Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

sziasztok!

van egy clarion dxz638-as fejegysegem, es szeretnek hozza venni valami komponens-szettet elore. erosito nincs, majd egyszer talan...

eddig 3 lehetoseg merult fel:

- macaudio audio dvd 2.16

- focal 165 a

- dls ps-6

ezek kozul melyikkel jarok jobban?

befernek-e egyaltalan az ajtoba, meg ilyen kerdeseim vannak. arban a focal persze egy 10-essel felette van a tobbinek.

Megosztás:

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Én még ajánanék egyet Phase 16cm szetjét surányinál még van a régi széria 27 ezerét nekem is az van és mind erősítővel mind radival tökéletesen szől és nagyon szép minőségi hangja van!

Az ajtoba minden 16os bemegy aminek a mélysége nem több mit 6,5cm ha több akor nem lehet letekerni az ablakot!

Megosztás:

Meg kell neznem de elképzelhető hogy tudok szerezni Jó árban valami minőségit! Mert az első szettből nem szabad sporolni hisz azt halja az ember a hátsót ugy se annyira!

Üdv

Egy jó árú, jó minőségű 16 cm-es első szett engem is érdekelne G Astrába. Ha nem baj, hogy beleszóltam :wink:

Megosztás:

http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...bayphotohosting

Ehhez mit szóltok?Ilyen lesz nekem Dénes alias Újratöltve barátom segítségével! :notworthy:

A terv: fejegység valami Pio lesz(mp3 stb),elöl maradnak a gyári hangszórok,hátulra valami jobbat teszek mint a gyári,de lehet hogy marad az is,suberősítőnek a sony lesz,és valami 300W körüli cső hozzá.

Nem az a célom,hogy a másik utcában is hallják,hogy jövök,hanem hogy aránylag olcsó pénzből szépen szóljon a cucc.Nálam inkább jazz és rock megy,szal nem tucc-tucc-ra kell! :wink:

Megosztás:

http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...bayphotohosting

Ehhez mit szóltok?Ilyen lesz nekem Dénes alias Újratöltve barátom segítségével! :notworthy:

A terv: fejegység valami Pio lesz(mp3 stb),elöl maradnak a gyári hangszórok,hátulra valami jobbat teszek mint a gyári,de lehet hogy marad az is,suberősítőnek a sony lesz,és valami 300W körüli cső hozzá.

Nem az a célom,hogy a másik utcában is hallják,hogy jövök,hanem hogy aránylag olcsó pénzből szépen szóljon a cucc.Nálam inkább jazz és rock megy,szal nem tucc-tucc-ra kell! :wink:

Inkább előre vegyél jobb hangszorókat(komponens szettet), (előlről hallod a magas és közép hangokat, az erölködő meg nyomja a ládát,csövet felejtsd el-nem megy mélyre-csak tuc-tuc zenére jó,vagy arra se) így lesz valamilyen szinpadképed is.

Hátul hagyhatod a gyárihangszorót is.(majd lefadereled) :wink:

Megosztás:

...fejegység valami Pio lesz(mp3 stb),elöl maradnak a gyári hangszórok,hátulra valami jobbat teszek mint a gyári,de lehet hogy marad az is,suberősítőnek a sony lesz,és valami 300W körüli cső hozzá.

Bocs, de az elképzelésed több helyen is elvi hibás.

Azzal, hogy a fej milyen lesz, most inkább nem foglalkoznék (de körülbelül úgy fordíthatnám, hogy "az autóm valami Opel lesz, kombi, stb"), de az, hogy miért akarod az első szett helyett kicserélni a hátsókat, az nem világos. Olyan, mintha az első fékek helyett a kéziféket tuningolnád.

Aztán itt ez az erősítő, amit a mélynyomónak szánsz. Mi fogja vágni a magasakat? Mert ha jól láttam, ezen az erőlködőn nincs aluláteresztő szűrő... És végül miért pont cső, és miért 300W körüli? Autót sem úgy veszel, hogy száz lóerőset keresel.

Szal nem bántásképp, de érdemes lenne újragondolni az egészet!

Megosztás:

Arra mondjatok nekem okosat PLZ, hogyan tudom a legegyszerűbben behúzni az új első szett kábeleket!

Most rutin és tsaira lennék kiváncsi, nem az off topic hüeségekre...

Fej1ségtől erőlködőhöz jön a kardán mellett végig be a csomitartóba, a mély ott van az adott, viszont illene visszahozni vmi mínőségi kábellel az első szettekhez a jelet ha jól tévedek. Most a gyári hátsó szetten keresztül jut el az elsőkhöz a hel az erőlködőtől.... Ez gáz vagy bőven jó mo?

Megosztás:

Most a gyári hátsó szetten keresztül jut el az elsőkhöz a jel az erőlködőtől.... Ez gáz vagy bőven jó mo?

Ez gáz.

Attól tartok, amitől szerintem Te is, hogy muszáj lesz új kábeleket behúzni. Méghozzá nem ártana az erősítőtől a hangszóróig egy darabban. Tehát ajtócsatlakozó átfúr, kanóc átdug.

Megosztás:

Ez az fakkin :x

Már próbáltam feltérképezni a terepet de inkább kisebb sikerrel mint naggyal... ez most értelmes volt. Naszóval az ajtóig nincs gáz ott viszont csőstül, mivel a gyári áthúzott rész, ami egy feka gégecsőben megyen át az full of house.

Azt illene megbontanom és valahogy beletömörítenem, mi? Ettől fostam...

Megosztás:

Az meg mi a rák?

Mit mondott doktor úr, milyen pók? Nem pók, asszonyom! Rák! :lol:

A hangszórók, kialakításuk miatt, nem képesek a teljes hangsáv reprodukálására, ezért azt muszáj felosztani több részre. A kisebb hangtartományokat már sokkal hatékonyabban tudják visszaadni, a kifejezetten arra tervezett hangszórók, ezért vannak külön mélynyomók, mélyközepek, csipogók, stb. Viszont az alacsony frekikre tervezett hangszórók nagyon rossz minőségben, torzan adják elő a magasabb hangokat, a magashangszórókat pedig emellett még tönkre is teszik a mélyhangok, tehát mindegyiknek ki kell válogatni a neki szánt jelet. Erre valók a szűrők. Az ugye egyértelmű, hogy az aluláteresztők egy bizonyos frekvencia alatti tartományt engedik át, a felüláteresztők pedig egy freki fölöttieket. :wink:

Röviden ennyi.

Megosztás:

...a gyári áthúzott rész, ami egy feka gégecsőben megyen át az full of house...

Ha szétszeded a csatit, van benne két nagyátmérőjű, általában kihasználatlan hely (hacsak nem ott vitték át utólag a központizár vezetékeit). Na, azt a két helyet átfúrod hatos fúróval, és hibátlan átjárót kapsz!

Megosztás:

Gpont!

Szerinted meg foja hallani valaki is a külömbséget ha az egyiknél szétfúr és egybe kábelez, a másiknál pedig a gyárira ráköti az előre húzott kábeleket és tucc-tucc zenét hallgat?? :?:

KIZÁRT DOLOG!

Mondjuk elegánsabb megoldás az egybekábel, de amennyi plusz időt + energiát ráfordít az ember annak a századával sem fog szebben szóllni!

... Szerintem.....! :wink:

Megosztás:

Bocs, de az elképzelésed több helyen is elvi hibás.

Azzal, hogy a fej milyen lesz, most inkább nem foglalkoznék (de körülbelül úgy fordíthatnám, hogy "az autóm valami Opel lesz, kombi, stb"), de az, hogy miért akarod az első szett helyett kicserélni a hátsókat, az nem világos. Olyan, mintha az első fékek helyett a kéziféket tuningolnád.

Aztán itt ez az erősítő, amit a mélynyomónak szánsz. Mi fogja vágni a magasakat? Mert ha jól láttam, ezen az erőlködőn nincs aluláteresztő szűrő... És végül miért pont cső, és miért 300W körüli? Autót sem úgy veszel, hogy száz lóerőset keresel.

Szal nem bántásképp, de érdemes lenne újragondolni az egészet!

Na jó hát ez még több ponton is változni fog!Nem biztos hogy cső lesz,de egy szép mélyládát akarok a gépbe mindenképpen.

Az alulátersztő szürőt meg azért nem írtam,mert ilyen részleteket nem akartam itt tálalni,de az is lesz persze és azt is tudom,hogy mi az és mire kell!

Mélyládát pedig valószínű,hogy saját magam készítem majd el,csak a hangszorót veszem meg,a többit megtudom oldani.

A Pio fejegység ennyire gáz lenne?Még az újabb keletüek is? :roll:

Kenwood,Clarion?Mi legyen akkor?

Elöre 16cm-es helyére mit tegyek?Persze nem high-end kell,az ár is fontos!

Megosztás:

A Pio fejegység ennyire gáz lenne?Még az újabb keletüek is? :roll:

Kenwood,Clarion?Mi legyen akkor?

Ha rám hallgatsz elmész legaláb 3 autó Hi-Fi boltba jól megnézed mit és milyen áron lehet kapni, közben kigondolod, hogy mi neked a foltos /CD, MP3, DVD, CD-text/ és azt választod ami a legjobban tetszik és az ára is megfelelő!

Hiába kérsz tanácsot ebben másoktól, általában mindenki szemében az a legjobb ami neki van! Válassz egyet, ami neked a legjobb, újban nem tudsz rosszat venni. :wink:

Megosztás:

Ha rám hallgatsz elmész legaláb 3 autó Hi-Fi boltba jól megnézed mit és milyen áron lehet kapni, közben kigondolod, hogy mi neked a foltos /CD, MP3, DVD, CD-text/ és azt választod ami a legjobban tetszik és az ára is megfelelő!

Hiába kérsz tanácsot ebben másoktól, általában mindenki szemében az a legjobb ami neki van! Válassz egyet, ami neked a legjobb, újban nem tudsz rosszat venni. :wink:

Én valami ilyesmire gondoltam:

http://www.depo.hu/?page_number=6&id=23252...lid=17&csid=337

Megosztás:

Gpont!

Szerinted meg foja hallani valaki is a külömbséget ha az egyiknél szétfúr és egybe kábelez, a másiknál pedig a gyárira ráköti az előre húzott kábeleket és tucc-tucc zenét hallgat?? :?:

KIZÁRT DOLOG!

erre ne vegyél mérget :wink:

a tucc tucc zene ha nagyon hangos akkor is észre fogod venni a külöNbséget

ha nem az gáz....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.