Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

• 4 weeks later...

csaótok!

az lenne a kérdésem,hogy cseréltem termosztátot,és a vizem nem megy fel 90-re!

miért van ez?pedig rendes 92C termó lett hozzá véve!

de ha forgalomba van araszolva vele akkor szépen felmegy,még a venti is megy.

de menet közbe nem megy fel 90Cra!

valaki tud vmit hozzászólni?

THX!!

Megosztás:

csaótok!

az lenne a kérdésem,hogy cseréltem termosztátot,és a vizem nem megy fel 90-re!

miért van ez?pedig rendes 92C termó lett hozzá véve!

de ha forgalomba van araszolva vele akkor szépen felmegy,még a venti is megy.

de menet közbe nem megy fel 90Cra!

valaki tud vmit hozzászólni?

THX!!

Lehet, hogy felmegy, csak a műszer nem jól mutatja. Próbáld megtisztítani a hőgomba csatlakozását.

Megosztás:

• 1 month later...

Üdv!

Szerintetek az miért van, hogy ha dugóba közlekedek, akkor megáll a fűtés. ha elindulok, és fel tudok venni olyan 60-100 km/h -s sebességet, akkor egyből jön a meleg, de egyébként tök hideget fúj be télen. Kb 20-30 perces dugóban közlekedés eredményezi a fűtés hírtelen megszűnését.

Mellesleg kb 100 kilométerenként 1 centiket fogy a hűtővizem a kiegyenlítőből :D

93-as 1.4-es F Astra

Válaszokat előre is köszi!

Megosztás:

Nézd már meg a szőnyeged vagy alatta nem nedves-e... lehet hogy lyukas a radiátor.

Bár ez még nem kéne magyarázat legyen a fűtés megszűnésére... lehet valami nagyobb

bibi is.

Nem folyik ki sehonnan semmi, azaz nincs nyoma. Nem tudom hová folyik, a kocsi alatt sem találok soha folyást.

Megosztás:

Nem folyik ki sehonnan semmi, azaz nincs nyoma. Nem tudom hová folyik, a kocsi alatt sem találok soha folyást.

Nekem is fogyott a vizem (már szeptember óta,akkor jártam pár napot zárva maradt termosztáttal :D :D ),de sehol sem volt nyoma. Illetve egy gumicső megadta magát,azt hittem ott szivároghatott addig sunyi módon,de kicseréltem,és még mindig fogyott. Ma hoztam el a szerelőtől,ki lett cserélve a hengerfej tömítés (meg a vízpumpa is),remélem ez volt a gondja.

Megosztás:

Nekem is fogyott a vizem (már szeptember óta,akkor jártam pár napot zárva maradt termosztáttal :D :D ),de sehol sem volt nyoma. Illetve egy gumicső megadta magát,azt hittem ott szivároghatott addig sunyi módon,de kicseréltem,és még mindig fogyott. Ma hoztam el a szerelőtől,ki lett cserélve a hengerfej tömítés (meg a vízpumpa is),remélem ez volt a gondja.

Az a gáz, hogy épp ugyanígy nézek ki messziről mint Te :D és a kocsim is ugyanilyen kis piroska. És azt a gumi csövet is kicseréltük :D aszittem hogy ott szivárog de nem. Most azt mondják hogy hengerfejes, de nem akarom elhinni. Mellesleg nekem is szeptember óta csinálja ezt. Túl sok az egybeesés :lol: Te asztrád hogy hívják :D? Mennyit fizettél a hengerfej tömíttetésért?

Megosztás:

Az a gáz, hogy épp ugyanígy nézek ki messziről mint Te :D és a kocsim is ugyanilyen kis piroska. És azt a gumi csövet is kicseréltük :D aszittem hogy ott szivárog de nem. Most azt mondják hogy hengerfejes, de nem akarom elhinni. Mellesleg nekem is szeptember óta csinálja ezt. Túl sok az egybeesés :D Te asztrád hogy hívják :D? Mennyit fizettél a hengerfej tömíttetésért?

A neve:Murphy :lol: . Hengerfejhez vettem hengerfej tömítést (3000),szívó-kipufogó sor tömítést (3000),hengerfej csavarokat (4300),a síkoltatás egy 10-es volt,a munkadíja a szerelőmnek kb. 8000Ft.

Megosztás:

A neve:Murphy :D . Hengerfejhez vettem hengerfej tömítést (3000),szívó-kipufogó sor tömítést (3000),hengerfej csavarokat (4300),a síkoltatás egy 10-es volt,a munkadíja a szerelőmnek kb. 8000Ft.

Valld be, hogy magaddal társalogsz itt :D :D

Amúgy nekünk a dieselből fogy a víz, de már rájöttem, hogy a hűtő ereszt. A dolog érdekessége, hogy itt sincs tócsa, és csak üzemi hőmérsékleten csinálja. Annyit lehetett észrevenni, hogy hosszabb út megtétele után a hűtő alatti keresztmerevítő vizes, de leállítás után gyorsan megszárad.

Megosztás:

• 3 weeks later...

Sziasztok !

Segítség!!!!!!!!!!!!

Tudja valaki, hogy a levegő befújó motort hogyan lehet kiszerelni??

Szerintem csapágyas lehet, mert furcsa hangogat ad, alig akar forogni.

Próbáltam előlröl, de a ventillátor lapát miatt nem fér ki.

Valaki segítsen, köszi !

Megosztás:

Sziasztok !

Segítség!!!!!!!!!!!!

Tudja valaki, hogy a levegő befújó motort hogyan lehet kiszerelni??

Szerintem csapágyas lehet, mert furcsa hangogat ad, alig akar forogni.

Próbáltam előlröl, de a ventillátor lapát miatt nem fér ki.

Valaki segítsen, köszi !

Pedig azt onnan kell. Csak le kell hozzá szedni a szélvédő előtti műanyagokat, ablaktörlő lapátot is.

Megosztás:

Sziasztok az lenne a gondom, hogy van az a levegőkeringetéses kapcsoló.

Hiába "nyomkodom" nem tudom mikor van be és mikor van kikapcsolt állapotban.

Kiszedtem a két rugó az rajta van.

Ahogy leszedtem a műanyagokat a szélvédőnél a gumi illetve néhol a szivacs le van válva róluk.

Az jó, ha visszaragasztom őket a műanyagra és amikor visszateszem a műanyagokat utána FBS-el vagy sziloval benyomom a szélvédő és a műanyag között?

Segítségeteket előre is köszönöm.

u.i. bocsika a regényért.

Megosztás:

ha sziszeg kapcsoláskor, akkor jó

ha nem sziszeg, akkor meg kell keresni a csöveket és megkeresni a hibát

amikor be van nyomva, akkor van bekapcsolva értelemszerűen :sowwy:

milyen műanyagokra gondolsz egész pontosan?

Azt gondoltam hogyha bevan nyomva akkor bevan kapcsolva:)de akárhogy nyomom nem marad bentebb még egy pár millit sem.

Azokra a műanyagokra amik a motortérben vannak, amik takarják a pollenszűrőt.

Megosztás:

Szedd ki, akkor nem lesz :sowwy:

Ha nem nyomódik be, akkor egy pici réz lapocska hiányzik a kapcsolóból.

Pontosan ugy ahogy leírtad nem nyomódik be.

Hogy tudom megoldani egy uj kapcsoló vételével, ha lehet ilyet venni egyáltalán.

Bocsi a sok hülye kérdésért, de uj vagyok ezekben a témákban.

Megosztás:

nem emlékszem ott a motortérben szivacsra így hirtelen

van egy gumicsík, alatta egy műanyag csík, és utána tudod kivenni a 'vízterelőt', ami alatt a pollenszűrő van

azt max akkor kell sziloznod, ha el van törve

egyébbként becsúszik a másik műanyagba, van kialakítva neki egy rés

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.