Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Nem én??? B)

Szerintem neked kell az. Pistának van már egy..... azt is be kéne még szerelni valamikor..... ;)

A csavart eredeti állapotába állítottam vissza. Hosszában kifúr, bele a vastag tömör rézdrót, megforraszt, lecsiszol, menetet felfrissít..... Mint az új :blush:

Megosztás:

Nekem is befért nemde ? B) ;) :blush:

Ja, szűk két óra vagdalás, kalapálás, kezem-lábamelvágás, idegeskedés..... Meg kárpitalakítás.

Az előbbiek nem is nagy gond, de a kárpitot, ha vágjuk, akkor az már nem fog gyárinak kinézni. Tényleg, mi van az ajtópanellel, amit terveztünk neked - leültetted ezt a témát?

Megosztás:

Ma délután rendelek Somogyitól céges cuccokat. Ha valakinek kell valami, lehet szólni....

Szerintem bemegy a WRC, de 100% garanciát nem tudok vállalni. 55-56mm valahol a határ.

akkor én megpróbálom.... kellene hozzá kiemelő keret.... két RCA Y elosztó, meg hangszórókábel nem olyan ultrahiperszuperbitang.. 8m kb...

asszem ennyi

Megosztás:

Mindig a tesódnak adod a jobbat ;)

Gondolom ez érthető :blush: B)

Nem tom, hogy Istvánnak visszaírtak e már, hogy mizu....

Pistának van másik is,csak neki az nem tetszik......Sajna nem írt senki...kell keresni CS.n vectrást aki tudja......

akkor én megpróbálom.... kellene hozzá kiemelő keret.... két RCA Y elosztó, meg hangszórókábel nem olyan ultrahiperszuperbitang.. 8m kb...

asszem ennyi

Ne vegyél Y elosztót.....szar lesz...inkább vegyél CS-n 20e-ért használt 2RCA-s fejegységet.Úgy se ezt fogod csinálni,de Én szóltam.

Megosztás:

nohát mostmar tényleg nem értelek ...

mit vettel helyette ?

a kondinal gyorsabbatt ugysem tudsz venni ... az csak segit ha benne van a rendszerbe

az akksi mindenféleképpen lassabban adja az áramot

Kivettem,mert 1 nem fér el.2semmi értelme...Kell venni egy Akkumulátort,és megoldja minden gondodat......A kondi egy felesleges plussz szerintem...Nem lett semmivel se jobb sem rosszab,nem villog a lámpám,minden a helyén van. B)

Megosztás:

Hát igen, a GZRF szettel elment a busz...... nagyon olcsó volt annyiért, gyakorlatilag kevesebb, mint féláron. Szóval nem kell csodálkozni, hogy szétkapkodták.

Szerény véleményem szerint a GZ amúgy általában jobb, mint a MacAudio - persze itt is vannak fokozatok, úgyhogy nehéz ilyet egy-az-egyben leírni. De a ProFlat 2.16 sem rossz egyáltalán, nyugodtan vehetsz ilyet, 100% sokkal jobb lesz, mint a gyári.

Sajna az 55mm feletti beépítési mélységű szetteknél az Astra F nem partner. Vagy max. barkácsolással.

A gyárinál amúgy a SAL is sokkal jobb, pedig a SAL lapos szettjétől nem voltam elájulva. Az most egyébként 16k hivatalosan, de megsúgom, ha kell 8000-ért tudok hozni.... Azt az AHP szettet, amit linkeltél, meg 5000-ért.....

Viszont a WRC szettet is tudom hozni 6000-ért, 56mm mélységű, meg lehet próbálni, nem rossz darab. Csak ennél is, meg az AHP-nél is a mágnes mérete lehet ciki, szóval lehet, hogy kis barkács becsúszik. Mindenesetre ezeknél nem megoldhatatlan a beszerelés.

Szóval, ha a bevarrtzsebű klubtagoknak kell valami, akkor érdemes megkérdezni... :blush:

Szerintem én nem Coupe és Sonique szintjén művelem az ipart, bár jó lenne, de az anyagi lehetőségek nálam jóval behatároltabbak (család). Másrészt, nem is kell, hogy mindenki autóhifire költse az összes pénzét, de úgy gondolom, hogy kis befektetéssel, lépésenként is a gyárinál nagyságrendekkel élvezhetőbb rendszert lehet építeni, amibe mindenkinek érdemes lenne belekóstolni - a hifivel magadnak nyújtasz többet, míg pl. az optikai tuninggal igazából másoknak mutatsz valamit.....

Ejj.. csak most értem ide megint ;)

Szal Lanti, akkor most neked már hozzák a cuccost? (Hic később is lesz esetleg? Kivi vagyok, Lantinak bé megy-e)

Amúgy az 55-56 már kiemelő kerettel való max méret? (a kiemelő kerettől a kárpit meg az a műanyag rész még felmegy? elég homár vok még ilyen témában.Ha jól sejtem a kiemelő az ajtó és a hangszóró közé megy.. ezáltal jön kintebb..de igy közelebb jön a müanyag rácshoz is ugyebár? vagy ott van bőven hely?)

A két SAL közül melyik a jobb? Érdekes,hogy az RFX drágább, de adatlap szerinti frekimenete pedig kisebb(igaz van állítható magas menete)

A WRC meg kicsit szélesebb tartományú.. másban meg tök egyforma (érzékenység, ell. , Teljesitmény)

A hangszóró anyaga más még.

Igaz, az RFX frekimenete talán kiegyensúlyozottabb.. a WRC aljánál van egy esés.. bár necces összehasonlítani..

Amúgy meg nekem biztos jó lenne bármi a gyári helyett, mert ma mikor hazajöttem barinőmtől, akkor a -5 fokban, még vagy 3/4óráig hallgattam a gyári hangszórókkal, és nem egyszer azt mondtam,hogy hmm.. ahoz képest,hogy gyári, franya...(igaz loudness, meg némi +magas-mély ráadásával B) )

Coupe: szép-szép az a szett, de az már gyakorlatilag 30e ft. A MAC audio meg már amúgy is a lélektani határ lenne zsében.

Hic: bocsi.. anyagi részed nem tudom.. nem is arra gondoltam elsősorban, hanem minőségre, "megszállottságra", illetve szaktudásra..

Amúgy olyan 15-20e maxig lenne még olyan szett, ami bemenne astrába, és lenne lényeges különbség pl a SAL-okhoz képest?

(nagyon vonzó ez a 6-8 e forint egy full új szettre.)

Megosztás:

Coupe, igazad van, az AS szett biztosan jó, csak hát 30k, és itt nem ezt a kategóriát céloztuk.

Látom, ráálltál az olasz vonalra, (AS, Steg, Audison) amiben van ráció, mert ezek tényleg nagyon jó cuccok - de 30k-ért már lehet más neves gyártótól is szettet venni, pl. Rainbow, Kicker, akik szintén nem ma jöttek le a falvédőről. Ha már ennyi pénzt elkölt az ember, akkor érdemes tényleg venni a fáradtságot, és meghallgatni őket, és az alapján választani.

Viszont van az egyszerű upgrade kategória, ahol csak a gyári hangszórók kiváltása a cél. Arra akár a SAL is jó. Most röhögni fogtok, de a Stiloban elöl nekem egy SAL Reference szett van, ami kb. a WRC-nek felel meg. Magyarul 6000 Ft-os kategória. És teljesen jó most gyári fejegységről hajtva is, meg jó volt akkor is, amikor még bent volt egy kis Audison SRx4, ami hajtotta. Persze vannak fokozatok, de most a gyári az összehasonlítási alap, nem a te rendszered, vagy az enyém - mert hát a legtöbb embernél nem 2-300k az erre szánt keret.

Megosztás:

...

Szal Lanti, akkor most neked már hozzák a cuccost? (Hic később is lesz esetleg? Kivi vagyok, Lantinak bé megy-e)

Amúgy az 55-56 már kiemelő kerettel való max méret? (a kiemelő kerettől a kárpit meg az a műanyag rész még felmegy? elég homár vok még ilyen témában.Ha jól sejtem a kiemelő az ajtó és a hangszóró közé megy.. ezáltal jön kintebb..de igy közelebb jön a müanyag rácshoz is ugyebár? vagy ott van bőven hely?)

A két SAL közül melyik a jobb? Érdekes,hogy az RFX drágább, de adatlap szerinti frekimenete pedig kisebb(igaz van állítható magas menete)

A WRC meg kicsit szélesebb tartományú.. másban meg tök egyforma (érzékenység, ell. , Teljesitmény)

A hangszóró anyaga más még.

Igaz, az RFX frekimenete talán kiegyensúlyozottabb.. a WRC aljánál van egy esés.. bár necces összehasonlítani..

...

Mindig van valami, ezek most akciós árak, január 31-ig (elvileg). De akció is van mindig.

Valószínűleg a WRC meg az RFX lassan kifutó modellek lesznek, majd meglátjuk.

A kerettől felmegy a kárpit, sőt - gyakorlatilag a gyári hangszóró egybe van építve egy ilyen műanyag elemmel, ezért mindenképpen kell valami adapter a hangszóró beszereléséhez. Lehet fabrikálni is, ha valaki nagyon elkötelezett. B)

Ha csak és kizárólag a gyári hangszórók cseréje a cél, akkor a hátsókat is ki lehet cserélni. De ha később erősítőt is akarsz, meg ládát, akkor kidobott pénz ;) Akkor csak le kell azokat kötni, hogy ne zümmögjenek :blush:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.