Monof Elküldve Január20, 2010 Megoszt Elküldve Január20, 2010 Nincs írva ET szám, de esélyes hogy ET18-25 között van, az nagyon kicsi. Arra még egy átalakító halál lenne. Meg szerintem 4x108ról nem is lehet 5x100/5x110re alakítani, szal mindenképpen bukó. :lol: Valami hasonló kinézete lenne a kocsidnak ha ráraknád: http://www.4x4xplor.com/images/LoD-Front/DSC00462.jpg :lol: öööö azért ezt nem szeretném :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
voszi Elküldve Január21, 2010 Megoszt Elküldve Január21, 2010 alessio f1, peugeot, 4x108-as felnit találtam gúgliban olyan mérezűz, mint ami atiéd. az ET25-ös.4x108 -> 5x110 valóban egy tisztes pogácsát kíván (de megcsinálható). lesz a kocsi vagy ET10 körüli emiatt. a kinézete meg mint a dzsipp az előző kommentben. :rolleyes: sajnos nem nagyon fog ez menni. jobban teszed, ha eladod, és veszel egy ugyanilyet, de opel-hez. (az alessio valóban nem egy jó minőségű felni, de én inkább azt mondanám, ha van rá módod, vegyél ennél azért jobb felnit!) az opel-ben a nagyobb motorkhoz (astra g-ben 1,8-astól) 5-ös lukosztást párosítanak, mert ezek a csonkállványok és agyak erősebbek, strapabíróbbak. valamint ezek mind ABS + TC integráltak, egyébként gyakorlatilag azonosak minden motorhoz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Monof Elküldve Január21, 2010 Megoszt Elküldve Január21, 2010 alessio f1, peugeot, 4x108-as felnit találtam gúgliban olyan mérezűz, mint ami atiéd. az ET25-ös.4x108 -> 5x110 valóban egy tisztes pogácsát kíván (de megcsinálható). lesz a kocsi vagy ET10 körüli emiatt. a kinézete meg mint a dzsipp az előző kommentben. :rolleyes: sajnos nem nagyon fog ez menni. jobban teszed, ha eladod, és veszel egy ugyanilyet, de opel-hez. (az alessio valóban nem egy jó minőségű felni, de én inkább azt mondanám, ha van rá módod, vegyél ennél azért jobb felnit!) az opel-ben a nagyobb motorkhoz (astra g-ben 1,8-astól) 5-ös lukosztást párosítanak, mert ezek a csonkállványok és agyak erősebbek, strapabíróbbak. valamint ezek mind ABS + TC integráltak, egyébként gyakorlatilag azonosak minden motorhoz. Köszi Voszi a kimerítő választ... Akkor marad az eladás, de az istenért nem akarják elvinni. Szerintetek mi lehet rá a korrekt ár felninként? Vagy kompletten? Link to comment Megosztás: More sharing options...
joc Elküldve Február19, 2010 Megoszt Elküldve Február19, 2010 Rakott már fel valaki 225/45 R17-es gumit Zafira A- ra elférhet ? et 35 a felni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Október26, 2010 Megoszt Elküldve Október26, 2010 Vectrámra szeretnék a gyári 6x15" ET49 es felni helyett 7x15" ET25 ös felnit vásárolni ugyanúgy gyári méretű 195/60 R15 méretű gumikkal. Szerintetek elől-hátul nemfog a gumi beleérni a sárvédő ívekbe? ET számláló azt írja 37mm-el lesz kijjebb a felni. Köszi a segítséget előre is!:o Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október27, 2010 Megoszt Elküldve Október27, 2010 Vectrámra szeretnék a gyári 6x15" ET49 es felni helyett 7x15" ET25 ös felnit vásárolni ugyanúgy gyári méretű 195/60 R15 méretű gumikkal. Szerintetek elől-hátul nemfog a gumi beleérni a sárvédő ívekbe? ET számláló azt írja 37mm-el lesz kijjebb a felni. Köszi a segítséget előre is!:o Elég necces, nekem 7x15" ET35 van fent az még elfér hátul, elöl mindenképp elfér szerintem, max egy peresebb gumival kellene, nekem /50es van fent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Október27, 2010 Megoszt Elküldve Október27, 2010 Elég necces, nekem 7x15" ET35 van fent az még elfér hátul, elöl mindenképp elfér szerintem, max egy peresebb gumival kellene, nekem /50es van fent. Jah csak közel új /60 as gumijaim vannak és azokat nem szeretném eladni. Viszont ezek a felnik rohadtul tetszenek, és ilyen árban nem is találok jobbat. Ma feltettem úgy az egyik első kereket hogy 37mm terrel kijjebb volt(vettem kerékcsavar méretének megfelelő csavart(12x1,5) csak hosszabba. Feltettem a kereket, leengedtem az emelőről az autót, és kb. 1centit lógott ki a gumi futófelülete a sárvédő ívből a tetejénél. így 195/65ös gumiknál kb. 3-4centi volt a kerék és a sárvédő között. Szerintetek /60as gumival elfog menni, vagy ne is próbáljak ilyen kis ET számú, és 7" széles felnit feltenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Hát figyi, sanszos, hogy ha berugózik akkor ledarálja majd a gumikat... A két méret relatív magasság-különbsége 9,75mm. De szerintem még ez az 1 cm-is kevés lesz és bele fog verni a sárvédőívbe... Jah csak közel új /60 as gumijaim vannak és azokat nem szeretném eladni. Viszont ezek a felnik rohadtul tetszenek, és ilyen árban nem is találok jobbat. Ma feltettem úgy az egyik első kereket hogy 37mm terrel kijjebb volt(vettem kerékcsavar méretének megfelelő csavart(12x1,5) csak hosszabba. Feltettem a kereket, leengedtem az emelőről az autót, és kb. 1centit lógott ki a gumi futófelülete a sárvédő ívből a tetejénél. így 195/65ös gumiknál kb. 3-4centi volt a kerék és a sárvédő között. Szerintetek /60as gumival elfog menni, vagy ne is próbáljak ilyen kis ET számú, és 7" széles felnit feltenni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kova Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Hi A tapasztalatom az hogy az Et35 ös felni, 195/50 gumival, 4cm ültetéssel hátul beleér a gumiba az ív. elöl a gátló felkoppan szóval nem ér bele. Tehát ha te Et25 öt akarsz feltenni akkor elég nagy a valószinüsége hogy a /60as gumidba vág egy vízelvezetőt. :o De ha a peremet szépen felhajtod akkor lehetséges hogy a lengőkar dőlése és a nyulása elég ahoz hogy ne érjen bele. Amúgy a gyár Et49 és a 25 közt elég nagy a külömbség, közel 5cm vel nő meg a nyomtávod (ha jól gondolom). Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Hi A tapasztalatom az hogy az Et35 ös felni, 195/50 gumival, 4cm ültetéssel hátul beleér a gumiba az ív. elöl a gátló felkoppan szóval nem ér bele. Tehát ha te Et25 öt akarsz feltenni akkor elég nagy a valószinüsége hogy a /60as gumidba vág egy vízelvezetőt. :o De ha a peremet szépen felhajtod akkor lehetséges hogy a lengőkar dőlése és a nyulása elég ahoz hogy ne érjen bele. Amúgy a gyár Et49 és a 25 közt elég nagy a külömbség, közel 5cm vel nő meg a nyomtávod (ha jól gondolom). 37mm el lenne kijjebb a felni Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 37mm el lenne kijjebb a felni huhh b+ :o az azért nem kevés, tényleg lenne egy kis offroad hangulatat :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 24 mm + a felni szélessége mindkét oldalt:D nyomtáv viszont nagyon jó lenne, ezekkel nekem pl. sokkal jobban fekszi az utat mint a gyári lemezzel:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
vtnpalo Elküldve November22, 2010 Megoszt Elküldve November22, 2010 Alu polírozás, ha érdekel valakit.... Hajdú Biharban... Akár tükörfény is. Mindent ami alumínium. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sniffer Elküldve Március23, 2011 Megoszt Elküldve Március23, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni gumi ügyben. 1.7 DTI kombi "G" Astrámon gyári alufelni van 6Jx15, ET49-4x100 paraméterekkel, a 7 küllős (a profilomban ott a képe is), aminek a gyári gumimérete 185/65R15. Szerintetek felrakhatok rá 205/60R15, vagy maradjak a kisebbnél ami 195/60R15-nél? A szélesebbnél félek kicsit, hogy beleérne a kormányzott kerekeknél fordulásnál a kerékjáratba, bár lehet elférne szépen. Segítségeteket előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Március24, 2011 Megoszt Elküldve Március24, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni gumi ügyben. 1.7 DTI kombi "G" Astrámon gyári alufelni van 6Jx15, ET49-4x100 paraméterekkel, a 7 küllős (a profilomban ott a képe is), aminek a gyári gumimérete 185/65R15. Szerintetek felrakhatok rá 205/60R15, vagy maradjak a kisebbnél ami 195/60R15-nél? A szélesebbnél félek kicsit, hogy beleérne a kormányzott kerekeknél fordulásnál a kerékjáratba, bár lehet elférne szépen. Segítségeteket előre is köszi! Maradj a kisebbnél, az az ajánlott gyári váltóméret, bar szerintem a 205öt is elbírja.De azert varj meg par velemenyt az ugyben Link to comment Megosztás: More sharing options...
sniffer Elküldve Március25, 2011 Megoszt Elküldve Március25, 2011 Maradj a kisebbnél, az az ajánlott gyári váltóméret, bar szerintem a 205öt is elbírja.De azert varj meg par velemenyt az ugyben Köszi, igazad van, máshol is azt olvastam, hogy a 195/60R15-ös váltómérettel nem lenne baj, az probléma és futómű károsodás nélkül felrakható, a szélesebb hamar kikészíti a gömbfejeket és a kormányösszekötőket. Azért még várok hozzászólásokat, hátha valakinek van még véleménye vagy tapasztalata ez ügyben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Március26, 2011 Megoszt Elküldve Március26, 2011 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni gumi ügyben. 1.7 DTI kombi "G" Astrámon gyári alufelni van 6Jx15, ET49-4x100 paraméterekkel, a 7 küllős (a profilomban ott a képe is), aminek a gyári gumimérete 185/65R15. Szerintetek felrakhatok rá 205/60R15, vagy maradjak a kisebbnél ami 195/60R15-nél? A szélesebbnél félek kicsit, hogy beleérne a kormányzott kerekeknél fordulásnál a kerékjáratba, bár lehet elférne szépen. Segítségeteket előre is köszi! Nálam: 205/55 R16 2005-ös Astra G Caravan Semmi probléma a 205-tel <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
sniffer Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Nálam: 205/55 R16 2005-ös Astra G Caravan Semmi probléma a 205-tel :angry: Látom " csinos" a felnid, és akkor ezek szerint el is fér szélességben rendesen. Az ET49-es felni sem gond szerinted?Gondolom a futómű kopó alkatrészeit nem koptatja jobban, mint egy keskenyebb gumi? Akkor már csak a guminkénti 3-4 e ft többletköltségen kell túltenni magam.... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
urbanjozsi Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Látom " csinos" a felnid, és akkor ezek szerint el is fér szélességben rendesen. Az ET49-es felni sem gond szerinted?Gondolom a futómű kopó alkatrészeit nem koptatja jobban, mint egy keskenyebb gumi? Akkor már csak a guminkénti 3-4 e ft többletköltségen kell túltenni magam.... <_< Mondjuk Nekem ET40-es a felni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Sziasztok! Vettem a B Combo-mra 4 db Matador MP 16 Stella 2 nevezetű nyári gumiabroncsot, amivel kapcsolatban felmerült egy kérdésem. A képen látható pirossal keretezett jelölés a forgásirányt jelenti? Link: http://www.kephost.com/view3.php?filename=...jlyty1a84b9.jpg Köszi szépen! G Link to comment Megosztás: More sharing options...
sniffer Elküldve Március27, 2011 Megoszt Elküldve Március27, 2011 Mondjuk Nekem ET40-es a felni.... Akkor ezek szerint nekem sem lenne gond a 205/60R15- ös gumi, elférne normálisan kanyarodáskor is a kerékjáratban. Köszi a segítséget, így már bátrabban veszem a szélesebb gumit. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Sziasztok! Vettem a B Combo-mra 4 db Matador MP 16 Stella 2 nevezetű nyári gumiabroncsot, amivel kapcsolatban felmerült egy kérdésem. A képen látható pirossal keretezett jelölés a forgásirányt jelenti? Link: http://www.kephost.com/view3.php?filename=...jlyty1a84b9.jpg Köszi szépen! G Nem jön be a kép. Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Nem jön be a kép. Feltettem még1x! Köszi! G. http://kephost.hu/image-4660_4D9066DB.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 Feltettem még1x! Köszi! G. http://kephost.hu/image-4660_4D9066DB.jpg Ez oldalas gumi, oda van írva, hogy outer... Link to comment Megosztás: More sharing options...
huggybear Elküldve Március28, 2011 Megoszt Elküldve Március28, 2011 És akkor ez csak annyit jelent, hogy a felnin annak kell kifelé nézni? Mindegy melyiket melyik oldalra rakom? Köszi! G. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts