rtomi Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Szertnék gratulálni a hozzáálláshoz! :( :smt038 :thumbright: Te kérdeztél mi válaszoltunk :roll: :wink: Ha rám hallgatsz akkor:Azt csinálsz amit akarsz!! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Mintha a nejemet hallanám :( :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Érdekes,hogy nekem semmilyen zaj nem képződik,pedig megküldtem tegnap olyan 90% kivezérlésig,üresjárásban,és csak az erősítő zaját hallottam! Pont nem akkor fogod a zajt hallani, mikor üvölt, mint állat, hanem halkabb részeknél, vagy a számok közti szünetekben. Egy áramjárta vezető körül mágneses tér képződik,ez indukált feszültséget hoz létre és ez okozhat zavart,de itt árnyékolt kábelről beszélünk és olyan teljesítménytartományról,ahol ha az árnyékolás jó,szinte elenyésző az ebből származó zaj a másik veztőben,annyira kicsi feszültséget transzponál a másik jelre! Az "áramjárta vezető" a Te esetedben a tápkábel. Ha szkóppal ránézel az egyenáramnak kikiáltott tápfeszre, láthatod, hogy a generátor (ugye egyenirányított váltakozóáramról beszélünk) gyönyörű csúcsokat helyez el a jelalakon, aminek egyébként tükörsimának kellene lennie. Hasonló csúcsok adódnak érintkezők zárásakor - nyitásakor, lásd relék, kapcsolók, stb. Persze, hogy ezek a csúcsok a névleges 12V-hoz képest nagyon kicsik, de a fejegységből kijövő 1,5-4V-hoz képest már elég jelentősek ahhoz, hogy jól hallhatóak legyenek, ha áttranszformálódnak az RCA-kábeledre. Ezért szokták mostanában a fejegységeket egyre nagyobb jelszintű vonalkimenetekkel szerelni, hogy a (ugyanakkora nagyságú) zavarjelekhez képest arányaiban több legyen a hasznos összetevő. "Árnyékolt kábelről beszélünk" Ja, a napernyő alatti terület is árnyékolt, mégsincs vaksötét... Az pedig,hogy valakinek bejön a kossuth rádió emiatt a kocsiban,ott komolyabb bajok vannak! :lol: Ez komoly! Vajon miből jöhetett ez a felfedezés? :( Könyörgöm én nem high-end cuccot akarok a kocsiba!!!Én nem költök rá százezreket!!! Hát a táp és a jelkábel egymástól távolvezetésétől a rendszered sem lesz hi-end, meg százezrekbe sem kerül... Szerintem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Pont nem akkor fogod a zajt hallani, mikor üvölt, mint állat, hanem halkabb részeknél, vagy a számok közti szünetekben. Nem szállnék be a további vitába,de nem transzformálodik,hanem transzponálodik,de mondom,én nem akarok senkivel egy hülye vita miatt roszban lenni! :smt052 Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 én nem akarok senkivel egy hülye vita miatt roszban lenni! :smt052 Egyetértek! :occasion5: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astroid Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Annyit fűznék hozzá , hogy ha csak mélynyomót hajtasz erősítőről , akkor viheted a táp mellett az RCA-t. Viszont ha a többi hangtartományt is erősíteni akarod , akkor mindenképpen a másik küszöbben kellene elvezetni az RCA-t , mert be fog zavarni ( kis zúgó hangot hallasz majd , ami a gázpedál nyomására erősödik )! ( ez tapasztalat)Még a zavarszűrő beépítése sem oldja meg a problémát. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Chyga Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Annyit fűznék hozzá , hogy ha csak mélynyomót hajtasz erősítőről , akkor viheted a táp mellett az RCA-t. Viszont ha a többi hangtartományt is erősíteni akarod , akkor mindenképpen a másik küszöbben kellene elvezetni az RCA-t , mert be fog zavarni ( kis zúgó hangot hallasz majd , ami a gázpedál nyomására erősödik )! ( ez tapasztalat)Még a zavarszűrő beépítése sem oldja meg a problémát. :wink: Bocsesz, de szerintem minden, minden autó és cuccos függő ... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astroid Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Bocsesz, de szerintem minden, minden autó és cuccos függő ... :wink: Hát te tudod.... , de minden autóban van generátor stb , ami bezavarhat. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Azt szeretném kérdezni, hogy az F astraban az első ajtóba mekkora hangszóró mehet a gyári helyére, nézegettem komponens szetteket, de eléggé megoszlanak a vélemények. kell ugye kiemelőkeret, aztán 165mm átmérő de milyen mély lehet? Blaupunkt van kinézve, THC172 de ez még változhat. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Na jelentem ma vettem egy ilyet és beéítettem az akksitól kb 10cm-re! Pyle mélyládák milyenek?Van valakinek velük tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Azt szeretném kérdezni, hogy az F astraban az első ajtóba mekkora hangszóró mehet a gyári helyére, nézegettem komponens szetteket, de eléggé megoszlanak a vélemények. kell ugye kiemelőkeret, aztán 165mm átmérő de milyen mély lehet? Blaupunkt van kinézve, THC172 de ez még változhat. Köszi kb 6,3 cm az kenyelmese de faragsal 6,7 cm es belefer Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 mennyibe faj az a szett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Most vettem észre ha lezárom az írt lemezt az eddigi 20-30mp-vel szembe kb 2-3mp a beolvasási idő ... :( Érdekes ez a Pana .... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 milyen mély lehet? Blaupunkt van kinézve, THC172 de ez még változhat. A hat és fél centit tudom én is megerősíteni, ahogyan előttem már írták. A szett meg... változzon! :( A Blau hangszórók sem a szép hangjukról híresek, sajnos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
GPont Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Na jelentem ma vettem egy ilyet és beéítettem az akksitól kb 10cm-re!http://www.dobosauto.hu/dubu/picture/05370.jpg Ügyes vagy! :smt056 Pyle mélyládák milyenek?Van valakinek velük tapasztalata? Olyan... izé... ...kommerszek! :idea: Hú, de diplomatikus voltam! 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Július11, 2005 Megoszt Elküldve Július11, 2005 Ügyes vagy! :smt056 Olyan... izé... ...kommerszek! :idea: Hú, de diplomatikus voltam! 8) Akkor ajánlj valami jót,ami elérhető árban van!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
tomi023 Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 Köszönöm a válaszokat, a szett kb 20eHUF. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astroid Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 Akkor ajánlj valami jót,ami elérhető árban van!!! Nézd meg a Hertz a DLD és a MacAudio ládákat. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 Szóval nekem valami olyan ötlet, vagy én ezt csinálnám a helyedbe szintű javaslat kéne, ami caravan-ba megoldható lenne. Pl nem akarok erölködőt, sem ládát sem csövet. Valami ütös első szett és a hátsók helyére valamit :arrow: na most akkor hogy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astroid Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 Szóval nekem valami olyan ötlet, vagy én ezt csinálnám a helyedbe szintű javaslat kéne, ami caravan-ba megoldható lenne. Pl nem akarok erölködőt, sem ládát sem csövet. Valami ütös első szett és a hátsók helyére valamit :arrow: na most akkor hogy? Ezen esetben próbálj meg minnél érzékenyebb hangszorókat vásárolni. Pl. a 93db az már jó lesz. Előre 16cm-es komponens szett mindenképpen , hátra meg megmondják a caravantulajok hogy mi fér be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 , hátra meg megmondják a caravantulajok hogy mi fér be. Ha ledöntöd a hátsó üléseket, akkor nagyon sok minden (asztal + székek, sok kartondoboz...)! :roll: :( :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 J0hnny Mnemonic Akkor ajánlj valami jót,ami elérhető árban van!!! Pl az Én Impactom :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Július12, 2005 Megoszt Elküldve Július12, 2005 Tom023 Phase liner van 19e ert es az nagyon jo kimeno szeria egys ideje de meg van belolle vadi uj azt erdemes megvenni radio is elég hozza de az erositot isszereti Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Tom023 Phase liner van 19e ert es az nagyon jo kimeno szeria egys ideje de meg van belolle vadi uj azt erdemes megvenni radio is elég hozza de az erositot isszereti Ezt most nekem írtad? :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Július13, 2005 Megoszt Elküldve Július13, 2005 Ezt most nekem írtad? :oops: Szerintem Tomi023-nak Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts