Gelko Elküldve Február15, 2009 Megoszt Elküldve Február15, 2009 köszi szépen :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kispit Elküldve Március25, 2009 Megoszt Elküldve Március25, 2009 Helló mindenkinek! Az Astra F klubból látogattam át az egyik kollégám kérésére.A manus vadász hobbival rendelkezik és terepes autóra lenne szüksége.Egy ismerőse ajánlott neki egy '93-as,háromajtós,2000-es benzines Fronterát.Az autó egyik szépséghibája az,hogy a hátsó diffi hibája miatt üzemképtelen.Állítólag kúpkerék(vagy diffi nyak)csapágyat kellene cserélni ami az eladó szerint is horror árú és ő nem ad annyit a javításért,ezért inkább megválik tőle. Tehát végre a lényegre térve:tud-e valaki erre a problémára olcsóbb megoldást(létező utángyártott,más típus kompatibilitása,stb...) A válaszokat köszönöm! Hja! A javítási árajánlat 250 000 Huf. Link to comment Megosztás: More sharing options...
monza Elküldve Április25, 2009 Megoszt Elküldve Április25, 2009 Sziasztok!! Csak azt szeretném meg tudni az itt lévő oldalon , hogy mik a tapasztalat a 4x4 es autóról? Mert nagyon incselkedem a gondolattal, hogy vennék egyet. És előtte informálódnék ,hogy meg -e ??? Bánnám a dolgot!! Köszi a segítséget!! Üdv attila Link to comment Megosztás: More sharing options...
monza Elküldve Április30, 2010 Megoszt Elküldve Április30, 2010 Sziasztok!! Csak azt szeretném meg tudni az itt lévő oldalon , hogy mik a tapasztalat a 4x4 es autóról? Mert nagyon incselkedem a gondolattal, hogy vennék egyet. És előtte informálódnék ,hogy meg -e ??? Bánnám a dolgot!! Köszi a segítséget!! Üdv attila Úgy látszik hogy itt nem is jár senki?? pedig még mindig gondolkodom a vásárlásban.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Április30, 2010 Megoszt Elküldve Április30, 2010 Úgy látszik hogy itt nem is jár senki?? pedig még mindig gondolkodom a vásárlásban.... Nemnagyon. Milyen célra kell neked ? Ha csak azt akarod élvezni h magasan ülsz és van lehetőséged 4x4re akkor a frontera túl fapados. Ha rendesen akarsz terepezni akkor sem jó választás. Ha néha betévedsz egy két földútra/erdőbe, és vonatni is akarsz na meg szereted h magasan ülsz és még opelbuzi is vagy, akkor jó választás :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
monza Elküldve Június16, 2010 Megoszt Elküldve Június16, 2010 Nemnagyon. Milyen célra kell neked ? Ha csak azt akarod élvezni h magasan ülsz és van lehetőséged 4x4re akkor a frontera túl fapados. Ha rendesen akarsz terepezni akkor sem jó választás. Ha néha betévedsz egy két földútra/erdőbe, és vonatni is akarsz na meg szereted h magasan ülsz és még opelbuzi is vagy, akkor jó választás :D [/quote Hát igen. Sajnos tetszik,meg az árfekvése is. Olcsóbb mint a többi ilyen autó. Csak műút. és néha vontatni. És egyszer kétszer horgászás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tascona Elküldve Június18, 2010 Megoszt Elküldve Június18, 2010 Nemtudom ervenyes e a beleszoläsom de kb ugyan annyiert van a jeep cherokke is Kenyelmesseb jobb terep es uttartäsa van jobb felszereltseg. Igaz hogy mostmär a harmadikat nyuzom egy ev alatt de az sem normälis amiket en csinälok vele burnout pörges drifteles ez nem neki valo de birja az elsö az a kilometerek miatt halt be csapägyas lett a mäsodik nemszerette a driftelest es nemvettem eszre hogy csapägyas a difi igy összeroppant a harmadik kivälo megnyugodtam es teljesen jol szolgäl mind a 3 om 4.0 kezi +2 automata,ami erdekes az automata virgoncabb a 4 lityi nyomateka tök jol mozgatja az 1500 kg-s kasznit puhabb mint a frontera mert önhordozo nem alväzas de ezert könnyebben mozog frontera apszolut nem versenygep söt nem is sportos javitottam az elmult egy evbe härmat meg egy campo-t es örülök hogy jeep-em van mert minden negyed ärba van a jeep-hez de amugy elvezem igazi mälhas szamar kenyelemmel Gelko tudja ö is pörgött vele a tavalyi blitzen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Június19, 2010 Megoszt Elküldve Június19, 2010 Gelko tudja ö is pörgött vele a tavalyi blitzen :P ^_^ A Jeep abszolult jó választás csak az itthoniakat rendesen át kell nézni mert ki van a belük :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
monza Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 :P ^_^ A Jeep abszolult jó választás csak az itthoniakat rendesen át kell nézni mert ki van a belük :D Hát igen, nézegettem ezeket is. Csak félő,hogy kibaszott drága az alkatrész hozzájuk. meg a szervizelésük. Igaz 6 ével ezelőtt volt egy Voyagerem és örültem ,hogy elvitték. akkoriban nagyon sokba volt a szervizelése. De lehet,hogy most már,hogy több van belőlük,talán olcsóbbak lettek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Július1, 2010 Megoszt Elküldve Július1, 2010 Hát igen, nézegettem ezeket is. Csak félő,hogy kibaszott drága az alkatrész hozzájuk. meg a szervizelésük. Igaz 6 ével ezelőtt volt egy Voyagerem és örültem ,hogy elvitték. akkoriban nagyon sokba volt a szervizelése. De lehet,hogy most már,hogy több van belőlük,talán olcsóbbak lettek. Terepjáró viszonylatban nem drága az alkatrész. Itt ne számítsuk bele a nivát :D nem drágább mint egy pajeszhoz Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuter Elküldve Július4, 2010 Megoszt Elküldve Július4, 2010 sziasztok még uj vagyok itt 4x4-esek között. 3 hete vettünk egy 2.4i frontera-t sehol nemtalálok hozzá magyar javitási kézikönyvet. nehezen indul mivel akkor kap áramot a szivattyu ha forog az öniditto, a belsö villany és a fütömotor sem müködik gyujtáson, csak ha jár a motor. ha van tippetek elöre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Október28, 2010 Megoszt Elküldve Október28, 2010 Terepjárókat nézegetek, de ide még be sem néztem... :o EZ például tetszik, de a korábbi pár oldallal elvettétek a kedvem... :D A teszteken pedig dicsérik, sőt a népítéleten is jókat írnak róluk... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október29, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Október29, 2010 Terepjárókat nézegetek, de ide még be sem néztem... :o EZ például tetszik, de a korábbi pár oldallal elvettétek a kedvem... :D A teszteken pedig dicsérik, sőt a népítéleten is jókat írnak róluk... Opel motor japán technikában. Sztem kicsit kicsi ez a motor egy ekkora autóba. Nekem már régóta tetszene a Franterák, de csak a '98 utániak. Előtte borzadáj volt a műszerfaluk, és az aktív biztonság is hagyott kívánni valót magaután. Itt tudsz kicsit utána olvasni, mert sajnos az opelforumon nem jár sok Fronterás. A konkrét autónak pedig az a legnagyobb hibája, hogy a vásártéren van. Olyan, mint pesten a Nagykőrösi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Opel motor japán technikában. Sztem kicsit kicsi ez a motor egy ekkora autóba. Nekem már régóta tetszene a Franterák, de csak a '98 utániak. Előtte borzadáj volt a műszerfaluk, és az aktív biztonság is hagyott kívánni valót magaután. Itt tudsz kicsit utána olvasni, mert sajnos az opelforumon nem jár sok Fronterás. A konkrét autónak pedig az a legnagyobb hibája, hogy a vásártéren van. Olyan, mint pesten a Nagykőrösi :D Nem kell nekem nagy motor, úgyis nagypapásan vezetek. :o Nekem is ez (a linkelt) széria tetszik, se nem kocka, se nem púposra felfújt forma... Nyugi, még nem akarom megvenni, de az autókereskedéseket különben is csak fenntartásokkal kezelném. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuter Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Sziasztok bocsi hogy beleszolok de azt döntsd el, hogy terepjárot akarsz, vagy csak egy ugy kinézö autot. Nekem egy 93-as afronterám van 2.4 bezines. hát nem egy gyorsaságigép , de a1050 kg lakokocsit bárhol elhuzza (a lako kárára). üdv :gyula Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Korábban egy másik topikban leírtam a kívánalmaimat: - 4/5 ajtós kivitel - nem baj, ha pici, és kis teljesítményű, mert csak városi használatra lenne, és főként a Zasszony használná, én csak hébe-hóba (főleg hóba) - minél olcsóbb legyen és a fenntartási költsége se legyen magas - alacsony fogyasztás - megbízható összkerékhajtás (a viszkó nem nyerő) Ezek alapján a Daihatsu Terios és a Honda H-RV a szimpatikus megoldás. Szóba került a Vitara is, és nézelődök márkán belül is. Mondjuk, ha netán Frontera-t vennék, akkor azt inkább én hajtanám, és a Zasszony megkapná a hullaszállítót... :o Ez utóbbi kettő (Vitara, Frontera) már valódi terepjáró, ami mondjuk nem hátrány, mert időnként megfordulok a természetben is. Mind a hobbim, mind a munkám révén. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október29, 2010 Szerző Megoszt Elküldve Október29, 2010 Sziasztok bocsi hogy beleszolok de azt döntsd el, hogy terepjárot akarsz, vagy csak egy ugy kinézö autot. Nekem egy 93-as afronterám van 2.4 bezines. hát nem egy gyorsaságigép , de a1050 kg lakokocsit bárhol elhuzza (a lako kárára). üdv :gyula Szia. Eddig milyen komolyabb gondok voltak a kocsival, és mennyi az alkatrész hozzá. Azt hallottam, hogy a futóműhöz kisebb vagyon egy-egy alkatrész. Ha jól tudom, a B Fronterának már más az első futóműve, mint a tied. Jól tudom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 Korábban egy másik topikban leírtam a kívánalmaimat: - 4/5 ajtós kivitel - nem baj, ha pici, és kis teljesítményű, mert csak városi használatra lenne, és főként a Zasszony használná, én csak hébe-hóba (főleg hóba) - minél olcsóbb legyen és a fenntartási költsége se legyen magas - alacsony fogyasztás - megbízható összkerékhajtás (a viszkó nem nyerő) Ezek alapján a Daihatsu Terios és a Honda H-RV a szimpatikus megoldás. Szóba került a Vitara is, és nézelődök márkán belül is. Mondjuk, ha netán Frontera-t vennék, akkor azt inkább én hajtanám, és a Zasszony megkapná a hullaszállítót... :o Ez utóbbi kettő (Vitara, Frontera) már valódi terepjáró, ami mondjuk nem hátrány, mert időnként megfordulok a természetben is. Mind a hobbim, mind a munkám révén. 2-3 személyesben a Samurai is nyerő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Október29, 2010 Megoszt Elküldve Október29, 2010 2-3 személyesben a Samurai is nyerő :D A kívánalmaim első pontján (4/5 ajtós kivitel) elbukott... :o Biztos nem szídna a Zasszony, amikor a dzsuvás kocsi mellett állva, az első ajtón behajolva kellene a gyereket berakni a hátsó ülésen lévő gyerekülésbe... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 Norbi, Szerintem hanyaagolhatnád ezt a frontera támát :o De komolyan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuter Elküldve Október30, 2010 Megoszt Elküldve Október30, 2010 reggelt nekem a hajtáslánc felujitott volt mikor vettem. csak motorolajat és szüröket cseréltem. fogyasztása viszont 12-15 liter terep nélkül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Október31, 2010 Megoszt Elküldve Október31, 2010 Norbi, Szerintem hanyaagolhatnád ezt a frontera támát :o De komolyan. Meggyőztél :D Amúgy nem csak Te akarsz lebeszélni róla, beszéltem terepjárós körökben gyakran megforduló Vitara-s ismerőssel és ő is mindjárt azzal kezdte, hogy Opelt semmiképpen ne vegyek. Pedig nem mondtam neki, hogy esélyes lenne a típus, bár lehet, hogy tudja a márkához való kötődésemet... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuter Elküldve November1, 2010 Megoszt Elküldve November1, 2010 suzuki a ti autotok! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 suzuki a ti autotok! Azért el kell ismerni hogy terepen körbeautózzák a fronterát :o Norbi ! Nyáron végignéztem a kínálatot vitarákból, kb 1.5 millió értékben. Ki lehet fogni relatív jókat csak 10 év felettiek, és drágák relatív. Az 5 ajtósban a hátsó ülés valami rettenet. 3 ajtóst vezettem már hosszú távon, terpen is nem olyan rossz ( tudom hogy nem jó neked ) a lényeg a lényeg a vitara egy vállalható autó amit terepen is meg aszfalton is relatív jól használaható . Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyuter Elküldve November2, 2010 Megoszt Elküldve November2, 2010 napot minden gazda a saját lovát dicsér. ha mindenkinek egyforma lenne az izlése tul egysiku lenne a világ. ha a vitara nem is, de a samurai mindent ver terepen, viszont nem kényelmes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts