pepy31 Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Hello Kérdésem az lenne ,hogy kondi bekötéséhez milyen plusz kábelek kellenek? Esetleg méretek is jók lennének, hogy milyen kábelt vegyek. 1F Pyle kondi, Mac Mp2000 erősítő, Rockford mélyláda. Köszi Szia! Pontos adatokat nem tudok írni,de válaszolok. B) én a helyedben legalább 8as tápkábelt vennék,/test is 8as legyen/, vagy ennél vastagabbat. (tudod, minél vastagabb annál jobb).Viszont NE felejts el venni biztosíték házat, kb: 40A-os biztivel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Április10, 2011 Megoszt Elküldve Április10, 2011 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Opel-óm és gyári cd-és autó rádió van benne! Ki szeretném cserélni, de nem szeretném a multi kormányt elveszíteni! Tudtok valami megoldást vagy esetleg olyan Cd-és autórádiót, amivel ezt tudnám orvosolni? Köszönöm segítségeteket! Van hozzá adapter amivel működik kb.16E Ft-tól kezdődik...google barátod... Pl:keresgélj itt................ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április12, 2011 Megoszt Elküldve Április12, 2011 Hy all. Vki le tudná neke írni, hogyan kell helyesen egy 1F kondit bekötni? Kábelekkel, biztosítékokkal együtt. Mit hova? (Arra gondolok, hogy a 12V kábelre kell egy bizti azt tudom, de azt nem ,hogy a kondi és az erősítő közé kell e?) - Másik kérdésem, hogy elektromos kijelzésű a kondi. ez folyamatosan jelez vagy kikapcsol amikor az erősítő? Nem szeretném , hogy álló helyzetben leszívja az akksit. köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispluto Elküldve Április12, 2011 Megoszt Elküldve Április12, 2011 Hy all. Vki le tudná neke írni, hogyan kell helyesen egy 1F kondit bekötni? Kábelekkel, biztosítékokkal együtt. Mit hova? (Arra gondolok, hogy a 12V kábelre kell egy bizti azt tudom, de azt nem ,hogy a kondi és az erősítő közé kell e?) - Másik kérdésem, hogy elektromos kijelzésű a kondi. ez folyamatosan jelez vagy kikapcsol amikor az erősítő? Nem szeretném , hogy álló helyzetben leszívja az akksit. köszi Szia! A megfelelő vastagságú pozitív vezetéket viszed a kondiig majd onnét az erősítő(k)be. Az aksihoz lehető legközelebb helyezd el a biztosítékházat és abba az erősítő(k)nél 20%-al nagyobb biztosítékot. A test kábelt a karosszériára rögzíted (közel az erősítőhöz), és ezt is elsőként a kondira, majdaz erősítőre viszed. A kontaktokra figyelj oda, mert nagyon sok energia elveszhet egy-egy csatlakozásnál. Ez hangerőromlást, torzítást, és melegedést eredményezhet. A feszültségkijelzésű kondi nem fogja lemeríteni az aksidat, mert van amelyik autómatikusan lekapcsolja, és olyan is van amelyiknek egy külön remote szálat kell vinni. Üdv: Kisplutó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április12, 2011 Megoszt Elküldve Április12, 2011 Szia! A megfelelő vastagságú pozitív vezetéket viszed a kondiig majd onnét az erősítő(k)be. Az aksihoz lehető legközelebb helyezd el a biztosítékházat és abba az erősítő(k)nél 20%-al nagyobb biztosítékot. A test kábelt a karosszériára rögzíted (közel az erősítőhöz), és ezt is elsőként a kondira, majdaz erősítőre viszed. A kontaktokra figyelj oda, mert nagyon sok energia elveszhet egy-egy csatlakozásnál. Ez hangerőromlást, torzítást, és melegedést eredményezhet. A feszültségkijelzésű kondi nem fogja lemeríteni az aksidat, mert van amelyik autómatikusan lekapcsolja, és olyan is van amelyiknek egy külön remote szálat kell vinni. Üdv: Kisplutó Akkor külön a kondi és az erősítő közé nem kell biztosíték? Vagy végülis ártani nem árt B) Köszönöm a segítséget ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április12, 2011 Megoszt Elküldve Április12, 2011 Ezek a jelszint átalakítók sokat rontanak a minőségen??? Két erősítőm van, és egyik csak a mélyeket hajtja, másik meg a szetteket, és a fejen csak két pár rca van meghagyva, de programozható, hogy egyik sub