Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Coupe!

Ebből nekem valamelyik láda beférne? :D

sajnos iszonyat szar a Veki csomagtartóje zene szempontjából...én is úgy csináltam egy ládát....33magas,nagyon kevés...40es nyomó nem is fér be...pedig azt akartam :lol: ha kell szólj és csinálok neked ládát!

Megosztás:

Valamit mostmár vehetne :lol: :D :lol: :lol:

Röhej, hogy ezért a szettért csak ennyit kérnek - jó, mivel "csak" Pro slim-line, kisebb terhelhetőségű, mint az igazi Reference R6, de akkor is minőségi szett. Nagyon ül a használt hifi piac, hogy ez még ott van.... Most vegyem meg? De hova teszem?

Az az igazság, hogy a 90mm-es mágnessel még lehet gond, hiába lapos (viszonylag).

Megosztás:

Röhej, hogy ezért a szettért csak ennyit kérnek - jó, mivel "csak" Pro slim-line, kisebb terhelhetőségű, mint az igazi Reference R6, de akkor is minőségi szett. Nagyon ül a használt hifi piac, hogy ez még ott van.... Most vegyem meg? De hova teszem?

Az az igazság, hogy a 90mm-es mágnessel még lehet gond, hiába lapos (viszonylag).

Használt cucc nemdebár ?

Megosztás:

kicsit belehúztam én is hifi dologba bedobáltam a cuccaimat a Vekibe...2500W digit blokk stb....:)titán csipogós első szett... dupla 30 még bejáratós,de tetszik...:D

Racce papa bekeményít :lol: Milyen első szettet raktál be a Vekibe? (beépítési mélység) Hátha Antinak kapunk valós támpontot.... Befér a gyári helyre egy rendes szett?

Megosztás:

sajnos iszonyat szar a Veki csomagtartóje zene szempontjából...én is úgy csináltam egy ládát....33magas,nagyon kevés...40es nyomó nem is fér be...pedig azt akartam :D ha kell szólj és csinálok neked ládát!

Az sztem tuti megoldás - egy jó 25-ös reflexláda Antinak, oszt nem lesz panasz :lol:

Megosztás:

sajnos iszonyat szar a Veki csomagtartóje zene szempontjából...én is úgy csináltam egy ládát....33magas,nagyon kevés...40es nyomó nem is fér be...pedig azt akartam :D ha kell szólj és csinálok neked ládát!

Húúúú láttam hívtál ma párszor...éjszakás voltam, és délután 5-kor feküdtem le...holnap beszéljünk ha még aktuális amiért hívtál...

zeneügyileg, meg semmi brutált nem akarok...így szerintem bőven elég lesz...

Megosztás:

A "sima2 Radion 165 amelyik nem neo mágneses, na szóval arról van tapasztalatom, pontosabban haver vett és épített be ilyet, de az hibátlan volt és szépen is szólt miután már bejáródott!

Ezt viszont javaslom bár nem húszezer....

THUNDER series -16cm 65W Komponens szett

THS652 27 990 Ft / db

455_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

RMS teljesítmény : 65W

Max teljesítmény : 260W

Impedancia : 4 Ohm

Frekvencia sáv : 66Hz - 25kHz

Érzékenység : 91,0 dB/2,83v/1m

Tweeter : 19mm selyem dome

Tweeter beszerelési átmérő : 40,6mm

Tweeter beszerelési mélység : 13,8mm

Woofer átmérő : 16,5cm

Woofer beépítési átmerő : 142mm

Woofer beszerelési mélység : 66mm

Részletek:

- Fecskendezett polypropylene kónusz aluminium fáziskúppal

- Fekete gumirozott védőkeret

- 2,5 cm Aluminium magassugárzó

- Solid Aluminium phase plug

- Eredeti MTX Euro DIN méretű hangszórókosár

- Túlméretezett mágnes

- Gumirozott mágnes MTX logo-val

- Selyem dome tweeter MTX logos védőráccsal

- Fix vagy döntehtő beszerelő keret a Tweeter-eknek

- 2-utas 6dB/oct állítható x-over hangváltó

- X-over hangváltó, kitünű minőségű anyagokból (plexi ház és megtervezett hütés)

- Hangszórórács a magassugárzokon

- Nagy telejsítmény

- Kitűnő minőségű hangzás

- A szett tartalmazza a hangszórórácsot

- A szett tartalmazza a hangszóró beéptéséhez szükséges vezetéket és csavarokat

Megosztás:

Szerintem teljesen mindegy....egy kalap szar alatt van mindkettő :lol:

Bocs.. ezt nem hagyhattam ki :lol:

Ezeket figyuztátok, srácok?

DLS Reference PS6R !!!! EZ BEMEGY F ASTRÁBA IS (53mm) ÉS NAGYON JÓ SZETT (csodálkozom, hogy csak ennyi....) Itt a leírása

Van még:

DLS B6A

Soundstream XSC6

Mac Absolute 16

Csak az első pár oldalt néztem át......

Anti! Neked vagy a Roló féle Hertz, vagy ezt a Soundstream szettet javaslom. ALKUDJÁL VAZZE!!!

Laci! Te meg vedd meg azt a DLS PS6-os szettet, azzal nem lesz sok gondod, garantálom.....

Nah bazz.. asszem a vatera RSS egy kalap szar..(bár eddig is volt ilyen érzésem).

Ezek nem is voltak benne! :lol: :lol:

Lehet mégse nem menne be? :D

Használtnak használt.. 3 éves.. Ha nem küldte túl nagy kakaóval, csak nincs semmi baja.. a gyári tizenéves, mégis "szól"..

MK :D ;) Valamit kééne.. bár a heti kb. össz. 3óra autós zenehallgatáshoz.... ;)

Megosztás:

Lehet mégse nem menne be? :D

Használtnak használt.. 3 éves.. Ha nem küldte túl nagy kakaóval, csak nincs semmi baja.. a gyári tizenéves, mégis "szól"..

Nem hinném, hogy le lenne amortizálva.

Ez Slim-line szett, tehát "lapos", de vannak fokozatok. ELVILEG be lehet rakni. Gyakorlatilag is, csak nem biztos, hogy plug&play. De ha úgy nézed: ezt sem nagyobb szívás berakni, mint akár a SAL-t, akár bármelyik "nemlapos" hangszórót.... Ellenben ez legalább tényleg jó minőség. Az érzékenysége NAGYON jó, 92dB, vagy mi, tehát fejről hajtva is jól szól. Ha később erősítőd lenne, ahhoz is passzol. Ezért ajánlom.

De az is igaz, hogy 14 pénz sokkal több, mint amennyit szerettél volna áldozni rá. Azért gondolkodj el rajta.

Hátulról így néz ki a dolog: látszik, hogy a mágnes sokkal nagyobb, mint pl. a SAL-nál.

DSCN7427.JPG

Ebből lehet gond, mert az Astra ajtaján, a hangszóró mögött a fémen kivágott lyuk, enyhén spórolós, ha viszont nem dugod át rajta a mágnest, elvesztesz 1,5-2cm-t....

Annyit felajánlhatok, hogy ha megveszed, beszerelem neked. Egyébként nemtom, hogy áll Lanti azzal a SAL szettel, de az ajánlat neki is áll.

Megosztás:

Srácok kellene egy kis segítség:

Mekkora tápkábelt húzzak be az SST erősítőhöz? Nagyobb teljesítménynél "villognak a fények"......

A MAac -hoz Audison tápkábel volt, most is ez van, de gyengécskének bizonyul. Szerintem tizesnél nem nagyobb, bár ezt soha nem értem, mert a vezeték keresztmetszete olyan 5-6mm + a szigetelés de úgyse nagyon több 8mm -nél.

Szóval akkor most ez mekkorának felel meg....?? :D

Viszont az SST -aljzatában vígan "lötyög" ez az átmérő!

Érdemes akkor már a biztosítékot ANL -re cserélni...??

Megosztás:

Srácok kellene egy kis segítség:

Mekkora tápkábelt húzzak be az SST erősítőhöz? Nagyobb teljesítménynél "villognak a fények"......

A MAac -hoz Audison tápkábel volt, most is ez van, de gyengécskének bizonyul. Szerintem tizesnél nem nagyobb, bár ezt soha nem értem, mert a vezeték keresztmetszete olyan 5-6mm + a szigetelés de úgyse nagyon több 8mm -nél.

Szóval akkor most ez mekkorának felel meg....?? :lol:

Viszont az SST -aljzatában vígan "lötyög" ez az átmérő!

Érdemes akkor már a biztosítékot ANL -re cserélni...??

Az 10-es lesz. (10 mm2). A vezető átmérője kb. 3.5mm, a többi a vastag szilikon szigetelés.....

Szerintem mindenképpen legalább 25-ös kábel kell, de a minimum 16-os. Ha kicsit nagy is lesz a csatlakozóhoz, lehet faragni :D

Esetleg elgondolkozhatsz egy kondin is.

Megosztás:

Racce papa bekeményít :D Milyen első szettet raktál be a Vekibe? (beépítési mélység) Hátha Antinak kapunk valós támpontot.... Befér a gyári helyre egy rendes szett?

na :lol: ilyenelső szettet raktam bele (természetesen minden Fusion,de ezt mondanom sem kell :lol: ) a Vekibe semmi értelmes nem fér el,ki kellett vágnunk az ajtó lemezből is,és még kiemelőkeretet is kellett csinálni,még nincs készen teljesen....ami értelmesen szól mind melós berakni!

Megosztás:

Húúúú láttam hívtál ma párszor...éjszakás voltam, és délután 5-kor feküdtem le...holnap beszéljünk ha még aktuális amiért hívtál...

zeneügyileg, meg semmi brutált nem akarok...így szerintem bőven elég lesz...

amiatt hívtalak,hogy minek vergődtök ennyit ezzel a zene témával...főleg,ha csak tényleg ennyi az igényed! csinálni kell egy ládát és kész :D meg valami 30as nyomó és csók! mondjuk hiában em egyterű a Veki meglepődtem,hogy milyen jól átjönnek a hangok,mondjuk a gyári hagszorókat a kalaptartóból likvidáltam,és ott lyuk van,ez is sokat segít..

Megosztás:

na :lol: ilyenelső szettet raktam bele (természetesen minden Fusion,de ezt mondanom sem kell :lol: ) a Vekibe semmi értelmes nem fér el,ki kellett vágnunk az ajtó lemezből is,és még kiemelőkeretet is kellett csinálni,még nincs készen teljesen....ami értelmesen szól mind melós berakni!

Nabazzzz.... Akkor lesz dolog Antinál is.... :D

De ha ezt beraktad, akkor bármit be lehet.... :lol:

Megosztás:

amiatt hívtalak,hogy minek vergődtök ennyit ezzel a zene témával...főleg,ha csak tényleg ennyi az igényed! csinálni kell egy ládát és kész :D meg valami 30as nyomó és csók! mondjuk hiában em egyterű a Veki meglepődtem,hogy milyen jól átjönnek a hangok,mondjuk a gyári hagszorókat a kalaptartóból likvidáltam,és ott lyuk van,ez is sokat segít..

Nincs itt sok huzavona, csak Coupe szeretné igényesebb irányba terelni a dolgot, Anti meg szeretné olcsón megúszni - a kettő együtt meg nem eccerü.... :lol:

Megosztás:

Nincs itt sok huzavona, csak Coupe szeretné igényesebb irányba terelni a dolgot, Anti meg szeretné olcsón megúszni - a kettő együtt meg nem eccerü.... :D

hát nem az ja....de lehet szép ládát csinálni,szépen kábelezni,és talán egy 13as szett be is fér az ajtóba....

Megosztás:

Az 10-es lesz. (10 mm2). A vezető átmérője kb. 3.5mm, a többi a vastag szilikon szigetelés.....

Szerintem mindenképpen legalább 25-ös kábel kell, de a minimum 16-os. Ha kicsit nagy is lesz a csatlakozóhoz, lehet faragni :lol:

Esetleg elgondolkozhatsz egy kondin is.

Hááát bazzzz..... ez hihetetlen, a "dielektrum" átmérője nagy jóindulattal max. 4mm, az egész a szigeteléssel együtt 8mm.... :D

Ok. én tettem bele, de ehhez az erősítőhöz kevés!

Ha beleteszek egy huszast vagy huszonötöst, akkor annak mennyi a tényleges átmérője szigetelés nélkül?

Fog változni a hangzás?

A kondiról megoszlanak a vélemények, én meg nem tudom mi a helyzet...

Van értelme, hangzásban érződik (mély csúcsoknál gondolom..) vagy felesleges pénzkidobás?

Esetleg komolyabb akksi, vagy elég csak a kondi??

kösz :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.