FPeter Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 ... nyammmm :lol: adott a jelenlegi konfig: Massive P500.1 a két hozzátartozó PW12-es pumpával 1 ohm-ra kötve, zárt 2*35L-es ládában, mindez egy CAP2 kondival megtámogatva, valamint egy Massive P400.4 ami egy Impulse Comp 6.5 szettet hajt (külön csatornán minden) - ez utóbbit cserélném, a többi a terveim szerint az idők végezetéig maradnak... :lol: két lehetőség között filózok... az első a lusta: veszek egy jobbfajta komponens szettet és lecserélem a mostanit... a második a jobb, olcsóbb de melósabb: régebbről van egy ilyen párom: FRS 8 M 8 OHM iszonyat jól szól, de lévén hogy egy 8x8x8 centis kocka, nem egyszerű eset. ezt kéne valahogyan normálisan elhelyeznem. a P400.4-en a HPF-t egészen 750Hz-ig lehet tekerni, szóval semmiféle hangváltó nem kell alá ( papíron 100Hz-ig le tud menni, de azért azt nem kéne erőltetni :) ). szerintetek hogyan lehetne normálisan "beépíteni" egy ilyet az A oszlopba? mellé pedig kéne egy jobbfajta 16 centis, de az ajtópanelen nem akarok faragni. kitömtem bitumennel, nem cicereg, ami befér alá olyan kell nekem... majd méregetek, de asszem a mostani 62mm mély, és a centis MDF karikán éppen nem koccan bele az üveg... ha új, akkor nekem pillanatnyilag az audiosystem a legszimpatikusabb: radion/x-ion 16-os párja 16e píz, esetleg a helon 2 ohm 30e - de ez nemtom beférne e, lehet több mint 62mm mély... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve November28, 2008 Megoszt Elküldve November28, 2008 nyammmm :lol: adott a jelenlegi konfig: Massive P500.1 a két hozzátartozó PW12-es pumpával 1 ohm-ra kötve, zárt 2*35L-es ládában, mindez egy CAP2 kondival megtámogatva, valamint egy Massive P400.4 ami egy Impulse Comp 6.5 szettet hajt (külön csatornán minden) - ez utóbbit cserélném, a többi a terveim szerint az idők végezetéig maradnak... :lol: két lehetőség között filózok... az első a lusta: veszek egy jobbfajta komponens szettet és lecserélem a mostanit... a második a jobb, olcsóbb de melósabb: régebbről van egy ilyen párom: FRS 8 M 8 OHM iszonyat jól szól, de lévén hogy egy 8x8x8 centis kocka, nem egyszerű eset. ezt kéne valahogyan normálisan elhelyeznem. a P400.4-en a HPF-t egészen 750Hz-ig lehet tekerni, szóval semmiféle hangváltó nem kell alá ( papíron 100Hz-ig le tud menni, de azért azt nem kéne erőltetni :) ). szerintetek hogyan lehetne normálisan "beépíteni" egy ilyet az A oszlopba? mellé pedig kéne egy jobbfajta 16 centis, de az ajtópanelen nem akarok faragni. kitömtem bitumennel, nem cicereg, ami befér alá olyan kell nekem... majd méregetek, de asszem a mostani 62mm mély, és a centis MDF karikán éppen nem koccan bele az üveg... ha új, akkor nekem pillanatnyilag az audiosystem a legszimpatikusabb: radion/x-ion 16-os párja 16e píz, esetleg a helon 2 ohm 30e - de ez nemtom beférne e, lehet több mint 62mm mély... 1. Az Impact szettet teljesen felesleges lecserélni a két AS szett bármelyikére. Ha ahhoz képest szeretnél javulást elérni, akkor az általam ajánlott két használt szett, vagy az újak közül csak az 50 ezres kategória marad. 2. A Visaton 8 ohmos, de ha aktívban hajtod, akkor ez még nem lenne olyan nagy baj, max. pazarlod egy kicsit a teljesítményt. Ez házimozi hangszóró... érdekes ötlet berakni, de ki kell próbálni. Beépítés tekintetében, ha tudod, nézd meg Profile autóját (G QP), neki asszem 87mm-es magas van bent. Ha esetleg érdekel ilyesmi, nekem van egy pár 98 mm-es Coral HE98 magashangszóróm, rendes 4 ohmos autóhifi cucc, na az tud érdekes dolgokat. ITT AZ ADATLAPJA, de ez sem ócó, ilyet nem kótyavetyél el az ember. Nem hiszem, hogy túl sok ennél jobb magas van autóhifiben.... Nekem két pár (!) HE-165 dolgozott alá a Puntoban. (sajna ezeket már eladtam....) Viszont, ha ilyen alá akarsz dolgozni, akkor rendes kick hangszórót kell vegyél, nem csak egy mélyközepet. Ajánlom figyelmedbe az Emphaser ECP66 kick-et (harmincpárezer a pár), De végülis van olcsóbb is, csak arra figyelj, hogy kifejezetten kick hangszóró legyen. Ezek kicsit másféle konstrukciók, igazából a 80-200Hz az otthonuk, de azért feljebb is elmuzsikálnak. Viszont a kick tartományban olyat adnak, amit egy átlag mélyközép nem - hihetetlen feszes és pontos basszust. Terhelhetőség 120-150W RMS, és hajtani is kell őket, mondjuk a Massive 100W-ja már elég, de lagymatag 50W-okkal nem lehet rendesen kihajtani egy kick-et. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 ... szted tényleg jó az impulse? mert én elég elégedetlen vagyok vele, és valahogy ránézve igazoltnak is érzem a dolgot, nem egy komoly darab... a mágnese csak a védőgumitól látványos, a membrán anyaga színtiszta papír, semmi impregnálás, és a gumipereme is hozzáillő - és ennek megfelelő árban is vettem, asszem használtan 9e papírért. már 2x ragasztottam meg a membránon átmenő vezetéket, mert elvált és ciceregni kezdett, pedig nem hajtom szét, 70-80Hz közé van állítva a HPF és hangerőben se gyilkolom le - és már megint hallok valamit... szóval így összességében ránézve az as mágnesére, szőtt membránjára valahogy nekem jópár kategóriával magasabb jut eszembe - vagy ez csak a látszat? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 egyébként valóban elsősorban nem autóhifis ez a visaton, viszont a 8 Ohm-hoz rendkívül magas érzékenység párosul, könnyedén kihajtotta még a régi RTO soksokduplavés erőlködőm is... bátyámnál ugyanilyenek remekül teljesítenek egy xetec 200.4-re kötve, akkor a massive 400.4 dupla teljesítménye már több mint elegendő hozzájuk lehet elő kéne vennem az üvegszálas tudásomat? :P ami nincsen, már párszor nekifutottam ennek-annak, de sosem sikerült használható darabot gyártanom... :lol: de talán majd most... :) :P szerk: megtaláltam Profile képeit a CS-on, szép munka - mondjuk nekem a bőr nem jön be, valami mással húznám be, de szép munka... viszont éppen árulja a cuccait, elégedetlen? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 szted tényleg jó az impulse? mert én elég elégedetlen vagyok vele, és valahogy ránézve igazoltnak is érzem a dolgot, nem egy komoly darab... a mágnese csak a védőgumitól látványos, a membrán anyaga színtiszta papír, semmi impregnálás, és a gumipereme is hozzáillő - és ennek megfelelő árban is vettem, asszem használtan 9e papírért. már 2x ragasztottam meg a membránon átmenő vezetéket, mert elvált és ciceregni kezdett, pedig nem hajtom szét, 70-80Hz közé van állítva a HPF és hangerőben se gyilkolom le - és már megint hallok valamit... szóval így összességében ránézve az as mágnesére, szőtt membránjára valahogy nekem jópár kategóriával magasabb jut eszembe - vagy ez csak a látszat? :lol: Ja, benéztem. Azt hittem Impact. Bocsi. Az Impulse hangszórók tényleg nem a csúcskategória :lol: Akkor még jó lehet az AudioSystem. A Radionról nagyon jó tesztet olvastam, csak a Focal, a Rainbow és az MB Quart hasonló kategóriás szettje verte meg - viszont ezek mind sokkal drágábbak, úgyhogy az volt az "AutoHifi Preistipp"... :) De az is huszonpárezer asszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hic Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 .... szerk: megtaláltam Profile képeit a CS-on, szép munka - mondjuk nekem a bőr nem jön be, valami mással húznám be, de szép munka... viszont éppen árulja a cuccait, elégedetlen? :lol: Vagy autót cserél, és nem akarja elbukni a beépített cuccokat.... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lanti Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 eztmeg a hifiseknek.. már a látvány is http://racing-bazar.hu/egyeb/zene/ha_meghalgatod_be_szarsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Skacok.. azt lehet tudni így fejből,hogy a pio fejnél valamelyik szálat a gyári ISO csatiban át kell cserélni? Vagy csak rácupp, és örül? Elméleti síkon már készülök hétfőre :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Skacok.. azt lehet tudni így fejből,hogy a pio fejnél valamelyik szálat a gyári ISO csatiban át kell cserélni? Vagy csak rácupp, és örül? Elméleti síkon már készülök hétfőre :lol: :lol: A tápját kell megcserélni,de az le van írva a a használatiban...A többit csak össze kell dugni...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 szerk: megtaláltam Profile képeit a CS-on, szép munka - mondjuk nekem a bőr nem jön be, valami mással húznám be, de szép munka... viszont éppen árulja a cuccait, elégedetlen? :lol: Mivel ő nem hangnyomási versenyen,hanem minőségin versenyzik,gondolom feljebb szeretne lépni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Mivel ő nem hangnyomási versenyen,hanem minőségin versenyzik,gondolom feljebb szeretne lépni :lol: ezt a "minőség versenyt" sosem értettem, kb egy kategória a szépségversenyekkel, annyira szubjektív... hangnyomásnál ok, lemérik hogy hány méterre szakad be a dobhártya, de a többi... de ezért nem is mennék versenyezni semmilyen témában, nehogy elkapjon a gépszíj, aztán a lottó ötös nem lenne elég rá... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Lehet valahol szemtelenül olcsón valami használható fejegységet venni? Tulajdonképpen semmi igényem sincs, csak működjön normálisan. Bár ha már cd-s az nem olyan nagy baj. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPeter Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Lehet valahol szemtelenül olcsón valami használható fejegységet venni? Tulajdonképpen semmi igényem sincs, csak működjön normálisan. Bár ha már cd-s az nem olyan nagy baj. :lol: mire kéne? van elfekvőben egy nullkilométeres ródsztárom... MP3-as CD-s, viszont a rádió része bár RDS-es, de analóg tekerős, nincsen memóriahelye. van RCA kimenete, az előlapja leszedhető + tok, cirka ennyi - és óccó :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Lehet valahol szemtelenül olcsón valami használható fejegységet venni? Tulajdonképpen semmi igényem sincs, csak működjön normálisan. Bár ha már cd-s az nem olyan nagy baj. :lol: Nekem van egy sony s2200 as.....Mennyit értesz a szemtelenül olcsó alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 A pirosba kellene. Tegnap még arra gondoltam, hogy 1-2000 körül azért lesznek, de körülnéztem és inkább 3-tól kezdődnek. 10-ért viszont már újat lehet venni. Úgyhogy olyan 1000 körül kellene. Ha nagyon tetszik akár 2-t is adnék érte. Elég szemtelen? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 A pirosba kellene. Tegnap még arra gondoltam, hogy 1-2000 körül azért lesznek, de körülnéztem és inkább 3-tól kezdődnek. 10-ért viszont már újat lehet venni. Úgyhogy olyan 1000 körül kellene. Ha nagyon tetszik akár 2-t is adnék érte. Elég szemtelen? :lol: Ez az az ár,amiért széttöröm,és felrakom ide a videót róla :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Ez az az ár,amiért széttöröm,és felrakom ide a videót róla :) :lol: Az nekem nem ér ennyit. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Az nekem nem ér ennyit. :lol: 2000ért adok gyárit :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 2000ért adok gyárit :lol: Komolyan? Erre lehet vevő lennék. Melyik fajta? Nincs semmi baja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Komolyan? Erre lehet vevő lennék. Melyik fajta? Nincs semmi baja? Kazettásat :lol: semmi baja.......car300 ha jól emlékszem :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Kazettásat :) semmi baja.......car300 ha jól emlékszem :lol: http://www.hifiland.net/soubory/autoradia/Car%20300.jpg Ez? Kód megvan? Senki többet? Elkelt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 http://www.hifiland.net/soubory/autoradia/Car%20300.jpg Ez? Kód megvan? Senki többet? Elkelt. :lol: Nem ilyen....Hanem így néz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Nem ilyen....Hanem így néz ki. http://www.kepfeltoltes.hu/081129/HPIM1327...ltoltes.hu_.jpg Ilyet még nem láttam, de tartom az ajánlatot. Komolyan ideadod annyiért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Ilyet még nem láttam, de tartom az ajánlatot. Komolyan ideadod annyiért? Oda :lol: Kód is van :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve November29, 2008 Megoszt Elküldve November29, 2008 Oda :lol: Kód is van :lol: Grundig sc-303 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts