se perc kimutatja a hibáit! jobban mint az autó B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 az mp3 arra jó amire kitalálták: számitógéphangszóróra. de egy valamire való szobai rendszer se perc kimutatja a hibáit! jobban mint az autó :blink: Egy szó mint száz: az igényes zenehallgatás nem az mp3-ról szól se szobába se ótóban Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 De ha azt is számításba veszed, hogy az autóban milyen zajok vannak menet közben, akkor már nem is nagyon hallod meg a különbséget az eredeti CD és az mp3 között. Egyébként meg az, hogy egy mp3 mennyire torzít, erősen függ a tömörítésétől is, én pl. 192kb/s-nél rosszabbakat nem gyűjtök (csak ha kimondott ritkaságról van szó), a fölött meg azért már nem olyan nagy a különbség az eredetihez képest, de legalábbis elég white-fülűnek kell lenni hozzá, hogy egy kocsiban észrevedd. Persze ez is zene kérdése. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 De ha azt is számításba veszed, hogy az autóban milyen zajok vannak menet közben, akkor már nem is nagyon hallod meg a különbséget az eredeti CD és az mp3 között. Egyébként meg az, hogy egy mp3 mennyire torzít, erősen függ a tömörítésétől is, én pl. 192kb/s-nél rosszabbakat nem gyűjtök (csak ha kimondott ritkaságról van szó), a fölött meg azért már nem olyan nagy a különbség az eredetihez képest, de legalábbis elég white-fülűnek kell lenni hozzá, hogy egy kocsiban észrevedd. Persze ez is zene kérdése. Ha zavar a zaj:http://totalcar.hu/magazin/hifituning/zaj/ Az autóhifi alapkövetelménye a rezgéscsillapítás! Remélem ezt a véleményemet Hic is osztja :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Andris22 Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 De ha azt is számításba veszed, hogy az autóban milyen zajok vannak menet közben, akkor már nem is nagyon hallod meg a különbséget az eredeti CD és az mp3 között. Egyébként meg az, hogy egy mp3 mennyire torzít, erősen függ a tömörítésétől is, én pl. 192kb/s-nél rosszabbakat nem gyűjtök (csak ha kimondott ritkaságról van szó), a fölött meg azért már nem olyan nagy a különbség az eredetihez képest, de legalábbis elég white-fülűnek kell lenni hozzá, hogy egy kocsiban észrevedd. Persze ez is zene kérdése. ez nem igaz. bárki meghallja a különbséget! a gagyinál 1el jobb rendszeren már észrevenni szerintem. nem az a baj, hogy tönkremegy a mély/magastartomány, meg hogy csökken a felbontás. a különbség csak annyi hogy jó hallgatni, vagy nem jó hallgatni. és különben meg minek hallgatnánk zenét? hogy ne legyen jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantababy Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 +2 hátul a könyöklő környékén, szintén fa keretben, mint az ajtóban. És Tomi is a rockot szerette, és nem is a lágy Tankcsapdás vonalat, úgyhogy eléggé nekedvalóan van az hangolva. Csak fejegység kell most hírtelen neked, aztán gyí! Aztán persze lehet azt fejleszteni, de hidd el, jól szól az most is! :D hat egyenlore megteeszi , bizom a szavadban, aztan majd hozzabirizgalok ha ugy tatrja a peztarcam B) , na akkor aznap veeszem meg a magnot amikor megerkezek haza. szoval amikor beulok a kocsiba akkor mar szolni fog :D es o milyen zenet szeret? azt meg nem is kerdeztem tole :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 ez nem igaz. bárki meghallja a különbséget! a gagyinál 1el jobb rendszeren már észrevenni szerintem. nem az a baj, hogy tönkremegy a mély/magastartomány, meg hogy csökken a felbontás. a különbség csak annyi hogy jó hallgatni, vagy nem jó hallgatni. és különben meg minek hallgatnánk zenét? hogy ne legyen jó? Barátom :blink: B) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Mikor furikáztunk, akkor Machine Head ment. Jó kis pörgős-zúzós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantababy Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Mikor furikáztunk, akkor Machine Head ment. Jó kis pörgős-zúzós. en a rockot azert szerettem meg mert a gitar solo , eleg utos erzelmi toltessel bir, szamomra. :blink: teljesen odavagyok erte, nekem ezek a felig lightos rock-os bandak jonnek be. B) na majd meghallgatunk parat, sajna a cd-im otthon vannak a masik verdaban, itt csak 1-2 van de hazaig kihuzom vele :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Április24, 2006 Megoszt Elküldve Április24, 2006 Ha a rockot bírod(ahogy én is :blink: ) akkor pioneer panasonic vonalon keresném a nagy őt B) ! Szerintem(hangsúlyozom:SZERINTEM) a kenwood tökéletes töcc-töcc-höz,de nem egy jól megdörrenő gityóhoz! U.i.:A TCS-ből én is csak az első 4 albumot szeretem,a többi híglimonádé!Én a 70-es évek rockjától kezdtem(apai hagyaték),de ma már inkább a szélsőségek és az egyedi zenék izgatnak,nem a "tömegrock"! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts