pszilaj Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Sziasztok! Erősítő bekötéssel kapcsolatban kérdeznék. Végre szereztem egy "normál" rca-s erőlködőt a ládámhoz. Kérdésem az lenne hogy kössem be, hogy érdemes! Daewoo DB-43 típus. 4csatornás Esetleg aki ismeri ezt a fajta erőlködőt az adhatna egy-két tippet bekötéssel kapcsolatban. Ugye adott A és B channel amiből gondolom csak az egyiket használom mert csak mélyládát akarok használni. És van chanelenként R+R- és L+L-. Hogy kötöm hídba? Az hogy csak az egyik csatornát használom az hosszútávon árt az erőlködőnek vagy nem? előre is köszönöm a helpet Nekem egy db-23-as hajtja a bandpass ládámat és szerintem elég jó kis hangja van. Szal a tieddel sem lehet hiba! :lol: És ahogy a Novy kartárs mondja, ártani nem árt neki... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Technodome Elküldve Február22, 2010 Megoszt Elküldve Február22, 2010 Nekem egy db-23-as hajtja a bandpass ládámat és szerintem elég jó kis hangja van. Szal a tieddel sem lehet hiba! :lol: És ahogy a Novy kartárs mondja, ártani nem árt neki... :lol: Kedves Novy és pszilaj kollega! Köszönöm a segítségeket , remélem jó lesz. Most felkészítem műszakira az autót és aztán kapja a hifit :( Amúgy tényleg rajta van csak elsőnek nem szúrtam ki ,hogy kell hídba kötni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Sziasztok! Tudtok segíteni benne, hogy kell-e ISO átalakító JVC fejegységhez G Astrába? Ki akarom cserélni a CDR500-at, és nem szeretnék akkor rohangálni után ha kell amikor benne vagyok nyakig. Előre is köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Február28, 2010 Megoszt Elküldve Február28, 2010 Sziasztok! Tudtok segíteni benne, hogy kell-e ISO átalakító JVC fejegységhez G Astrába? Ki akarom cserélni a CDR500-at, és nem szeretnék akkor rohangálni után ha kell amikor benne vagyok nyakig. Előre is köszi a segítséget. ha uj a cucc,akkor benne lesz a csomagban egy átalakító kábel, de lehet, hogy az állandó tápot fel kell cserélni a gyujtás utáni táppal. mintminden opel esetében, amibe én raktam eddig fejet.... astra F G corsa B C Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 ha uj a cucc,akkor benne lesz a csomagban egy átalakító kábel, de lehet, hogy az állandó tápot fel kell cserélni a gyujtás utáni táppal. mintminden opel esetében, amibe én raktam eddig fejet.... astra F G corsa B C Köszi a segítséget. Az a gond, hogy a csomagban nincs benne a gyári kábel, mert használtan kaptam és a srácnak suzukiban volt. Úgyhogy akkor ilyet be kell szereznem. Láttam átalakítót 2 félét. Az egyik a 2004 utáni autókhoz, ami nekem nem érdekes, és egy másikat ami ISO-ISO átalakító az állandó és a kapcsolt áram megfordítására. Akkor nekem elvileg csak ez az utóbbi kellen. Egyébként egy 2003 astra G-be kellene. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Köszi a segítséget. Az a gond, hogy a csomagban nincs benne a gyári kábel, mert használtan kaptam és a srácnak suzukiban volt. Úgyhogy akkor ilyet be kell szereznem. Láttam átalakítót 2 félét. Az egyik a 2004 utáni autókhoz, ami nekem nem érdekes, és egy másikat ami ISO-ISO átalakító az állandó és a kapcsolt áram megfordítására. Akkor nekem elvileg csak ez az utóbbi kellen. Egyébként egy 2003 astra G-be kellene. a jvc be milyen acsati? iso van vmi spec gyári? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 a jvc be milyen acsati? iso van vmi spec gyári? tutti h izós! :lol: :) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 a jvc be milyen acsati? iso van vmi spec gyári? ISO van benne igen. Most kikaptam a kocsiból is a lejátszót, igazából azon is ISO van, csak ugye a külső kijelző miatt van egy plusz sor hozzá. De úgy gondolom ezt pengével leválasztóm róla, hogy baja ne legyen, leszigetelem és jóidő. Úgyhogy ahogy néztem tényleg símán tudom csatlakoztatni a JVC-t. Egydedül ez az állandó és kapcsolt fesz lesz az érdekes, hogy meg kell-e fordítani. Erre lenne az az átalakító, hogy ne kellejen bűvölni vele. Néztem is egyet, 1070 Ft. Meg 1500 a futár. Beszéltem a boltossal, mondom oldjuk már meg egy sima buborfóliával bélelt borítékba, mert akkor elsőbbségivel is max 240 Ft, akár elutalom előre a lóvét, hogy ne utánvétes legyen. Erre mit mond????!!!!! Azt hittem hanyatt vágom magam. " Nem lehet, mert ahhoz venni kell neki egy borítékot, meg el kell menni a Postára!" Ez ám a rugalmasság. Mondom igen, sőt munka után haza is kell menni, sőt néha enni meg inni is kell. Hihetetlen mennyire nem érdekli a vevő őket, mintha nem belőlük élnének. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 ISO van benne igen. Most kikaptam a kocsiból is a lejátszót, igazából azon is ISO van, csak ugye a külső kijelző miatt van egy plusz sor hozzá. De úgy gondolom ezt pengével leválasztóm róla, hogy baja ne legyen, leszigetelem és jóidő. Úgyhogy ahogy néztem tényleg símán tudom csatlakoztatni a JVC-t. Egydedül ez az állandó és kapcsolt fesz lesz az érdekes, hogy meg kell-e fordítani. Erre lenne az az átalakító, hogy ne kellejen bűvölni vele. Néztem is egyet, 1070 Ft. Meg 1500 a futár. Beszéltem a boltossal, mondom oldjuk már meg egy sima buborfóliával bélelt borítékba, mert akkor elsőbbségivel is max 240 Ft, akár elutalom előre a lóvét, hogy ne utánvétes legyen. Erre mit mond????!!!!! Azt hittem hanyatt vágom magam. " Nem lehet, mert ahhoz venni kell neki egy borítékot, meg el kell menni a Postára!" Ez ám a rugalmasság. Mondom igen, sőt munka után haza is kell menni, sőt néha enni meg inni is kell. Hihetetlen mennyire nem érdekli a vevő őket, mintha nem belőlük élnének. Nem csak egy másik helyzetbe berakott biztosíték a megoldás? Nekem annyi volt csak a JVC-men... és most állandóan mehet a cucc... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március1, 2010 Megoszt Elküldve Március1, 2010 Nem csak egy másik helyzetbe berakott biztosíték a megoldás? Nekem annyi volt csak a JVC-men... és most állandóan mehet a cucc... te másról beszélsz te állandó tápot összezártad a kapcsolószállal. Ati: am egy kis csavarhúzóval szét lehet szedni, és meg lehet cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 Van egy sony 2csatornás erősítőm Jensen Rocket szubcsővel, még az F astrából szereltem ki eladás előtt és most be szeretném építeni a G-be. Kérdéseim azokhoz akik csináltak már ilyet : -Frankón ki kell szerelni az első ülést, ahhoz, hogy a küszöb-borítást le lehessen szedni, hogy el tudjam vezetni az RCA és az erősítő tápkábelét??? :) :lol: ;) -A pozítív tápot hol viszem át a tűzfalon, az hol fog kijönni, mennyire kell megbontani a műszerfalat hozzá? (kérdeztem 2 hifi-szerelő műhelyt is, mennyiért csinálnák, az egyik fix. 12.000ft, a másik 12-18.000ft-ig mondta, attól függően, hogy mennyi a munka vele, G astrája válogatja, lehet hogy a tápot a sárvédőnél kell elvezetni (???) és az +2-3óra és azért lehet max.18.000ft is) Hát nem tudom én sokallom még a 12-t is, F astrába 5 éve haverral 1,5óra belevágtuk az egészet. De itt sokkal bonyásabb és ha télleg ki kell szedni az első ülést, akkor még a 12-t meg is értem , nem sokallom és inkább elviszem csinálják meg ők.... Várom a véleményeket, segítő válaszokat! köszi előre is!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atis25 Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 Bízok benne, hogy hétvégén valami normális idő lesz és akkor bele applikálom az új fejegységet. Meg az erőlködőt, mélynyomót, kábelezést. :lol: Azt hiszem meg is a lesz a hétvégi elfoglaltságom, hogy szépen igényesen el legyen benne dugva minden. Majd a tapasztalatokat leírom. Hátha segít valakinek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 Van egy sony 2csatornás erősítőm Jensen Rocket szubcsővel, még az F astrából szereltem ki eladás előtt és most be szeretném építeni a G-be. Kérdéseim azokhoz akik csináltak már ilyet : -Frankón ki kell szerelni az első ülést, ahhoz, hogy a küszöb-borítást le lehessen szedni, hogy el tudjam vezetni az RCA és az erősítő tápkábelét??? :) :lol: ;) -A pozítív tápot hol viszem át a tűzfalon, az hol fog kijönni, mennyire kell megbontani a műszerfalat hozzá? (kérdeztem 2 hifi-szerelő műhelyt is, mennyiért csinálnák, az egyik fix. 12.000ft, a másik 12-18.000ft-ig mondta, attól függően, hogy mennyi a munka vele, G astrája válogatja, lehet hogy a tápot a sárvédőnél kell elvezetni (???) és az +2-3óra és azért lehet max.18.000ft is) Hát nem tudom én sokallom még a 12-t is, F astrába 5 éve haverral 1,5óra belevágtuk az egészet. De itt sokkal bonyásabb és ha télleg ki kell szedni az első ülést, akkor még a 12-t meg is értem , nem sokallom és inkább elviszem csinálják meg ők.... Várom a véleményeket, segítő válaszokat! köszi előre is!!!! hát ha az összes ülést ki kellene venni akkor se adnék érte 12ezret... nekem nincs G astrám, nem is csináltam még, de nemhiszem, hogy annyival bonyolultabb lenne. sárvédőnél nem ajánlanám behúzni a tápot, mert egy kis koccanás is nagy problémákat tud okozni úgy. te autód, ismerd meg :P én se tudtam elképzelni se, hogy az F be a gyári kábelköteg között áthúzom, és azóta már vagy 10 vezetéket húztam át ott ;) szerintem a G be is van annyi hely a gyári kábelek mellett. használj szilikonsprayt, attól sokkal jobban csúszik. a küszöb burkolat mikéntjét passzolnám... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 Van egy sony 2csatornás erősítőm Jensen Rocket szubcsővel, még az F astrából szereltem ki eladás előtt és most be szeretném építeni a G-be. Kérdéseim azokhoz akik csináltak már ilyet : -Frankón ki kell szerelni az első ülést, ahhoz, hogy a küszöb-borítást le lehessen szedni, hogy el tudjam vezetni az RCA és az erősítő tápkábelét??? :) :lol: ;) -A pozítív tápot hol viszem át a tűzfalon, az hol fog kijönni, mennyire kell megbontani a műszerfalat hozzá? (kérdeztem 2 hifi-szerelő műhelyt is, mennyiért csinálnák, az egyik fix. 12.000ft, a másik 12-18.000ft-ig mondta, attól függően, hogy mennyi a munka vele, G astrája válogatja, lehet hogy a tápot a sárvédőnél kell elvezetni (???) és az +2-3óra és azért lehet max.18.000ft is) Hát nem tudom én sokallom még a 12-t is, F astrába 5 éve haverral 1,5óra belevágtuk az egészet. De itt sokkal bonyásabb és ha télleg ki kell szedni az első ülést, akkor még a 12-t meg is értem , nem sokallom és inkább elviszem csinálják meg ők.... Várom a véleményeket, segítő válaszokat! köszi előre is!!!! Hali! Nekem 2 db majd 1 cm átmérőjü kábel megy a küszöbnél, de semmilyen ülést nem szedtem ki, amikor csináltuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 na köszi az ötleteket, mire elolvastam, már túl is vagyok a nagyján :lol: Délután nekiugrottam, behúztam jobb oldalon az RCA-t erősítőtől (csomagtartó) a fejegységig, a bal oldalon meg elvittem a táp pozítívot hátulról egészen a "B" oszlopig, akkor rájöttem, hogy a tűzfalon az utastérből a motortérbe kicsit érdekes lenne átvinni, talán inkább elölről kellene kezdeni és úgy hátrafelé haladni. Ekkor rám is sötétedett, úgyhogy egyelőre itt felfüggesztve a projekt. Negatívot is bekötöttem, letesteltem kasztnira a bal hátsó lámpánál. Valószínűleg a fennmaradó munkára már elviszem egy villamoságishoz és befejeztetem vele ezt a "keveset". Így legalább a felét az összegnek megspóroltam, szerintem max. 5.000ft lehet így. A küszöbnél simán elfért, ülést persze nem kellett kivenni, csak 1 csavar, a többi pattentos megoldás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március2, 2010 Megoszt Elküldve Március2, 2010 na köszi az