Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

Hát akkor az piskóta, már látom, 5db nulla van és a 6nullával lenne egy Farados..

Am olcsón van 2db 0.5Farados az megoldható összekötni, v nem ajánlatos? v inkább maradjak a plusz akksinál?

Ohh jajj.. Ez a 2 akksis dolog se olyan egyszerű a generátor miatt.

Viszont, ha:

a) 1 Akksiról használom, (normál gyári képességű) és csak menetközben használnám a hangcuccot, akkor még ettől is lemerülhet? nem ajánlatos?

:lol: Vagy pedig egy külön akksi, de nem generátorra kötve, hanem mindig manuálisan töltve? (ez mennyire jó megoldás, valamint mennyire gyorsan merülne le? Vagy akár egy zselés akksi?)

Miért lenne gáz a 2 aksi?Attól mert nagyobb az akkumulátor teljesítménye,attól még a generátor simán fel tudja tölteni.Ha nem töltené semmi,szerintem max 1 óra alatt lemerülne,ami az aksi halálát okozná.

Azért szoktak kondit használni,mert elgagyizzák a kábelezést,és ettől általában a mély hangokra vibrálni szokott a lámpa,a fejegység,a belső világítás,akár a műszerfal világítás is.A Kondi ezt ki szokta küszöbölni,de az csak elfedés,nem probléma megoldás.De szerintem ha bent van minden,akkor ráérsz kondin gondolkodni :devlish: Az legyen az utolsó :D

Megosztás:

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Miért lenne gáz a 2 aksi?Attól mert nagyobb az akkumulátor teljesítménye,attól még a generátor simán fel tudja tölteni.Ha nem töltené semmi,szerintem max 1 óra alatt lemerülne,ami az aksi halálát okozná.

Azért szoktak kondit használni,mert elgagyizzák a kábelezést,és ettől általában a mély hangokra vibrálni szokott a lámpa,a fejegység,a belső világítás,akár a műszerfal világítás is.A Kondi ezt ki szokta küszöbölni,de az csak elfedés,nem probléma megoldás.De szerintem ha bent van minden,akkor ráérsz kondin gondolkodni :devlish: Az legyen az utolsó :devlish:

Hm. Hát ez TÖK JÓ!! Annyi kérdésemre választ adtál, h... már nagyon nincs is.. Majd, ha beszereltem talán akkor!

Nagyon köszi!!! :lol:

Talán annyit kérdeznék, h mekkora méretű vagy erősségű kábel legyen a az erősítő tápkábele.

Nem ezüstözött, meg aranyozottat fogok használni.. :D

Hajszálvékony sodrott réz kábelt fogok a hangszórók összekötésére, Az erősítőre meg ajánlott a nagyobb, vagy jobb szigetelésű.

Erről esetleg valami minimum, méret infó?

Megosztás:

Hm. Hát ez TÖK JÓ!! Annyi kérdésemre választ adtál, h... már nagyon nincs is.. Majd, ha beszereltem talán akkor!

Nagyon köszi!!! :lol:

Talán annyit kérdeznék, h mekkora méretű vagy erősségű kábel legyen a az erősítő tápkábele.

Nem ezüstözött, meg aranyozottat fogok használni.. :D

Hajszálvékony sodrott réz kábelt fogok a hangszórók összekötésére, Az erősítőre meg ajánlott a nagyobb, vagy jobb szigetelésű.

Erről esetleg valami minimum, méret infó?

25ös tápkábel,szerintem elég lenne,és akkor ha fejleszteni szeretnél,sem lesz gond a kábelezéssel...Nem jó a hajszál vékony kábel sem :devlish:

Megosztás:

25ös tápkábel,szerintem elég lenne,és akkor ha fejleszteni szeretnél,sem lesz gond a kábelezéssel...Nem jó a hajszál vékony kábel sem :lol:

Hát az a sodrott hangszóró kábel. Otthoni hifihez való, arra gondoltam. Köszönöm!

Valami ilyesmi:

IMSC225R.jpg

Asszem pont 25mm-es a kábel.

Megosztás:

2,5mm2es ez a kábel,ha ilyen mint ez,akkor elég lesz a hangszóróknak. :D

Valakinek lenne kedve segíteni és berajzolni nekem, h mit hova kössek?

DSCN8441.jpg

Blaupunkt Montecarlo mp34

2-első hangszóró

2-hátsó

1-mély

Gondolom, h az erősítőre az rca-ba megy a rádió, de mit hova?!..

25472801Radio_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Annyi kábel.. ki be vezetés, h azt sem tom, h hogy, smint...

Szerintem ami G jelölésnél van, ott van az a 4 kábel vég.. ha az meg is van, sztem le van blankolva és össze van kötve két drót.. , de nem tom pontosan, mert nem én tettem be, s kiszedni sem szedtem.

Ha valaki le tudná nekem rajzolni vagy írni a képek alapján... Azt meghívom egy sörre.. :lol:

Megosztás:

a főprobléma hogy nem tudsz külön vágási frekvenciát állítani a mélyládának... ha erre az erősítőre akarod rakni a ládát is..

egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi...

megoldás:

-két erősítő (hangszórók+láda)

-egy erősítő (láda) a többi hangszóró a fejről hajtva

Megosztás:

a főprobléma hogy nem tudsz külön vágási frekvenciát állítani a mélyládának... ha erre az erősítőre akarod rakni a ládát is..

egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi...

megoldás:

-két erősítő (hangszórók+láda)

-egy erősítő (láda) a többi hangszóró a fejről hajtva

oké...

Nem teljesen értem, de azért felteszem ezt a kérdésem is... bár lehet, h amit írtál azzal erre is céloztál.

2 hangszóró + mélyláda? úgysem?

"egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi..."

Azért rápróbálnék, HA lesz időd kifejteni, v leírni.

Ha nem probléma... :lol:

Sajnos amivel még nem találkoztam, nem értek hozzá.., csak kell egy kis alap meg információ aztán alakul a helyzet... :devlish: :D

ui.: kapisgálom a vágási pontot...

Megosztás:

oké...

Nem teljesen értem, de azért felteszem ezt a kérdésem is... bár lehet, h amit írtál azzal erre is céloztál.

2 hangszóró + mélyláda? úgysem?

"egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi..."

Azért rápróbálnék, HA lesz időd kifejteni, v leírni.

Ha nem probléma... :lol:

Sajnos amivel még nem találkoztam, nem értek hozzá.., csak kell egy kis alap meg információ aztán alakul a helyzet... :devlish: :D

ui.: kapisgálom a vágási pontot...

2hanszoló+láda azt lehet kötni...

de : mivel a négy csatornának nincs külön frekvencia állítási lehetőség

így vagy az minden hanszolóból teljes frekvencia jön ami a mélyládánál szörnyű hangot fog produkálni

vagy 80Hz re állítod és akkor csak bumbumbumot fogsz hallani :devlish:

Megosztás:

erősítőre bekötés 2 hangszóró + láda eseténél

RCA : A+C párosítva ,B+D párosítva

kimenetek: +A- ,+B- 2 db hangszóró , +C(mono)- láda

Hi-pass :FLAT

LOW-pass:80Hz

hogy milyen hangja lesz így ... az nagy talány...:lol:

mert én még mindig úgy látom hogy freki beállítás a 4 csatornára vonatkozik

Megosztás:

jó és a 2x2 rca másik vége a rádión hova megy? C1? (s ha igen akkor onnan használjam a 12V-ot, meg a Földet?)

Valamint a rádióról kössem le ezt a hangszórót amit az erősítőre kötök?

AMúgy az az erősítő:

Sony XM-4045 4/3/2 channel

s az eladó szerint 4x100W-os

neten található kézikönyv szerint:

4X90 vagy 2X90+1X200 vagy 2x200 (4ohm)

///nézegettem, ha a +C(mono)- -ra megy a láda, akkor alatta ott van a C+D jelölés, ami nem lehet, h a C+D Level potmeternél állítható, az amire gondolsz?///

Megosztás:

jó és a 2x2 rca másik vége a rádión hova megy? C1? (s ha igen akkor onnan használjam a 12V-ot, meg a Földet?)

Valamint a rádióról kössem le ezt a hangszórót amit az erősítőre kötök?

///nézegettem, ha a +C(mono)- -ra megy a láda, akkor alatta ott van a C+D jelölés, ami nem lehet, h a C+D Level potmeternél állítható, az amire gondolsz?///

a 2pár rca-ból csak az egyiket használod és azt osztod meg az erősítőnél..

a c1ből a 12V az csak az erősítő vezérlésére szolgál... azaz az kapcsolja ki-be

a táphoz külön kábel kell kb 10-12mm2

a level potival csak a hangerejét állítod az arra az oldalra rákötött hangszó(k)rónak

Megosztás:

Az erősítő leírása itt található, ez alapján a Low pass szűrő a C+D kimenetre vonatkozik, a High Pass pedig az A+B-re. Tehát a subot kell a C+D kimenetekre hídba kötni, a sima hangszórókat pedig az A+B-re, mindkét szűrőt 80Hz-es állásba kapcsolva.

Villanyt közvetlenül az akksitól vigyél neki legalább 20négyzetmillis kábellel, testet helyben is csinálhatsz neki valahol a kasztnin (ugyanilyen kábellel). Kapcsolószálnak megfelel az elektromos antenna vezérlőszála (ha elöl bekötötted a fejegységnél, akkor hátul az antennánál megkeresed a másik végét, és nem kell vezetéket húzkodnod neki).

Megosztás:

Az erősítő leírása itt található, ez alapján a Low pass szűrő a C+D kimenetre vonatkozik, a High Pass pedig az A+B-re. Tehát a subot kell a C+D kimenetekre hídba kötni, a sima hangszórókat pedig az A+B-re, mindkét szűrőt 80Hz-es állásba kapcsolva.

Villanyt közvetlenül az akksitól vigyél neki legalább 20négyzetmillis kábellel, testet helyben is csinálhatsz neki valahol a kasztnin (ugyanilyen kábellel). Kapcsolószálnak megfelel az elektromos antenna vezérlőszála (ha elöl bekötötted a fejegységnél, akkor hátul az antennánál megkeresed a másik végét, és nem kell vezetéket húzkodnod neki).

EZek jó ötletek, Köszi!

Már csak ki kell szuperálni a rádiót, hogy tudjak próbálkozni... meg az rca elejét..

SZERk.: Ha kitudnám.. már vörös a fejem a pipától..

Megosztás:

így könnyű ha van leírás :lol: :D

Megosztás:

a 2pár rca-ból csak az egyiket használod és azt osztod meg az erősítőnél..

a c1ből a 12V az csak az erősítő vezérlésére szolgál... azaz az kapcsolja ki-be

a táphoz külön kábel kell kb 10-12mm2

a level potival csak a hangerejét állítod az arra az oldalra rákötött hangszó(k)rónak

Miért kell elosztani az RCA-t?

Olyan 12V kell az erősítőnek,ami ki is kapcsolja azt.

A level poti a fejegység kimeneti érzékenységét állítja,hogy fél hangerőn ne torzítson....

Megosztás:

80Hz-n tuti nem fog jól szólni a láda...sok lesz neki :lol: de látom nincs más lehetőség....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.