kiemenet legyen, és ezt szeretném megtartani továbbra is, de akkor ugrik egy csatorna, és azt szeretném pótolni egy ilyen jelszint alakítóval, a hangszóró kimenetről. Vagy érdemes egyáltalán foglalkozni azzal, mert az erősítőn is van frekivágás meg stb... csak szeretem azt, hogy tudom a láda hangerejét a fejről állítgatni B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április12, 2011 Megoszt Elküldve Április12, 2011 Ezek a jelszint átalakítók sokat rontanak a minőségen??? Két erősítőm van, és egyik csak a mélyeket hajtja, másik meg a szetteket, és a fejen csak két pár rca van meghagyva, de programozható, hogy egyik sub kiemenet legyen, és ezt szeretném megtartani továbbra is, de akkor ugrik egy csatorna, és azt szeretném pótolni egy ilyen jelszint alakítóval, a hangszóró kimenetről. Vagy érdemes egyáltalán foglalkozni azzal, mert az erősítőn is van frekivágás meg stb... csak szeretem azt, hogy tudom a láda hangerejét a fejről állítgatni B) Egyik haver kocsijában ilyen átalakítóval a hátsó hangszórókról hajtja a sub erősítőjét, ilyen célra sztem megfelel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispluto Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Akkor külön a kondi és az erősítő közé nem kell biztosíték? Vagy végülis ártani nem árt B) Köszönöm a segítséget ! Ha már elhelyezted az akisinál a biztosítékot akkor már teljesen felesleges lenne még berakni. :D Jó munkát, és kérdezz bátran! Kisplutó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április13, 2011 Megoszt Elküldve Április13, 2011 Egyik haver kocsijában ilyen átalakítóval a hátsó hangszórókról hajtja a sub erősítőjét, ilyen célra sztem megfelel. Kalaptartóban lévő hangszórót akarok vele meghajtani, de magas hang arra se fog menni, akkor egy próbát megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április16, 2011 Megoszt Elküldve Április16, 2011 Hy all. Kérdésem az lenne ,hogy lehet lemeríteni teljesen majd feltölteni egy 1F-es kondenzátort. Azt olvastam, hogy azért néha nem árt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Április16, 2011 Megoszt Elküldve Április16, 2011 Hy all. Kérdésem az lenne ,hogy lehet lemeríteni teljesen majd feltölteni egy 1F-es kondenzátort. Azt olvastam, hogy azért néha nem árt. tegyél rá pl egy 12voltos kis villanymotort... vagy ledet ellenállással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispluto Elküldve Április17, 2011 Megoszt Elküldve Április17, 2011 tegyél rá pl egy 12voltos kis villanymotort... vagy ledet ellenállással. Szerintem egy 21Wattos izzóval jobban jársz, (már ha nem vagy idő milliomos). Mert egy leddel akár hónapokig is eltarthat a kisütés folyamata B) Kisplutó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április17, 2011 Megoszt Elküldve Április17, 2011 Sz Szerintem egy 21Wattos izzóval jobban jársz, (már ha nem vagy idő milliomos). Mert egy leddel akár hónapokig is eltarthat a kisütés folyamata B) Kisplutó Ééss feltölteni ? A srác akitől vettem 2 évig használta, eddig nem töltötte fel. Amúgy mitől függ, hogy mikor kell tölteni? Van ennek vmi jele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispluto Elküldve Április17, 2011 Megoszt Elküldve Április17, 2011 Ééss feltölteni ? A srác akitől vettem 2 évig használta, eddig nem töltötte fel. Amúgy mitől függ, hogy mikor kell tölteni? Van ennek vmi jele?Nem kell egy kondit tölteni, ez nem akksi, hogy tönkre megy, ha nincs rendszeresen töltve/kisütve. Majd, ha beszereled a kocsiba, akkor az automatikusan feltöltődik. Nincsen semmi dolog vele később. Kisplutó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április17, 2011 Megoszt Elküldve Április17, 2011 Nem kell egy kondit tölteni, ez nem akksi, hogy tönkre megy, ha nincs rendszeresen töltve/kisütve. Majd, ha beszereled a kocsiba, akkor az automatikusan feltöltődik. Nincsen semmi dolog vele később. Kisplutó Értem B) Köszi a választ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április26, 2011 Megoszt Elküldve Április26, 2011 Na végre megkaptam a kondimat. Kábelek minden megvan már csak idő kell ,hogy összerakjam. Sal 1F kondi, piros kijelzővel és 2db kék leddel. Nem remoteszálas hnem kb miután kikapcsolom a cd-t rá vagy 30mp-re kapcsol ki. .... Ami érdekes: a kondi tetejét (elektronika) egy minimálisat elfordítom akkor bekapcsol , a kijelző 00-án villog. Ez egészséges ? B) Lehet ,hogy kontakthiba ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispluto Elküldve Április27, 2011 Megoszt Elküldve Április27, 2011 Na végre megkaptam a kondimat. Kábelek minden megvan már csak idő kell ,hogy összerakjam. Sal 1F kondi, piros kijelzővel és 2db kék leddel. Nem remoteszálas hnem kb miután kikapcsolom a cd-t rá vagy 30mp-re kapcsol ki. .... Ami érdekes: a kondi tetejét (elektronika) egy minimálisat elfordítom akkor bekapcsol , a kijelző 00-án villog. Ez egészséges ? B) Lehet ,hogy kontakthiba ? Valószínű a kontakt hiba... De ez nem befolyásolja a kondi tényleges szerepét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Április27, 2011 Megoszt Elküldve Április27, 2011 Valószínű a kontakt hiba... De ez nem befolyásolja a kondi tényleges szerepét. Értem. Köszi a választ. Lassan összepakolom a cumót ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Május17, 2011 Megoszt Elküldve Május17, 2011 Na végre volt idő és mindent beszereltem amit akartam. Újrahúztam a kábeleket... Bekötöttem a kondit.... Köszönöm a segítségeket ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispluto Elküldve Május17, 2011 Megoszt Elküldve Május17, 2011 Na végre volt idő és mindent beszereltem amit akartam. Újrahúztam a kábeleket... Bekötöttem a kondit.... Köszönöm a segítségeket ! ...és meg vagy elégedve a végeredménnyel? Mert hát ez lenne a lényeg :D Szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Május17, 2011 Megoszt Elküldve Május17, 2011 ...és meg vagy elégedve a végeredménnyel? Mert hát ez lenne a lényeg :) Szívesen. Végülis igen :D Bár sztem az autóhifi olyan amivel az ember mindig csak egy darabig van megelégedve , aztán bővíti, újítja folyamatosan :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
csoszka Elküldve Május17, 2011 Megoszt Elküldve Május17, 2011 Sziasztok! C corsam van és tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hol kellene az erősítő tápkábelét bevezetnem az utastérbe? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Május17, 2011 Megoszt Elküldve Május17, 2011 Sziasztok! C corsam van és tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hol kellene az erősítő tápkábelét bevezetnem az utastérbe? köszi szia Szerintem a legegyszerűbb ha az akksi mögött ahol bemegy az utastérbe a kábelköteg ott viszed be és onnan tovább addig amíg akarod és ahogy tudod :D Nekem legalábbis úgy van bevezetve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Május17, 2011 Megoszt Elküldve Május17, 2011 Sziasztok! C corsam van és tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hol kellene az erősítő tápkábelét bevezetnem az utastérbe? köszi Ahogy előttem szóló is mondta, csak egy kis plusz infó: a kábelköteg be van tekerve szigetelőszalaggal, azt le kell tekerned, és valószínű lesz egy tömítő anyag is ott ilyen gyurmaszerű, azt ki kellene szedni amennyire tudod, aztán szilikon spray el meg kell fújni ott a kábelek között, és egy merev drótot tolj át óvatosan előbb, és erre kell rákötni a tápkábelt, és óvatosan húzni át, a tápkábelt is befujhatod, így sokkal jobban átcsúszik a kötegen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csoszka Elküldve Május18, 2011 Megoszt Elküldve Május18, 2011 Sziasztok! C corsam van és tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hol kellene az erősítő tápkábelét bevezetnem az utastérbe? köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts