Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

amit én láttam, meg amit én tapasztaltam, a középső szellőztetőt ki kell szedni, és a tidet is, és oda mehet be, mert a tid alatt van egy eléggé masszív, és sok szerepet betöltő tartókonzol.

100körül már lehet márkásból is vállogatni nem?

Az a baj hogy ami 100k itt az a németeknél vagy ebay csak 50-60 és az már nemmindegy. Szerintem a tartókonzol csak a középkonzol burkolatát meg a tidet fogja. Fűrészt neki aszt szeva. A szellőzőt nem dobnám ki mer hűt fűt kell az oda! Na még agyalok de lehet megvárom a kari utánt mer mennek az árak még le. Köszi és ha valaki tud még infót erről ne tartsa vissza!!!

Megosztás:

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Az a baj hogy ami 100k itt az a németeknél vagy ebay csak 50-60 és az már nemmindegy. Szerintem a tartókonzol csak a középkonzol burkolatát meg a tidet fogja. Fűrészt neki aszt szeva. A szellőzőt nem dobnám ki mer hűt fűt kell az oda! Na még agyalok de lehet megvárom a kari utánt mer mennek az árak még le. Köszi és ha valaki tud még infót erről ne tartsa vissza!!!

szerintem több szerepe van annak ott, még sehol se láttam kivágva onnét...

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Van egy sal bx1065ös erősítőm és egy láda a kocsiba. Eddig nem is lenne baj de az erölködő folyamatosan szívja az akksimat is. Lg fejegységem van és annak az elektromos antennájára van kötve hogy amikor bekapcs a fejegység akkor kapcsoljon be az erölködő is. Úgy van bekötve a fej hogyha kiveszem a kulcsot akkor is tudja hallgatni a zenét. Nem tudom hogy mit lehetne csnálni hgy csak akkor szívja az akksit az erölködő ha ténylegesen kell. Áló helyzetben nem nagyon kéne.

esetleg vkinek vmi ötlet? Azon is gondolkodtam hogy köttetek be egy kapcsolót és ha kell csak bekapcs ha nem akkor kikapcs és így nem használ áramot. De milyen kapcsolót érdemes bekötni ?

Más : ugye ez a típusú erősítő még nem is rca kábeles. Na ha cserélek erősítőt akkor azoknál is előforduhat ilyen jelenség vagy ez teljesen más kérdés és vmi bekötési hiba csak ?

Esetleg el is cserélném ha érdekel vki. Kis ráfizetéssel érdekelne erölködő. Nem kell nagy teljesítményű csak hajtson meg egy sal 300w-os ládát és kész. :rolleyes:

Megosztás:

Tudom, hogy buta kérdés, de nem igazán értek a hangcuccokhoz. Ha pl veszek egy alapabb komponens szettet alpine vagy pioneer, akkor a mélyközépről egy kisebb hangváltón át megy tovább a kábel a csipogóig, vagy annak külön vezetékezés kell? Szóval hogy vannak ezek megcsinálva?

A fejegységtől érkezö vezeték,a hangváltóba megy....Onnan meg 2 küön vezeték megy a mélyközéphez,és a magas hangszórókhoz.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Van egy sal bx1065ös erősítőm és egy láda a kocsiba. Eddig nem is lenne baj de az erölködő folyamatosan szívja az akksimat is. Lg fejegységem van és annak az elektromos antennájára van kötve hogy amikor bekapcs a fejegység akkor kapcsoljon be az erölködő is. Úgy van bekötve a fej hogyha kiveszem a kulcsot akkor is tudja hallgatni a zenét. Nem tudom hogy mit lehetne csnálni hgy csak akkor szívja az akksit az erölködő ha ténylegesen kell. Áló helyzetben nem nagyon kéne.

esetleg vkinek vmi ötlet? Azon is gondolkodtam hogy köttetek be egy kapcsolót és ha kell csak bekapcs ha nem akkor kikapcs és így nem használ áramot. De milyen kapcsolót érdemes bekötni ?

Más : ugye ez a típusú erősítő még nem is rca kábeles. Na ha cserélek erősítőt akkor azoknál is előforduhat ilyen jelenség vagy ez teljesen más kérdés és vmi bekötési hiba csak ?

Esetleg el is cserélném ha érdekel vki. Kis ráfizetéssel érdekelne erölködő. Nem kell nagy teljesítményű csak hajtson meg egy sal 300w-os ládát és kész. :rolleyes:

elvileg ha kikapcsol a vezérlő szál, ami neked az antennára van kötveaz erősítőnek is ki kellene kapcsolnia teljesen, ha jol van bekötve...

3 kábel megy a tápra az erősítőn

egy +- állandóan, és egy kapcsolt + ami a fejről megyen.

kis ráfizetéssel? :blink:

4-8 ezer ft ért vannak olyan erősítők kéztől,amik simán elhajtanak egy 300 SAl-t :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Esetleg el is cserélném ha érdekel vki. Kis ráfizetéssel érdekelne erölködő. Nem kell nagy teljesítményű csak hajtson meg egy sal 300w-os ládát és kész. :blink:

Hali.

Nekem is volt ilyen jelenség, a magnón megcseréltem a két sárga vezetéket, és azóta nem szivja az akkut.

Igaz nekem csak akkor szól ha benne a kulcs és el van forditva.

Szal lehet a fej van állandó 12 volt alatt és az a fogyasztód. :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Ha ragaszkodsz hozzá, hogy gyújtás nélkül is menjen a hangcucc a mélyláda kivételével, akkor kell egy relé, amivel megszakítod az erősítő bekapcsolóvezetékét, a relé működtető bemenete pedig egy csak gyújtással áram alatt levő pontra van kötve (15), így a mélyláda csak gyújás mellett kap bekapcsolójelet, enélkül a jel nélkül pedig az erősítő nem fogyaszthat szinte semmit (ha jó).

Megosztás:

A fejegységtől érkezö vezeték,a hangváltóba megy....Onnan meg 2 küön vezeték megy a mélyközéphez,és a magas hangszórókhoz.

Komolyabb szetteknél tudom hogy így működik, de ezekben az alap szettekben, ha jól néztem nincs rendes hangváltó.

Pl a pioneer dobozát nézegettem egy áruhazában, annak a hátulján láttam olyasmit, hogy a mélyközépen van 2 sarupár, az egyikre jön a bejövő, a másikra meg a csipogót kell kötni.

Megosztás:

Ha ragaszkodsz hozzá, hogy gyújtás nélkül is menjen a hangcucc a mélyláda kivételével, akkor kell egy relé, amivel megszakítod az erősítő bekapcsolóvezetékét, a működtető bemenete pedig egy csak gyújtással áram alatt levő pontra van kötve (15), így a mélyláda csak gyújás mellett kap bekapcsolójelet, enélkül a jel nélkül pedig nem fogyaszt szinte semmit (ha jó).

Nekem megy gyújtás nélkül is,de eddig egyszer sem szívta le az akksimat :blink:

biztos hogy valami el van kötve,és azért fogyaszt ha ki van kapcsolva...esetleg nem kapcsol ki az erősítő :rolleyes:

Megosztás:

Komolyabb szetteknél tudom hogy így működik, de ezekben az alap szettekben, ha jól néztem nincs rendes hangváltó.

Pl a pioneer dobozát nézegettem egy áruhazában, annak a hátulján láttam olyasmit, hogy a mélyközépen van 2 sarupár, az egyikre jön a bejövő, a másikra meg a csipogót kell kötni.

Én eddig csak olyan szettet láttam amihez volt hangváltó :rolleyes:

Megosztás:

Akkor lehet én mondok hülyeséget.....de pl az nem lehet hogy a csipogóra menő kábelen van egy pici műanyag cucc és az szűri ki a felesleges tartományt?

Ilyen kis teljesítménynél elég egy kondi...a gyári is így van megoldva, nem?

Megosztás:

Mert nem foglalkozol olcsó cuccokkal... :blink:

Van hogy csak a magasnak van váltója, és van, hogy tényleg csak egy kondi van a magason. Ilyenkor párhuzamosan van a magas bekötve a mélyközéppel. Szinte az összes gyári megoldás is ilyen. (1db kondi)

Az alukeretet megkapod utólag karácsonyra, csak el kéne jönnöd érte :lol:

Nem jössz-mész a XVIII ker. felé munkából kifolyólag?

Megosztás:

Nekem megy gyújtás nélkül is,de eddig egyszer sem szívta le az akksimat :blink:

biztos hogy valami el van kötve,és azért fogyaszt ha ki van kapcsolva...esetleg nem kapcsol ki az erősítő :rolleyes:

Pedig ahogy Töled kivettük, én ugy raktam be a kocsiba, és nálam leszivta az aksit.

Semmit nem változtattam a kötéseken, csak rádugtam az iso csatit és müködött, de szivta az akkut.

Megosztás:

Mert nem foglalkozol olcsó cuccokkal... :blink:

Van hogy csak a magasnak van váltója, és van, hogy tényleg csak egy kondi van a magason. Ilyenkor párhuzamosan van a magas bekötve a mélyközéppel. Szinte az összes gyári megoldás is ilyen. (1db kondi)

Az alukeretet megkapod utólag karácsonyra, csak el kéne jönnöd érte :lol:

Mert olcsó húsnak híg a leve :D ;)

Szoktam arra menni...Lorettának szoktam látni a kocsiját is....ritkán de szoktam.Köszönöm,akkor beugrok érte :D :rolleyes:

Megosztás:

Pedig ahogy Töled kivettük, én ugy raktam be a kocsiba, és nálam leszivta az aksit.

Semmit nem változtattam a kötéseken, csak rádugtam az iso csatit és müködött, de szivta az akkut.

Pedig a mostani,és az is úgy volt kötve......Simán müködik gyújtás nélkül is.Eddig sosem volt vele gondom :rolleyes:

Megosztás:

Mert nem foglalkozol olcsó cuccokkal... :rolleyes:

Az alukeretet megkapod utólag karácsonyra, csak el kéne jönnöd érte :blink:

Akkor igazam volt. :lol:

Megosztás:

Az alukeretet megkapod utólag karácsonyra, csak el kéne jönnöd érte :blink:

Akkor igazam volt. :D

:lol:

egyébként, ha nem akar vki annyira hangminőségre menni tökéletes az egykondis megoldás is szerintem...

a gyári cucctól úgy is sokkal jobb lesz a hangja...

nekem a wareszban volt egy 16os naturba, meg egy piezzo magas kondival

sokan megnézték, és csodálkoztak, hogy igencsak szépen szól.

Megosztás:

:rolleyes:

egyébként, ha nem akar vki annyira hangminőségre menni tökéletes az egykondis megoldás is szerintem...

a gyári cucctól úgy is sokkal jobb lesz a hangja...

nekem a wareszban volt egy 16os naturba, meg egy piezzo magas kondival

sokan megnézték, és csodálkoztak, hogy igencsak szépen szól.

Már egy ideje gondolkodom egy ilyen olcsóbb alpine vagy pio komponens szetten.

Megosztás:

Nagy kaland...a felüláteresztő szűrő induktív tagját a hangszoró tekercse adja.

Megosztás:

Nagy kaland...a felüláteresztő szűrő induktív tagját a hangszoró tekercse adja.

Egy tisztességes szűrő azért kicsit jobban össze van rakva, más az anyagválasztás, és méretezve is rendesebben van.

Általában 12dB/oktávos, ahhoz nem elég egy tekercs meg egy kondi, mert két szűrőtagból áll. Plusz: nem gagyi elkókat szokás belerakni, hanem unipoláris polisztirol kondikat, szűkebb tűréssel, neadjisten válogatott alkatrészekkel. :blink:

Persze ez nem a 10-15eFt-os kategória, és még csak nem is feltétlen a 25-30eFt-os, bár ott már kezdenek jönni a jobb szettek.

Az ember meg végül megtanul együttélni a választása hibáival :rolleyes:

Megosztás:

Egy tisztességes szűrő azért kicsit jobban össze van rakva, más az anyagválasztás, és méretezve is rendesebben van.

Általában 12dB/oktávos, ahhoz nem elég egy tekercs meg egy kondi, mert két szűrőtagból áll. Plusz: nem gagyi elkókat szokás belerakni, hanem unipoláris polisztirol kondikat, szűkebb tűréssel, neadjisten válogatott alkatrészekkel. :D

Persze ez nem a 10-15eFt-os kategória, és még csak nem is feltétlen a 25-30eFt-os, bár ott már kezdenek jönni a jobb szettek.

Az ember meg végül megtanul együttélni a választása hibáival :lol:

Elég sok ilyen rohadt szűrőt számolgattam/méregettem és rajzolgattam kimeneti jeleket...brrroooáááfff :blink:

Te figy!VAn már valami elérhető áron normális SD kártyás fejegység? :rolleyes:

Megosztás:

Elég sok ilyen rohadt szűrőt számolgattam/méregettem és rajzolgattam kimeneti jeleket...brrroooáááfff :blink:

Te figy!VAn már valami elérhető áron normális SD kártyás fejegység? :rolleyes:

én 15ért láttam olyat, aminek az a márkája, hogy Manta

nem ismerem a márkát, de designe sokkal igényesebb, mint az mncsed...

tartalmilag hátha mond vki vmit erről a márkáról...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.