hetyke Elküldve December29, 2013 Megoszt Elküldve December29, 2013 Jól értem a dolgot, hogy az 1-2 fokozat hiányát okozhatja az oxidáció is? mindig az oxidáció okozza... Elégett előtét ellenállásal akkor találkoztam,mikor egy kiégett asztrat szedtünk szét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Sziasztok,előre is elnézést,ha van rá válasz valahol,de jócskán visszaolvasva sem találtam választ a problémámra.... Szóval elment a fűtés a kocsiból,(94-es 1.7D),és fogalmam sincs,hol álljak neki keresni a hibát....hiába állítom fűtésre,csak a hideg levegőt fújja az átkozott <_< ....tehát megköszönném,ha valaki szaki felvilágosítana nagy vonalakban... Jah,és természetesen Buék Nektek. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Sziasztok,előre is elnézést,ha van rá válasz valahol,de jócskán visszaolvasva sem találtam választ a problémámra.... Szóval elment a fűtés a kocsiból,(94-es 1.7D),és fogalmam sincs,hol álljak neki keresni a hibát....hiába állítom fűtésre,csak a hideg levegőt fújja az átkozott <_< ....tehát megköszönném,ha valaki szaki felvilágosítana nagy vonalakban... Jah,és természetesen Buék Nektek. :D Üdv, először talán nézd meg a hideg-meleg választó kart mozgatja-e a tekerő az anyósoldali lábtérben középen-fent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Köszönöm Zotya,megnéztem,és mozgatja,ahogy kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Köszönöm Zotya,megnéztem,és mozgatja,ahogy kell. Hm...feltételezem a termosztát jó, és nem csak a középső befúvón van hideg hanem mindenhol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Igen,az összes rostélyon hideg zúdul befele.... :unsure: Mondjuk lehet,butaság,de tegnap felment a vízhőfok majdnem 100-ra,nem érte el a piros tartományt,a mutató szerint,pedig alig mentem vele 6-7Km-t,nem tudom,lehet-e a kettőnek köze egymáshoz.Mármint hogy nincs fűtés,meg termosztát jó-e...????? :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Igen,az összes rostélyon hideg zúdul befele.... :unsure: Mondjuk lehet,butaság,de tegnap felment a vízhőfok majdnem 100-ra,nem érte el a piros tartományt,a mutató szerint,pedig alig mentem vele 6-7Km-t,nem tudom,lehet-e a kettőnek köze egymáshoz.Mármint hogy nincs fűtés,meg termosztát jó-e...????? :blink: Hát akkor szokott felmenni a vízhőfok ennyire ha például a termosztát úgy romlik el,hogy egyáltalán nem nyit ki, ilyenkor hamar meg lehet főzni a motort, ugye a víz csak a kis körben kering a hűtőbe nem jut el. Ellenőrizd a termosztátot a szokásos tapizós módszerrel, hideg motornál alapjáraton a hűtő felső légzűrő felöli sarkának hirtelen kell forrósodnia úgy 10-15 perc mulva. ha szinte egyből langyul akkor a termosztát nyitva ezért jóval gyengébb a fűtés hiszem már kapásból a hűtőbe is jut a víz nehezebben melegszik fel. Ha viszont a mutató eléri a pirosat és mégsem melegszik a hűtő akkor zárt állapotban van megszorulva (bár ezt nem hiszem mert ekkor lenne fűtésed) ekkor nem használható az autó. Azt nem írtad klímás-e a kocsi mert akkor van még egy fűtéscsapod is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
REUNION Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Nem,nem klímás.Köszi,megyek megnézem azt a termosztátot.... Egyébként teljesen nem vagyok tisztában ennek a fűtésnek a működésével,én azt hittem,a motor térből nyomja be a meleg levegőt,azt jólvan.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január5, 2014 Megoszt Elküldve Január5, 2014 Nem,nem klímás.Köszi,megyek megnézem azt a termosztátot.... Egyébként teljesen nem vagyok tisztában ennek a fűtésnek a működésével,én azt hittem,a motor térből nyomja be a meleg levegőt,azt jólvan.... Nem, van egy fűtőradiátor ami áthalad a melegedő hűtővíz, a motor mögött az utastérbe megy illetve jön ki 2 darab olyan 3 centi vastag cső. Ezen keresztül fújja be a levegőt a venti ha a meleg felé tekered a választó gombot, illetve ezt kikerülve jut be a levegő ha a hideg felé tekered, meg van ugye az átmenet. Ha már meleg a víz ezt a két csövet is lehet ellenörizni hogy mindkettő meleg-e mert ha csak az egyik akkor a radiátorban van dugulás. Ott a két cső sárga nyíllal jelölve: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mdani Elküldve Január22, 2014 Megoszt Elküldve Január22, 2014 Üdv mindenki! Valaki nem tudná megmondani hogy áll pontosan a diavia digit klímás astrában a fűtéscsap? mert olyan mintha engedné a vizet. Van rajta egy nyíl, de nem tudom hogy merre kellene állnia, meg úgy néz ki mintha már cserélve lenne... Ha valaki tud benne segíteni akkor azt nagyon megköszönöm :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január22, 2014 Megoszt Elküldve Január22, 2014 A Diavia szakszerviz válaszol: :) Így néz ki: A fekete-fehér képen alulnézetben van, aszínes fotón meg berajzoltam a víz útját. Az U és S a motor felé menő csöveket jelöli, a két párhuzamos cső megy a fűtőradiátor felé, a t3 pedig a vákuumcső. Hogy érted azt, hogy "mintha engedné a vizet" ? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mdani Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Köszönöm a Diavia szakszervíznek :D Úgy értem hogy engedi a vizet hogy csöpög belőle, szép kis tócsa szokott alatta lenni, valamint a kipufogó pont ott van alatta, és ott is látszik a nyoma, valamint fogy a víz a tartályból.(nem hengerfejes a kocsi). Nekem valami hasonló fűtéscsapom van, nem teljesen ilyen mint a képen. Alaphelyzetben a fűtőradiátor felé nyitva van, vagy zárva? Mert akkor ha kézben van akkor meg tudnám nézni hogy jól van e berakva ha kézzel mozgatom benne a lapátot ami elzárja a víz útját. Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Köszönöm a Diavia szakszervíznek :D Úgy értem hogy engedi a vizet hogy csöpög belőle, szép kis tócsa szokott alatta lenni, valamint a kipufogó pont ott van alatta, és ott is látszik a nyoma, valamint fogy a víz a tartályból.(nem hengerfejes a kocsi). Nekem valami hasonló fűtéscsapom van, nem teljesen ilyen mint a képen. Alaphelyzetben a fűtőradiátor felé nyitva van, vagy zárva? Mert akkor ha kézben van akkor meg tudnám nézni hogy jól van e berakva ha kézzel mozgatom benne a lapátot ami elzárja a víz útját. Köszi Ha csöpög, annak több oka is lehet. A helyedben végigtapiznám a csöveket, hogy hol nedvesek. Talán kiderül belőle, hogy hol ereszt. Lehet, hogy az egyik csatlakozás nem jó, de az is lehet, hogy maga a csap folyik. Az azért gáz, mert 10 papír belőle az új, bontott meg nem létezik. A csap alaphelyzetben nyitott a fűtőradiátor felé. Csak ha vákuumot kap, akkor záródik. Amúgy az a fűtéscsap, ami most van a kocsiban nekem sem pont így néz ki, mert cserélni kellett (ezért tudom az árát). <_< A befolyó ág más irányba néz, de tök mindegy, mert ugyanúgy működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 ezt benéztem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Mit is? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Mit is? :huh: Válaszoltam arra, amire 1x már válaszoltam! :D :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mdani Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Majd holnap megnézem hol csöpög pontosan, abban bízom csak egy bilincs van kilazulva mert nincs sok kedvem venni egy újat... Mindenesetre köszönöm a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mdani Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 Egyébként az enyém így néz ki alulról fényképezve. Nem tudom hogy jó irányban áll-e. És asszem látszik is hogy hol nedves... :( Valami ötlet? http://kepfeltoltes.hu/view/140123/IMG_20140113_181839_www.kepfeltoltes.hu_.jpg remélem sikerült feltöltenem mostmár a képet... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Január23, 2014 Megoszt Elküldve Január23, 2014 A Diavia szakszerviz válaszol: :) Így néz ki: A fekete-fehér képen alulnézetben van, aszínes fotón meg berajzoltam a víz útját. Az U és S a motor felé menő csöveket jelöli, a két párhuzamos cső megy a fűtőradiátor felé, a t3 pedig a vákuumcső. Hogy érted azt, hogy "mintha engedné a vizet" ? :huh: Kedves Diavia szakszerviz. Mitől lehet az, hogy a klíma gombot megnyomon, nem történik semmi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Egyébként az enyém így néz ki alulról fényképezve. Nem tudom hogy jó irányban áll-e. És asszem látszik is hogy hol nedves... :( Valami ötlet? http://kepfeltoltes.hu/view/140123/IMG_20140113_181839_www.kepfeltoltes.hu_.jpg remélem sikerült feltöltenem mostmár a képet... :D Szerintem ez tök fordítva van berakva. Ha jól értelmezem a dolgot, akkor ha nálad el van zárva a fűtés, akkor a fűtőkörben a víz teljesen megáll. Pedig elvileg ugye folyamatosan forog a víz a csőben, a csap csak annyit csinál, hogy eltereli a vizet fűtőradiátor felé nyitott állapotban. Nem tudom ez hosszú távon mennyire gáz pl a vízpumpának meg a motor hűtésének, de ezen kívül akár működhet is. Nincsenek melegedési problémáid nyáron? Ha a víz tényleg a csapnál a gyűrű alól szivárog, akkor az baj, valóban. Én a helyedben mindenképp kivenném. Meg kellene nézni, hogy nincs-e törés vagy lyuk rajta. Ha az illesztésnél ereszt, akkor valami atom pillanatragasztóval, vagy valami tömítőpasztával meg lehetne próbálni a ragasztást. Ha nem megy akkor csere, sajnos. Ja és a helyes állásban raknám vissza, de ehhez valszeg vágni kell a csöveken is. És persze a szerelésnél ki fog folyni a hűtővíz 90%-a... Vagy harmadik opció: így hagyod a francba, és öntöd bele a vizet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Kedves Diavia szakszerviz. Mitől lehet az, hogy a klíma gombot megnyomon, nem történik semmi? Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük cégünk iránti bizalmát és érdeklődését szerviz szolgáltatásunk iránt. Kérjük részletezze a hibaleírást (mióta áll fenn a probléma?, milyen megoldásokkal próbálkozott már?, észlelt-e valami egyéb szokatlant?, volt-e a hibának valami előzménye? stb...) Munkatársunk hamarosan válaszol. Köszönjük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük cégünk iránti bizalmát és érdeklődését szerviz szolgáltatásunk iránt. Kérjük részletezze a hibaleírást (mióta áll fenn a probléma?, milyen megoldásokkal próbálkozott már?, észlelt-e valami egyéb szokatlant?, volt-e a hibának valami előzménye? stb...) Munkatársunk hamarosan válaszol. Köszönjük. :D :D :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Kedves Diavia szakszerviz. Mitől lehet az, hogy a klíma gombot megnyomon, nem történik semmi? Tekerje el a ventikapcsolót 0-ról :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Tekerje el a ventikapcsolót 0-ról :D És adjon gyújtást! :D Na most komolyra fordítva, ennyiből nem lehet megmondani. Kb bármi lehet. Kontakthiba, kevés gáz, kisült bizti, paranormális tevékenység... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mdani Elküldve Január24, 2014 Megoszt Elküldve Január24, 2014 Szerintem ez tök fordítva van berakva. Ha jól értelmezem a dolgot, akkor ha nálad el van zárva a fűtés, akkor a fűtőkörben a víz teljesen megáll. Pedig elvileg ugye folyamatosan forog a víz a csőben, a csap csak annyit csinál, hogy eltereli a vizet fűtőradiátor felé nyitott állapotban. Nem tudom ez hosszú távon mennyire gáz pl a vízpumpának meg a motor hűtésének, de ezen kívül akár működhet is. Nincsenek melegedési problémáid nyáron? Ha a víz tényleg a csapnál a gyűrű alól szivárog, akkor az baj, valóban. Én a helyedben mindenképp kivenném. Meg kellene nézni, hogy nincs-e törés vagy lyuk rajta. Ha az illesztésnél ereszt, akkor valami atom pillanatragasztóval, vagy valami tömítőpasztával meg lehetne próbálni a ragasztást. Ha nem megy akkor csere, sajnos. Ja és a helyes állásban raknám vissza, de ehhez valszeg vágni kell a csöveken is. És persze a szerelésnél ki fog folyni a hűtővíz 90%-a... Vagy harmadik opció: így hagyod a francba, és öntöd bele a vizet. Ez volt nekem is a tippem, és sztem azért is ereszt mert tök fordítva van berakva... De holnap lesz egy kis időm és megfordítom, próbára, és kiderül hogy hosszabb távon történik-e valami :) Ha már kézben lesz megnézem mennyire is ereszt, és nincs-e repedés a fűtéscsapon. Köszi az ötleteket és a jó tanácsokat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts