aholy Elküldve Október16, 2016 Megoszt Elküldve Október16, 2016 4 órája, tunde82 írta: Sziasztok! Ugyanolyan Astrám van, mint zotya91-nek és az a gondom vele, hogy a vezető oldalról csak 3-as vagy 4-es ventillátor-sebesség fújja le a párát a szélvédőről. Korábban olvastam, hogy a pollenszűrő koszossága/hiánya is okozhat ilyet, így meg is néztük, milyen van benne: hát hiányzott a fele, szét volt rágva. Azóta új van benne, de a párásodás csak nem múlt el. Nálam okosabbak mondták, hogy esetleg nincs-e émelyítő vagy édes szag, de ilyesmiről szó sincs (ha jól emlékszem, a radiátor lyukasságát mondták erre). A szélvédő alatti kivezetéseken keresztül áramlik felfelé a meleg, de ahogy éreztem, nem biztos, hogy egyformán. Szerintetek a fentiek alapján mit kellene megnézni/ellenőrizni még? A pollenszűrőtöl megy lefelé egy látszólag vak cső, abban szintén meg tud állni szemét, falevél ha már lyukas volt a szűrő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tunde82 Elküldve Október16, 2016 Megoszt Elküldve Október16, 2016 3 órája, aholy írta: A pollenszűrőtöl megy lefelé egy látszólag vak cső, abban szintén meg tud állni szemét, falevél ha már lyukas volt a szűrő. Az egy kb. 2 ujjnyi vastag, fekete, lapos cső, ami az oldalán nyitható szét? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Október17, 2016 Megoszt Elküldve Október17, 2016 4 órája, tunde82 írta: Az egy kb. 2 ujjnyi vastag, fekete, lapos cső, ami az oldalán nyitható szét? Aha Link to comment Megosztás: More sharing options...
tunde82 Elküldve Október31, 2016 Megoszt Elküldve Október31, 2016 Köszönöm a segítséget neked. Végre nem párásodik a szélvédő! Igazából nem is a cső volt eltömődve, hanem vizes lett a pollenszűrő, mert a múltkor rosszul raktuk vissza a pollenszűrő fölötti műanyagot, nem illeszkedett a neki fenntartott helyre, így az esővíz befolyt a szűrőre. Azóta ez orvosolva lett és most 1-es fokozaton sem párás a szélvédő Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 (edited) Sziasztok Egy Astra f Caravan 1,7TD 68Le van szó A lényeg a fűtés nem megy csak a 4 kapcsoló az első 3 nem megy de régebben párnapja ment 1 és 2-es! Gondolom előtét-ellenállás csere pontosan hol keresem? Módosítva November14, 2016 : zalaapati112 Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 41 perce, zalaapati112 írta: Sziasztok Egy Astra f Caravan 1,7TD 68Le van szó A lényeg a fűtés nem megy csak a 4 kapcsoló az első 3 nem megy de régebben párnapja ment 1 és 2-es! Gondolom előtét-ellenállás csere pontosan hol keresem? Pontosan a pollenszűrő alatt van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 (edited) 6 perce, pszilaj írta: Pontosan a pollenszűrő alatt van. Kösszi ha ép a relé ? Pontosan a fekte dobozban? Akkor más is okozhatja? Módosítva November14, 2016 : zalaapati112 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 13 perce, pszilaj írta: Pontosan a pollenszűrő alatt van. 11 perce, zalaapati112 írta: Kösszi ha ép a relé ? Pontosan a fekte dobozban? Akkor más is okozhatja? Szerintem nincs relézve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 Ok már meg van a brana vezeték ki jött a saurol most teszek vissza rá másikat Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 17 perce, zotya975 írta: Szerintem nincs relézve. Rosszul írtam bocsi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 (edited) 35 perce, zalaapati112 írta: A nagy zöld biztositékomat levágta jobb oldalt a második! A barna vezetéket meg saruztam és gyújtást adtam és kapcsoltam 1 2 3 és semi a 4-re levágta biztit lehet hogy zárlatos már az előtét-ellenállás Módosítva November14, 2016 : zalaapati112 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November14, 2016 Megoszt Elküldve November14, 2016 34 perce, zalaapati112 írta: Hát ha beázott előfordul hogy zárlatos lesz. Nem bonyolult a dolog, az F14-es 30Amperes nagy biztin keresztül jut az áram a választó kapcsolóhoz, és 3 ellenálláson, illetve direktbe kerül a motorhoz aminek a másik lába le van testelve. Ha a motor nem zárlatos, és feltételezem, hogy a kábelek sem szakadtak, sérültek, akkor valszeg az előtét ellenállásnál van testzárlat. Amikor 4-re tekered akkor közvetlenül a testre kerül a táp ezért old le. A barna vezeték ugye a test általában és itt is. Arra feszültség csak fogyasztó után kerülhet ,közvetlenül nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November15, 2016 Megoszt Elküldve November15, 2016 22 órája, zotya975 írta: Hát ha beázott előfordul hogy zárlatos lesz. Nem bonyolult a dolog, az F14-es 30Amperes nagy biztin keresztül jut az áram a választó kapcsolóhoz, és 3 ellenálláson, illetve direktbe kerül a motorhoz aminek a másik lába le van testelve. Ha a motor nem zárlatos, és feltételezem, hogy a kábelek sem szakadtak, sérültek, akkor valszeg az előtét ellenállásnál van testzárlat. Amikor 4-re tekered akkor közvetlenül a testre kerül a táp ezért old le. A barna vezeték ugye a test általában és itt is. Arra feszültség csak fogyasztó után kerülhet ,közvetlenül nem. Szia Kösszi a választ és a terv rajzot. Szereztem egy másik előtét-ellenállás (gyárit) + 3 DB 30A biztositékot hogy ha kell tudjam cserélni Link to comment Megosztás: More sharing options...
