Gergőőő Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Kösz a képet, erre a kis bíztatásra volt szükségem. :) Ahogy kicsit jobb idő lesz már kapom is szét az egész hóbelebancot. Ezek szerint csak nagy melónak látszik de annyira mégsem az. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Akkor a motort kell szétszedni,mondjuk azt én nem bontottam meg,hogy milyen csapágy és mennyire férni hozzá. Na ezt kérdeztem már pár oldallal ezelött is hogy bontott e valaki ablaktörlő motort de nem volt egyértelmű, rávonatkozó válasz.... Szóval köszönöm a választ! :) Akkor ha rászánom magam csinálok képet milyen belülől egy ablakmoci..:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Csúszócsapágy van benne vagy más néven perselyes. Az kitágul és ennyi, dög. Illetve van olyan is, hogy beáztatod egy napig valami vékony olajba, ezt felszívja és újra jó lesz. Nem tudom most a nevét ennek a csapágynak, de pl a szellőztetőmotor csapágyazása ilyen. A hátsót én már szétszedtem, vastag zsírzás, rohadás eltakarítás és azóta is jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február4, 2013 Megoszt Elküldve Február4, 2013 Csúszócsapágy van benne vagy más néven perselyes. Az kitágul és ennyi, dög. Illetve van olyan is, hogy beáztatod egy napig valami vékony olajba, ezt felszívja és újra jó lesz. Nem tudom most a nevét ennek a csapágynak, de pl a szellőztetőmotor csapágyazása ilyen. A hátsót én már szétszedtem, vastag zsírzás, rohadás eltakarítás és azóta is jó. Na ettől féltem... ahugygörcsöt kapok ezektöl a perselyes megoldásoktól... Könnyen szét jön a motor? Gondolom szénkefés... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jenka85 Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Hol lehet légteleníteni a füttő radiátort? (F astra isuzu) álló helyzetében nem nyomja a meleget,csak ha megyek vele.... Megállok és pár perc után megint hideget fúj be!! Előre is köszönöm a segítséget!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Hol lehet légteleníteni a füttő radiátort? (F astra isuzu) álló helyzetében nem nyomja a meleget,csak ha megyek vele.... Megállok és pár perc után megint hideget fúj be!! Előre is köszönöm a segítséget!!! Nem lehet/kell légteleníteni a fűtő radiátort, mert nem az a legmagasabb pontja a rendszernek tehát ott nem szorul meg levegő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jenka85 Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Nem lehet/kell légteleníteni a fűtő radiátort, mert nem az a legmagasabb pontja a rendszernek tehát ott nem szorul meg levegő. Aha,értem! Akkor hol lehet a baj? Kicseréltem már a termosztátot is,de nem változott semmi! Hőfok is ugyan ott van.... Ja és a közép konzolnál ,mindig hideg jön.... Lehet semmi köze ehhez,de az sem jó így! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Aha,értem! Akkor hol lehet a baj? Kicseréltem már a termosztátot is,de nem változott semmi! Hőfok is ugyan ott van.... Ja és a közép konzolnál ,mindig hideg jön.... Lehet semmi köze ehhez,de az sem jó így! :D A középső hűtőrácson mindig hidegebbet fúj mint máshol, állítólag valami éberségi valami miatt így találták ki opelék. Szokták téliesíteni többen, raknak bele szivacsot. Nekem folyamatosan el van zárva, meg fölfelé van állítva így egyáltalán nem zavar. Mivel álló motornál nem kering a víz a radiátroban ezért hamar kihűlik, azért nem fúj meleget, ez nállam is így van, meg szerintem a többieknek is ilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jenka85 Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 A középső hűtőrácson mindig hidegebbet fúj mint máshol, állítólag valami éberségi valami miatt így találták ki opelék. Szokták téliesíteni többen, raknak bele szivacsot. Nekem folyamatosan el van zárva, meg fölfelé van állítva így egyáltalán nem zavar. Mivel álló motornál nem kering a víz a radiátroban ezért hamar kihűlik, azért nem fúj meleget, ez nállam is így van, meg szerintem a többieknek is ilyen. Hmm... Ez érdekes... akkor holnap lezárom a középső szellőzőt! :D De akkor is kellene valami langyosat fújnia pl: reggel melegítem a diesel szörnyeteget...!! NEM? Minden gázolajos ismerősömé nyomja a meleget.... Régi,és újaknál is.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
