Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

erre ne vegyél mérget :wink:

a tucc tucc zene ha nagyon hangos akkor is észre fogod venni a külöNbséget

ha nem az gáz....

:D Mr hejesirás!

:lol: A vájtfülűek biztos észre veszik!

De ha beülsz valakiébe nem mondod meg, hogy kicserélte e végig a kábelt vagy sem! :lol:

Megosztás:

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Szerinted meg foja hallani valaki is a külömbséget ha az egyiknél szétfúr és egybe kábelez, a másiknál pedig a gyárira ráköti az előre húzott kábeleket és tucc-tucc zenét hallgat?? :?:

A kutya nem fogja meghallani, főleg nem tücc-tücc-ön! Csak mondjuk azt veszed észre, hogy fáraszt, egy idő után nem is esik jól bekapcsolni - persze ez nem egy végig behúzott, minőségi kábelen, vagy egy akármilyen összetoldozgatott tyúkbélen fog múlni, hanem az egész rendszeren. Egy direktszűrőtől, vagy huszonhatpólusú gyertyától sem lesz egy autó hihetetlen sportkocsi. Ezek csak apróságok, amikkel lehet finomítani az egészen.

Megosztás:

egy szép mélyládát akarok a gépbe mindenképpen.

És a hangja? :roll:

Az alulátersztő szürőt meg azért nem írtam,mert ilyen részleteket nem akartam itt tálalni,de az is lesz persze és azt is tudom,hogy mi az és mire kell!

Okéoké, meg ne egyél! :lol: Kérdezték, azért írtam!

Mélyládát pedig valószínű,hogy saját magam készítem majd el,csak a hangszorót veszem meg,a többit megtudom oldani.

Szerintem először hagy álljon össze az eleje (ha már úgyis oda tették a széked Günterék), aztán, mikor már ismered a hangját, akkor lehet mélyládát válogatni! Elmész pár helyre, meghallgatsz minél többet, beszélsz hozzáértőkkel. Aztán bevásárolod azt a hangszórót, amelyik kék. :D) Szóval, amelyik tetszik. Utána kis odafigyeléssel, meg utánanézéssel jobb ládát tudsz otthon összeszögelni, mint amivel megvetted volna!

A Pio fejegység ennyire gáz lenne?Még az újabb keletüek is? :roll:

Kenwood,Clarion?Mi legyen akkor?

Nem, nem gáz. Én némi lelki kötődést véltem kiszűrődni az írásodból, azért nem akartam belemenni. De hidd el, van jópár márka, aminek a hallatán is azt mondtam volna, hogy felejtsd el. A pajók összességében nem rosszak, kicsit talán jellemző a hangjukra egyfajta dögösség. Picit több magas, picit több mély, több dinamika; ettől utána az élő zene rendesen fakónak tűnik; dehát általában ezért is tetszik sokaknak. Személy szerint én inkább vennék Alpine-t vagy Klárit, de kit érdekel az én ízlésem, mikor rólad van szó? :lol: Mellékesen, mostanában több jónevű gyártó kezd egyre silányabb cuccokat csinálni. :lol:

Elöre 16cm-es helyére mit tegyek?Persze nem high-end kell,az ár is fontos!

Szerintem 16 centiset, mert a kisebb beesik a lyukon! :lol:

Milyen zenét hallgatsz? Mennyi a keret?

Sajnos ugyanúgy, mint ahogy autóban sincs olyan, ami öt másodperc alatt százon van, miközben belefér a szekrénysor, de azért csak négy litert eszik, és még olcsó is, a hangszórók között is nagy különbségek vannak hangban, meg persze árban is. Hozzáértők szerint viszont igaz az a tétel, hogy minél inkább fejegységgyártó egy cég, annál inkább nem szabad hangszórót venni tőlük.

Megosztás:

Ha rám hallgatsz elmész legaláb 3 autó Hi-Fi boltba jól megnézed mit és milyen áron lehet kapni, közben kigondolod, hogy mi neked a foltos /CD, MP3, DVD, CD-text/ és azt választod ami a legjobban tetszik és az ára is megfelelő!
Így van, minél több helyen, minél több cuccot kell meghallgatni, véleményt kérni tapasztaltabb emberkéktől! (Aztán vagy tudsz választani, vagy még jobban összekavarodsz :twisted: )

Hiába kérsz tanácsot ebben másoktól, általában mindenki szemében az a legjobb ami neki van!

Ezt fordítsuk meg! Mi van, ha azért van az valakinek, mert a tapasztalatai alapján, az tetszik neki legjobban? Valamiért Johnnynak a Pajó a favorit, mások, több típussal a hátuk mögött, lehet, hogy mást választanának. Van, akinek meg a lengyelpiac hátsó sorában kapható Cicumitsu is tökéletesen megfelel, és bátran ajánlja!

Válassz egyet, ami neked a legjobb, újban nem tudsz rosszat venni. :wink:

Dehogynem...

Megosztás:

Az odáig OK.

De mielött az utsó 2 fejegyséégem vettem a meglevő konfig mellé bepakoltunk nem viccelek kb 20 fejegységet.

Anno Surány Feriéknél egy sonymellett tettem le a voksom, mert az hallottam a legjobbnak a teszteim alapján. Az én fülemhez és kívánságaimhoz igazítva, plusz ez teli előlapos olyan el chameleon féle volt...

produktbild_gross.gif

mikor ezen túladtam, akkor már kapásból sonyt kerestem, de végighallgattam az összes konkurencia skáját hogy mit ajánl olyan kiló körül...

akkor végü maradtam a sonynál, amit azóta nem bántam meg,sőőőt :D

cdxf7500.jpg

olyan jó a ugrás elleni mechanikája, hogy 1 év alatt összesen kéccer ugrott meg a cd, aki ismer tuggya miért mondom :twisted: :lol:

mellett hibátlanul müxik ahogy én elképzeltem...

Megosztás:

Állítólag a Sonynak tényleg jól szól az idei szériája. Nem tudom, csak hallottam, igaz, hozzáértőktől. Viszont a korábbi modellekből kiindulva, ahol sosem tudtad, hogy be fog-e kapcsolni legközelebb a cucc, én "kicsit" vonakodnék tőlük.

A Kenwood bő tíz évvel ezelőtt tényleg kimagasló minőségű cuccokat csinált, aztán túl sokáig maradtak azon a szinten, ami tulajdonképp nem rossz, csak a többi gyártó (már amelyik észbe kapott) átlépte őket. Aztán a 70-80-as, talán még a 90-es CD-sorozatokkal megint egész hallgatható rendszereket lehetett csinálni. Az újabb modellekben viszont sokmindent a Sonytól vásárolnak, és ez nem is tesz jót sem a hangnak, sem a működésnek. Ugyan még mindíg megbízhatónak mondanám a márkát, de a régiekkel koruk ellenére kevesebb a baj.

Megosztás:

Hát kinek mi jön be , ez elég relatív dolog.(egyébként a lényeg hogy neked tetszen a hangja) :wink:

Ha pénzem lenne , nekem már rég egy Nakamichim lenne vagy egy Becker Mexico Pro-m.

Egyébként a csúcsfejegységeken nincs is MP3 meg ilyesmi , sőt még erősítő sincs bennük ( úgyis minden hangtartományt külön erősítőről kell hajtani). :wink:

Megosztás:

na igen az megint más kategória.

mp3 nyilván nincs mivel miért adnál ki 1 fej1ségért 4-5 kilót, ha utána tömörített és mínőségvesztett zenét hallgatsz rajt' :lol:

Ez így van , csak arra akartam utalni , hogy nem a külső számít meg a sok villogó gombsor.

Legyen benne 3 pár előerősitett-legalább 4,5 voltos-kimenet-, 24 bites legyen a D/A konverere meg stb.... :wink:

Megosztás:

Mit mondott doktor úr, milyen pók? Nem pók, asszonyom! Rák! :lol:

A hangszórók, kialakításuk miatt, nem képesek a teljes hangsáv reprodukálására, ezért azt muszáj felosztani több részre. A kisebb hangtartományokat már sokkal hatékonyabban tudják visszaadni, a kifejezetten arra tervezett hangszórók, ezért vannak külön mélynyomók, mélyközepek, csipogók, stb. Viszont az alacsony frekikre tervezett hangszórók nagyon rossz minőségben, torzan adják elő a magasabb hangokat, a magashangszórókat pedig emellett még tönkre is teszik a mélyhangok, tehát mindegyiknek ki kell válogatni a neki szánt jelet. Erre valók a szűrők. Az ugye egyértelmű, hogy az aluláteresztők egy bizonyos frekvencia alatti tartományt engedik át, a felüláteresztők pedig egy freki fölöttieket. :wink:

Röviden ennyi.

Köcce.

Nem ezt híjják' Mezeiéknél hangváltónak?

Vagy megint hülyeséget kérdeztem?

Megosztás:

akkor végü maradtam a sonynál, amit azóta nem bántam meg,sőőőt :D

olyan jó a ugrás elleni mechanikája, hogy 1 év alatt összesen kéccer ugrott meg a cd, aki ismer tuggya miért mondom :twisted: :lol:

mellett hibátlanul müxik ahogy én elképzeltem...

nekem is a sony gyere be. (még alpine is bejön)

most egy F7700-t nyúzok, ami abban különbözik a másdoik képen lévő 7500-tól, hogy 4V-os

eddig ZSíRáf_3kop

a mechanika télleg jónak tűnik, de állítólag csak a 2004-esektől.

a régi 3 évvel ezelőtiek nem voltak a legjobbak, egy nekem is feladta, bár az alsóbb kategóriás volt.

mégvalami:

van bent egy 40db elna kondiból összerakott tábla semmi elektronikával. sum 0,6F

ez elég sokat jáccik ha vannak erősítő/k

szerintem

Megosztás:

Pioneer DEH-P9600MP fejegység...

mellé kis AVD-W6210 kijelző, stb... erre volt jó kapcsolat.

Egyenlőre amit cserélni kellene, az a két magassugárzó, meg kellene két normális mélyközép... a többi még bírja. Meg lehet, hogy egy kategóriával nagyobb erőlködőt lenne célszerű kipróbálni a mélyhez...

ps.:

Nem tud valaki min. 300W 12->220V power invertert tesztre?

Megosztás:

Üdv mindenkinek!kezdő és tapasztalatlan hifis vagyok ezért a segítségeteket kérném.van egy 81es opel kadett gépcsodám a korához képest elég jó állapotban és elérkezettnek látom az időt hogy egy alap hangcuccot is belerakjak,mivel anyagilag korlátozva vagyok.

a fejegységben egy pioneer DEH 2700Rd ben gondolkodom azt hallottam hogy jó befektetés viszont nem tudom a hangszórókból melyik lenne a legideálisabb,halottam egy Pyle nevű márkáról amit eléggé dícsérnek de gondolom ti jobban vágjátok az efféle dolgokat szóval a kérdés az opel kalaptartójába egy nagy ovál hangszórót bele lehet-e rakni mindeféle karossziériamunka nélkül, és ha igen melyik márkát ajánljátok.melyiket lehet legszebben meghajtani fejegységről?

előre is kössz

Megosztás:

Üdv mindenkinek!kezdő és tapasztalatlan hifis vagyok ezért a segítségeteket kérném.van egy 81es opel kadett gépcsodám a korához képest elég jó állapotban és elérkezettnek látom az időt hogy egy alap hangcuccot is belerakjak,mivel anyagilag korlátozva vagyok.

a fejegységben egy pioneer DEH 2700Rd ben gondolkodom azt hallottam hogy jó befektetés viszont nem tudom a hangszórókból melyik lenne a legideálisabb,halottam egy Pyle nevű márkáról amit eléggé dícsérnek de gondolom ti jobban vágjátok az efféle dolgokat szóval a kérdés az opel kalaptartójába egy nagy ovál hangszórót bele lehet-e rakni mindeféle karossziériamunka nélkül, és ha igen melyik márkát ajánljátok.melyiket lehet legszebben meghajtani fejegységről?

előre is kössz

Helló!

Ha rám halgatsz akkor nem teszel a kalaptartóba hangszórót. Főleg nem ovált.

Előre az ajtóba a közepet,műszerfalra vagy A oszlopra a magasat és a csomiba egy ládát erölködővel. :wink:

De majd jönnek a nálam okosabbak és elmondják.

Üdv. Tomi

:prayer: OPEL

Megosztás:

Helló!

Ha rám halgatsz akkor nem teszel a kalaptartóba hangszórót. Főleg nem ovált.

Előre az ajtóba a közepet,műszerfalra vagy A oszlopra a magasat és a csomiba egy ládát erölködővel. :wink:

De majd jönnek a nálam okosabbak és elmondják.

Üdv. Tomi

Megosztás:

Értelek csak több gond is van vele egyrészt hogy nincs teljes tulajdonomban a kocsi (apámé) és mivel most végzem a középsulit így anyagilag sem annyira vagyok ott hogy egy ládás-erősítős rendszert belerakjak.

és miért nem javaslod a kalaptartóba építést?

kössz a segítséget

Ha megnézel egy klasszikus hi-fi beépítést akkor azokban van egy első szett(közép,magas) és hátul a mély.

A kerek hangszórók pedíg szebben szólnak mint az oválok. Szerintem.

Régebben nekem is voltak a kalaptartóban hangszórók de kiszedtem őket. És így jobban tetszik a hang. :smt020

Szia!

Megosztás:

szerintem se rakjál bele nagyovált...

ha szép hangzást akarsz akkor semmikéáppen se.... nem lehet vele összehozni normális hangzást (szinpadképet pláne nem) max úgy hogy csak a mély szól az oválokban.. annak meg nincs sok értelme...

a megfelelő instal: komponens szett az első ajtókba, láda+ erősítő

ha olcsóbbat akarsz akkor szóba jöhet még az aktív láda, vagy a 2 csatis erősítő hídbakötve ami meghajtja a mélyládát...

pyleról nincsenek személyes tapasztalataim, de dícsérik, tehát nem lehet rossz.....

a nagyovál csak ideiglenes megoldás, és abból is a rosszabb fajta (ha ki akarod szedni ott lesz a lyukas kalaptartó, mígy a ládát egy mozdulattal ki lehet venni)

Megosztás:

aham értem akkor nagyovál kihúzva..nagyon nagy hülyeség sima fejegységről hajtani a hangszórókat?havernak van egy egy alap sony cd-s ráfiója +magnat 3utasa hátul és nekem egy ahhoz hasonló hangzás bőven megfelelne.kössz hogy tűritek a hülyeségeim :roll:

Megosztás:

havernak van egy egy alap sony cd-s ráfiója +magnat 3utasa hátul és nekem egy ahhoz hasonló hangzás bőven megfelelne.

Ne legyél kicsinyes :wink:

Holnap délelőtt fórumoznak majd a hozzá jobban értők. Ők majd ellátnak jótanácsokkal.(reméljük)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.