Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Én nem biztos hogy erőltettném a bandpass ládát...Tud jól szólni,de csak egy kicsi frekvencia tartományban....Ráadásul nehéz jó bandpass ládát tervezni :lol:

Engem kimondottan az a freki tartomány érdekel, amit kidobott a gép.

A mostani láda nem igazán akar lemenni 50 Hz alá...illetve eléggé le van ott vágva...

Kicsi űrméret átka. Kemény és kopogó lett, hiába van kitömve.

Csak egy ilyen járgánynak nem nagy a csomagtartója. De keresztben az üléstámlához még egy 100 lityis dobozt be lehet szabni...

Ilyen űrméret mellett egy bandpass jobban kiemeli a mélyeket, mint egy reflex láda...legalábbis a progi ezt mutatja.

Megosztás:

Nem rossz a Bandpass - a Syrincs Odaiko az egyik legjobb szubláda, és történetesen bandpass, de az Emphasernek is volt már tesztgyőztes bandpass ládája.

Csak a tervezés elég kemény. Hiába a program, a végeredmény nem biztos, hogy tuti lesz. A portzajjal is nagyot lehet szívni, úgyhogy a tervezőprogramban próbáld a levegő áramlási sebességét a porton a lehető legkisebb értéken tartani. Ha csak harmadfokú ládát csinálsz (1 zárt és 1 reflex tér) az azért még elég jól kézben tartható.

Megosztás:

Nem rossz a Bandpass - a Syrincs Odaiko az egyik legjobb szubláda, és történetesen bandpass, de az Emphasernek is volt már tesztgyőztes bandpass ládája.

Csak a tervezés elég kemény. Hiába a program, a végeredmény nem biztos, hogy tuti lesz. A portzajjal is nagyot lehet szívni, úgyhogy a tervezőprogramban próbáld a levegő áramlási sebességét a porton a lehető legkisebb értéken tartani. Ha csak harmadfokú ládát csinálsz (1 zárt és 1 reflex tér) az azért még elég jól kézben tartható.

40-40 liter belső űrméretre próbálom belőni, ahol 53 Hz-re hangolom a reflexes kamrát. Ha ide a doboz anyagából kialakítok egy 10x10x20 centis reflex"csövet",akkor az áramlási sebesség 0,04-lesz, ilyesmi hangzásképpel:

40x40x53_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nekem ez elsőre jónak tűnik. Mármint az én fülemnek.

Legalábbis a mostanihoz képest. A kis űrméret hátránya:

Mostani_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nekem nem kell a 100 Hz feletti tartomány. Arra ott a kárpithangszóró.

Megosztás:

Eszembe jutott egy érdekes kérdés.

A reflexcső által elfoglalt térfogat beleszámít a doboz belső űrméretébe, avagy nem?

Lehet h hülyeséget kérdezek...

Nem számít bele. Mint ahogy a hangszóró által elfoglalt tér sem. Erre figyelj, mert egy nagyobb kosár, mágnessel néhány liter.....

Megosztás:

IDÉZET(Hic @ 2009-06-23 - 14:38)

Alap hifihez nézz egy kis erősítőt + van a SAL-nak kis beépítési mélységű hangszórója, ládával, kompletten. Egyik klubtársunk használ ilyet, és ha nem is high-end, a célra mindenképpen megfelel. Mindenesetre jóárasítva van....

Sziasztok!

Valaki megtudná mondani nekem, hogy ki az a klubtárs akinek ez a SAL ládája van? Szeretnék nála érdeklődni, hogy mégis milyen, hogyan szól stb....stb

Ehhez milyen erősítő szuperál. Valószínű még is ez mellet döntök, nem lesz csomitartó beépítés.

Erősítő + Mélyláda ez a párosítás lenne! Szerintetek ez jó? Helytakarékosság is szempont.

Megosztás:

IDÉZET(Hic @ 2009-06-23 - 14:38)

Alap hifihez nézz egy kis erősítőt + van a SAL-nak kis beépítési mélységű hangszórója, ládával, kompletten. Egyik klubtársunk használ ilyet, és ha nem is high-end, a célra mindenképpen megfelel. Mindenesetre jóárasítva van....

Sziasztok!

Valaki megtudná mondani nekem, hogy ki az a klubtárs akinek ez a SAL ládája van? Szeretnék nála érdeklődni, hogy mégis milyen, hogyan szól stb....stb

Ehhez milyen erősítő szuperál. Valószínű még is ez mellet döntök, nem lesz csomitartó beépítés.

Erősítő + Mélyláda ez a párosítás lenne! Szerintetek ez jó? Helytakarékosság is szempont.

Ez bizony nem fogja lebontani az autót, de a mély sem lesz nagyon meggyőző...

Válassz egy négycsatornás erősítőt és hozzá egy jó érzékenységű reflex ládát!

Megosztás:

Ez bizony nem fogja lebontani az autót, de a mély sem lesz nagyon meggyőző...

Válassz egy négycsatornás erősítőt és hozzá egy jó érzékenységű reflex ládát!

Sztem nem is az a cél..... :lol: :lol:

Az erősítő háromcsatis, pont olyan jó, mint egy négycsatis, két hidalt csatornával.... :lol:

Egyébként nem rossz, én próbáltam már. Nem audiofil, de Magnat, MacAudio szintet eléri.

Megosztás:

Sztem nem is az a cél..... :lol: :P

Az erősítő háromcsatis, pont olyan jó, mint egy négycsatis, két hidalt csatornával.... :lol:

Egyébként nem rossz, én próbáltam már. Nem audiofil, de Magnat, MacAudio szintet eléri.

Akkor valószínűleg én szálltam el nagyon az STM és AS cuccaimmal.... :lol:

Mac Audio -t inkább talán mégse...... :lol:

Megosztás:

látom az itt megfordulók nagyon képben vannak a hifivel.

van 1 problémám:kissé meghalt a sub handszóróm(torzít nagyon alacsony hangerőn,valszeg sikerült széthajtanom)és szeretném megcsináltatni.

kenwood db+-ról van szó(250 mm),ez nekem bevált az elmúlt 8 évben.

na szal érdemes-e és hol tudnám megcsináltatni?

köszönet előre is..... :lol:

Megosztás:

látom az itt megfordulók nagyon képben vannak a hifivel.

van 1 problémám:kissé meghalt a sub handszóróm(torzít nagyon alacsony hangerőn,valszeg sikerült széthajtanom)és szeretném megcsináltatni.

kenwood db+-ról van szó(250 mm),ez nekem bevált az elmúlt 8 évben.

na szal érdemes-e és hol tudnám megcsináltatni?

köszönet előre is..... :lol:

Hát, hogy érdemes-e, azt nem tudom, majd a szervíz megmondja, de hangszórót lehet javíttatni itt:

Reflex

Én már javíttattam velük, és jól dolgoznak.

Ők Üllőn vannak, ami nem egy nagy távolság, de Google sok helyet kidobott "hangszóró javítás"-ra, pesti is van bőven.

Megosztás:

Hát, hogy érdemes-e, azt nem tudom, majd a szervíz megmondja, de hangszórót lehet javíttatni itt:

Reflex

Én már javíttattam velük, és jól dolgoznak.

Ők Üllőn vannak, ami nem egy nagy távolság, de Google sok helyet kidobott "hangszóró javítás"-ra, pesti is van bőven.

kössz.

beraktam amit tőled hoztam,de az közel sem szól olyan jól mint a kenwood.

Megosztás:

kössz.

beraktam amit tőled hoztam,de az közel sem szól olyan jól mint a kenwood.

Valószínűleg az érzékenysége kisebb. Meg a cső térfogata nem igazán fekszik neki - a gyári ajánlás szerinti ládával jobban járnál, kevesebb helyet is foglalna. Kis asztalosmunka az egész :lol:

Megosztás:

Köszi. :rolleyes:

Akkor egy Ilyen a gyári helyére? Érdemes?

Nem! Vegyél bele egy normális komponens szettet, ami nagy érzékenységű, ezért fejegységről is könnyen hajtható.

A szett a lényeg, azaz külön a mélyközép és külön a magas sugárzó hangváltóval elkülönítve, legyen valamilyen szinpadkép is elöl.

Amit javaslok:

Audio system MX-165 Plus

large_115202905863483_nagyarufoto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

16,5 cm-es komponens hangszórószett, 20 mm-es selyem magas sugárzó, 12 dB/okt hangváltó, 120 watt zenei, 80 watt RMS terhelhetőség, beépítési mélység 63 mm.

Német autóhifi tesztgyőztes. Elképesztő érzékenységének köszönhetően autórádióval is meglepő dinamikával és erővel szólal meg.

Megosztás:

Nem! Vegyél bele egy normális komponens szettet, ami nagy érzékenységű, ezért fejegységről is könnyen hajtható.

A szett a lényeg, azaz külön a mélyközép és külön a magas sugárzó hangváltóval elkülönítve, legyen valamilyen szinpadkép is elöl.

Amit javaslok:

http://kepfeltoltes.hu/090920/large_115202...ltoltes.hu_.jpg

Hangváltónak elég egy megfelelő értékű tekercs és egy kondenzátor. :rolleyes:

Megosztás:

Amit javaslok:

Audio system MX-165 Plus

16,5 cm-es komponens hangszórószett, 20 mm-es selyem magas sugárzó, 12 dB/okt hangváltó, 120 watt zenei, 80 watt RMS terhelhetőség, beépítési mélység 63 mm.

Német autóhifi tesztgyőztes. Elképesztő érzékenységének köszönhetően autórádióval is meglepő dinamikával és erővel szólal meg.

Köszi a gyors választ, mindenképpen megfontolom a dolgot. Igazából ezekhez a hangos dolgokhoz nem értek, de ha lesz most időm akkor utánanézek mi mit jelent. :rolleyes:

A lényeg akkor, hogy szettben érdemes gondolkodni, tehát ajtóba plusz a magas a tükörhöz. A hangváltóról nemtommiaz. <_<

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.