Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Valóban nem volt több, mint 2 perc a pollenszűrő kiszedése!

Csak azt felejtettem el, hogy újat nem vettem :blink: . Felhívtam a közeli boltot, de csak rendelésre tudnak hozni.... :rolleyes: így kifújattam levegővel belőle a sok darazsat, meg nyárfa pihét, s visszatettem a régit újabb 2 perc alatt! A műanyag burkolat visszahelyezésénél egy picit valóban tekerni kell az egészet, de nem veszélyes, mert vékony anyagból van az egész!

A fórumon kapott képek alapján nem volt nehéz!

Ilyen hidegben már könnyen el tud repedni a burkolat, ezért csak óvatosan.

Elküldve
Há'má'mi a kakinak szedjem ki!? Én nem babrálok bele amig nem kell. :lol: :D Nem vagyok én fifikás, de a fent emlitett dolog nem okoz problémát. :rolleyes:

Én már háromszor kivettem, csak most nem jut eszembe hogy miért. :blink:

Elküldve
Én már háromszor kivettem, csak most nem jut eszembe hogy miért. :rolleyes:

Mert leesett a pedálszerelgetés közben és/vagy mert belesett valami szerszámod a középkonzol bizgerálása közben... :blink: :lol:

Elküldve
Mert leesett a pedálszerelgetés közben és/vagy mert belesett valami szerszámod a középkonzol bizgerálása közben... :rolleyes: :blink:

Nem, úgy emlékszem valamit szereltem a műszerfal alatt, meg a motortérből húztunk be kábelt.

Elküldve

Belekrült az új pollenszűrő a gépbe... A szét és összeszerelési időm egyre jobb lesz :rolleyes:

Köszönöm a segítséget!

Üdv: demars

Elküldve
Belekrült az új pollenszűrő a gépbe... A szét és összeszerelési időm egyre jobb lesz :lol:

Köszönöm a segítséget!

Üdv: demars

Hali! Egy jó tanács! Ha rakod vissza azt a műanyag részt ami a szűrő felett van akkor figyelj hogy a megfelelő helyre illeszd vissza a műanyagot! Én san nem voltam elég odafigyelő és nem pontosan helyeztem vissza! Eredmény: mindig lepárásodott a szélvédő amikor esett az eső, mert nem tettem vissza a horonyba hanem csak simán odaraktam! Agyaltam sokat mire erre rájöttem! Lehet hogy másoknak ez természetes, de én eleve úgy szedtem szét hogy úgy volt összerekva és azt hittem az a jó de nem így volt! Egy darabig nézegettem az egészet mire rájöttem a kicsi agyammal hogy mi lehet a gond ! Azóta JÓ :blink: Csak szerettem volna szólni hogy ne járj úgy mint én de lehet hogy csak én voltam ilyen szerencsétlen de sebaj! Csak szerettem volna építőjellegűen szólni! Minden Jót!

Hali :rolleyes:

Elküldve
Hali! Egy jó tanács! Ha rakod vissza azt a műanyag részt ami a szűrő felett van akkor figyelj hogy a megfelelő helyre illeszd vissza a műanyagot! Én san nem voltam elég odafigyelő és nem pontosan helyeztem vissza! Eredmény: mindig lepárásodott a szélvédő amikor esett az eső, mert nem tettem vissza a horonyba hanem csak simán odaraktam! Agyaltam sokat mire erre rájöttem! Lehet hogy másoknak ez természetes, de én eleve úgy szedtem szét hogy úgy volt összerekva és azt hittem az a jó de nem így volt! Egy darabig nézegettem az egészet mire rájöttem a kicsi agyammal hogy mi lehet a gond ! Azóta JÓ :blink: Csak szerettem volna szólni hogy ne járj úgy mint én de lehet hogy csak én voltam ilyen szerencsétlen de sebaj! Csak szerettem volna építőjellegűen szólni! Minden Jót!

Hali :rolleyes:

Köszönöm a tanácsot. Én a horonyból szedtem ki, s oda is tettem be. Sőt jófajta szilikonos zsírral a gumi tőmítést be is kentem, hogy ne öregedjen el.

Viszont nekem is párásodik ( mindenhol ). Azt írták sokan, biztos amiatt van, mert vizes a pollenszűrőm. Na az enyém igaz, hogy szinte fekete volt, meg tele volt mindenféle vacokkal, de tök száraz volt... Az új pollenszűrővel is párásodik... Nem tudom, hogy hol kaphat ennyi vizet?

Elküldve
Köszönöm a tanácsot. Én a horonyból szedtem ki, s oda is tettem be. Sőt jófajta szilikonos zsírral a gumi tőmítést be is kentem, hogy ne öregedjen el.

Viszont nekem is párásodik ( mindenhol ). Azt írták sokan, biztos amiatt van, mert vizes a pollenszűrőm. Na az enyém igaz, hogy szinte fekete volt, meg tele volt mindenféle vacokkal, de tök száraz volt... Az új pollenszűrővel is párásodik... Nem tudom, hogy hol kaphat ennyi vizet?

Nem szivárog a radiátor? Vagy az elmult néhány csapadékos nap alatt behordott víz, hó, még nem száradt ki a szőnyegből.

Elküldve
Nem szivárog a radiátor? Vagy az elmult néhány csapadékos nap alatt behordott víz, hó, még nem száradt ki a szőnyegből.

Nem néztem. Folyadékszint stabil. De körülnézek mindenhol. Én is a párás esős időre gondoltam...

Elküldve

Sziasztok!

Sajna nem olvastam végig a teljes topic-ot és lehet, hogy az én problémámhoz hasonló már szóba került. Ezért mindenkitől bocs!

Szóval az én autómnak, és így nekem is, a következő a baja: nincs fűtés, csupán 2000-es fordulat felett!

A járgány: Isuzu motoros Astra (1,7 TD, 1994-es)

Cserélve lett: termosztát, fűtőradiátor (egyik sem segített!!!)

Ellenőrizve lett: szivattyú (jó, ez sem segített!!!)

Csövek tiszták.

A motor eléri az üzemi hőfokot és ott is marad.

Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!!!

-zatis-

Elküldve
Sziasztok!

Sajna nem olvastam végig a teljes topic-ot és lehet, hogy az én problémámhoz hasonló már szóba került. Ezért mindenkitől bocs!

Szóval az én autómnak, és így nekem is, a következő a baja: nincs fűtés, csupán 2000-es fordulat felett!

A járgány: Isuzu motoros Astra (1,7 TD, 1994-es)

Cserélve lett: termosztát, fűtőradiátor (egyik sem segített!!!)

Ellenőrizve lett: szivattyú (jó, ez sem segített!!!)

Csövek tiszták.

A motor eléri az üzemi hőfokot és ott is marad.

Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!!!

-zatis-

Annó én is küszködtem hasonló problémával... Cseréltem mindent, de semmi. Egyik nap leszedtem a motorról a fűtőradiátor csöveit és nyomtam bele slagot, majd átmostam mindkét irányból. Első alkalommal, mikor megnyitottam a vizet, lenyomta a slagot. Utána a másik csőbe dugtam és onnan megindult. Ezt addig játszottam, míg tiszta víz nem folyt ki. Utána átmostam az egész rendszert. Mikor kész voltam, este -5 fokban ~80fokos levegőt nyomatott ba a venti az utastérbe.

Elküldve
Annó én is küszködtem hasonló problémával... Cseréltem mindent, de semmi. Egyik nap leszedtem a motorról a fűtőradiátor csöveit és nyomtam bele slagot, majd átmostam mindkét irányból. Első alkalommal, mikor megnyitottam a vizet, lenyomta a slagot. Utána a másik csőbe dugtam és onnan megindult. Ezt addig játszottam, míg tiszta víz nem folyt ki. Utána átmostam az egész rendszert. Mikor kész voltam, este -5 fokban ~80fokos levegőt nyomatott ba a venti az utastérbe.

Köszönöm a gyors választ!

Sajnos ezen is túl vagyok!!! Mégsincs fűtésem!

Illetve csak a radiátoros részen vagyok túl.

Hogyan mostad át az egész rendszert???

-zatis-

Elküldve

Amikor a motor üzemmeleg, akkor nézted a bemenő fűtéscsöveket, hogy melegek e?Mert ha meleg a cső, akkor lehet, hogy a belül van valami gubanc, ami tereli a levegőt, hogy hideg, vagy meleg menjen az utastérbe.

A hűtőt kiszedtem, azt úgy, majd ahol lehet vizet bevezetni a motorba, ott mindenhova benyomtam a slagot. De a motor mosás előtt lekötöttem mind a 2 radiátort, hogy ha esetleg valami trutyi van a rendszerbe, akkor ne a radiátorokba álljon meg.

Elküldve

Illetve csak a radiátoros részen vagyok túl.

Hogyan mostad át az egész rendszert???

-zatis-

Fűtőventi forog? Amúgy a hideget nyomja? Ha igen, hasalj be az anyósoldali lábtérbe ott bellül-fellül van ráakasztva a tekerő bowdenje a légelosztó dobozra, előfordul, hogy leakadt.

Elküldve

Kukáztam egy képet a netről arról, amit Zotya975 írt. Katt:

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=07b1239b2...&aid=167351

az anyósoldali lábtérbe ott bellül-fellül van ráakasztva a tekerő bowdenje a légelosztó dobozra, előfordul, hogy leakadt.

Hát egy átmulatott éjszaka után akár ez sem elképzelhetetlen (na persze nem az anyóssal) :rolleyes:

Elküldve
Hát egy átmulatott éjszaka után akár ez sem elképzelhetetlen (na persze nem az anyóssal) :rolleyes:

Nem muszáj ott leakasztani, amikor cseréltem izzókat és feszegettem a középkonzolt kifele nekem akkor akadt ki lent a lábtérben. Aztán csak lestem,hogy nincs fűtés, a víz 90-fokon, és mégis hideget fúj. De gyanús volt, mert olyan könnyen ment a tekerő. Azóta ha ki kell húzni a konzolt ezt kapásból leakasztom, így sokkal könnyebben jön előre.

Elküldve
Fűtőventi forog? Amúgy a hideget nyomja? Ha igen, hasalj be az anyósoldali lábtérbe ott bellül-fellül van ráakasztva a tekerő bowdenje a légelosztó dobozra, előfordul, hogy leakadt.

Nos megint itt vagyok 1 kicsit.

A venti forog, 2000-es fordulat alatt hideget nyom, afelett meg forrót (ahogy illik), a bowden a helyén a lamellák együtt mozognak, ahogy a tekerőt tekerem.

-zatis-

Elküldve

A venti forog, 2000-es fordulat alatt hideget nyom, afelett meg forrót (ahogy illik), a bowden a helyén a lamellák együtt mozognak, ahogy a tekerőt tekerem.

-zatis-

Ha ez fordulatszám függő, lehet hogy el van fáradva a vízpumpád. Kopott, vagy törött lamellák. Alacsony fordulaton nem szállít eleget, és a radiátor elég messze van tőle.

Elküldve

-zatis-

Klímás az autód? Mert a klímásoknál van még valami szelep is ami elzárja a fűtéscsövet is klímázáskor. nem lehet azzal gond?

Amugy ez a 2000 felett jó dolog elég gyanús. Tényleg mintha be lenne valahol szűkülve a cső és csak nagy fordulaton tudja nyomással átnyomni a vízpumpa. A motorhőfok amúgy rendben? Jól melegszik és tarja is stabilan 90körül?

Elküldve
Klímás az autód? Mert a klímásoknál van még valami szelep is ami elzárja a fűtéscsövet is klímázáskor. nem lehet azzal gond?

Amugy ez a 2000 felett jó dolog elég gyanús. Tényleg mintha be lenne valahol szűkülve a cső és csak nagy fordulaton tudja nyomással átnyomni a vízpumpa. A motorhőfok amúgy rendben? Jól melegszik és tarja is stabilan 90körül?

Nos köszi mindenkinek az eddigieket is.

A vízpumpa ki lett szerelve, összehasonlítottam egy újjal. Pont ugyanolyan volt rajta minden, csak színbeli eltérés volt (vízkő meg ilyenek).

A motor normál ütemben melegszik kb. 90 (88) fokra, s itt meg is tartja a hőfokot.

A csöveket, melyek a termosztátnál vannak és erzekre mennek rá a f. radiátorhoz vezető gumicsövek, leellenőriztem. Nincs dugulás.

Ezen csövek közvetlen a termosztát elől ágaznak le, a termosztát meg nyit, hiszen ütemi hőfokon tartja a motort.

Az autó nem klímás!

Szerintem ez az autó X aktás, vagy mi.

-zatis-

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.