Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

• Hozzászólások 5,9k
  • Létrehozva
  • Legutolsó válasz

Legtöbb hozzászólás

Elküldve
teis csak irigykedsz h beleült a tutiba :P :) :lol:

nem irigykedem ... miért tenném ... azt te teszed ... nekem csak össze kell rakni a motort ami otthon van :P :o :lol: :lol:

Elküldve
de ö nem az oldalt nézte hanem csak a google ban képet keresett :lol: :lol: :) :P

Az oldalt néztem,csak azt nem tudtam hogy más erősítők is vannak ott :P

Elküldve

LOOOL

Hasonlóm nekem is van itthon.. igaz, arra csak 100Watt van íírva RTO..

33496813.jpg

De legalább nem szallagkábel megy a panel és a végfok IC között :lol: :lol:

Elküldve
LOOOL

IMG

ugyanilyenem akad egy itthon "kárpóver" felirattal asszem... végülis már egész elfogadható a belseje, ha valakinek van egy régi 2 csatornás feje de nincsen pénze, akkor azt meg lehet támogatni vele...

azért kemény, hogy egyeseknél még a nyákon is spórolnak, kevesebb cm2, kevesebb az előállítás 5 fabatkával... :) egyszer láttam valami hasonlóan rusnya belsejű, samsung feliratos csodáról is képeket - már a külső feliraton is látszott hogy köze nincsen a samuhoz, annyira gagyi minőségű volt a matricázás - ráadásul tudtommal ők ilyesmit sosem gyártottak...

Elküldve

katt

Einbautiefe: 70mm

akkor a 72-es is csak beférne valahogy... lehet mégis az as helon lesz belőle? :lol: esetleg tud valaki valami hasonló ütős pumpát kevésbé borsos áron?

Elküldve
LOOOL

12voltról max 14-18W teljesítményt lehet levenni talán.. ahhoz hogy komolyabb teljesítmény legyen mindenképp tápfeszt kell emelni.... pl egy normális erősítő ami már azért a 100W leadja és nem kamu mondjuk quad 405 a nagy klasszikus (nem autó hifi) ott 35-40 volt a tápfesz és ugye +- tápos szal nem véletlen kerülnek annyiba a jó cuccok autóhifi kategóriába , abban bennevannak az okosságok :) Mivel ugye már a mai technika eléggé kifejlett így a tápfesz emeléshez nem kell már trafósam nagy vasmaggal hanem optcsatolós invertert tesznek bele azt hadszóljon! :P

Elküldve
12voltról max 14-18W teljesítményt lehet levenni talán.. ahhoz hogy komolyabb teljesítmény legyen mindenképp tápfeszt kell emelni....

Én nem vágom nagyon a villanyt, de az első 55W-os izzók nem 12v-ról mennek? :lol: Ez a 2 magában csak 110W és még ott az egész autó.

Elküldve
Kösz a sok, segítőkész hozzászólásokat mindenkinek....!!

Ejjjj, de türelmetlen a kolléga......

Mondhatunk akármit, mert ez nem így működik. Be kell menni hifi műhelybe, és próbálgatni a ládákat. Nem biztos, hogy a "tökéletes" láda hangja tetszeni is fog neked, akárki ajánlja..... :) Azért nem hifiboltba kéne menni, mert új ládát próbálni elég necces. Annak még változik a hangja. Egy jó műhelyben mindig van 5-10 bejáratott láda "elfekvőben" :lol:

Véleményem:

Maradj a zárt ládánál - inkább dupla, ha erősítesz. Javaslom a dupla 25-öst, mert az nagyon gyors, és megvan az ereje is.

De dupla ládához mindenképp upgrade-eld az erősítődet is, mert halovány lesz, ha küldeni kell a kakaót. Pláne zárt ládánál. És ne bumszli vastagperemes hangszóró(ka)t vegyél, bár azok nagyobb hangteljesítményt adnak, de cserébe lassabbak és igénylik a hajtást, meg a nagyobb csillapítási tényezőt.

Az első szettel ne babrálj. Vagy ha igen, akkor már ki kell nyitni a pénztárcát rendesen (>50k), mert különben nem lesz lényegesen jobb a hangja, csak kidobott pénz lenne. Esetleg egy szebb hangú erősítő csere még dobhat a dolgon. Javasolnám az Audison-t.... ha már úgyis Hertz szetted van.... :lol: Nem kell mindjárt a VR széria, nekem volt sima LR405 és NAGYON meg voltam vele elégedve.

Ha mindenáron megtartod a Mac-et, vegyél egy aktív váltót, és hajtsd a szetted aktívban. Az még sokat tud dobni a hangzáson.... :P

Elküldve
Én nem vágom nagyon a villanyt, de az első 55W-os izzók nem 12v-ról mennek? :lol: Ez a 2 magában csak 110W és még ott az egész autó.

Ja.

Ohm törvénye: U = I * R, a teljesítmény: P = U * I = U2/ R

U ugye adott 12V névleges (vagy 13.8V ill. 14.4V) , és R (illetve Z, mivel az audio jel nem DC) pedig általában 4 ohm.

Ebből: 4 ohm impedanciára a kivehető teljesítmény elméleti maximuma 12V-on 36W, illetve 14.4V-on kb. 50W lenne.

Valójában ennyi nem lehet, mivel az audiojel nem fix feszültséget tart a hangszórón - vegyük úgy, hogy szinuszos jellel dolgozunk, ahol Umax = a tápfeszültséggel. Ekkor az effektív feszültség Ueff = Umax * 0.707 (a 0.707 az kb. 1/gyökkettő :lol: )

Azaz a kivehető teljesítmény maximuma: P = ( Umax * 0,707 )2 / Z

mivel 0.707 az 1/gyökkettő, átalakítva: P = 0.5 * Umax2 / Z

Ebből: 4 ohm impedanciára 12V-on 18W, 14.4V-on pedig 25W adódik. Ennyi lehet. Ha növelni akarod a teljesítményt, akkor a feszültséget kell növelned, mert az impedancia nem fog jelentősen változni (illetve az is frekvenciafüggő, de ebbe már ne menjünk itt bele)

Elküldve

Sugárzó kollegánk a zenei teljesítményre gondolt :lol:

Elküldve

Ebben igazad van, de az fény ezmeg hang :lol: Most hogymondjam el :) HIC segíts ki kérlek, nemértek a gyengeáramhoz annyira 120000 Volt alatt szédülök :P

Guest
Ez a téma már lezárult.

• Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.