aholy Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Hmm... Ez érdekes... akkor holnap lezárom a középső szellőzőt! :D De akkor is kellene valami langyosat fújnia pl: reggel melegítem a diesel szörnyeteget...!! NEM? Minden gázolajos ismerősömé nyomja a meleget.... Régi,és újaknál is.... Középen csak akkor fúj meleget az astra, ha valamivel le van zárva a fűtéscső. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Középen csak akkor fúj meleget az astra, ha valamivel le van zárva a fűtéscső. Vagy ha gyári klímás. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
demars Elküldve Február9, 2013 Megoszt Elküldve Február9, 2013 Pontosan hova is kell bele tenni azt a szivacsot? És milyen vastagot... úgy értem, ha egy pici friss levegő bejön az nem baj, viszont mentem éjjel -18 fokban és rohadt kellemetlen volt, hogy fagyos levegő jött be az utastérbe ( főleg amiatt is, hogy az utasom enyhén "megfáradt" és a feje "pont" a szellőző elé került! :D Én egy sapkát szoktam elé pakolni ha nagyon hideg van! De ez a szivacsos dolog engem is érdekelne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Pontosan hova is kell bele tenni azt a szivacsot? És milyen vastagot... úgy értem, ha egy pici friss levegő bejön az nem baj, viszont mentem éjjel -18 fokban és rohadt kellemetlen volt, hogy fagyos levegő jött be az utastérbe ( főleg amiatt is, hogy az utasom enyhén "megfáradt" és a feje "pont" a szellőző elé került! :D Én egy sapkát szoktam elé pakolni ha nagyon hideg van! De ez a szivacsos dolog engem is érdekelne! fagyos levegö azért nem kéne, hogy jöjjön belöle. Elvileg kevert levegönek kéne kiesni rajta. Ha kipattintod a balközépsö rostélyt, akkor látod majd az elzáró zsilipet, mögötte pedig 2 csövet. Ha jól rémlik a fölsöböl jön a meleg, az alsó laposabbikból pedig a "hideg" illetve a külsö levegö. Egy mosogatószivacsnál valamivel nagyobb darabbal, el tudod tömni a kintröl jövöt, és akkor ugyan azt tudja fújni ott is, mint a két szélsön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 És ha nagy hidegben elzárod a külső levegő beszívást? Nem egyszerűbb? :huh: :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 És ha nagy hidegben elzárod a külső levegő beszívást? Nem egyszerűbb? :huh: :icon1: Akkor bunkó módon elkezd párásodni a kocsi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Akkor bunkó módon elkezd párásodni a kocsi. :D Ja igen, ez típushiba. Majdnem elfelejtettem. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 fagyos levegö azért nem kéne, hogy jöjjön belöle. Elvileg kevert levegönek kéne kiesni rajta. Ha kipattintod a balközépsö rostélyt, akkor látod majd az elzáró zsilipet, mögötte pedig 2 csövet. Ha jól rémlik a fölsöböl jön a meleg, az alsó laposabbikból pedig a "hideg" illetve a külsö levegö. Egy mosogatószivacsnál valamivel nagyobb darabbal, el tudod tömni a kintröl jövöt, és akkor ugyan azt tudja fújni ott is, mint a két szélsön. A felsőből jön a szabályozatlan levegő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Vagy ha gyári klímás. :) Bárkinek mgmutatom hogy nekem meleget fúj. Diavia klímás, nem gyári. Szóljatok nyugodtan:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Középen csak akkor fúj meleget az astra, ha valamivel le van zárva a fűtéscső. Hidegebbet lehet, de meleget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabibácsi Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 fagyos levegö azért nem kéne, hogy jöjjön belöle. Elvileg kevert levegönek kéne kiesni rajta. Ha kipattintod a balközépsö rostélyt, akkor látod majd az elzáró zsilipet, mögötte pedig 2 csövet. Ha jól rémlik a fölsöböl jön a meleg, az alsó laposabbikból pedig a "hideg" illetve a külsö levegö. Egy mosogatószivacsnál valamivel nagyobb darabbal, el tudod tömni a kintröl jövöt, és akkor ugyan azt tudja fújni ott is, mint a két szélsön. Na, így korrekt, hogy keveri. De tök jó meleg jön belőle így is:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morpheus Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 Bárkinek mgmutatom hogy nekem meleget fúj. Diavia klímás, nem gyári. Szóljatok nyugodtan:) Lehet azért mert fejre van állítva a levegő befúvás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február10, 2013 Megoszt Elküldve Február10, 2013 A felsőből jön a szabályozatlan levegő. http://p.coldline.hu/2013/02/10/900093-20130210-uVxQFX.jpg ugye hogy, nem rémlett jól :D köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
*Jimmy* Elküldve Február15, 2013 Megoszt Elküldve Február15, 2013 Szevasztok szakik! :) Olyan problémám lenne, hogy a fűtésem az olyan semmilyen. Tehát: 1, nagyon párásodik az autó (a pollenszűrőre gyanbakszom-nedves) 2, a tekerő amivel azt szabályozod, hogy hova fújja a levegőt a ventilátor, az közép tályon elakad, és csak eröltetve lehet tekergetni 3, Az imént említett kapcsoló egyszerűen mindenhova nyomja a levegőt, hiába az ablakra van állítva... 4, a két középső szellőző tök hideget fúj, meg nem is lehet elzárni, hiába zárom el, jön akkor is a levegő, ráadásul a full hideg 5, hiába állítom hideg állásba a tekerő gombot, akkor is majdnem teljesen meleget fúj (ez ilyenkor nem is baj, majd a 35 fokban lesz kellemes) :) Úgy röviden, tömören ennyi lenne :) :) Válaszokat előre is köszönöm :) Üdv: Jimmy Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 Szevasztok szakik! :) Olyan problémám lenne, hogy a fűtésem az olyan semmilyen. Tehát: 1, nagyon párásodik az autó (a pollenszűrőre gyanbakszom-nedves) 2, a tekerő amivel azt szabályozod, hogy hova fújja a levegőt a ventilátor, az közép tályon elakad, és csak eröltetve lehet tekergetni 3, Az imént említett kapcsoló egyszerűen mindenhova nyomja a levegőt, hiába az ablakra van állítva... 4, a két középső szellőző tök hideget fúj, meg nem is lehet elzárni, hiába zárom el, jön akkor is a levegő, ráadásul a full hideg 5, hiába állítom hideg állásba a tekerő gombot, akkor is majdnem teljesen meleget fúj (ez ilyenkor nem is baj, majd a 35 fokban lesz kellemes) :) Úgy röviden, tömören ennyi lenne :) :) Válaszokat előre is köszönöm :) Üdv: Jimmy A pollenszűrőt ki kell cserélni. Ki kell bontani a középkonzolt meg kell nézni a helyükön vannak-e a bowdenek amik a levegő terelőket állítják. Az anyósoldali lábtérben fent középen meg kell nézni hogy a hideg-meleg állító zsalu bowdenje nincs-e leakadva. A középső két szellőző 1/3-ban mindíg a külső levegőt fújja be ez ilyen gyárilag, ha nem lehet elzárni leakadt a zsalu rúdjáról a mozgató mechanika. A belső-levegő keringtető működik? Ki be -lehet kapcsolni? Kikapcsoláskor járó motornál hallatszik szisszenés majd halk csapódás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Február16, 2013 Megoszt Elküldve Február16, 2013 1: Opel betegség sajnos. Én már minden trükköt bevetettem amit itt olvastam, de mégis rohadtul párásodik... 3: nálam is így van, pedig minden bowden a helyén, valami minimális változás van a fújás erősségében ha tekerem, de nemsok, Lehet h ez is tipikus, nem tom, sok kedve nincs kibontani .. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts