Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

AUTÓHIFI

ViSoR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

És mondjuk ezt a 3-at Te hogy rangsorolnád??? Mert nekem kicsit japóul van...így kénytelen vagyok jelen esetben rátok hallgatni...

És akkor ez mind befér farigcsálás nélkül nekem ugye??? :D

20k alatt azért nem nagy a választék :lol: Ez mind a három jó, de mind a három alapszéria. Mind a három min. 80W RMS-t bír, szóval nem lesz nagy gond az erősítővel sem. A legkomolyabb felépítésű a GZ, csak ennek van tisztességes hangváltója. A másik kettő egyszerű "csak magas" hangváltóval van, de az AS legalább 12dB-es, az nem rossz.

Amúgy is a Hertz-et raknám hátulra, mert nem selyem, csak mylar dómja van.

A GZ-t lehet, hogy tudom olcsóbban hozni, de csak kedden tudom megmondani, mennyiért.

Ha rácsengetnél még egy kicsit, (5-10e), akkor már jobb hangszórók vannak, DLS vagy Rainbow pl. vagy ezeknek a komolyabb szettjei. Szoktam mondani, hogy 30k-nál van a lélektani határ, ott már sok vállalható, jó szettet lehet kapni. De valahol meg kell húzni a határt :lol:

Farigcsa.... Hát nem tudom mit mértetek, de 60mm körülre emlékszem. Abba kb. mind bemegy (GZ 60, Hertz 61, AS 63mm), nem lesz gond. Keretem van, ha kell.

Megosztás:

20k alatt azért nem nagy a választék :lol: Ez mind a három jó, de mind a három alapszéria. Mind a három min. 80W RMS-t bír, szóval nem lesz nagy gond az erősítővel sem. A legkomolyabb felépítésű a GZ, csak ennek van tisztességes hangváltója. A másik kettő egyszerű "csak magas" hangváltóval van, de az AS legalább 12dB-es, az nem rossz.

Amúgy is a Hertz-et raknám hátulra, mert nem selyem, csak mylar dómja van.

A GZ-t lehet, hogy tudom olcsóbban hozni, de csak kedden tudom megmondani, mennyiért.

Ha rácsengetnél még egy kicsit, (5-10e), akkor már jobb hangszórók vannak, DLS vagy Rainbow pl. vagy ezeknek a komolyabb szettjei. Szoktam mondani, hogy 30k-nál van a lélektani határ, ott már sok vállalható, jó szettet lehet kapni. De valahol meg kell húzni a határt :lol:

Farigcsa.... Hát nem tudom mit mértetek, de 60mm körülre emlékszem. Abba kb. mind bemegy (GZ 60, Hertz 61, AS 63mm), nem lesz gond. Keretem van, ha kell.

Ez a 80-100 Watt ez nem kevés??? Mihez lehet ezt mondjuk viszonyítani...

Az erősítőre már mondta István, hogy lehet sovány lesz a mélyet is hajtani... :lol: Nekem volt anno 2X25 W meg 2X40 wattos valami gagyi...na az is tökéletesen puffogtatott... :D

Hátulra??? Nem azt mondtátok, hogy oda ne rakjak semmit??? Csak előre egy első szettet, erősítő, meg hátra láda??? Aztán csóka a család... :D

Igazából még ezt a 20-at is sajnálom rá, csak ha véletlenül Coupé beülne mellém akkor ne hasadjon már meg szegény füle...érezze kicsit otthonosabban magát... ;) ;) ...bár tudom...az .....e...Hihi...

Megosztás:

Ez a 80-100 Watt ez nem kevés??? Mihez lehet ezt mondjuk viszonyítani...

Az erősítőre már mondta István, hogy lehet sovány lesz a mélyet is hajtani... :lol: Nekem volt anno 2X25 W meg 2X40 wattos valami gagyi...na az is tökéletesen puffogtatott... :lol:

Hátulra??? Nem azt mondtátok, hogy oda ne rakjak semmit??? Csak előre egy első szettet, erősítő, meg hátra láda??? Aztán csóka a család... :lol:

Igazából még ezt a 20-at is sajnálom rá, csak ha véletlenül Coupé beülne mellém akkor ne hasadjon már meg szegény füle...érezze kicsit otthonosabban magát... :D ;) ...bár tudom...az .......e...Hihi...

Nem Én mondtam,hanem Zsolt :P ;)

Köszi hogy gondolsz rám is....... :D :lol:

Megosztás:

Igazából még ezt a 20-at is sajnálom rá, csak ha véletlenül Coupé beülne mellém akkor ne hasadjon már meg szegény füle...érezze kicsit otthonosabban magát... :D :lol: ...bár tudom...az .....e...Hihi...

Komolyan mondom nem értelek,a motor hangja nem zene a füleidnek? :lol:

Megosztás:

Nekem eladó a HERTZ ESK 165 szett, féléves hibátlan állapot, még garanciás!

Megvan a doboza, leírás és tartozékok. Igényes és jól terhelhető.

Van még egy Power Bass szettem is (nem volt beépítve) bár ez alap (70/210W) valószínűleg ez kerül a helyére míg nem veszem meg az SST szettjét.

