opelesjocco Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Eddig néztem unixban meg bárdiban egyikben sem volt, ebből kifolyólag gondolom, hogy nem nagyon van utángyártott, csak bontott, esetleg van tipped, hol tudnék venni? :) Egyébként köszi a választ :) A bárdinál bíztos hogy van! nem rég vettem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December3, 2013 Megoszt Elküldve December3, 2013 Hátra? Riders Autó Veszprém és nem kell faragni. Dobbetétet én se tudok, csak klokkerholmot. Az meg egy csináld magad szett. Megveszed, aztán átalakítod olyanra, hogy jó legyen :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
flack Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 Köszi a válaszokat :) Bárdinál jó drága... :D Igazából találtam bontóban 5000ért, szerintetek mennyire éri meg? Inkább ruházzak be 13 rongyért egy bárdisrA? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December4, 2013 Megoszt Elküldve December4, 2013 8000 a Ridersautónál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wild84 Elküldve December7, 2013 Megoszt Elküldve December7, 2013 Üdv Mindenki. Van egy 96-os évjáratú 1.7 isuzu TD astrám. Nem működött a külső belső keringetés. Megnéztük, és a vákumcsövön lévő kicsi műanyag alkatrész nem engedi tovább a vákumot. Nincs valakinek egy felesleges? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marcika90 Elküldve December11, 2013 Megoszt Elküldve December11, 2013 Sziasztok! :blush: Olyan problémám lenne, hogy 2 éve vettem egy 96-os Opel Astra F 1.6 16v - sedan-t 2 légzsák, klímás. A napokban azt vettem észre, hogy nem akar működni a hűtésem. Gondoltam megnézem a hőgombát... találtam monyákolást az előző tulaj valamit maszekolt rajta ami most megadta magát... a lényeg, hogy 2 gombát találtam a hűtőn, egyet oldalt felül egyet oldalt alul, az alsóból 3 vezeték van a csatlakozóban ezek elszakadtak és abból valószínűleg ment a Klíma szivattyúra is de nem tudom szín szerint hogy melyikek mert nem lehet megállapítani... Esetleg valaki tudna nekem küldeni az autónak arról a részéről pár képet? A válaszokat és segítséget előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December11, 2013 Megoszt Elküldve December11, 2013 Hogy működik ez a fűtéscsap? Vákuum cső is megy rá? :icon11: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve December11, 2013 Megoszt Elküldve December11, 2013 Sziasztok! :blush: Olyan problémám lenne, hogy 2 éve vettem egy 96-os Opel Astra F 1.6 16v - sedan-t 2 légzsák, klímás. A napokban azt vettem észre, hogy nem akar működni a hűtésem. Gondoltam megnézem a hőgombát... találtam monyákolást az előző tulaj valamit maszekolt rajta ami most megadta magát... a lényeg, hogy 2 gombát találtam a hűtőn, egyet oldalt felül egyet oldalt alul, az alsóból 3 vezeték van a csatlakozóban ezek elszakadtak és abból valószínűleg ment a Klíma szivattyúra is de nem tudom szín szerint hogy melyikek mert nem lehet megállapítani... Esetleg valaki tudna nekem küldeni az autónak arról a részéről pár képet? A válaszokat és segítséget előre is köszönöm! Elvileg jött egy darab negatív kábel, meg volt egy kábel, ez ment vissza a ventid irányába, ami kapcsolja a ventillátort, és volt 1 db ami a kompresszornak vitte a negatívot. Azt kell kimérni, hogy melyiken van állandóan negatív, illetve melyik az a 2 csatlakozó, ami hidegen rövidzár. Amin állandóan negatív, az a bejövő. A csatlakozót magad felé fordítva látsz 3 érintkezőt 3szög formában. A 2 vízszintes síkban egymás melletti csatlakozó közül az egyik megy a ventillátor irányába, a másik meg a klímakompresszor irányába. Úgy lehet eldönteni, hogy melyik megy a klíma komresszor irányába, hogy az hideg állapotban a gombán mérve a bejövő negatívval rövidzárat képez. Multiméterrel kimérhető. Elviekben ha magad felé fordítod a csatit, akkor a baloldali lesz a klíma iránya, jobboldali a ventillátoré. Erről inkább győződj meg méréssel. A gombán mérve a felsőhöz mérd a kontaktust. Amelyiken nincsen, az megy rá a ventillátorra. Egyébként a bejövő nálam barna, ventillátor piros-fehér, míg a klímáé valami 2 színnel volt jelölve, de sajnos hajlamos lerohadni a csatlakozónál, így a kábelt valahol elvágtam, és másikra cseréltem, hozzáforrasztottam a gomba csatlakozójához, és ott csak fekete zsugorcsövet látok. Másik gépen le tudnám olvasni, mert szerepel az elektromos rajzban a színe is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve December11, 2013 Megoszt Elküldve December11, 2013 Hogy működik ez a fűtéscsap? Vákuum cső is megy rá? :icon11: Vákuumcső szívja, és akkor van zárva. Elvileg beépíted a fűtéskörbe, lehetőleg a hideg irányba, és addig nincsen keringetés a fűtésen, míg el van zárva a csap. Sajnos ehhez csak klímás fűtésszabályozó alkalmas, mert a nem klímásnál hiányzik a hozzá tartozó szelep. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December12, 2013 Megoszt Elküldve December12, 2013 Köszi. Van benne ilyen, mikor lambdát cseréltem akkor gyors átnéztem minden rendben-e az alján, s feltűnt ez az árva alkatrész. S mondom ez mi ez? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve December13, 2013 Megoszt Elküldve December13, 2013 Hogy működik ez a fűtéscsap? Vákuum cső is megy rá? :icon11: Na jó. Akkor elmondom ötvenedszer is, hogy a diavia digitklímásnak vákuumos fűtéscsapja van. Nem egészen ilyen, mert az 4 ágú, de az elve ugyanaz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Ohh köszönöm, nekem most mondtad el először. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve December14, 2013 Megoszt Elküldve December14, 2013 Ohh köszönöm, nekem most mondtad el először. Jól van. ;) A lényege az, hogy a vákuum zárja el a csapot. Ha elengedi akkor meg nyitva van, és megy a fűtés. Ennyi. Gyárilag a klíma nélkülinek nincs csapja, folyamatosan fűt. A klímásnak van, de asszem az más elven működik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Edmond001 Elküldve December24, 2013 Megoszt Elküldve December24, 2013 Sziasztok.10 km megtétele után sem éri el az üzemi hőfokot a víz .Astra F Classic 1.4.Termosztát csere?Ha igen,akkor melyikre.WAHLER ,GATES ? Válaszokat előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December24, 2013 Megoszt Elküldve December24, 2013 Sziasztok.10 km megtétele után sem éri el az üzemi hőfokot a víz .Astra F Classic 1.4.Termosztát csere?Ha igen,akkor melyikre.WAHLER ,GATES ? Válaszokat előre is köszönöm. Szerintem Wahler... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December25, 2013 Megoszt Elküldve December25, 2013 Wahler, 3 hete van bent és szauna a fűtés. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December26, 2013 Megoszt Elküldve December26, 2013 Wahler, 3 hete van bent és szauna a fűtés. :) Nekem a 3-van bent, mindegyik Wahler ez most már évek óra jó, de az első kettő hamar feladta, korán nyitott, vagy záráskor akadt és nem zárt tökéletesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve December27, 2013 Megoszt Elküldve December27, 2013 Berakás előtt mindig kipróbáltad? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December27, 2013 Megoszt Elküldve December27, 2013 Berakás előtt mindig kipróbáltad? :) Nem, ami rossz volt azt vettem ki és az újjal együtt próbáltam ki, hogy van-e a nyitásban különbség, igazából nem vettem észre semmi szokatlant. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 Nekem a 3-van bent, mindegyik Wahler ez most már évek óra jó, de az első kettő hamar feladta, korán nyitott, vagy záráskor akadt és nem zárt tökéletesen. A legutóbbi vezérléscserénél én is cseréltettem a termosztátot Wahlerre, csak a biztonság kedvéért, azóta nem megy fel 90-ig a hőmérő szerint a vízhőfok :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December28, 2013 Megoszt Elküldve December28, 2013 A legutóbbi vezérléscserénél én is cseréltettem a termosztátot Wahlerre, csak a biztonság kedvéért, azóta nem megy fel 90-ig a hőmérő szerint a vízhőfok :omg: Mindenből ki lehet fogni rosszat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Traptor Elküldve December29, 2013 Megoszt Elküldve December29, 2013 Sziasztok! Nekem egy 1998-as 1.6 benzines verdám van és pár hete eltűnt a fűtőventi 1-2 fokozata. 3-4 rendben van de lobog tőle a hajam. Ma elkezdtem szétszedni, hogy megnézzem az előtét ellenállást de megakadtam ott, hogy a ventihez menő két vezeték saruját nem bííííírtam leszedni... Az 5 pólusú az lejött de ez a kettő nem. Van ennek valami trükkje vagy csak össze van rohadva és azért nem csúszik szét? Ha utóbbi van, akkor milyen anyaggal próbálkozzak, ami nem marja meg a vezetékeket? És végül: van esély rá, hogy javítható házilag a cucc vagy rongyoljak be egyenesen a Bárdiba egy komplett újért? Kösz: Traptor Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve December29, 2013 Megoszt Elküldve December29, 2013 Sziasztok! Nekem egy 1998-as 1.6 benzines verdám van és pár hete eltűnt a fűtőventi 1-2 fokozata. 3-4 rendben van de lobog tőle a hajam. Ma elkezdtem szétszedni, hogy megnézzem az előtét ellenállást de megakadtam ott, hogy a ventihez menő két vezeték saruját nem bííííírtam leszedni... Az 5 pólusú az lejött de ez a kettő nem. Van ennek valami trükkje vagy csak össze van rohadva és azért nem csúszik szét? Ha utóbbi van, akkor milyen anyaggal próbálkozzak, ami nem marja meg a vezetékeket? És végül: van esély rá, hogy javítható házilag a cucc vagy rongyoljak be egyenesen a Bárdiba egy komplett újért? Kösz: Traptor Szétszedéshez vékony csőrű fogó, majd utána RO-55 rozsdamaróban áztatod 3-4 napig, és jó lesz. Ha tökéletes munkát akarsz, akkor lakkal lefújod, az érintkezőket meg ónnal futtatod be. 1-1.5 éve 2 db-ot javítottam így, és máig jól üzemelnek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Traptor Elküldve December29, 2013 Megoszt Elküldve December29, 2013 Szétszedéshez vékony csőrű fogó, majd utána RO-55 rozsdamaróban áztatod 3-4 napig, és jó lesz. Ha tökéletes munkát akarsz, akkor lakkal lefújod, az érintkezőket meg ónnal futtatod be. 1-1.5 éve 2 db-ot javítottam így, és máig jól üzemelnek. Jól értem a dolgot, hogy az 1-2 fokozat hiányát okozhatja az oxidáció is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve December29, 2013 Megoszt Elküldve December29, 2013 Jól értem a dolgot, hogy az 1-2 fokozat hiányát okozhatja az oxidáció is? Ha az 5 pólusú csatinál nincs oxidáció, akkor nem. Az jön a fokozatkapcsolótól, a kettes csak a motorhoz megy. Ha az rossz lenne, akkor mindegyik fokozattal gond lenne. Érdemes a motort is ellenőrizni, hogy nem-e szorul, mert az is megölheti az előtétellenállást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts