Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

Hello

Kérdésem az lenne ,hogy kondi bekötéséhez milyen plusz kábelek kellenek? Esetleg méretek is jók lennének, hogy milyen kábelt vegyek. 1F Pyle kondi, Mac Mp2000 erősítő, Rockford mélyláda.

Köszi

Szia! Pontos adatokat nem tudok írni,de válaszolok. B) én a helyedben legalább 8as tápkábelt vennék,/test is 8as legyen/, vagy ennél vastagabbat. (tudod, minél vastagabb annál jobb).Viszont NE felejts el venni biztosíték házat, kb: 40A-os biztivel.

Megosztás:

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Opel-óm és gyári cd-és autó rádió van benne! Ki szeretném cserélni, de nem szeretném a multi kormányt elveszíteni!

Tudtok valami megoldást vagy esetleg olyan Cd-és autórádiót, amivel ezt tudnám orvosolni?

Köszönöm segítségeteket!

Van hozzá adapter amivel működik kb.16E Ft-tól kezdődik...google barátod...

Pl:keresgélj itt................

Megosztás:

Hy all.

Vki le tudná neke írni, hogyan kell helyesen egy 1F kondit bekötni? Kábelekkel, biztosítékokkal együtt. Mit hova? (Arra gondolok, hogy a 12V kábelre kell egy bizti azt tudom, de azt nem ,hogy a kondi és az erősítő közé kell e?)

- Másik kérdésem, hogy elektromos kijelzésű a kondi. ez folyamatosan jelez vagy kikapcsol amikor az erősítő?

Nem szeretném , hogy álló helyzetben leszívja az akksit.

köszi

Megosztás:

Hy all.

Vki le tudná neke írni, hogyan kell helyesen egy 1F kondit bekötni? Kábelekkel, biztosítékokkal együtt. Mit hova? (Arra gondolok, hogy a 12V kábelre kell egy bizti azt tudom, de azt nem ,hogy a kondi és az erősítő közé kell e?)

- Másik kérdésem, hogy elektromos kijelzésű a kondi. ez folyamatosan jelez vagy kikapcsol amikor az erősítő?

Nem szeretném , hogy álló helyzetben leszívja az akksit.

köszi

Szia!

A megfelelő vastagságú pozitív vezetéket viszed a kondiig majd onnét az erősítő(k)be. Az aksihoz lehető legközelebb helyezd el a biztosítékházat és abba az erősítő(k)nél 20%-al nagyobb biztosítékot. A test kábelt a karosszériára rögzíted (közel az erősítőhöz), és ezt is elsőként a kondira, majdaz erősítőre viszed. A kontaktokra figyelj oda, mert nagyon sok energia elveszhet egy-egy csatlakozásnál. Ez hangerőromlást, torzítást, és melegedést eredményezhet. A feszültségkijelzésű kondi nem fogja lemeríteni az aksidat, mert van amelyik autómatikusan lekapcsolja, és olyan is van amelyiknek egy külön remote szálat kell vinni.

Üdv:

Kisplutó

Megosztás:

Szia!

A megfelelő vastagságú pozitív vezetéket viszed a kondiig majd onnét az erősítő(k)be. Az aksihoz lehető legközelebb helyezd el a biztosítékházat és abba az erősítő(k)nél 20%-al nagyobb biztosítékot. A test kábelt a karosszériára rögzíted (közel az erősítőhöz), és ezt is elsőként a kondira, majdaz erősítőre viszed. A kontaktokra figyelj oda, mert nagyon sok energia elveszhet egy-egy csatlakozásnál. Ez hangerőromlást, torzítást, és melegedést eredményezhet. A feszültségkijelzésű kondi nem fogja lemeríteni az aksidat, mert van amelyik autómatikusan lekapcsolja, és olyan is van amelyiknek egy külön remote szálat kell vinni.

Üdv:

Kisplutó

Akkor külön a kondi és az erősítő közé nem kell biztosíték? Vagy végülis ártani nem árt B)

Köszönöm a segítséget !

Megosztás:

Ezek a jelszint átalakítók sokat rontanak a minőségen??? Két erősítőm van, és egyik csak a mélyeket hajtja, másik meg a szetteket, és a fejen csak két pár rca van meghagyva, de programozható, hogy egyik sub kiemenet legyen, és ezt szeretném megtartani továbbra is, de akkor ugrik egy csatorna, és azt szeretném pótolni egy ilyen jelszint alakítóval, a hangszóró kimenetről.