zalaapati112 Elküldve November16, 2016 Megoszt Elküldve November16, 2016 (edited) Köszönöm a segítséget jó lett a fűtés zotya975 pszilaj Módosítva November16, 2016 : zalaapati112 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 (edited) Sziasztok! Elnézést ha ez a kérdés már szóba korábban, sajnos nem találtam. A NET-en keresgélve is 8 szelepessel kapcsolatban találtam csak infót. X14XE motornál is le kell bontatni a vezérlést a termosztát cseréhez? Nem itt van véletlenül? Túl szép lenne ha igaz lenne? Köszönöm http:// Módosítva November20, 2016 : ftomi28 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 Jól látod, ott van. Ergo nem kell vezérlést bontani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ftomi28 Elküldve November20, 2016 Megoszt Elküldve November20, 2016 Ez jó hír akkor ki tudom én is cserélni. Köszönöm. Akkor ezek szerint csak a 8 szelepeseknél kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 Üdv! jol gondolom hogy a futoradiator az utaster fele jon ki? ha igen akkor csokoltatom az osszes tervezo mernokot :-D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 20 perce, aholy írta: Üdv! jol gondolom hogy a futoradiator az utaster fele jon ki? ha igen akkor csokoltatom az osszes tervezo mernokot :-D Igen. Örülj neki, hogy a tied nem klímás. Az ötmilliószor nagyobb sz.pás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 2 órája, aholy írta: Üdv! jol gondolom hogy a futoradiator az utaster fele jon ki? ha igen akkor csokoltatom az osszes tervezo mernokot :-D Itt már szinte kint van: Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 (edited) 6 órája, zotya975 írta: Itt már szinte kint van: Köszi Látom előre mekkora élmény lessz ebben a melegben :-):-) Módosítva December5, 2016 : aholy Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December5, 2016 Megoszt Elküldve December5, 2016 8 órája, daykiller írta: Igen. Örülj neki, hogy a tied nem klímás. Az ötmilliószor nagyobb sz.pás. Ez nem az, a projekt verda viszont az... De annak egyelőre frankó a fűtése Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December6, 2016 Megoszt Elküldve December6, 2016 7 órája, aholy írta: Köszi Látom előre mekkora élmény lessz ebben a melegben :-):-) Én is szüneteltetem garázs hiányában az autószerelést ilyenkor, csak amit nagyon muszáj.De úgy néz ki mégis csak hozott eredményt a nyári mosás és termosztát csere, jobb lett a fűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve December6, 2016 Megoszt Elküldve December6, 2016 1 óra, zotya975 írta: Én is szüneteltetem garázs hiányában az autószerelést ilyenkor, csak amit nagyon muszáj.De úgy néz ki mégis csak hozott eredményt a nyári mosás és termosztát csere, jobb lett a fűtés. Termosztát tavasszal volt cserélve, óra szerint jó, de mégis langyosat fúj be. Még most elmegy, mert nincs igazán hideg, de nem szeretnék belefagyni Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December6, 2016 Megoszt Elküldve December6, 2016 8 órája, aholy írta: Termosztát tavasszal volt cserélve, óra szerint jó, de mégis langyosat fúj be. Még most elmegy, mert nincs igazán hideg, de nem szeretnék belefagyni Nekem is egyre gyengébb volt a fűtésem, így kimostam a rendszert (csak vízzel, trisóval nem,) és termosztátot cseréltem. Mondjuk a régi kimérve jó volt. Akkor azt hittem semmivel sem lett jobb, de most a hidegben már érezni hogy sokat javult. Bár pár éve hengerfejezve lett az autó és akkor átmostuk azóta új a hűtő benne és rendszeresen cserélem a folyadékot, mégis fekete trutyi jött a radiátorból és a vízhűtőből is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts