Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Szerintem ha ennyire nem vágod,akkor el kellene vinni valahova ahol értenek hozzá.Mert elég komoly kárt tudsz okozni a kocsidban,ha valamit rosszul kötsz be.....

Mostmár kezdek képbe kerülni.

Még jó, h van egy zselés akksim, rca--jack átalakító +hangszóró, láda.., mert

Fent a szobában tesztelgettem.

Értén én, h hogy mia lényege a kötéseknek, csak a gyakorlat nem volt.

Az erősító másik oldalára kell a táp.

1.láb 2.láb 3.láb(GND)

A 3. a Föld, az első kettő pedig, + és + pozitiv. Csak akkor megy, ha a pozitívot mind a kettőre kötöm.

A lényeg, h a rádióból kell menni annak az rca kábelnek ami A/B C/D helyekre megy.

Aztán ezek után érthető a hangszóró bekötés is... Értem, h ha egy oldalon 2 van akkor miért 12 - 34-re kötjük és azt is, h ha másikon 1hsz van, akkor miért az 13-ra.

Ezek nem voltak nekem tiszták.

Amúgy az erősítőnek mivel 2 pozitiv kell, gondolom a megszakítás miatt... Ezért nem lenne az jó ötlet tényleg, h a rádóról a 12V-os gyújtást átvezetem oda az egyik + szükségletes helyre, a másik direkt akksi. ?? Így csak gyújtáson müxik magától, mint a rádió... Vagy nem jó?

(igen és tesztelgettem a level potit, hangerőt, zenei stílusokat is, meg a Flat/80Hz különbségeit)

// ami még zűrős lesz az a rádió kiszedése és a megfelelő kábel megtalálása..///

1 RCA ugye 2 szálas? --valamint úgy tudom, h nem kell árnyékolni hifinél--

Megosztás:

feleslegesnek tartom elvinni akárhová két pár RCA-t..

én osztanám az erősítőnél

a többi kérdésben meg egyről beszélünk csak másképp :lol:

Szerintem nem véletlen van a fejegységen 3 pár RCa kimenet,de mindegy..... :D :devlish: Minőségben tuti ,hogy jobb lenne külön kábelt behúzni,elfér egymás mellett,csak 2RCA-t kell 1x megvenni.....

Megosztás:

Amúgy az erősítőnek mivel 2 pozitiv kell, gondolom a megszakítás miatt... Ezért nem lenne az jó ötlet tényleg, h a rádóról a 12V-os gyújtást átvezetem oda az egyik + szükségletes helyre, a másik direkt akksi. ?? Így csak gyújtáson müxik magától, mint a rádió... Vagy nem jó?

(igen és tesztelgettem a level potit, hangerőt, zenei stílusokat is, meg a Flat/80Hz különbségeit)

// ami még zűrős lesz az a rádió kiszedése és a megfelelő kábel megtalálása..///

1 RCA ugye 2 szálas? --valamint úgy tudom, h nem kell árnyékolni hifinél--

Nem kell 2 táp az erősítőnek...kell 1 direkt az aksiról,úgy hogy az elején legyen egy ANL-AGU biztosíték(ez legyen a 25ös tápkábel).és kell egy kapcsoló szál a fejegységtől,ami bekapcsolja az erősítőt ha bekapcsolod a fejegységet,erre írta Fpepe,hogy az elektromos antenna kábelére kell kötni(azt hiszem hogy kék fehér színű,de erre nem esküszöm meg)ide elég egy akkora kábel,mint a hangszóró vezeték.....

Megosztás:

Nem kell 2 táp az erősítőnek...kell 1 direkt az aksiról,úgy hogy az elején legyen egy ANL-AGU biztosíték(ez legyen a 25ös tápkábel).és kell egy kapcsoló szál a fejegységtől,ami bekapcsolja az erősítőt ha bekapcsolod a fejegységet,erre írta Fpepe,hogy az elektromos antenna kábelére kell kötni(azt hiszem hogy kék fehér színű,de erre nem esküszöm meg)ide elég egy akkora kábel,mint a hangszóró vezeték.....

Erre gondoltam én is!

AMúgy hány A-os bizti kell?

Valamint csak ez a ANL-es bizti hasznosítható? 30A-es nem jó? Én megépíteném a házat hozzá, ha az jó?

Sikerült kivenni a rádíót... Hát nyoma sincs RCA-nak... :lol: Úgyh csak az otthoni megoldás elejétől végéig..

Megosztás:

Erre gondoltam én is!

AMúgy hány A-os bizti kell?

Valamint csak ez a ANL-es bizti hasznosítható? 30A-es nem jó? Én megépíteném a házat hozzá, ha az jó?

Sikerült kivenni a rádíót... Hát nyoma sincs RCA-nak... :lol: Úgyh csak az otthoni megoldás elejétől végéig..

100A nem ártana,esetleg 80....Ezen szerintem ne spórolj.....

Szerintem vegyél egy másik fejegységet,meg egy másik erősítőt,mert ez így egyre rosszabb.....80Hz a mélyláda zenélni fog,nem lesz jó.RCA jelet csinálni hangszóró vezetékből,meg már tényleg a legalja kategória.....

Megosztás:

Szerintem vegyél egy másik fejegységet,meg egy másik erősítőt,mert ez így egyre rosszabb.....80Hz a mélyláda zenélni fog,nem lesz jó.RCA jelet csinálni hangszóró vezetékből,meg már tényleg a legalja kategória.....

A 100A nem lesz sok kicsit?

Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de elég egy akkora, mint amilyen az erősítőn is van gyárilag...

Mire a 100 amperes kiold, leég az autó, egy esetleges tápkábel zárlatnál...

Megosztás:

A 100A nem lesz sok kicsit?

Nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de elég egy akkora, mint amilyen az erősítőn is van gyárilag...

Mire a 100 amperes kiold, leég az autó, egy esetleges tápkábel zárlatnál...

Lehet igazad van,magamból indultam ki..... :lol: Nekem 1 erősítő, vesz fel 90A :D :devlish:

de ha tápkábel zárlat van,akkor kiold a 100Amperes is :devlish:

Megosztás:

Hát jó.. De azért ne lombozz le... :lol:

Szal nincs RCA hátul.. csak a pinek...

Na arra ..... (ajj ajj mennyi munka...)

Szóval arra ráépítek, kis csatit amiből direktbe megy a másik végére az RCA ami az erősítőbe.

Na de...

Hátul 1 pin 1 dolgot takar.. Az RCA csati meg kettő. A középső rúd, meg a körülötte levő karikára lehet kötni vezetéket..

Na de a külső az mi?? Az föld? (vagy belső az a jobb e. hsz, a külső, meg a jobb h. hsz?) Vagy hogy van ez? :D

Vagy az is segítség... hogy a téma elején linkelt képemnél, van a

A-B-C-D --->nevű RCA-k helye.

Na pl. Az A-ba mi megy? jobb első? B-be bal első? C-be jobb hátsó, D-be bal hátsó? (ezeket én lehúzom a rádió pinjéről.)

Vagy...

A-ba egyik oldal, B-be másik oldal?

Vagy A-ba az elsők, B-be a hátsók?

Milyen rendszer alapján?

Erősítőn 30A akkor használok a táphoz is 30-at így olcsóbban megúszom és tényleg nem küldi le a 99A, mert 100A-a biztim és az alatt leégek, hanem 30-nál biztosít. :devlish:

SZERK.: Na hagyjuk ezt a sok kérdést...

EZ KELL NEKEM! :devlish:

http://elektronika.vatera.hu/kabel_csatlak...1522600691.html

Megosztás:

Na én is bele vágtam ismét.....Már szétszedtem az autó felét,így karácsony másnapján :D Holnap ha minden igaz bevezetem a kábeleket....Még az idén megérkezik az új első szettem.Szerintem a 406osba sokkal keményebben fog szólni a zene,mint az astrában,de majd kiderül :devlish: :devlish: A rezgéscsillapítás,majd tavaszra marad,addig ráérek bejáratni az eslő szettet :icon13:

Az biztos,hogy sokkal nagyobb szívás szétszedni,a peugeotot mint az astrát,de az eredmény majd kárpótol a sok szívás után :lol:

Megosztás:

Na én is bele vágtam ismét.....Már szétszedtem az autó felét,így karácsony másnapján :devlish: Holnap ha minden igaz bevezetem a kábeleket....Még az idén megérkezik az új első szettem.Szerintem a 406osba sokkal keményebben fog szólni a zene,mint az astrában,de majd kiderül :devlish: :icon13: A rezgéscsillapítás,majd tavaszra marad,addig ráérek bejáratni az eslő szettet :icon13:

Az biztos,hogy sokkal nagyobb szívás szétszedni,a peugeotot mint az astrát,de az eredmény majd kárpótol a sok szívás után :lol:

Réka pedig nyomatja majd benne az Alma zenekart! :D

Megosztás:

Már leszoktattam róla......csak a Radio face :lol:

Gondolom találkoztatok a témával.:

Erősítő, mélyláda nélküli megoldás, a lényeg:

5 hangszóró ebből 2 erősebb.

Szóval a fejegység hangosításakor, ha nagyobb a hangerő és mély akkor kikapcsol v újraindul a fejegység

Ez a benne lévő kondi hibája?

Ha a táp elé betennénk + kondit attól orvosololható a helyzet?

Valamint ide mekkora kondi kell kb?

pl.EZ ?

Szal a fejegységben kb. mekkora kondi lehet gyárilag?

Megosztás:

• 4 weeks later...

Sziasztok van a rádióm, két erősítő, egyik erősítőről az első hanszórók vannak meghajtva, a másik erősítőről a két hátsó illetve a láda. Ahogy nyomom a gázt, olyan hang jön ki a hangszórókból, mintha turbó lenne bennünk, és gyorsulok erősebb a hang is, esetleg egy zajszűrő megoldaná a problémát?

Megosztás:

Sziasztok van a rádióm, két erősítő, egyik erősítőről az első hanszórók vannak meghajtva, a másik erősítőről a két hátsó illetve a láda. Ahogy nyomom a gázt, olyan hang jön ki a hangszórókból, mintha turbó lenne bennünk, és gyorsulok erősebb a hang is, esetleg egy zajszűrő megoldaná a problémát?

Megoldaná,de csak eltakarná a problémát.Ez generátorzaj,ami rengeteg dologtól lehet.Eddig nem volt ilyen?

Megosztás:

Megoldaná,de csak eltakarná a problémát.Ez generátorzaj,ami rengeteg dologtól lehet.Eddig nem volt ilyen?

aza helyzet, hogy nekem 1.7td (német) f astra-m van, haveromnak 1.3 vvti benzin, és ugyanez a porbléma, most egyszerre csináltattunk bele zenét, és ugyanaz a hiba...(ezelőtt is volt benne zene, erősítő, mélyláda, erősebb hangszórók) de most még egy picit komolyítottunk a dolgokon, és erre ez a zajt kaptuk...

Megosztás:

aza helyzet, hogy nekem 1.7td (német) f astra-m van, haveromnak 1.3 vvti benzin, és ugyanez a porbléma, most egyszerre csináltattunk bele zenét, és ugyanaz a hiba...(ezelőtt is volt benne zene, erősítő, mélyláda, erősebb hangszórók) de most még egy picit komolyítottunk a dolgokon, és erre ez a zajt kaptuk...

Lehet táp probléma,test probléma,lehet hogy az RCA összeszedi valahonnan,lehet hogy a remote vezeték nem jó helyre van kötve a fejegységen......Lehet gyenge aksi miatt is.....Lehet amiatt is hogy szét van osztva az RCA.....Több info kellene,mert így csak találgatok.....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.