stirlitz Elküldve November9, 2013 Megoszt Elküldve November9, 2013 azt azé illik néha kitisztítani, egyébként is gondolom mikor esett nem tudott ott kifolyni, feltellett meg felette a pollenszűrő környéke aztán szívta be a párás levegőt mondjuk az én sem értem miért csak 1 vágás van rajta és miért a kormány rudazatra hányja a dzsuvát Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laliiii Elküldve November10, 2013 Megoszt Elküldve November10, 2013 Hát elég fos megoldás. Én vettem új pöcsöt, s 45 fokos szögben levágtam a nyílásnál picit, illetve a másik oldalra is vágtam egy nyílást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ypos Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Sziasztok!! 6 hónap "kemény" meló után újra itt vok és erre a kérdésre írok egy okosságot hátha segít...míg kinn voltam barinőm használta a verdát nyáron jött értem, és akkor azt panaszolta eszméletlenül párásodik a verda semmi gond cserélünk pollenszűrőt következő nagy eső után megint hívott, probléma ugyanaz full pára rendeltem aktív szeneset ami kib..ott drága de a probléma nem szűnt meg egy megoldás maradt, irány a szerelő...20 perces meló 5000 forintom bánta a recept a következő: a pollenszűrő háza ellőtt van egy tenyérnyi hosszúságú cső féleség ami a motortérben ér véget és érdekesége nem az alja lyukas hanem az oldalán van egy 2 cm-nyi vágás ahol a viz kifolyhat..persze ha tuddszerintem azt szedd ki és tisztítsd ki nekem kb. egy whisky-s pohárnyi sarat szedtek ki belőle, meg pár csigaházat :-P és láss csodát azóta nem párásodik a verda :-D remélem tudtam segíteni.... Hű, nagyon köszi a tippet. Nem is tudtam, hogy ott van egy ilyen izé. Hazamegyek és szétszedem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November13, 2013 Megoszt Elküldve November13, 2013 Hű, nagyon köszi a tippet. Nem is tudtam, hogy ott van egy ilyen izé. Hazamegyek és szétszedem. Középen, felül van. http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=830811&aid=211904 Ezen látod a vágást az oldalán: http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=211904&kid=830772&sort= Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November18, 2013 Megoszt Elküldve November18, 2013 Győrben ismer valaki klímaszervizest? Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Sziasztok, Olyan problémám van hogy teljesen fűtésre tekerve a középkonzol feletti két légbefúvó hideget fúj teljesen, minden más helyen szinte forrót. Valakinek már volt ilyen gondja itt csak nem emlékszem hogy mi lett a megoldás. Vagy ez is típusjellemző? :D G-ben is hidegebbet fúj közép fent de csak kicsi a hőmérséklet különbség és a leírás is megemlíti hogy ez ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bandika Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Ez gyárilag ilyen, de ha szeretnéd hogy meleg levegő jöjjön akkor vedd le a dupla rostélyt és a felső kamrába mosogató szivacsot kell beletenni, és akkor csak meleget fog fújni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Nem, nem olyan gyárilag. Olyan mint a G-ben, tehát picit hidegebbet fúj, de MELEGET. Kipróbálható nálam, bármikor :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Nem, nem olyan gyárilag. Olyan mint a G-ben, tehát picit hidegebbet fúj, de MELEGET. Kipróbálható nálam, bármikor :) El van osztva a cső az alsó 2/3-át tudod szabályozni,a felső 1/3-át nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
barics Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Zotyánál az igazság, ma teszteltem városban lépésben haladva érezhető hogy keveredik hozzá meleg levegő. Autópályán meg szinte a kinti hideg jön be, nem picit hidegebbet tol. Szóval spongyabob lesz a megoldás mert így nem kicsit gáz. Köszi a segítséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve November22, 2013 Megoszt Elküldve November22, 2013 Nem, nem olyan gyárilag. Olyan mint a G-ben, tehát picit hidegebbet fúj, de MELEGET. Kipróbálható nálam, bármikor :) Véletlenül nem klímás?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 De, de diavia. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 Győrben ismer valaki klímaszervizest? Kint szigetben a régebben Skoda szalon volt, mögötte az udvarban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 Párásodásról: SAjna az enyém is iszonyatosan csinálja főleg mostanában. Tavaly kinyomtam szilóval a levélrács alatt, meg rakram egy vastag gumilapot meghajlítva a pollenszürő fölé. NAgyon nem foglakoztam vele, főleg asszony meg a kocsival, de mostanában katasztrófálisan szr lett a helyzet. Megnéztem: a műanyag rács olyan szinten el volt vetemedve (hullámosodva) hogy volt ahol jó egy újjnyit elállt a szélvédőtől, a gumilap se volt teljesen benyomva a tűzfalig... No gondoltam megnézem a lábtér alatt a szivacsot.Merő egy víz....Ugyhogy ideiglenesen kinyomtam szilóval , gumilapot szintén a pollenszűrő fölött a falig+ sziló. No meg vettem egy uj rácsot, gumikéderestő a bontóban, tuti állapotút 3500 ért. (az opel boltban 37 ezret mondtam a rácsra, 17 -et meg a gumira LOL ). Ugyhogy a hétvége projektje lesz ezek beszerelése, és szivacs szőnyeg kiszerelés, kocsiszárítás. Kíváncsi leszek ezután a párásodásra (k.ván remélem hogy semmi se lesz!! ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 De, de diavia. Azért jön középről is meleg... A nem klímásnál csak a szivacs segít. Nálam utólagos átalakítással lett klímás, és azóta nálam is meleg jön. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 Párásodásról: SAjna az enyém is iszonyatosan csinálja főleg mostanában. Tavaly kinyomtam szilóval a levélrács alatt, meg rakram egy vastag gumilapot meghajlítva a pollenszürő fölé. NAgyon nem foglakoztam vele, főleg asszony meg a kocsival, de mostanában katasztrófálisan szr lett a helyzet. Megnéztem: a műanyag rács olyan szinten el volt vetemedve (hullámosodva) hogy volt ahol jó egy újjnyit elállt a szélvédőtől, a gumilap se volt teljesen benyomva a tűzfalig... No gondoltam megnézem a lábtér alatt a szivacsot.Merő egy víz....Ugyhogy ideiglenesen kinyomtam szilóval , gumilapot szintén a pollenszűrő fölött a falig+ sziló. No meg vettem egy uj rácsot, gumikéderestő a bontóban, tuti állapotút 3500 ért. (az opel boltban 37 ezret mondtam a rácsra, 17 -et meg a gumira LOL ). Ugyhogy a hétvége projektje lesz ezek beszerelése, és szivacs szőnyeg kiszerelés, kocsiszárítás. Kíváncsi leszek ezután a párásodásra (k.ván remélem hogy semmi se lesz!! ) Miután beszéltünk engem sem hagyott nyugodni a dolog és kibontottam a szőnyeget, de nálam száraz. Amikor a taposót cseréltem nekem akkor lett kiszárítva csurom víz volt, és utána ki is szilóztam a szélvédő alját , úgy látszik ezzel megoldottam a beázást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve November23, 2013 Megoszt Elküldve November23, 2013 Próféta beszéljen belőled! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Azért jön középről is meleg... A nem klímásnál csak a szivacs segít. Nálam utólagos átalakítással lett klímás, és azóta nálam is meleg jön. :) Akkor elnézést, ezt nem tudtam:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Sziasztok! Volna pár kérdésem fűtéssel kapcsolatban. Az év elején beszereltem egy gyári klímát az autóba, ami szépen működik. Most, hogy bejött ez az esős idő, egyre gyakrabban, egyre durvábban párásodik az autó, akármit csinálok. Ha a klímát benyomom, akkor rögtön eltűnik minden pára, ez rendben van, de gondolom klíma nélkül is le kellene tudnom fújni a párát? A levélrácsom egész szép állapotú, még a nyáron megrenováltam egy kicsit, a régi szivacscsík helyére felragasztottam egy, a lakás ajtók és ablakok élére való gumírozott csíkot, ami megfogja a lefolyó vizet, nem engedi a pollenszűrőre. A pollenszűrő felett van egy gumilap is, hogy ha mégis jutna oda víz, akkor ne folyhasson bele. A pollenszűrő új, aktív szenes, és nem vizes. Az lenne a fő kérdésem, hogy a fűtésbox allítgatásakor, tehát hogy hova fújja a levegőt, ha ablakra állítom, akkor csak oda kellene, hogy fújja, és máshova EGYÁLTALÁN nem, vagy máshol is fújhat egy picit? Ha ablak, és lábtér fűtésre állítom, akkor csak az ablakokra és a lábtérbe kellene fújnia? Ilyenkor csak az első, vagy a hátsó lábtérbe is kellene fújnia a levegőt? Mert úgy vettem észre, mintha hátulra csak a klímás hideg menne, a meleg nem igazán. Az a fő problémám, mintha hiába állítanám, hogy hova fújjon, mindig mindenhova fúj, csak oda a legerősebben, ahova állítva van. Bocsánat a hosszú szövegért. Köszönöm a válaszokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Sziasztok! Volna pár kérdésem fűtéssel kapcsolatban. Az év elején beszereltem egy gyári klímát az autóba, ami szépen működik. Most, hogy bejött ez az esős idő, egyre gyakrabban, egyre durvábban párásodik az autó, akármit csinálok. Ha a klímát benyomom, akkor rögtön eltűnik minden pára, ez rendben van, de gondolom klíma nélkül is le kellene tudnom fújni a párát? A levélrácsom egész szép állapotú, még a nyáron megrenováltam egy kicsit, a régi szivacscsík helyére felragasztottam egy, a lakás ajtók és ablakok élére való gumírozott csíkot, ami megfogja a lefolyó vizet, nem engedi a pollenszűrőre. A pollenszűrő felett van egy gumilap is, hogy ha mégis jutna oda víz, akkor ne folyhasson bele. A pollenszűrő új, aktív szenes, és nem vizes. Az lenne a fő kérdésem, hogy a fűtésbox allítgatásakor, tehát hogy hova fújja a levegőt, ha ablakra állítom, akkor csak oda kellene, hogy fújja, és máshova EGYÁLTALÁN nem, vagy máshol is fújhat egy picit? Ha ablak, és lábtér fűtésre állítom, akkor csak az ablakokra és a lábtérbe kellene fújnia? Ilyenkor csak az első, vagy a hátsó lábtérbe is kellene fújnia a levegőt? Mert úgy vettem észre, mintha hátulra csak a klímás hideg menne, a meleg nem igazán. Az a fő problémám, mintha hiába állítanám, hogy hova fújjon, mindig mindenhova fúj, csak oda a legerősebben, ahova állítva van. Bocsánat a hosszú szövegért. Köszönöm a válaszokat! A nyitó-záró zsaluk nem zárnak légmentesen ahogy láttam szóval simán mehet máshova is levegő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
riki Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 A nyitó-záró zsaluk nem zárnak légmentesen ahogy láttam szóval simán mehet máshova is levegő. Köszi a választ! Azért még megnézegetem majd a bowdeneket, meg amihez hozzáférek. Van egy 96'-os B Corsánk is, tegnap este mentem vele, és akkor vettem észre hogy annak bitang jól lehet választani, hogy hova fújjon. Ha az ablakra fújatom, akkor a szemből fújó légbeömlőkön semmi levegő nem jön szinte. Nagyon királyul meg van csinálva, én meg mindig szerelgetek minden az enyémen, és még a légfúvás sem működik rendesen... Borzasztó... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Sziasztok! Volna pár kérdésem fűtéssel kapcsolatban. Az év elején beszereltem egy gyári klímát az autóba, ami szépen működik. Most, hogy bejött ez az esős idő, egyre gyakrabban, egyre durvábban párásodik az autó, akármit csinálok. Ha a klímát benyomom, akkor rögtön eltűnik minden pára, ez rendben van, de gondolom klíma nélkül is le kellene tudnom fújni a párát? A levélrácsom egész szép állapotú, még a nyáron megrenováltam egy kicsit, a régi szivacscsík helyére felragasztottam egy, a lakás ajtók és ablakok élére való gumírozott csíkot, ami megfogja a lefolyó vizet, nem engedi a pollenszűrőre. A pollenszűrő felett van egy gumilap is, hogy ha mégis jutna oda víz, akkor ne folyhasson bele. A pollenszűrő új, aktív szenes, és nem vizes. Az lenne a fő kérdésem, hogy a fűtésbox allítgatásakor, tehát hogy hova fújja a levegőt, ha ablakra állítom, akkor csak oda kellene, hogy fújja, és máshova EGYÁLTALÁN nem, vagy máshol is fújhat egy picit? Ha ablak, és lábtér fűtésre állítom, akkor csak az ablakokra és a lábtérbe kellene fújnia? Ilyenkor csak az első, vagy a hátsó lábtérbe is kellene fújnia a levegőt? Mert úgy vettem észre, mintha hátulra csak a klímás hideg menne, a meleg nem igazán. Az a fő problémám, mintha hiába állítanám, hogy hova fújjon, mindig mindenhova fúj, csak oda a legerősebben, ahova állítva van. Bocsánat a hosszú szövegért. Köszönöm a válaszokat! Nálam is pontosan így működik :( :( Sajnos. May. annyit tudok tenni, hogy az ablakra fujatom, és a középső zsalukat elzárom. Bár most hogy levélrács uj+ szilózva, gumilap a pollen felett, és a belső szivacsok is kivéve, száradni, remélem utánna ha visszarakok mindent szárazon, nem lesz vele gond többet. Sztem nézd meg nincs e alul a lábtérben víz (nálam tiszta víz volt a szivacs.) JAh é mondjon vki egy jó tippet az ablakok belső tisztításához. Clin alcohol sztem nem a legf.ább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Nálam is pontosan így működik :( :( Sajnos. May. annyit tudok tenni, hogy az ablakra fujatom, és a középső zsalukat elzárom. Bár most hogy levélrács uj+ szilózva, gumilap a pollen felett, és a belső szivacsok is kivéve, száradni, remélem utánna ha visszarakok mindent szárazon, nem lesz vele gond többet. Sztem nézd meg nincs e alul a lábtérben víz (nálam tiszta víz volt a szivacs.) JAh é mondjon vki egy jó tippet az ablakok belső tisztításához. Clin alcohol sztem nem a legf.ább. nekem a középsők télen (főleg) mindig zárva vannak, a szélsők meg az ablakra állítva és felső kevereésre rakva ha már "bemelegedett" akkor megy fentre meg lentre Clin nekes használni szokott egyébként ha már volt szétszedve érdemes megnézni jól lettek-e visszarakva a zsaluzáró rudak Link to comment Megosztás: More sharing options...
HummeRC Elküldve November24, 2013 Megoszt Elküldve November24, 2013 Sziasztok. A C14SE Astra F-em nem fűt rendesen. Egyik napról a másikra csak hideget, vagy max langyosat fúj, bármit csinálok. Ezzel szerintem összefüggő észrevétel, hogy a motor vízhőmérséklete nem hajlandó felmenni a normális 90C fölötti hőmérsékletre. Hosszas dugóban álláskor megközelíti a 90-et, olyankor fűt langyosat, majd pár száz méter egyenes futás után teljesen kihűl, a kék szint tetejéig és onnantól csak hideget fúj. Az olvasottak alapján tippelek egy termosztát cserét. Ez megoldja a fűtés gondjaimat is? Jól tudom, hogy csak a vezérlés megbontásával lehet termosztátot cserélni? Mást szoktak/szükséges ilyenkor cserélni? Vezérműszíj+vízpumpa 1,5 éve volt cserélve (kb 40000km). Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November25, 2013 Megoszt Elküldve November25, 2013 Sziasztok. A C14SE Astra F-em nem fűt rendesen. Egyik napról a másikra csak hideget, vagy max langyosat fúj, bármit csinálok. Ezzel szerintem összefüggő észrevétel, hogy a motor vízhőmérséklete nem hajlandó felmenni a normális 90C fölötti hőmérsékletre. Hosszas dugóban álláskor megközelíti a 90-et, olyankor fűt langyosat, majd pár száz méter egyenes futás után teljesen kihűl, a kék szint tetejéig és onnantól csak hideget fúj. Az olvasottak alapján tippelek egy termosztát cserét. Ez megoldja a fűtés gondjaimat is? Jól tudom, hogy csak a vezérlés megbontásával lehet termosztátot cserélni? Mást szoktak/szükséges ilyenkor cserélni? Vezérműszíj+vízpumpa 1,5 éve volt cserélve (kb 40000km). Előre is köszönöm. Igen valószinűleg termosztát gond lesz. Indítsd el a motort (hidegen amikor több órát állt) majd tapizd a hűtő vezérlés felöli felső sarkát. ha egyből langyosodik akkor tuti a termosztát maradt nyitva, ha olyan 10-15-perc mulva hirtelen forrósodik akkor más a hiba. Igen a vezérlést bontani kell van aki azt mondja nem szabad újra feszíteni a szíjat, én visszaraktam. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts