nagyonkezdő Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 Egy cső van bekötve, a másik csak lóg. T.gazdaságos vízkőoldó háztartási gépekhez. Zotya b+ pont Te nem tudod melyik két cső megy a radiátorra. Én innen tanultam-tanulom az opelt tőled, meg a hasonszőrű fórumosoktól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 Just now, nagyonkezdő írta: Egy cső van bekötve, a másik csak lóg. T.gazdaságos vízkőoldó háztartási gépekhez. Zotya b+ pont Te nem tudod melyik két cső megy a radiátorra. Én innen tanultam-tanulom az opelt tőled, meg a hasonszőrű fórumosoktól. Jóvan azt hittem az egész rendszert átmostad nem csak a radiátorét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 25 perce, nagyonkezdő írta: Egy cső van bekötve, a másik csak lóg. T.gazdaságos vízkőoldó háztartási gépekhez. Zotya b+ pont Te nem tudod melyik két cső megy a radiátorra. Én innen tanultam-tanulom az opelt tőled, meg a hasonszőrű fórumosoktól. Remélem az áramlási iránnyal ellentétesen mostad ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 6 perce, daykiller írta: Remélem az áramlási iránnyal ellentétesen mostad ki. Hát emlékeim szerint a szívócsonk felől jön a víz alapból itt meg onnan folyik ki szóval igen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 13 perce, zotya975 írta: Hát emlékeim szerint a szívócsonk felől jön a víz alapból itt meg onnan folyik ki szóval igen. Ez dízel, tehát nem tudom. De benzinesnél a közös csőből jön a víz és megy a szívócsonkba a radiátoron keresztül, mint fűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 Just now, daykiller írta: Ez dízel, tehát nem tudom. De benzinesnél a közös csőből jön a víz és megy a szívócsonkba a radiátoron keresztül, mint fűtés. Hm...nem fordítva? Nem tudom, valahogy máshogy emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nagyonkezdő Elküldve Február15, 2017 Megoszt Elküldve Február15, 2017 33 perce, daykiller írta: Remélem az áramlási iránnyal ellentétesen mostad ki. Pont nem érdekelt,csak valahonnan rá tudjak csatlakozni azzal az egy db húsz centis csővel ami nem volt megmerevedve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bucii Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 Sziasztok. szét ment valami a fűtés boxomba. nem tudom melegre kapcsolni. ha kézzel erősrn huzom a kart ahova a bowden megy akkor egy fokkal jobb. hogy tudom szétszedni a boxot? muszerfalat bontani kell hozzá? koszonom elors is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 1 órával ezelőtt, Bucii írta: Sziasztok. szét ment valami a fűtés boxomba. nem tudom melegre kapcsolni. ha kézzel erősrn huzom a kart ahova a bowden megy akkor egy fokkal jobb. hogy tudom szétszedni a boxot? muszerfalat bontani kell hozzá? koszonom elors is. Nézz be az anyósoldali lábtérbe fent középen, ott csatlakozik a bowden az állító zsaluhoz. Amikor tekered a hideg-meleg között a két végállásig mozognia kell a karnak. Ha a kék gégecső vég lejön a helyéről itt vagy a tekerő mögött akkor nem szokott rendesen állítani. Lehet lerúgta valaki véletlenül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bucii Elküldve Február22, 2017 Megoszt Elküldve Február22, 2017 Ezt sikerult megtalalnom. ha kezzel forgatom a zsalut akkor pici meleg jon. de erezhetoen van egy kis ellenalasa, at sem lehet kapcsolni rendesen. valami belul ugrott szet. allitolag meg lehet bontani muszerfal leszedes nelkul... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2017 Megoszt Elküldve Február23, 2017 8 órája, Bucii írta: Ezt sikerult megtalalnom. ha kezzel forgatom a zsalut akkor pici meleg jon. de erezhetoen van egy kis ellenalasa, at sem lehet kapcsolni rendesen. valami belul ugrott szet. allitolag meg lehet bontani muszerfal leszedes nelkul... Ha kiveszed a kardánboxot elég jól hozzáférni, de igazából a középkonzolt is el kell távolítani hozz hogy teljesen át tudd nézni a zsalukat. A műszerfal maradhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 Sziasztok! Valaki elmagyarázná, pontosan hogy is működik a vízhűtés az astránál? A kiegyenlítő tartályt nézegettem ma. Hidegen járt a motor, és a tartályban a víz nyugodt volt, nem folyt vissza a kis felső csőből a tartályba a víz. Ez normális? Üzemmeleg állapotban is a tartály vize hideg volt. kb 20 percet járt a motor, meg tettem egy 2 km kört. A fűtőradiátor jobb oldali felső csövét nyomogattam, akkor a vízmozgást láttam a kiegyenlítőben, az alsó csőből nyomódott fel a víz. Az érdekel, hogy a szivattyú honnan hová keringeti a vizet. Lehet egy kicsit banális kérdés, de na :D Rajz esetleg a hűtőkörről van valakinek? A 4T trabantomban a kiegyenlítőbe folyamatosan visszafolyt a víz egy szűkített csatlakozón, a szűkítés miatt ugye megvolt a víznyomás. Köszi előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
HaPetya Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 (edited) 1 órával ezelőtt, joecockroach írta: Sziasztok! Valaki elmagyarázná, pontosan hogy is működik a vízhűtés az astránál? A kiegyenlítő tartályt nézegettem ma. Hidegen járt a motor, és a tartályban a víz nyugodt volt, nem folyt vissza a kis felső csőből a tartályba a víz. Ez normális? Üzemmeleg állapotban is a tartály vize hideg volt. kb 20 percet járt a motor, meg tettem egy 2 km kört. A fűtőradiátor jobb oldali felső csövét nyomogattam, akkor a vízmozgást láttam a kiegyenlítőben, az alsó csőből nyomódott fel a víz. Az érdekel, hogy a szivattyú honnan hová keringeti a vizet. Lehet egy kicsit banális kérdés, de na :D Rajz esetleg a hűtőkörről van valakinek? A 4T trabantomban a kiegyenlítőbe folyamatosan visszafolyt a víz egy szűkített csatlakozón, a szűkítés miatt ugye megvolt a víznyomás. Köszi előre is! Pofon egyszerű. Van a víz (legyen inkább hűtőfolyadék). A keringető szivattyú - a kavitáció mértékének csökkentése miatt - a blokkba nyomja be a hf-t, onnan a hengerfejbe áramlik, ahol útja ketté válik. Tud menni a fűtőradiátorba, ahogy azt mindig teszi, illetve a termosztát nyitása után a hűtőradiátorba. Onnan vissza a szivattyú szívó oldalára. Van még egy kis kiegyenlítő cső, ami a hűtőradiátor tetejét és a kiegyenlítő tartályt köti össze. Kieg.: A hűtőradiátorból visszajövő hf-t először a blokkba vezetik és azután a hengerfejbe a hőfeszültségek csökkentése miatt. A szivattyú pedig nyomja a blokkba és a hengerfejbe a hf-t, és nem szívja a kavitáció kialakulásának csökkentése miatt. Módosítva Február25, 2017 : HaPetya 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 57 perce, HaPetya írta: Pofon egyszerű. Van a víz (legyen inkább hűtőfolyadék). A keringető szivattyú - a kavitáció mértékének csökkentése miatt - a blokkba nyomja be a hf-t, onnan a hengerfejbe áramlik, ahol útja ketté válik. Tud menni a fűtőradiátorba, ahogy azt mindig teszi, illetve a termosztát nyitása után a hűtőradiátorba. Onnan vissza a szivattyú szívó oldalára. Van még egy kis kiegyenlítő cső, ami a hűtőradiátor tetejét és a kiegyenlítő tartályt köti össze. Kieg.: A hűtőradiátorból visszajövő hf-t először a blokkba vezetik és azután a hengerfejbe a hőfeszültségek csökkentés miatt. A szivattyú pedig nyomja a blokkba és a hengerfejbe a hf-t, és nem szívja a kavitáció kialakulásának csökkentés miatt. A visszavezető csövön a kiegyenlítőhöz soha nem áramlik folyadék az csak a hűtő légtelenítésére van. Mivel a kiömlő cső az akku felől középen van, levegő ragadna meg felette ha nem lenne ott a vékony cső. Azért a vízpumpának elég jelentős szívása is van, ha csurig töltöd a tartályt és gázt adsz meg lehet figyelni ahogy lehúzza a szintet . Vagy a nyomó oldalon a csöveket fújja kissé fel a fene sem tudja pontosan. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 Ok, köszi, akkor nincs semmi gond a rendszeremben elméletileg. Gyakorlatilag van, mert gőzölög a hűtőradiátor, valahol ereszt. :/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 1 perc, joecockroach írta: Ok, köszi, akkor nincs semmi gond a rendszeremben elméletileg. Gyakorlatilag van, mert gőzölög a hűtőradiátor, valahol ereszt. :/ Szívj le a folyadékból egy kicsit, ha több helye van kisebb a nyomása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joecockroach Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 Jelzésig van töltve. Ha repedt a radiátor, gondolom azt csak cserélni lehet, nem javítható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február25, 2017 Megoszt Elküldve Február25, 2017 Just now, joecockroach írta: Jelzésig van töltve. Ha repedt a radiátor, gondolom azt csak cserélni lehet, nem javítható. Hát én próbáltam javítani, de nem sokáig bírta. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pasla09 Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 (edited) Sziasztok! Magyarázza már el valaki, hogy kell a rendszert légteleníteni rendesen. Zügybög a folyadék, hidegen. Próbáltam már égnek álló orral, ventilátor kapcsolása után levenni a sapkát, de akkor se. Melegen nem hallom, hidegen idegesít. Gondolom jót se tesz neki, ha levegős. Szemmel láthatóan nem ereszt sehol, a folyadék sem fogy. Köszönöm szépen. ☺️ Módosítva Március10, 2017 : pasla09 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kispotter Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 13 perce, pasla09 írta: Sziasztok! Magyarázza már el valaki, hogy kell a rendszert légteleníteni rendesen. Zügybög a folyadék, hidegen. Próbáltam már égnek álló orral, ventilátor kapcsolása után levenni a sapkát, de akkor se. Melegen nem hallom, hidegen idegesít. Gondolom jót se tesz neki, ha levegős. Szemmel láthatóan nem ereszt sehol, a folyadék sem fogy. Köszönöm szépen. ☺️ Volt valami mostanában ami miatt leengedted? Egyébként nekem most volt vezérlés csere meg vízpumpa. Nekem ügye (c14NZ) kikell venni a szívósorban a hőgombát és addig tölteni amig ott ki nem folyik elméletileg ennyi lenne. De ez után nekem is csobogott magasabb fordulaton bent lehetett hallani. Idegesített nagyon aztán frláltam egy emelkedőre megvártam míg nyit a termosztát. Majd levettem a sapkát a kiegyenlítőröl pumpáltam a vízcsöveket néha pörgettem 3 ezerig a motort. Ez így ment egy darabig visszaraktam a sapkát azóta kjssol és a fűtés is jobb! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 19 perce, Kispotter írta: Volt valami mostanában ami miatt leengedted? Egyébként nekem most volt vezérlés csere meg vízpumpa. Nekem ügye (c14NZ) kikell venni a szívósorban a hőgombát és addig tölteni amig ott ki nem folyik elméletileg ennyi lenne. De ez után nekem is csobogott magasabb fordulaton bent lehetett hallani. Idegesített nagyon aztán frláltam egy emelkedőre megvártam míg nyit a termosztát. Majd levettem a sapkát a kiegyenlítőröl pumpáltam a vízcsöveket néha pörgettem 3 ezerig a motort. Ez így ment egy darabig visszaraktam a sapkát azóta kjssol és a fűtés is jobb! Vákumolni kéne hivatalosan, az mindent kihoz. Dehát kinek van otthon vákuumpumpája. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pasla09 Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 Hűtőt cseréltem, de másfél éve. A télen bolondult meg, addig jó volt. Nem tudom hogy mitől, sehol sem bontottam meg a rendszert. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 Én most cseréltem hűtőt, alapjáraton levett sapkával megvártam míg megmozdul a hőfokmutató, ekkor ráraktam a kupakot és elgurultam a szomszéd faluba meg vissza 5000es fordulaton. Azóta sincs buborék a rendszerben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lajos12 Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 6 éve van nálam az autó és azóta nem volt 3500 fölé pörgetve félek, hogy tönkremegy valami benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március10, 2017 Megoszt Elküldve Március10, 2017 31 perce, Lajos12 írta: 6 éve van nálam az autó és azóta nem volt 3500 fölé pörgetve félek, hogy tönkremegy valami benne Jobban is teszed ha félsz. Nem tudom miért bugyog, szerintem a radiátornál csinálja a beltérben inkább csak onnan hallatszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts