tgabika76 Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Nem tudom rámegy-e, de ha igen akkor is nagyon ballonos lesz. Sztem oda már elkelne egy szélesebb felni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február28, 2005 Megoszt Elküldve Február28, 2005 Akkor legyen a 185ös, az úgyis gyári váltóméret! Mostmár csak a típus a kérdés... :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Ha valaki még nem ismerte: http://www.usaflorida.hu/felni/ Sok szép felni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március4, 2005 Megoszt Elküldve Március4, 2005 Nemsemmi hely lehet!Bár én egy kicsit idegenkedem a cróm felniktől! Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Március5, 2005 Megoszt Elküldve Március5, 2005 Nemsemmi hely lehet!Bár én egy kicsit idegenkedem a cróm felniktől! Nem mind króm! Első ránézésre 3-4 garnitúrát ki is választottam magamnak. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 a favorit (nfsuban is :) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Beszéltem a gumis haverommal felnikről, és azt mondta, hogy ne tegyek fel 16"-os felnit, mert visszafogja az autót, mivel elég nehéz lesz. Azt mondta, hogy neki a Vectra 210-220 körül ment a gyári lemezfelnivel, a mostani 17"-ossal pedig nem megy többet 180-nál. Van valakinek ilyen tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Ilyet még nem hallottam , de az igaz a könnyűfém felnik nagy része nehezebba lemezeknél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Beszéltem a gumis haverommal felnikről, és azt mondta, hogy ne tegyek fel 16"-os felnit, mert visszafogja az autót, mivel elég nehéz lesz. Azt mondta, hogy neki a Vectra 210-220 körül ment a gyári lemezfelnivel, a mostani 17"-ossal pedig nem megy többet 180-nál. Van valakinek ilyen tapasztalata? Nekem a 4db 16''-os alu gumival 80kg. A lemez meg .... ? De valamennyire tényleg visszafogja az alu az autót ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Valamennyire tényleg visszafogja, de ennyire biztos nem. Én inkább a kerékméret miatti eltérésből fakadó kilóméteróra-pontatlanságra tippelnék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 hát igen... gondolom, mivel túl peres volt a 17re a váltóméret, ezért kicsit nagyobb gumi került rá... akkor meg már minden más Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Én úgy tudom hogy a gyorsulást fogja vissza inkább. Végsebességet nem anniyra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 a favorit (nfsuban is :) ) http://www.usaflorida.hu/felni/enkei/ARASHI.jpeg :smt060 vagy a Varlon Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Én úgy tudom hogy a gyorsulást fogja vissza inkább. Végsebességet nem anniyra. A gyorsulás is csak az áttétel változása miatt csökken. Ez a végsebességes dolog meg szerintem csak simán abból fakad hogy nem 205/40 volt fent, hanem valami kevésbé peresebb és az óra kevesebbet mutatott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 A gyorsulás is csak az áttétel változása miatt csökken. Nem. Ha a kerék nehezebb, nagyobb tömeget kell mozgásba hoznia ugyanakkora erőnek. Lassaban fog gyorsulni. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Nem. Ha a kerék nehezebb, nagyobb tömeget kell mozgásba hoznia ugyanakkora erőnek. Lassaban fog gyorsulni. :wink: Igazad van! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Valamennyire tényleg visszafogja, de ennyire biztos nem. Én inkább a kerékméret miatti eltérésből fakadó kilóméteróra-pontatlanságra tippelnék. Mint mondottam gumis a haverom, és annak a valószínűsége, hogy a kerékméretből eredő eltérést összekeverje a felni súlyából fakadó lassulással, erősen konvergál a nulla felé. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tcxbalage Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Amúgy akik hozzászóltak ehhez a lassulásos témáhaz azok tapasztalatból tették, tippeltek vagy kikövetkeztették? Csak, hogy mennyire mérvadóak a vélemények, mert nem mind1 mégse mire alapozom az alufelni vételemet... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Amúgy akik hozzászóltak ehhez a lassulásos témáhaz azok tapasztalatból tették, tippeltek vagy kikövetkeztették? Csak, hogy mennyire mérvadóak a vélemények, mert nem mind1 mégse mire alapozom az alufelni vételemet... :wink: Nekem nincs még tapasztalatom. De az azt hiszem elég nyilvánvaló hogy nagyobb tömeg gyorsításához nagyobb erő kell vagy ha ugyanakkora az erő akkor kisebb lesz a gyorsulás. Ha jól rémlik: F=m*a Egyébként itt még bakavar egy kicsit hogy forgó tömegről van szó. Itt a kérdés csak az hogy mekkora mértékben befolyásolja a dolgokat. Ez magától az erőtől és a változás mértékétől függ. (tehát szinte minden autón más) Egyébként sokaktól hallottam már hogy visszarakták a téli gumit (gyári méret) és az autó sokkal jobban ment. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Közben eszembe jutott hogy a könnyebb keréknek egyéb jó hatásai is vannak. Javul a fékhatás, és az irányíthatóság is. Továbbá csökken a rugózatlan tömeg is. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Azt azért nem akarom elhinni, hogy 40 km/h-t változzon a kocsi végsebessége csak azért mert néhány kilóval több van a kocsiban. A lemezfelni + gumi is nyom valamennyi súlyt, de szerintem nincs köztük olyan hatalmas eltérés ami ekkora sebességkülönbséget okozna. Az viszont már jobban hihető ( és szerintem ez áll fenn), hogy az eltérő gumiméret és az eltérő szélesség okozhat változásokat a sebességben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Azt azért nem akarom elhinni, hogy 40 km/h-t változzon a kocsi végsebessége csak azért mert néhány kilóval több van a kocsiban. A lemezfelni + gumi is nyom valamennyi súlyt, de szerintem nincs köztük olyan hatalmas eltérés ami ekkora sebességkülönbséget okozna. Az viszont már jobban hihető ( és szerintem ez áll fenn), hogy az eltérő gumiméret és az eltérő szélesség okozhat változásokat a sebességben. Nem tudom milyen szélességű gumival szerelte az illető a nagyobb felnit, de ha szélesebb volt akkor nőtt a gördülési és a légellenállás is. Másrészt két tökéletesen egyforma kerékátmérő sincs. Ha egy kopott és egy új gumi közt nézzünk a különbséget akár lehet 1 centi eltérés is. (átmérőben) Harmadrészt egyéb körülmények is befolyásolhatták a csökkenést. Gondolok itt útfelület minőségre, időjárási körülményekre stb... Ha ez a sok apróság összejön akkor elképzelhető a 40km/h is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Azt azért nem akarom elhinni, hogy 40 km/h-t változzon a kocsi végsebessége csak azért mert néhány kilóval több van a kocsiban. Ja és hangsúlyozom hogy forgó tömegről van szó. Ez nem olyan mintha betennél a kocsiba néhány kilót. A lendkereket sem azért könnyítik mert olyan iszonyatos súlyt le tudnak venni belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dini Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Ez olyan mintha egyszeméllyel megy az auto 200-at de ha már a havernak akarom megmutatni akkor már csak 160-at de ha ott a barátnője aki könnyebb mint a haverom(ezert csak -30km/h) akkor már csak 130-at elég égő lenne. szerintem a súly nem befolyasolja ilyen nagy mértékben! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március6, 2005 Megoszt Elküldve Március6, 2005 Azért az a 40km/h akkor is elég drasztikusan hangzik. Ha csak ennyin múlna akkor már a versenyeken rég kihasználnák, az ebből származó előnyöket. Szerintem itt valami félreértés van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts