coupe Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Hát akkor az piskóta, már látom, 5db nulla van és a 6nullával lenne egy Farados.. Am olcsón van 2db 0.5Farados az megoldható összekötni, v nem ajánlatos? v inkább maradjak a plusz akksinál? Ohh jajj.. Ez a 2 akksis dolog se olyan egyszerű a generátor miatt. Viszont, ha: a) 1 Akksiról használom, (normál gyári képességű) és csak menetközben használnám a hangcuccot, akkor még ettől is lemerülhet? nem ajánlatos? :lol: Vagy pedig egy külön akksi, de nem generátorra kötve, hanem mindig manuálisan töltve? (ez mennyire jó megoldás, valamint mennyire gyorsan merülne le? Vagy akár egy zselés akksi?) Miért lenne gáz a 2 aksi?Attól mert nagyobb az akkumulátor teljesítménye,attól még a generátor simán fel tudja tölteni.Ha nem töltené semmi,szerintem max 1 óra alatt lemerülne,ami az aksi halálát okozná. Azért szoktak kondit használni,mert elgagyizzák a kábelezést,és ettől általában a mély hangokra vibrálni szokott a lámpa,a fejegység,a belső világítás,akár a műszerfal világítás is.A Kondi ezt ki szokta küszöbölni,de az csak elfedés,nem probléma megoldás.De szerintem ha bent van minden,akkor ráérsz kondin gondolkodni :devlish: Az legyen az utolsó :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Ehhez a cucchoz elég a gyári aksi :lol: Így van...max egy 74Ah-ás akksit raknék be, ha kisebb van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 2X180W hangszóró 1X360W láda s.. 300 v 400W erősítő. Nem az a komoly autó szétverőre gondoltam. :lol: max még hozzá rakni 2x90W-os hangszórót. mi az első? Mi a 2x90W? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Miért lenne gáz a 2 aksi?Attól mert nagyobb az akkumulátor teljesítménye,attól még a generátor simán fel tudja tölteni.Ha nem töltené semmi,szerintem max 1 óra alatt lemerülne,ami az aksi halálát okozná. Azért szoktak kondit használni,mert elgagyizzák a kábelezést,és ettől általában a mély hangokra vibrálni szokott a lámpa,a fejegység,a belső világítás,akár a műszerfal világítás is.A Kondi ezt ki szokta küszöbölni,de az csak elfedés,nem probléma megoldás.De szerintem ha bent van minden,akkor ráérsz kondin gondolkodni :devlish: Az legyen az utolsó :devlish: Hm. Hát ez TÖK JÓ!! Annyi kérdésemre választ adtál, h... már nagyon nincs is.. Majd, ha beszereltem talán akkor! Nagyon köszi!!! :lol: Talán annyit kérdeznék, h mekkora méretű vagy erősségű kábel legyen a az erősítő tápkábele. Nem ezüstözött, meg aranyozottat fogok használni.. :D Hajszálvékony sodrott réz kábelt fogok a hangszórók összekötésére, Az erősítőre meg ajánlott a nagyobb, vagy jobb szigetelésű. Erről esetleg valami minimum, méret infó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 mi az első? Mi a 2x90W? Egyenlőre igen.. Az első 2x90 [véletlen duplapostoltam.. bocsi.. szerkeszteni akartam az előzőt...] Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Hm. Hát ez TÖK JÓ!! Annyi kérdésemre választ adtál, h... már nagyon nincs is.. Majd, ha beszereltem talán akkor! Nagyon köszi!!! :lol: Talán annyit kérdeznék, h mekkora méretű vagy erősségű kábel legyen a az erősítő tápkábele. Nem ezüstözött, meg aranyozottat fogok használni.. :D Hajszálvékony sodrott réz kábelt fogok a hangszórók összekötésére, Az erősítőre meg ajánlott a nagyobb, vagy jobb szigetelésű. Erről esetleg valami minimum, méret infó? 25ös tápkábel,szerintem elég lenne,és akkor ha fejleszteni szeretnél,sem lesz gond a kábelezéssel...Nem jó a hajszál vékony kábel sem :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 25ös tápkábel,szerintem elég lenne,és akkor ha fejleszteni szeretnél,sem lesz gond a kábelezéssel...Nem jó a hajszál vékony kábel sem :lol: Hát az a sodrott hangszóró kábel. Otthoni hifihez való, arra gondoltam. Köszönöm! Valami ilyesmi: Asszem pont 25mm-es a kábel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 Hát az a sodrott hangszóró kábel. Otthoni hifihez való, arra gondoltam. Köszönöm! Valami ilyesmi: http://www.kenwood.hu/webkepek/IMSC225R.jpg Asszem pont 25mm-es a kábel. 2,5mm2es ez a kábel,ha ilyen mint ez,akkor elég lesz a hangszóróknak. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December19, 2011 Megoszt Elküldve December19, 2011 2,5mm2es ez a kábel,ha ilyen mint ez,akkor elég lesz a hangszóróknak. :devlish: Igen 2,5 akartam írni :lol: A mélyláda úton van, az erősítő még alakuló félben.. Aztán majd jön a bekötés.. :D Na megyek! Jó8 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 2,5mm2es ez a kábel,ha ilyen mint ez,akkor elég lesz a hangszóróknak. :D Valakinek lenne kedve segíteni és berajzolni nekem, h mit hova kössek? Blaupunkt Montecarlo mp34 2-első hangszóró 2-hátsó 1-mély Gondolom, h az erősítőre az rca-ba megy a rádió, de mit hova?!.. Annyi kábel.. ki be vezetés, h azt sem tom, h hogy, smint... Szerintem ami G jelölésnél van, ott van az a 4 kábel vég.. ha az meg is van, sztem le van blankolva és össze van kötve két drót.. , de nem tom pontosan, mert nem én tettem be, s kiszedni sem szedtem. Ha valaki le tudná nekem rajzolni vagy írni a képek alapján... Azt meghívom egy sörre.. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 a főprobléma hogy nem tudsz külön vágási frekvenciát állítani a mélyládának... ha erre az erősítőre akarod rakni a ládát is.. egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi... megoldás: -két erősítő (hangszórók+láda) -egy erősítő (láda) a többi hangszóró a fejről hajtva Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 a főprobléma hogy nem tudsz külön vágási frekvenciát állítani a mélyládának... ha erre az erősítőre akarod rakni a ládát is.. egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi... megoldás: -két erősítő (hangszórók+láda) -egy erősítő (láda) a többi hangszóró a fejről hajtva oké... Nem teljesen értem, de azért felteszem ezt a kérdésem is... bár lehet, h amit írtál azzal erre is céloztál. 2 hangszóró + mélyláda? úgysem? "egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi..." Azért rápróbálnék, HA lesz időd kifejteni, v leírni. Ha nem probléma... :lol: Sajnos amivel még nem találkoztam, nem értek hozzá.., csak kell egy kis alap meg információ aztán alakul a helyzet... :devlish: :D ui.: kapisgálom a vágási pontot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 oké... Nem teljesen értem, de azért felteszem ezt a kérdésem is... bár lehet, h amit írtál azzal erre is céloztál. 2 hangszóró + mélyláda? úgysem? "egyébként be lehet kötni de nem lesz az igazi..." Azért rápróbálnék, HA lesz időd kifejteni, v leírni. Ha nem probléma... :lol: Sajnos amivel még nem találkoztam, nem értek hozzá.., csak kell egy kis alap meg információ aztán alakul a helyzet... :devlish: :D ui.: kapisgálom a vágási pontot... 2hanszoló+láda azt lehet kötni... de : mivel a négy csatornának nincs külön frekvencia állítási lehetőség így vagy az minden hanszolóból teljes frekvencia jön ami a mélyládánál szörnyű hangot fog produkálni vagy 80Hz re állítod és akkor csak bumbumbumot fogsz hallani :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 erősítőre bekötés 2 hangszóró + láda eseténél RCA : A+C párosítva ,B+D párosítva kimenetek: +A- ,+B- 2 db hangszóró , +C(mono)- láda Hi-pass :FLAT LOW-pass:80Hz hogy milyen hangja lesz így ... az nagy talány...:lol: mert én még mindig úgy látom hogy freki beállítás a 4 csatornára vonatkozik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 erősítőre bekötés 2 hangszóró + láda eseténél RCA : A+C párosítva ,B+D párosítva kimenetek: +A- ,+B- 2 db hangszóró , +C(mono)- láda Hi-pass :FLAT LOW-pass:80Hz hogy milyen hangja lesz így ... az nagy talány...:lol: mert én még mindig úgy látom hogy freki beállítás a 4 csatornára vonatkozik jó és a 2x2 rca másik vége a rádión hova megy? C1? (s ha igen akkor onnan használjam a 12V-ot, meg a Földet?) Valamint a rádióról kössem le ezt a hangszórót amit az erősítőre kötök? AMúgy az az erősítő: Sony XM-4045 4/3/2 channel s az eladó szerint 4x100W-os neten található kézikönyv szerint: 4X90 vagy 2X90+1X200 vagy 2x200 (4ohm) ///nézegettem, ha a +C(mono)- -ra megy a láda, akkor alatta ott van a C+D jelölés, ami nem lehet, h a C+D Level potmeternél állítható, az amire gondolsz?/// Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 jó és a 2x2 rca másik vége a rádión hova megy? C1? (s ha igen akkor onnan használjam a 12V-ot, meg a Földet?) Valamint a rádióról kössem le ezt a hangszórót amit az erősítőre kötök? ///nézegettem, ha a +C(mono)- -ra megy a láda, akkor alatta ott van a C+D jelölés, ami nem lehet, h a C+D Level potmeternél állítható, az amire gondolsz?/// a 2pár rca-ból csak az egyiket használod és azt osztod meg az erősítőnél.. a c1ből a 12V az csak az erősítő vezérlésére szolgál... azaz az kapcsolja ki-be a táphoz külön kábel kell kb 10-12mm2 a level potival csak a hangerejét állítod az arra az oldalra rákötött hangszó(k)rónak Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 erősítőre bekötés 2 hangszóró + láda eseténél RCA : A+C párosítva ,B+D párosítva kimenetek: +A- ,+B- 2 db hangszóró , +C(mono)- láda Hi-pass :FLAT LOW-pass:80Hz hogy milyen hangja lesz így ... az nagy talány...:lol: mert én még mindig úgy látom hogy freki beállítás a 4 csatornára vonatkozik Az erősítő leírása itt található, ez alapján a Low pass szűrő a C+D kimenetre vonatkozik, a High Pass pedig az A+B-re. Tehát a subot kell a C+D kimenetekre hídba kötni, a sima hangszórókat pedig az A+B-re, mindkét szűrőt 80Hz-es állásba kapcsolva. Villanyt közvetlenül az akksitól vigyél neki legalább 20négyzetmillis kábellel, testet helyben is csinálhatsz neki valahol a kasztnin (ugyanilyen kábellel). Kapcsolószálnak megfelel az elektromos antenna vezérlőszála (ha elöl bekötötted a fejegységnél, akkor hátul az antennánál megkeresed a másik végét, és nem kell vezetéket húzkodnod neki). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 Az erősítő leírása itt található, ez alapján a Low pass szűrő a C+D kimenetre vonatkozik, a High Pass pedig az A+B-re. Tehát a subot kell a C+D kimenetekre hídba kötni, a sima hangszórókat pedig az A+B-re, mindkét szűrőt 80Hz-es állásba kapcsolva. Villanyt közvetlenül az akksitól vigyél neki legalább 20négyzetmillis kábellel, testet helyben is csinálhatsz neki valahol a kasztnin (ugyanilyen kábellel). Kapcsolószálnak megfelel az elektromos antenna vezérlőszála (ha elöl bekötötted a fejegységnél, akkor hátul az antennánál megkeresed a másik végét, és nem kell vezetéket húzkodnod neki). EZek jó ötletek, Köszi! Már csak ki kell szuperálni a rádiót, hogy tudjak próbálkozni... meg az rca elejét.. SZERk.: Ha kitudnám.. már vörös a fejem a pipától.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 Az erősítő leírása itt található, ez alapján a Low pass szűrő a C+D kimenetre vonatkozik, a High Pass pedig az A+B-re. Tehát a subot kell a C+D kimenetekre hídba kötni, a sima hangszórókat pedig az A+B-re, mindkét szűrőt 80Hz-es állásba kapcsolva. Villanyt közvetlenül az akksitól vigyél neki legalább 20négyzetmillis kábellel, testet helyben is csinálhatsz neki valahol a kasztnin (ugyanilyen kábellel). Kapcsolószálnak megfelel az elektromos antenna vezérlőszála (ha elöl bekötötted a fejegységnél, akkor hátul az antennánál megkeresed a másik végét, és nem kell vezetéket húzkodnod neki). így könnyű ha van leírás :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pistiv Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 így könnyű ha van leírás :lol: :D Kár, h nem lehet értékelni az embereket... Nálam segítőkészségre 5*-os lennél! :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 így könnyű ha van leírás :D :devlish: Gugli 1. találat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 így könnyű ha van leírás :D :devlish: Áááá, leírásból könnyű! Az IKEA-s bútort is anélkül rakod össze, aztán a végén csak előveszed, amikor az asztalból szék lett. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mc-elek Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 Gugli 1. találat :lol: szégyellem is magam hogy nem volt rá időm foglalkozni :D mert éppen másnak szaladgáltam alkatrészért :devlish: egyébként az user manual szerint akár jó is lehet a 3 csatornás meghajtás Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 a 2pár rca-ból csak az egyiket használod és azt osztod meg az erősítőnél.. a c1ből a 12V az csak az erősítő vezérlésére szolgál... azaz az kapcsolja ki-be a táphoz külön kábel kell kb 10-12mm2 a level potival csak a hangerejét állítod az arra az oldalra rákötött hangszó(k)rónak Miért kell elosztani az RCA-t? Olyan 12V kell az erősítőnek,ami ki is kapcsolja azt. A level poti a fejegység kimeneti érzékenységét állítja,hogy fél hangerőn ne torzítson.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve December22, 2011 Megoszt Elküldve December22, 2011 Az erősítő leírása itt található, ez alapján a Low pass szűrő a C+D kimenetre vonatkozik, a High Pass pedig az A+B-re. Tehát a subot kell a C+D kimenetekre hídba kötni, a sima hangszórókat pedig az A+B-re, mindkét szűrőt 80Hz-es állásba kapcsolva. Villanyt közvetlenül az akksitól vigyél neki legalább 20négyzetmillis kábellel, testet helyben is csinálhatsz neki valahol a kasztnin (ugyanilyen kábellel). Kapcsolószálnak megfelel az elektromos antenna vezérlőszála (ha elöl bekötötted a fejegységnél, akkor hátul az antennánál megkeresed a másik végét, és nem kell vezetéket húzkodnod neki). 80Hz-n tuti nem fog jól szólni a láda...sok lesz neki :lol: de látom nincs más lehetőség.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts