Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Érdekes,hogy nekem semmilyen zaj nem képződik,pedig megküldtem tegnap olyan 90% kivezérlésig,üresjárásban,és csak az erősítő zaját hallottam!

Pont nem akkor fogod a zajt hallani, mikor üvölt, mint állat, hanem halkabb részeknél, vagy a számok közti szünetekben.

Egy áramjárta vezető körül mágneses tér képződik,ez indukált feszültséget hoz létre és ez okozhat zavart,de itt árnyékolt kábelről beszélünk és olyan teljesítménytartományról,ahol ha az árnyékolás jó,szinte elenyésző az ebből származó zaj a másik veztőben,annyira kicsi feszültséget transzponál a másik jelre!

Az "áramjárta vezető" a Te esetedben a tápkábel. Ha szkóppal ránézel az egyenáramnak kikiáltott tápfeszre, láthatod, hogy a generátor (ugye egyenirányított váltakozóáramról beszélünk) gyönyörű csúcsokat helyez el a jelalakon, aminek egyébként tükörsimának kellene lennie. Hasonló csúcsok adódnak érintkezők zárásakor - nyitásakor, lásd relék, kapcsolók, stb. Persze, hogy ezek a csúcsok a névleges 12V-hoz képest nagyon kicsik, de a fejegységből kijövő 1,5-4V-hoz képest már elég jelentősek ahhoz, hogy jól hallhatóak legyenek, ha áttranszformálódnak az RCA-kábeledre. Ezért szokták mostanában a fejegységeket egyre nagyobb jelszintű vonalkimenetekkel szerelni, hogy a (ugyanakkora nagyságú) zavarjelekhez képest arányaiban több legyen a hasznos összetevő.

"Árnyékolt kábelről beszélünk" Ja, a napernyő alatti terület is árnyékolt, mégsincs vaksötét...

Az pedig,hogy valakinek bejön a kossuth rádió emiatt a kocsiban,ott komolyabb bajok vannak!

:lol: Ez komoly! Vajon miből jöhetett ez a felfedezés? :(

Könyörgöm én nem high-end cuccot akarok a kocsiba!!!Én nem költök rá százezreket!!!

Hát a táp és a jelkábel egymástól távolvezetésétől a rendszered sem lesz hi-end, meg százezrekbe sem kerül... Szerintem...

Megosztás:

Pont nem akkor fogod a zajt hallani, mikor üvölt, mint állat, hanem halkabb részeknél, vagy a számok közti szünetekben.

Nem szállnék be a további vitába,de nem transzformálodik,hanem transzponálodik,de mondom,én nem akarok senkivel egy hülye vita miatt roszban lenni! :smt052

Megosztás:

Annyit fűznék hozzá , hogy ha csak mélynyomót hajtasz erősítőről , akkor viheted a táp mellett az RCA-t.

Viszont ha a többi hangtartományt is erősíteni akarod , akkor mindenképpen a másik küszöbben kellene elvezetni az RCA-t , mert be fog zavarni ( kis zúgó hangot hallasz majd , ami a gázpedál nyomására erősödik )! ( ez tapasztalat)Még a zavarszűrő beépítése sem oldja meg a problémát. :wink:

Megosztás:

Annyit fűznék hozzá , hogy ha csak mélynyomót hajtasz erősítőről , akkor viheted a táp mellett az RCA-t.

Viszont ha a többi hangtartományt is erősíteni akarod , akkor mindenképpen a másik küszöbben kellene elvezetni az RCA-t , mert be fog zavarni ( kis zúgó hangot hallasz majd , ami a gázpedál nyomására erősödik )! ( ez tapasztalat)Még a zavarszűrő beépítése sem oldja meg a problémát. :wink:

Bocsesz, de szerintem minden, minden autó és cuccos függő ... :wink:

Megosztás:

Azt szeretném kérdezni, hogy az F astraban az első ajtóba mekkora hangszóró mehet a gyári helyére, nézegettem komponens szetteket, de eléggé megoszlanak a vélemények. kell ugye kiemelőkeret, aztán 165mm átmérő de milyen mély lehet? Blaupunkt van kinézve, THC172 de ez még változhat.

Köszi

Megosztás:

Azt szeretném kérdezni, hogy az F astraban az első ajtóba mekkora hangszóró mehet a gyári helyére, nézegettem komponens szetteket, de eléggé megoszlanak a vélemények. kell ugye kiemelőkeret, aztán 165mm átmérő de milyen mély lehet? Blaupunkt van kinézve, THC172 de ez még változhat.

Köszi

kb 6,3 cm az kenyelmese de faragsal 6,7 cm es belefer

Megosztás:

Szóval nekem valami olyan ötlet, vagy én ezt csinálnám a helyedbe szintű javaslat kéne, ami caravan-ba megoldható lenne. Pl nem akarok erölködőt, sem ládát sem csövet. Valami ütös első szett és a hátsók helyére valamit :arrow: na most akkor hogy?

Megosztás:

Szóval nekem valami olyan ötlet, vagy én ezt csinálnám a helyedbe szintű javaslat kéne, ami caravan-ba megoldható lenne. Pl nem akarok erölködőt, sem ládát sem csövet. Valami ütös első szett és a hátsók helyére valamit :arrow: na most akkor hogy?

Ezen esetben próbálj meg minnél érzékenyebb hangszorókat vásárolni.

Pl. a 93db az már jó lesz.

Előre 16cm-es komponens szett mindenképpen , hátra meg megmondják a caravantulajok hogy mi fér be.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.