Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

• 4 weeks later...

helló sziasztok

most vettem észre a napokban mikor esett az eső és le akartam fujatni a párát , észrevettem h nem megy a a ventilátor első 3 fokozata, a negyedikben megy rendesen, fűtés is van... akapcsolót szétszedtem az jónak tűnik.. csatlakozás v mi, hol van ez a ventillátor?

mi lehet a problem??? valaki tapasztalt már ilyet, mit szedjek szét, mit vegyek a bontóban??:-)

köszi a segítséget előre is

Megosztás:

• 2 weeks later...

Azt vettem észre, hogy nekem az egyik csavargatóm tök fölösleges. Mégpedig az amellyel a levegô áramlásának útját lehet állitani. Hiába fordítom a szélvédôre, ugyis padlógázzal nyomja szembe velem a levegôt. Teljesen el kell zárjam a 4drb nyílást pl ha a szélvédô nagyon párás vagy ha lábamra is szeretnék némi meleg levegôt. Lehet ezen segíteni???

Megosztás:

Azt vettem észre, hogy nekem az egyik csavargatóm tök fölösleges. Mégpedig az amellyel a levegô áramlásának útját lehet állitani. Hiába fordítom a szélvédôre, ugyis padlógázzal nyomja szembe velem a levegôt. Teljesen el kell zárjam a 4drb nyílást pl ha a szélvédô nagyon párás vagy ha lábamra is szeretnék némi meleg levegôt. Lehet ezen segíteni???

Lehet hogy a bowden akadt ki, vagy szakadt/tört el. Ki kellene bontani az egészet, vagy próbálj meg befeküdni a mögé, bár nem tudom mennyit lehet látni.

Megosztás:

Lehet hogy a bowden akadt ki, vagy szakadt/tört el. Ki kellene bontani az egészet, vagy próbálj meg befeküdni a mögé, bár nem tudom mennyit lehet látni.

Minimális változás csak van, de akárhová állítom, a szembe fujó nyílásokat nem zárja el. A középkonzol fúvókát már szétszedtem mert nem lehetett elzárni de nem elég pontos. Vmi rajz kéne, hogy lássam a felépítését a rendszernek. Köszi elôre is.

Megosztás:

Minimális változás csak van, de akárhová állítom, a szembe fujó nyílásokat nem zárja el. A középkonzol fúvókát már szétszedtem mert nem lehetett elzárni de nem elég pontos. Vmi rajz kéne, hogy lássam a felépítését a rendszernek. Köszi elôre is.

A szellőzőrostályoknál nem fogsz semmit találni. A középkonzolnál van a hiba.

Megosztás:

Szembe nekem is fúj a középső kettő, hiába állítom pl. a szélvédőre, de ezt más típusnál is tapasztaltam. Én úgy orvosoltam a problémát hogy lezártam őket, oszt' jónapot.

Megosztás:

Valamennyire mindig kell jönnie a levegőnek a középsőkön, és ez nem hiba, hanem tudatos biztonsági tervezés: elalvás ellen. Nekem se működött rendesen, aztán egy műszerfaljavítás alkalmával megláttam azt is, hogy miért: annak a bowdennek a másik vége a műszerfal mögött csatlakozik a szellőzőegységhez, egy kart mozgat. Itt volt nekem letörve az a műanyag fül, ami a bowden külső burkolatrészét rögzítette, így természetesen hiába állítgattam, nem történt semi. Csináltam egy fém fület, amit a közelben levő kormányoszloptartó fémlemezhez rögzítettem (még furat is volt benne csavar számára), a fém fülhöz pedig kábelkötegelővel hozzáfogattam a bowden burkolatát. Azóta jól műxik.

Megosztás:

• 1 month later...

Azt szeretném kérdezni, hogy a középkonzol feletti 2 légbeömlőn fűtéskor milyen levegőnek kell jönnie? Olyannak mint amik az oldalsó beömlőkön jönnek, vagy kevert levegőnek? Hideg és egy kis meleg? Mert ha maxra teszem a fűtést, akkor középen nem jön olyan meleg levegő mint a 2 szélső beömlőn. Ez normális?

Másik kérdésem, hogy mi lehet a baj, ha az autó nem fűt eléggé? Csak olyan langyos levegő jön.

Megosztás:

Termosztátot hogy lehet leellenőrizni?

Nekem azt ajánlották itt a fórumon, hogy fogjam meg a csövet ami megy a termosztáttól a hűtőbe, alapjáraton ha fokozatosan melegszik akkor állandoan nyitva van, ha egy idő után hirtelen melegszik akkor jó, mert akkor nyit, ha nem melegszik akkor meg ki se nyit, de akkor forrna a viz, azt meg úgyis észrevettem volna. Aztán vezérlés cserekor cseréltem termosztátot is ekkor már láttam a mőszeren hogy ki-be kapcsol meg a venti is ment. Előtte felment 90fokra és stabilan ott is maradt, a venti meg igen ritkán ment. Most meg ingadozik 90-95 között gondolom ahogy a hűtő meg a venti dolgozik. Beraktam a régit forró vizbe, látszólag működött, de persze vizhőfokot nem tudtam mérni, hogy akkor nyit-e amikor kell. Nem nagy érték, csak szar helyen van.

Megosztás:

Tegnap mentem vele és 90 fok alatt volt jó sokáig. 90 fölé nem ment. Nekem nem ingadozik 90-95 közt.

Akkor megkeresem azt a csövet, alapjáraton fogom járatni és meglátom, hogy melegszik az a cső.

Mennyi idő alatt nyit vajon? Az az mennyi idő alatt melegszik fel nyitásig?

Megosztás:

Tegnap mentem vele és 90 fok alatt volt jó sokáig. 90 fölé nem ment. Nekem nem ingadozik 90-95 közt.

Akkor megkeresem azt a csövet, alapjáraton fogom járatni és meglátom, hogy melegszik az a cső.

Mennyi idő alatt nyit vajon? Az az mennyi idő alatt melegszik fel nyitásig?

Állitólag kb. 10 perc alapjáraton. De gondolom nagyban befolyásolja a külső hőmérséklet is. Persze hideg autóval érdemes kezdeni. Ha szinte azonnal langyosodik, és fokozatosan melegszik, akkor biztos nem zár el. A motornak se jó, mert még el se éri az üzemi hőfokot már kapja is a hűtést, meg a meleget is később nyomja az utastérbe. Nekem a motor bal oldaláról indul(ha szembe állsz) csinál egy hurkot úgy megy be a hűtőbe. Kb. a tiedben is ott lehet. Vastag úgy 4-5 cm átmérőjű cső.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.