Vagy érdemes egyáltalán foglalkozni azzal, mert az erősítőn is van frekivágás meg stb... csak szeretem azt, hogy tudom a láda hangerejét a fejről állítgatni B)

Megosztás:

Ezek a jelszint átalakítók sokat rontanak a minőségen??? Két erősítőm van, és egyik csak a mélyeket hajtja, másik meg a szetteket, és a fejen csak két pár rca van meghagyva, de programozható, hogy egyik sub kiemenet legyen, és ezt szeretném megtartani továbbra is, de akkor ugrik egy csatorna, és azt szeretném pótolni egy ilyen jelszint alakítóval, a hangszóró kimenetről.

Vagy érdemes egyáltalán foglalkozni azzal, mert az erősítőn is van frekivágás meg stb... csak szeretem azt, hogy tudom a láda hangerejét a fejről állítgatni B)

Egyik haver kocsijában ilyen átalakítóval a hátsó hangszórókról hajtja a sub erősítőjét, ilyen célra sztem megfelel.

Megosztás:

Akkor külön a kondi és az erősítő közé nem kell biztosíték? Vagy végülis ártani nem árt B)

Köszönöm a segítséget !

Ha már elhelyezted az akisinál a biztosítékot akkor már teljesen felesleges lenne még berakni. :D

Jó munkát, és kérdezz bátran!

Kisplutó

Megosztás:

Sz

Szerintem egy 21Wattos izzóval jobban jársz, (már ha nem vagy idő milliomos). Mert egy leddel akár hónapokig is eltarthat a kisütés folyamata B)

Kisplutó

Ééss feltölteni ? A srác akitől vettem 2 évig használta, eddig nem töltötte fel. Amúgy mitől függ, hogy mikor kell tölteni? Van ennek vmi jele?

Megosztás:

Ééss feltölteni ? A srác akitől vettem 2 évig használta, eddig nem töltötte fel. Amúgy mitől függ, hogy mikor kell tölteni? Van ennek vmi jele?
Nem kell egy kondit tölteni, ez nem akksi, hogy tönkre megy, ha nincs rendszeresen töltve/kisütve.

Majd, ha beszereled a kocsiba, akkor az automatikusan feltöltődik. Nincsen semmi dolog vele később.

Kisplutó

Megosztás:

• 2 weeks later...

Na végre megkaptam a kondimat. Kábelek minden megvan már csak idő kell ,hogy összerakjam.

Sal 1F kondi, piros kijelzővel és 2db kék leddel. Nem remoteszálas hnem kb miután kikapcsolom a cd-t rá vagy 30mp-re kapcsol ki.

....

Ami érdekes: a kondi tetejét (elektronika) egy minimálisat elfordítom akkor bekapcsol , a kijelző 00-án villog.

Ez egészséges ? B) Lehet ,hogy kontakthiba ?

Megosztás:

Na végre megkaptam a kondimat. Kábelek minden megvan már csak idő kell ,hogy összerakjam.

Sal 1F kondi, piros kijelzővel és 2db kék leddel. Nem remoteszálas hnem kb miután kikapcsolom a cd-t rá vagy 30mp-re kapcsol ki.

....

Ami érdekes: a kondi tetejét (elektronika) egy minimálisat elfordítom akkor bekapcsol , a kijelző 00-án villog.

Ez egészséges ? B) Lehet ,hogy kontakthiba ?

Valószínű a kontakt hiba... De ez nem befolyásolja a kondi tényleges szerepét.

Megosztás:

• 3 weeks later...
Sziasztok!

C corsam van és tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hol kellene az erősítő tápkábelét bevezetnem az utastérbe? köszi

szia

Szerintem a legegyszerűbb ha az akksi mögött ahol bemegy az utastérbe a kábelköteg ott viszed be és onnan tovább addig amíg akarod és ahogy tudod :D Nekem legalábbis úgy van bevezetve...

Megosztás:

Sziasztok!

C corsam van és tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hol kellene az erősítő tápkábelét bevezetnem az utastérbe? köszi

Ahogy előttem szóló is mondta, csak egy kis plusz infó:

a kábelköteg be van tekerve szigetelőszalaggal, azt le kell tekerned, és valószínű lesz egy tömítő anyag is ott ilyen gyurmaszerű, azt ki kellene szedni amennyire tudod, aztán szilikon spray el meg kell fújni ott a kábelek között, és egy merev drótot tolj át óvatosan előbb, és erre kell rákötni a tápkábelt, és óvatosan húzni át, a tápkábelt is befujhatod, így sokkal jobban átcsúszik a kötegen.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.