Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

én 15ért láttam olyat, aminek az a márkája, hogy Manta

nem ismerem a márkát, de designe sokkal igényesebb, mint az mncsed...

tartalmilag hátha mond vki vmit erről a márkáról...

A desing nem érdekelt soha sem,sőt az egyszerű a jobb szerintem,inkább Pio-ból érdekelne vagy USB-s vagy SD-s cucc.

Megosztás:

A desing nem érdekelt soha sem,sőt az egyszerű a jobb szerintem,inkább Pio-ból érdekelne vagy USB-s vagy SD-s cucc.

hát azért engem zavar, ha sorjás a poti gombja :lol: abbol kiindulva a belső tartalom is minőségi lehet :blink:

mindegy én csak mondtam egy tippet.

elnézést nah :rolleyes:

Megosztás:

Végre sikerült szereznem gyári erősítőt az Omegába. De kiderült, hogy a kalaptartóban lévő 160mm-es mélyek zörögnek. Sajnos már ezek sem a gyáriak, hanem Rainbow kickbass hangszórók. A gyáriak 50w/60Hz-esek. Ide szeretnék új hangszórókat, de nem tudom milyen lenne a jó. nézegettem komponens szettek mélyközepét is, de nem vagyok benne biztos, hogy megfelelően szólalna meg. Van vkinek tapasztalata ilyen kicsi mélynyomókkal? Esetleg érdemes lenne felújíttatni a Rainbow-kat? Sajnos a peremük is lett már ragasztva, mert a kalaptartóba szerelt napfényroló rögzítőcsavarjai ki, és beszerelés folytán kiszakították.

Megosztás:

Ha ragaszkodsz hozzá, hogy gyújtás nélkül is menjen a hangcucc a mélyláda kivételével, akkor kell egy relé, amivel megszakítod az erősítő bekapcsolóvezetékét, a relé működtető bemenete pedig egy csak gyújtással áram alatt levő pontra van kötve (15), így a mélyláda csak gyújás mellett kap bekapcsolójelet, enélkül a jel nélkül pedig az erősítő nem fogyaszthat szinte semmit (ha jó).

Szóval ha úgy köttetem be a cd-t hogy az csak akkor szóljon ha gyújtást adok rá akkor elvileg nem szívhatja az akksit kikapcsolt állapotban. És mi van azzal a szállal ami egyből az erősítőt és az akksit köti össze?

Megosztás:

Szóval ha úgy köttetem be a cd-t hogy az csak akkor szóljon ha gyújtást adok rá akkor elvileg nem szívhatja az akksit kikapcsolt állapotban. És mi van azzal a szállal ami egyből az erősítőt és az akksit köti össze?

Ha az erősítő jól müködik,és nincs bekapcsolva mikor kikapcsolod a fejegységet,akkor nem szíhatja le az akksit.

Megosztás:

Eladó egyik kedves barátom komplett hifi cucca:

-Mac Audio Mély Láda 500 WATT

-Mac Audio MP 2000 Amplifier (two chanel 500 WATT)(erősitő)

-STC-1000 1FARAD Car Hifi Power Capacitor (kondi)

-SAL Reference Power Series Blue Titanium 4 Way 145 Watt 37-20 000 HZ 88db- 4 ohm (2x145 watt 4 utas hangszorók)

-SAL Boxer 50 Watt 2 chanel SBF 2025 erösitő a 4 utasokhoz

+Kábelezés az egész sett hez (rca stb)

Kifogástalan esztétikai állapot!

Az ár kompletten: 50000Ft 0670/5870191 DE-10 Este 20:00 ig hívható! Az ár Fix!

K_p_081_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

K_p_084_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

K_p_086_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Megosztás:

• 2 weeks later...

Sziasztok!

Arra a döntésre jutottam hogy mivel mióta bekötöttem az erősítőt ami ugye szívja folyamatosan az akksit (egyszerű 1csatornás sal, fentebb már volt róla szó) arra a kábelre ami összeköti az akksit és az erölködőt az közé bekötök egy billenőkapcsolót és ha használni akarom akkor be ha nem akkor kikapcs :lol:

Már csak az a kérdés hogy milyen kapcsolót lenne érdemes? esetleg valakinek van vmi hasznos ötlete?

Megosztás:

Sziasztok!

Arra a döntésre jutottam hogy mivel mióta bekötöttem az erősítőt ami ugye szívja folyamatosan az akksit (egyszerű 1csatornás sal, fentebb már volt róla szó) arra a kábelre ami összeköti az akksit és az erölködőt az közé bekötök egy billenőkapcsolót és ha használni akarom akkor be ha nem akkor kikapcs :lol:

Már csak az a kérdés hogy milyen kapcsolót lenne érdemes? esetleg valakinek van vmi hasznos ötlete?

Hát arra figyelj h elég sok ampert bírjon, mert az erőlködő tud felvenni nagy amperokat is...

Megosztás:

Esetleg vmi tipp? Milyen legyen típusra a kapcsoló?

Felejtős típusú.....

Az erősítő tápját nem illik kapcsolóval kapcsolgatni! Persze, ez erősítő függő is, de már kisebb erősítőknél is szaladhat arra 40-60A. Hát..... én azt nem kapcsolgatnám egy billenőkapcsolóval, az tuti. Esetleg valami ipari műremekkel, ami bírja az amperszagot.

Na jó, persze meg kell nézni a specifikációt. Legalapabb kategóriánál, mint pl. a te Boxxer erősítőd, ahol elvileg a 15-20A-t nem lép túl a max. áramfelvétel, akkorl esetleg egy nagyobb autósrelével lehet kapcsolni. (ami ugye bír 20A-t stabilan). A relét meg ugyanazzal a REMOTE vezetékkel kapcsolni, mint amúgy az erősítőt.

De sok értelme nincs. Inkább meg kéne találni, ténylegesen mi szívja az áramot. Mennyi egyáltalán a nyugalmi áramfelvétel erősítővel és anélkül? Megmérted már?

Megosztás:

Felejtős típusú.....

Az erősítő tápját nem illik kapcsolóval kapcsolgatni! Persze, ez erősítő függő is, de már kisebb erősítőknél is szaladhat arra 40-60A. Hát..... én azt nem kapcsolgatnám egy billenőkapcsolóval, az tuti. Esetleg valami ipari műremekkel, ami bírja az amperszagot.

Na jó, persze meg kell nézni a specifikációt. Legalapabb kategóriánál, mint pl. a te Boxxer erősítőd, ahol elvileg a 15-20A-t nem lép túl a max. áramfelvétel, akkorl esetleg egy nagyobb autósrelével lehet kapcsolni. (ami ugye bír 20A-t stabilan). A relét meg ugyanazzal a REMOTE vezetékkel kapcsolni, mint amúgy az erősítőt.

De sok értelme nincs. Inkább meg kéne találni, ténylegesen mi szívja az áramot. Mennyi egyáltalán a nyugalmi áramfelvétel erősítővel és anélkül? Megmérted már?

Mérni még nem mértem ténylegesen rá. Amikor bekötöm az akksira a pozitívot, kb 1,5 nap állás után nem indul a kocsi.

Lekötöm, állhat 1 hétig is és simán indul szóval sztem tuti elég rendesen szívja. mondjuk úgy van kötve h gyújtás nélkül is tud szólni nem csak akkor ha gyújtást adok.

Esetleg ha átköttetem mondjuk úgy h gyújtást ráadok és csak akkor lehessen hallgatni akkor elméletileg szívhatja?

Mondjuk attól még a pozitív oldal ténylegesen rajta lesz az akksin szóval sztem ez felejtős.

igazságszerint kéne egy normális erölködő, ami nem drága és hajtja a ládát, ja és perszekikapcsol :lol:

Megosztás:

Mérni még nem mértem ténylegesen rá. Amikor bekötöm az akksira a pozitívot, kb 1,5 nap állás után nem indul a kocsi.

Lekötöm, állhat 1 hétig is és simán indul szóval sztem tuti elég rendesen szívja. mondjuk úgy van kötve h gyújtás nélkül is tud szólni nem csak akkor ha gyújtást adok.

Esetleg ha átköttetem mondjuk úgy h gyújtást ráadok és csak akkor lehessen hallgatni akkor elméletileg szívhatja?

Mondjuk attól még a pozitív oldal ténylegesen rajta lesz az akksin szóval sztem ez felejtős.

igazságszerint kéne egy normális erölködő, ami nem drága és hajtja a ládát, ja és perszekikapcsol :lol:

pontosan

3-4 ezer ft okért olyat lehet venni, ami 5x annyit tud, mint az a boxer...

és ki is fog kapcsolni

meg mondjuk legalább egy Blaupunkt

Megosztás:

Esetleg egy pár típust tudnál mondani h mit érdemes beszereznem hogy ne legyen gond legközelebb ?? Blaukpunt?Daewoo? de melyik típusok?

Én a vaterán vettem egy Daewoo DB-12-es erőlködőt 7 eHUFért tavaly.

Az én fülemnek pont elég. :lol:

De érdeklődhetsz Hic kollegánál is...hátha van valami jó cucca eladó! :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.