Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

Helo!

Köztudottan az F Astra egy párás autó(legalábis én még ezt megcáfoló emberrel nem találkoztam)

De nekem konkrétan türhetö egy darabig,de kb fél órás esőben menés után beázik a szürü na és akkor nem párás hanem vizes az ablakom belül...Leg utóbbi esős éjszakázásom során odáig jutottam hogy feltéptem amotorháztetőt és kibasztam a szűrüt a p...ba.

Volt valakinek esetleg hasonló baja?Amugy minden a hején van töbször néztem már.

Az a széles elvezető az is be van szépen illesztve,de mivel ez a 2. f astrám nekem mintha az előzöböl rémlene valami hogy még volt ott valami közvetlen a szűrőn(bár lehet nem gyárilag volt ott) Ja és az az autó nem is párásodott!

Másik kérdés: (nem értek hozzá)

Klima hogyan üzemel ezekben az autókban?Levegö keringést át kell álitani?(arra gondolok itt hogy kivülröl vagy a benti keringetésre kell-e álitani?)

Amugy bekapcsolom, a motorhangon picit hallani hogy lefojtódik egy pillanatra,de nem fúj hideget.Mi lehet a probléma?

Várom az esetleges segító mondatokat,amit előre is köszönök!

Megcáfolom. :) Bár minden relatív. Ha 8-an ülünk a Boxerben 5 perc alatt úgy beleheljük, hogy alíg bír vele a venti. Akkor most az is párás kocsi? A venti a kinti levegőt nyomja be, ha kint nagy a relatív páratartalom+tele a kocsi+még hidegek az üvegfelületek, akkor párásodik. Meg kell nézni, hogy nincs-e beázva a pollenszűrő, ja és mikor volt cserélve?

Megosztás:

Megcáfolom. :D Bár minden relatív. Ha 8-an ülünk a Boxerben 5 perc alatt úgy beleheljük, hogy alíg bír vele a venti. Akkor most az is párás kocsi? A venti a kinti levegőt nyomja be, ha kint nagy a relatív páratartalom+tele a kocsi+még hidegek az üvegfelületek, akkor párásodik. Meg kell nézni, hogy nincs-e beázva a pollenszűrő, ja és mikor volt cserélve?

minden autóban párásodik valamilyen szintem az ablak, főleg esős időben! :lol: Ez van! :lol:

kibeszéltük nemrég, hogy olyankor ablak 1 újnyira le, kb 20 mp-ig, aztán fel, és 10 perc múlva megint, ha újra tapasztalaod!

nekem amúgy általában csak akkor párásodik, ha hideg a moci (nincsen fűtésem) :P

Ha 2-esen megy a venti, és a második állásba van rakva a tekerő fentről (úgy, hogy az ablakra, és a lábhoz fújjon), és a két oldalsót meg az ablakra állítom, akkor elől semmi gondom sincsen sosem, a két hátsó párásodik, de az meg kit érdekel :D :) Ha a hátsó szélvédő is be van, akkor meg Hátsó ablakfűtés bekapcs, oszt az lenyomja :P

Mondjuk én nem xarozok vele, úgysem látok semmit s szárnytól!! :) :lol: B) ;)

Az viszont nem egészséges, ha a pollenszűrő beázik :lol:

És ahogy Zotya is mondta, a csere nekem is segített (mert már nagyon telített volt, alig szívott be valamit) :D

Ha meg ez a helyzet, akkor esőben az a apír ha beázik, ugyebár az csak megdagad, és úgy meg megint nem szív be semmit :D

Próbálj cserélni, és megszűntetni a beázást! a pollenszűrő ha nincs közvetlen rajta valami, akkor sem ázhatna be, nekem sem ázik be ott (kivételesen :D )

Megosztás:

Helo!

Köztudottan az F Astra egy párás autó(legalábis én még ezt megcáfoló emberrel nem találkoztam)

De nekem konkrétan türhetö egy darabig,de kb fél órás esőben menés után beázik a szürü na és akkor nem párás hanem vizes az ablakom belül...Leg utóbbi esős éjszakázásom során odáig jutottam hogy feltéptem amotorháztetőt és kibasztam a szűrüt a p...ba.

Volt valakinek esetleg hasonló baja?Amugy minden a hején van töbször néztem már.

Az a széles elvezető az is be van szépen illesztve,de mivel ez a 2. f astrám nekem mintha az előzöböl rémlene valami hogy még volt ott valami közvetlen a szűrőn(bár lehet nem gyárilag volt ott) Ja és az az autó nem is párásodott!

Klima hogyan üzemel ezekben az autókban?Levegö keringést át kell álitani?(arra gondolok itt hogy kivülröl vagy a benti keringetésre kell-e álitani?)

Amugy bekapcsolom, a motorhangon picit hallani hogy lefojtódik egy pillanatra,de nem fúj hideget.Mi lehet a probléma?

Én is megcáfolom. Elsősorban minden autónak párásodnak az ablakai esőben, mert olyankor 90-99% is lehet a páratartalom. Az már más, hogy sokunknak beázott a pollenszűrője de azt könnyedén lehet orvosolni. Előnyös légterelőket tenni az első 2 ablakra és azzal nyersz 3-4 cm rést esős időben ami jelentősen segíti a ventit. Klímám nekem sem volt az F-ben ugyh. Daykiller span majd mesél többet róla.

Megosztás:

Helo!

A belső keringetést nem ajánlom használatra, főleg esős, párás időben!

A klíma ilyen hidegben nem fog neked jéghideget fújni, de arra pl jó, hogy a párát pillanatok alatt lefújja. :) Amúgy nem kell semmit csinálni vele, ha nem akarod érezni a szagokat, akkor benyomod a belső keringetést, ha igen, akkor nem kapcsolod be, a klímának tökmindegy. Ha beindul a klíma (pörögnek elől a ventik), akkor elvileg ninsc gáz a klímával, illetve van benne gáz. :) :D

Megosztás:

Én ma kivettem a pollenszűrőt, szinte tocsogott. Gondolom ha huzamosabb ideig áll az esőben akkor a párát jól beszívja. Most a radiátoron szárad déltuán kettő óta. :)

Hali.

Nekem a vezetöhöz közeli ablaktörlökar tengelye mellett, a müanyagnál csepegett rá viz, ha esett az esö, vagy lemostam a kocsit.

kinyomtam sziloplasztal, és azóta egy csepp viz nem megy rá.

És a párásodás is 0.

Leveszed az ablaktörlökart, lelveszed azt a müanyag anyát, alányomsz szilót, visszateker, megszárad, és remélhetöleg megszünik a viz rácsepegés.

Nálam megszünt.

Vagy a szélvédö, és a müanyag között szivárog be viz.

Megosztás:

SIKER!

A szélvédő alatti műanyagot levéve szembesültem vele hogy az ott lévő tömitő szallag nincs is benne a helyében,nameg persze már elég ramaty állapotban volt,de szlioval kikentem a sinjét is és a külsejét is és így raktam vissza.Remélhetőleg ezért volt vizes a pollenszűröm(=mindig párás az autó egy hosszab esős út után)

Megosztás:

SIKER!

A szélvédő alatti műanyagot levéve szembesültem vele hogy az ott lévő tömitő szallag nincs is benne a helyében,nameg persze már elég ramaty állapotban volt,de szlioval kikentem a sinjét is és a külsejét is és így raktam vissza.Remélhetőleg ezért volt vizes a pollenszűröm(=mindig párás az autó egy hosszab esős út után)

Hát esélyes, hogy megtalátad a hiba okát. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Mit lehetne tenni az ellen, hogy ne nyikorogjon a fűtő ventilátorom? Már minden állásban nyikorog, kezd nagyon idegesítő lenni!

Köszönöm

Hát most nem tudom biztosan kívülről oda lehet-e fújni WD40-et vagy mást a tengelyhez, vedd ki a pollenszűrőt a motortérben a szélvédő alól, alatta van a venti ha odaférsz fújd be, he nem akkor sajna ki kell venni megkenni.

Megosztás:

Hát most nem tudom biztosan kívülről oda lehet-e fújni WD40-et vagy mást a tengelyhez, vedd ki a pollenszűrőt a motortérben a szélvédő alól, alatta van a venti ha odaférsz fújd be, he nem akkor sajna ki kell venni megkenni.

A ventilátor kivétele, hogy zajlik?? Nagyon problémás kivenni?

Megosztás:

Attól nálad még lehet az, sőt sztem nála is továbbra is az a gond. Cseréld csak ki.

Valóban a termosztát volt a hibás. Tegnap sikerült kicserélnem. Egy Wohler márkájúra. Olyan is volt benne, csak az még a gyári volt, ez meg már utángyártott és azóta gyönyörű fűtésem van, sőt néha már túl meleg is van a kocsiban, szóval lejjebb kell tekernem kicsit a full melegről. :)

Párásodás nekem is probléma, szinte mindig párás az összes ablakom, de majd kíváncsi leszek most hogy van fűtés a kocsiban, lehet hogy jobb lesz a helyzet. :)

Megosztás:

Valóban a termosztát volt a hibás. Tegnap sikerült kicserélnem. Egy Wohler márkájúra. Olyan is volt benne, csak az még a gyári volt, ez meg már utángyártott és azóta gyönyörű fűtésem van, sőt néha már túl meleg is van a kocsiban, szóval lejjebb kell tekernem kicsit a full melegről. :)

Párásodás nekem is probléma, szinte mindig párás az összes ablakom, de majd kíváncsi leszek most hogy van fűtés a kocsiban, lehet hogy jobb lesz a helyzet. :)

Wahler.

Megosztás:

Valóban a termosztát volt a hibás. Tegnap sikerült kicserélnem. Egy Wohler márkájúra. Olyan is volt benne, csak az még a gyári volt, ez meg már utángyártott és azóta gyönyörű fűtésem van, sőt néha már túl meleg is van a kocsiban, szóval lejjebb kell tekernem kicsit a full melegről. :lol:

Párásodás lehet, hogy a pollenszűrű miatt van...

Legalábbis nekem úgy volt.

• Lehet, hogy egy falevél van ott és vízzel meg szívja magát aztán párologtatt...
    Lehet, hogy a pollenszűrő maga van elázva

Nekem pl ez volt a gond már rohadt is meg penészedet :) jó, hogy kiszedtem :D

Megosztás:

Na megoldottam. Ragasztópisztollyal elég jól megfogja, csak erőből lehet letépni. :) Természetesn előtte jól megtiszítottam a szennyeződésektől a műanyagot és a gumit is.

Képek:

Én legutóbb kétoldaló ragasztóval bűvöltem vissza, de nem valami tartós. Akárhányszor kiveszem mindíg megkezdi a végét. Asszem én is melegragasztózok.

Megosztás:

Nekem viszont továbbra is botrányosan párásodik valamiért :huh: :lol: :lol: Tegnap jöttem haza 390km-t és és ahogy beültünk (4en) attól fogva párásodott de mint a barom, ha a fűtést fejeb vettem akkor a szélvédő tűrhető volt csak a széle volt párás de az oldalablak kb A/5-ös lap méretben, ha levettem a fűtést a dög meleg miatt akkor rögtön párásodott mint atom, oldalt kise láttam a szélvédő pedig szintén közelítette ezt az állapotot.

A ventillátor 2-3-as fokozaton volt egész út alatt! Kb 60kb után kivettem az utastérlégszűrőbetétet ami száraz volt, és nem is segített semmit a probléma megoldásában.

Csináltam most képet; http://img0.tar.hu/dani89rk/img/39209088.jpg#3

A pirossal keretezett részben jobboldalt végig így ráfekszik a gumi baloldalt pedig bevan rendesen a műanyag nútba. Falevél egyéb ilyen nedvesség tartó cucc nincs bent.

A srác akit hoztam nekik 93-as F astra szintén caravan és ő sem érti mert nekik pár perc lefújja és minden okés.

Nekem mi a fenével lehet a gond? Mert meleget nyomja mint a barom, szaunát simán csinálhatnék benne de nem annak vettem!

Megosztás:

Nekem viszont továbbra is botrányosan párásodik valamiért :huh: :lol: :lol: Tegnap jöttem haza 390km-t és és ahogy beültünk (4en) attól fogva párásodott de mint a barom, ha a fűtést fejeb vettem akkor a szélvédő tűrhető volt csak a széle volt párás de az oldalablak kb A/5-ös lap méretben, ha levettem a fűtést a dög meleg miatt akkor rögtön párásodott mint atom, oldalt kise láttam a szélvédő pedig szintén közelítette ezt az állapotot.

A ventillátor 2-3-as fokozaton volt egész út alatt! Kb 60kb után kivettem az utastérlégszűrőbetétet ami száraz volt, és nem is segített semmit a probléma megoldásában.

A pirossal keretezett részben jobboldalt végig így ráfekszik a gumi baloldalt pedig bevan rendesen a műanyag nútba. Falevél egyéb ilyen nedvesség tartó cucc nincs bent.

A srác akit hoztam nekik 93-as F astra szintén caravan és ő sem érti mert nekik pár perc lefújja és minden okés.

Nekem mi a fenével lehet a gond? Mert meleget nyomja mint a barom, szaunát simán csinálhatnék benne de nem annak vettem!

Belső levegőkeringetés nincs benyomva? Nézd meg, hogy műxik-e a vákuumos mozgatója: ha kiveszed a kesztyűtartót (4 csavar) látod, hogy kapcsolásra műxik-e (járó motornál).

Megosztás:

Belső levegőkeringetés nincs benyomva? Nézd meg, hogy műxik-e a vákuumos mozgatója: ha kiveszed a kesztyűtartót (4 csavar) látod, hogy kapcsolásra műxik-e (járó motornál).

Az is egy megoldás, de lehet hallani is. Márpedig ha be van kapcsolva, akkor párásodok az autó rendesen.

Megosztás:

Javítok!

Lemegyek mondom megbizonyosodom már róla és nektek volt igazatok hál' isten!! Remélem ezzel a probléma kiküszöbölve, mert ennyire rossz utam még nem volt folyamatosan a vízpárával küszködni a látásért az am is ködös csepergős esti vezetésben...

Megyek egy sörrel amennyiben ez volt a problémám, de csak ha érte jösztök :huh: !

Megosztás:

Javítok!

Lemegyek mondom megbizonyosodom már róla és nektek volt igazatok hál' isten!! Remélem ezzel a probléma kiküszöbölve, mert ennyire rossz utam még nem volt folyamatosan a vízpárával küszködni a látásért az am is ködös csepergős esti vezetésben...

Megyek egy sörrel amennyiben ez volt a problémám, de csak ha érte jösztök :huh: !

Konkrétan mi is? Be volt nyomva a belső keringetés?

Megosztás:

Konkrétan mi is? Be volt nyomva a belső keringetés?

Igen a keringtetés volt a probléma forrása. Mert azt hittem nincs benyomva, mert kivan égve benne az égő(ledesítés téli szünetben ha sokat leszek itthon)...

Ma mentem is 1-2kört és nem párásodott nagy örömömre!

Köszönöm, én már teljesen kétségbe voltam mi az úr ég lehet vele.

Megosztás:

• 3 weeks later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.