Beraktam az SST erősítőt, előszőr nagyon furcsa volt, majd járattam egy kicsit és beállítottam és megjött a hangja, de nagyon ám,

"kicsit más" mint a Mac Audio, a tér kiszélesedett és sokkal testesebb, dinamikusabb lett, a szinpad szinte kitárult.

A ládát tekeri rendesen, kis hangerőn is szép dinamikus erőteljes mélyek....

Tápkábel nagyobb belefér mint a Mac -ba, szerintetek mekkorát vegyek bele?

Van értelme házilag forrasztani RCA kábelt, azaz méterre megvenni (duplát) majd ráforrasztani a csatikat....?

Megosztás:

Nekem eladó a HERTZ ESK 165 szett, féléves hibátlan állapot, még garanciás!

Megvan a doboza, leírás és tartozékok. Igényes és jól terhelhető.

...

Hát ha azt mondják itt a Mááájsztróóók, hogy az jó lenne nekem, akkor beszélgethetünk róla...főleg ha meggyőzöl az árával... :D

Megosztás:

Anti

Igazából még ezt a 20-at is sajnálom rá, csak ha véletlenül Coupé beülne mellém akkor ne hasadjon már meg szegény füle...érezze kicsit otthonosabban magát... ...bár tudom...az ......e...Hihi...
:lol:

Ez jóó volt :D

(Szvsz, bár én koca hifista vagyok, de szerintem a mi igényeink vannak egy kategóriában kb. szal szerintem első szettre 80Watt bőőven elég.)

Mélynek már más kérdés..

Én is filózgatok itt, most per pill 3 jelöltem van. Low kategóriában ;)

Ideje lenne már döntenem, mert ennek semmi értelme, hogy nézegetem a különbözö használtcuccokat kínáló oldalakat, várva a féláron kínált 30ezres hiper szuper első szettre.

Jó lesz nekem egy olcsóbb kategória.

1: Mac Audio - MP 2.16 konkrétan 5ezeré használtan. 56mm. ha a SAL bemegy, elvileg ennek is kellene.

2: SAL WRC 16S amennyiért HIC bácsi hozni tudod..

3: Kicker 07DS650.2, szintén használtan konkrétan 9ezeré..(lehet ha mondok egy nyóóócat neki, annyiért is odaadja...vagy nem ;))

Nem tom melyik legyen.. vélemény?

Igazándiból pl. nem tom,hogy a frekiátvitelt itt mi alapján adják meg? Erősítőket mikor mértük egyszerü volt.. asszem 3dB esés volt a két szélső pont aztán csókolom..

asszem ebből a háromból lesz valamelyik, aztán csók..

Max ha nem jön be, csere.. sokat nem vesztek vele szerencsére... :D

Tegnap este is bohóckodtam a gyári cuccal, és elvoltam vele.

Ha kicsit is több lesz, már jobb lesz. Egy mélyláda meg így is, úgy is kell, nincs mese.

Kipróbáltam a fej SW opcióit is, bár mivel nem volt vonalra rakva semmi, azt csak menü szinten.

Okos kis kütyü.. ha jól vettem ki tud olyat, hogy pl. 4hangszoró+vonal kimeneten hátsóra SW.

Tud olyat is, hogy a hátsó hangszórók helyett hátúl SW.

Ki is próbáltam a gyárival.. ekkor jöttem rá,hogy a hátsó gyári is gumiperemes. Azthittem valami kis sokol hangszoró.. De azért kicsit több..

Nem kicsit ütött szerencsétlen.. :lol: 50Hz-re korlátozva már nem sok hangot adott, csak mocorgott :P (jójó.. tudom, kínzás :lol: )

Kiváncsi lennék, mennyire tudna egy mélyládát megszólaltani így csak a vég.. asszem 70W-ot ír a papíros SW üzemre..

(tudom, ló.asz, kell egy erősítő.. de mondjuk addig koca megoldásnak.. csak hogy legyen valami kis brummogás, nem kell nekem rendszám rezegtetés. Home pl. egy kis RTO végfok küld egy somogyi mélyet, ráadásúl egy 7812-es tápról, ami leszabályoz 1A-nél, és elmegy.. mondjuk kocsiba ennél azért valszeg lehetne kicsit több is...)

HIC báácsi.. valszeg érdekelne majd a 3 ócsó ládád valamelyike.. (MAC cső, meg a két SAL közül valamelyik.. )

Most látom, még el is hültél attól, mit tud produkálni a nagyobbik SAL-od.

Nah.. asszem ennyi mára a sófosásból :lol:

Megosztás:

Hát ha azt mondják itt a Mááájsztróóók, hogy az jó lenne nekem, akkor beszélgethetünk róla...főleg ha meggyőzöl az árával... :lol:

Egy huszasért elvihető, most 31.990 az ára!

Igaz, hogy papiron még garanciás, de igazából mégsem (most jutott eszembe) mivel nem szakműhelyben, hanem otthon saját kezüleg lett beépítve.

Hibátlan a cucc!

Az ár irányár....!! :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.