ötleteket, mire elolvastam, már túl is vagyok a nagyján :lol: Délután nekiugrottam, behúztam jobb oldalon az RCA-t erősítőtől (csomagtartó) a fejegységig, a bal oldalon meg elvittem a táp pozítívot hátulról egészen a "B" oszlopig, akkor rájöttem, hogy a tűzfalon az utastérből a motortérbe kicsit érdekes lenne átvinni, talán inkább elölről kellene kezdeni és úgy hátrafelé haladni. Ekkor rám is sötétedett, úgyhogy egyelőre itt felfüggesztve a projekt. Negatívot is bekötöttem, letesteltem kasztnira a bal hátsó lámpánál. Valószínűleg a fennmaradó munkára már elviszem egy villamoságishoz és befejeztetem vele ezt a "keveset". Így legalább a felét az összegnek megspóroltam, szerintem max. 5.000ft lehet így. A küszöbnél simán elfért, ülést persze nem kellett kivenni, csak 1 csavar, a többi pattentos megoldás. Ha idáig eljutottál,már felesleges elvinni bárhova is....Innen már hamar be lehet fejezni...Nem olyan durva találni egy kis helyet a tűzfalon hogy be tud vinni a tápkábelt..... Szerintem a bizti öv csvarajánál jobb test lenne,mint a hátsó lámpánál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Ha idáig eljutottál,már felesleges elvinni bárhova is....Innen már hamar be lehet fejezni...Nem olyan durva találni egy kis helyet a tűzfalon hogy be tud vinni a tápkábelt..... Szerintem a bizti öv csvarajánál jobb test lenne,mint a hátsó lámpánál. A testelést még átgondolom, lehet átrakom ahogy mondod, majd holnap megnézem... A tűzfalon van egy gumidugózás középen, egy vékonyka vezeték jön ki belőle, és megy ki a motoháztetőhöz, kis kapcsoló van rajta. A riasztó utólagos beszerelésekor csinálták meg így, úgyhogy ott biztos be tudok menni majd. Ha akkora a luk is mint maga a gumidugó, akkor nem lehet gond. Próbáltam kiszedni, de nagyon ott van és nehezen hozzáférni. Azt hamar feladtam és utána álltam neki a többinek (fent leírtak), szóval most már csak erre koncentrálok majd és akkor lehet szerencsém lesz. Azt nem tudom még, ha sikerül is bedugni, akkor az hol jön ki nagyjából???? A kesztyűtartón keresztül nyúlkáljak, vagy inkább a pedálok felől kellene keresgélni, esetleg a jobb lábam melletti középbox oldalát levegyem? Meg kell bontani hozzá a műszerfalat? Még azt az 5.000-t is sajnálnám kifizetni, meg ha az egészet én csinálnám, az is azért jobb érzés lenne :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 A testelést még átgondolom, lehet átrakom ahogy mondod, majd holnap megnézem... A tűzfalon van egy gumidugózás középen, egy vékonyka vezeték jön ki belőle, és megy ki a motoháztetőhöz, kis kapcsoló van rajta. A riasztó utólagos beszerelésekor csinálták meg így, úgyhogy ott biztos be tudok menni majd. Ha akkora a luk is mint maga a gumidugó, akkor nem lehet gond. Próbáltam kiszedni, de nagyon ott van és nehezen hozzáférni. Azt hamar feladtam és utána álltam neki a többinek (fent leírtak), szóval most már csak erre koncentrálok majd és akkor lehet szerencsém lesz. Azt nem tudom még, ha sikerül is bedugni, akkor az hol jön ki nagyjából???? A kesztyűtartón keresztül nyúlkáljak, vagy inkább a pedálok felől kellene keresgélni, esetleg a jobb lábam melletti középbox oldalát levegyem? Meg kell bontani hozzá a műszerfalat? Még azt az 5.000-t is sajnálnám kifizetni, meg ha az egészet én csinálnám, az is azért jobb érzés lenne :lol: meg kellene keresni, hogy a kocsi kábelei hol futnak a mocitér, és az utastér között..., és ott kellene áthúzni. kellene egy merev drót, és azt óvatosban átdugni a kábelek között, aminek a végére már köthetnél is egy tápkábelt, illetve egy behúzószálat a későbbiekre tekintettel :) 5 ezer ftot egy órás munkáért kiadni pazarlás ebben a nagy szarul élünk mint 4 éve is időben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 A tűzfalon van egy gumidugózás középen, egy vékonyka vezeték jön ki belőle, és megy ki a motoháztetőhöz, kis kapcsoló van rajta. Tekintve hogy nem látom hol van az a gumi dugó,így nem tudom hol fog kijönni a veteték.....Nekem f astrám van,a motorháztető nyító bovden mellett húztam be 2 db 35ös tápot.....Csak vágni kellett a gumi dugón egy lukat.Mikor behúztam a kábelt,a rést kinyomtam sziloval.Szerintem G astránál is be kell férnie a motortér nyitó bovden mellett...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Ha rossz a test,az erősíőt amúgy sem fog bekapcsolni,vagy ki be fog kapcsolgatni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra1.6 Elküldve Március3, 2010 Megoszt Elküldve Március3, 2010 Ha szemben állsz az autóval, akkor kb. az akku bal oldalán a felső hátsó sarkánál a tűzfalon van egy dugó, ami a pedáloknál jön ki, vagyis felettük. És ha már hátulról kezdted el beépíteni, akkor én is azt javaslom, hogy egy dróttal, vagy behúzóval húzd ki a motortérbe.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
endorf Elküldve Március6, 2010 Megoszt Elküldve Március6, 2010 Sziasztok. Egy szakértőtől szeretnék tanácsot kérni akinek már volt ilyen első szettje.. Az alany:MTX Thunder T 8.6 Erről valakinek valami véleménye?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március10, 2010 Megoszt Elküldve Március10, 2010 No bedobtam az erőlködőt, mélyládát végre, így már egész szépen (hangosan) szól a zene... A testet hagytam a lámpánál lévő csavaron, nem kapcsolgat ki be, tehát jó az testnek tökéletesen. A gumidugót kivéve (belülről kinyomva) simán kivittem a tápkábelt a pedálok fölött. A gumidugón fúrtam egy lukat, átfűztem bele a kábelt és kész is :lol: Olyan 6-7órám ráment, de megspóroltam vele 12-15ezer forintot, ennyiért akarták ugyanis berakni. Ami nem tetszik, bár érthető szerintem a jelenség, hogy a dátumkijelző vibrál, azaz el-elhalványul a baxxus ütemére, sőt talán mintha a helyzetjelzőt is "visszafogná" kicsit dry.gif Ilyenkor jól meghúzza az akksit az biztos. Úgy emlékszem az F astrában nem produkált ilyet, ott csak a fejegység kijelzőjén látszott hasonló pulzálás. Köszi a tanácsokat mkinek!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Március10, 2010 Megoszt Elküldve Március10, 2010 No bedobtam az erőlködőt, mélyládát végre, így már egész szépen (hangosan) szól a zene... A testet hagytam a lámpánál lévő csavaron, nem kapcsolgat ki be, tehát jó az testnek tökéletesen. A gumidugót kivéve (belülről kinyomva) simán kivittem a tápkábelt a pedálok fölött. A gumidugón fúrtam egy lukat, átfűztem bele a kábelt és kész is :lol: Olyan 6-7órám ráment, de megspóroltam vele 12-15ezer forintot, ennyiért akarták ugyanis berakni. Ami nem tetszik, bár érthető szerintem a jelenség, hogy a dátumkijelző vibrál, azaz el-elhalványul a ne mán ütemére, sőt talán mintha a helyzetjelzőt is "visszafogná" kicsit dry.gif Ilyenkor jól meghúzza az akksit az biztos. Úgy emlékszem az F astrában nem produkált ilyet, ott csak a fejegység kijelzőjén látszott hasonló pulzálás. Köszi a tanácsokat mkinek!!! Ezzel a jelenséggel én is találkoztam. De érdekes módon, ha lekapcsolom az erőlködőt, akkor is megmarad a villódzás. Ami azt jelenti, h a fejegység veszi el a feszültséget a belsővilágítástól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március10, 2010 Megoszt Elküldve Március10, 2010 Ezzel a jelenséggel én is találkoztam. De érdekes módon, ha lekapcsolom az erőlködőt, akkor is megmarad a villódzás. Ami azt jelenti, h a fejegység veszi el a feszültséget a belsővilágítástól. De nekem nem a belső világítás vibrál (bár azt még nem figyeltem, lehet h az is), hanem a fedélzeti computer, a dátum, óra, hőfok kijelzőm..... Eddig nem volt benne az erősítő nem csinálta, tehát nálam nem a fejegység veszi fel azt az áramot, hanem egyértelműen a mélyláda,ill. az erősítő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts