ivannorbi Elküldve Január11, 2006 Megoszt Elküldve Január11, 2006 Én tényleg nem vágom a dolgot. Nekem "face-lift"-es Astra F-em volt (96-os), de ott teljesen el tudtam zárni a középső légbeömlőt és meleget is fújt! Szóval nem értem, hogy nálatok mi lehet a szitu... Lehet, hogy tényleg a face-lift előtt / után dolog a kulcs? :) :D Az enyém '97-es! :) És csak hideget fúj, és nem lehet teljesen elzárni. :lol: :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január11, 2006 Megoszt Elküldve Január11, 2006 Az enyém '97-es! :) És csak hideget fúj, és nem lehet teljesen elzárni. :) :blink: Így a jó. De azért elzárva nagyon kevés levegő jön be - mondjuk én nagyon ritkán zárom el. Az viszont biztos, hogy hideg levegőt fúj ott gyárilag minden Astra - biztonsági okokból - s szerintem ez így a jó. Ha nem ilyen, akkor az azért van mert (pl egy szivaccsal) elzárták a hideg levegő útját. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Január11, 2006 Megoszt Elküldve Január11, 2006 Knight! Ebben nem adok Neked igazat, ugyanis tudom, hogy az enyém fűtött középen!!! A barátnőm sokszor fázott az autóban és ezért mindig odafordítottam a középső beömlőket is hozzá és így melegedett! Egy dologra tudok gondolni: Tudjuk, hogy az Astrákat 2-3 helyen rakták össze. Voltak Szentgotthárdiak, meg... mittomén.. :) Szóval még máshol is gyártották őket (asszem Cseh... de valaki hozzáértő úgyis mindjárt megmondja, hogy még hol)... szóval max. arra tudok gondolni, hogy pl a Szentgotthárdon gyárottak esetében máshogy volt mint a csehek esetében. :blink: Illetve eszembe jutott még valami... az enyém gyárilag KLÍMÁS volt... lehet, hogy ez a kulcs a dologhoz? Lehet, hogy nekem ezért volt más? (svájcból hozták be) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január11, 2006 Megoszt Elküldve Január11, 2006 Pontosítok: hideg levegő kapcsán nem jéghidegre gondoltam. Én úgy tudom, hogy a középső szellőzőhöz két csövön megy a levegő: az egyik a fűtőradiátortól a másik viszont direktben. Igazából akkor lehet észrevenni, hogy hidegebb levegő jön be, amikor gyorsabban mész és már elég meleg az utastér ahhoz, hogy feltűnjön. Ha még hideg van bent akkor melegnek érződik a középről jövő is, mivel meleg levegő is jön be ott ! Ezen felül az érzetet még befolyásolhatja az is, hogy hová van irányítva a fűtés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Lengyelországban gyártották még,nem a Cseheknél :) :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Pontosítok: hideg levegő kapcsán nem jéghidegre gondoltam. Én úgy tudom, hogy a középső szellőzőhöz két csövön megy a levegő: az egyik a fűtőradiátortól a másik viszont direktben. Igazából akkor lehet észrevenni, hogy hidegebb levegő jön be, amikor gyorsabban mész és már elég meleg az utastér ahhoz, hogy feltűnjön. Ha még hideg van bent akkor melegnek érződik a középről jövő is, mivel meleg levegő is jön be ott ! Ezen felül az érzetet még befolyásolhatja az is, hogy hová van irányítva a fűtés. Úgy emlékszem nálam attól függően jön meleg vagy hideg levegő középen, hogy merre van irányítva a levegő. Ugy rémlik, ha ablakra állítom hideg, ha meg középre akkor meleg. Ha lábra...azt nem tudom. Csak szombaton autózok, de akkor kipróbálom... vajon nem ez a dolgok nyitja..és ezért van akinél meleg és van akinél hideg...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Úgy emlékszem nálam attól függően jön meleg vagy hideg levegő középen, hogy merre van irányítva a levegő. Ugy rémlik, ha ablakra állítom hideg, ha meg középre akkor meleg. Ha lábra...azt nem tudom. Csak szombaton autózok, de akkor kipróbálom... vajon nem ez a dolgok nyitja..és ezért van akinél meleg és van akinél hideg...? Ez most elgondolkodtatott, ki fogom próbálni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Balázst kérdeztem erről a dologról, (Opel-Tormásinál dolgozik) ő azt mondta, hogy minden astra így van megcsinálva. Attól lehet néha melegnek érezni, hogy átmelegszik az a műanyag cső amiben bejön a hűvösebb levegő, és átadja a hőt neki. Mivel nem nagy sebességgel jön ez a hűvösebb levegő ezért annyira nem feltünő, csak ha gyorsabban mégy, vagy ha melegedési fázisban van a motor. Ilyenkor érdemes az oldalsó, és a középső szellőzőket folyamatosan figyelni, észrevehető a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Azt akarod mondani, hogy azért, mert átmelegszik a motortól a fűtéscső, csak attól nyom langyos levegőt a középső befúvó??? Vagy nem értem. Neked sem füt a középső légbeömlő??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Azt akarod mondani, hogy azért, mert átmelegszik a motortól a fűtéscső, csak attól nyom langyos levegőt a középső befúvó??? Vagy nem értem. Neked sem füt a középső légbeömlő??? Mindjárt megyek haza, azt ki fogom próbálni. Aztán majd megírom, melyik állásban hideg, illetve meleg a levegő! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Azt akarod mondani, hogy azért, mert átmelegszik a motortól a fűtéscső, csak attól nyom langyos levegőt a középső befúvó??? Vagy nem értem. Neked sem füt a középső légbeömlő??? Szó szerint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Nekem sem kimondottan meleget nyom... Belső levegőkeringetést bekapcsolom pár percig,akkor azért be tud melegedni ott is,de aztán megint hűvösebb jön...ez van :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Nekem sem kimondottan meleget nyom... Belső levegőkeringetést bekapcsolom pár percig,akkor azért be tud melegedni ott is,de aztán megint hűvösebb jön...ez van :blink: Megtörtént a próbám. Tényleg befolyásolja a levegő iránya a hőmérsékletet. Meleg levegő középen csak akkor jön, ha utasra irányítom. Ha ablakra, vagy lábra, akkor meg hideg jön.Érdekes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 "Igen 2 levegőbeömlő van a középsö részen, az egyik direktbe jön a ventillátortól, a másik keresztül megy a belső fűtőradiátoron. Ha kiveszitek a rácsot középőről, hátul jól látható, a fölső nyílás a felelős a hideg levegőért!! Egy 10X15 cm-s 3 cm vastag szivaccsal /lehetőleg fekete színű/ tökéletesen el lehet tőmíteni úgy, hogy a lezáró is jól működjön. Volt higeg levegő, nincs ideg levegő" Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bognár Tom Elküldve Január12, 2006 Megoszt Elküldve Január12, 2006 Egy gázteló kb. 4-5000Ft köröl van, de apám a rédi dizil astránkba és az előtte lévő D-kadett-be pl. LADA samarájét vett és tökéletes ami kb. 1500-2000Ft körül volt. Ja lég volt egyet venni mert olyan bika volt, hogy megtartotta egy is+a régi opel :) Na hello vettem gyári gáztelót és 2890ft volt, de csak egyet vettem, igaz csak egy is volt nekki, de kevés és nem tartja meg úgyhogy kell még egy. :) Hi! Itt találsz róla képet (az a fehér harmonikaszerű papír) by Laci4: http://www.kep.tar.hu/laci4/50068615/12865483#2 Én nyáron cseréltem, valami utángyártottat sikerült vennem 1500 pénz volt, ha jól emléxem :blink: hello! Kössz a tök jó képsort, nem semmi vagy! Szóval vettem 1100kaptam szétszedtem, nagyon koszos volt és mellette tele volt mocsokkal levelekkel, mindennel. Aztán kifujattam,kiporszivóztam, és bele raktam, most tök jó. Kifujattam a kocsiban is a levegő beömlőket. Talán az életbe se lett még cserélve. A Főprőba persze csak majd asőben vagy nagymosáskor lesz. Miért kellett fütőellenállást berhelned, nem működött a venti? Aztán mi lett? Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Megtörtént a próbám. Tényleg befolyásolja a levegő iránya a hőmérsékletet. Meleg levegő középen csak akkor jön, ha utasra irányítom. Ha ablakra, vagy lábra, akkor meg hideg jön.Érdekes. Na lám... :blink: A magyarázat mi lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Kössz a tök jó képsort, nem semmi vagy! Szóval vettem 1100kaptam szétszedtem, nagyon koszos volt és mellette tele volt mocsokkal levelekkel, mindennel. Aztán kifujattam,kiporszivóztam, és bele raktam, most tök jó. Kifujattam a kocsiban is a levegő beömlőket. Talán az életbe se lett még cserélve. A Főprőba persze csak majd asőben vagy nagymosáskor lesz. Miért kellett fütőellenállást berhelned, nem működött a venti? Aztán mi lett? háát jah.. néha buherálok :lol: pontosan. nekem ahogy írtam is, 4sebességes, és az első 2fokozat nem ment. Szétégett az ellenállás. gyári ujat nem volt"kedvem" venni, pláne hogy találtam bontottat vmi 3500ért asszem. csak mint ott írtam, mégse volt pont jó bele.. :) :blink: ahol vettem ott meg nem volt másik fajta, máshol meg nem találtam, vagy ventivel együtt adták volna csak. Igy hát jött a kis suftnituning.. hátha.. azóta müködik.. mondjuk nyáron 1-2es fokozatban volt egy kis szaga, de így télen nincs. majd megnézem mitől van-volt. hogy az ellenállás melegedett-e símán, vagy esetleg melegedett+hozzáért a múanyaghoz... mindenesetre most ha újra ratyi lenne, vagy ugyanolyan bontott mint volt benne, vagy gyári új.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Speed Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Szó szerint. Nekem akkor is fűtött! :) És föl fogom hívni a srácot, aki megvette! Attól, hogy a cső fölmelegszik nem fog tök meleg levegőt nyomni! Az enyém pedig nyomott! ...Egy 10X15 cm-s 3 cm vastag szivaccsal /lehetőleg fekete színű/ tökéletesen el lehet tőmíteni úgy, hogy a lezáró is jól működjön. Volt higeg levegő, nincs ideg levegő" :blink: Vesszenek a klímások? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január13, 2006 Megoszt Elküldve Január13, 2006 Miért kellett fütőellenállást berhelned, nem működött a venti? Aztán mi lett? Attól megy szét, hogy beázik !!!!! Ekkor szokott intezíven párásodni is.... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 "Igen 2 levegőbeömlő van a középsö részen, az egyik direktbe jön a ventillátortól, a másik keresztül megy a belső fűtőradiátoron. Ha kiveszitek a rácsot középőről, hátul jól látható, a fölső nyílás a felelős a hideg levegőért!! Egy 10X15 cm-s 3 cm vastag szivaccsal /lehetőleg fekete színű/ tökéletesen el lehet tőmíteni úgy, hogy a lezáró is jól működjön. Volt higeg levegő, nincs ideg levegő" Ha valakit érdekelne ilyen szivacs. Nekem van több, mint 10 db. Most bontottunk ki új hp szervereket, volt benne az is. Ha valakinek kell, küldjön pü-t, vagy átveheti Pilisvörösváron, amíg a készlet tart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 Tükörfűtést rakott már be valaki utólag? Nekem elvileg minden megvan hozzá,csak azt nem tudom,hogyan kéne a gyári relét bekötni! :blink: Az "így csináld"-ban nem találtam meg a bekötését a kapcsolási rajzokban! Ha valakinek van róla kapcs rajza,vagy tudja hol keressem help me! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 Na a kapcsrajzot megtaláltam Mackosajt segítségével(THX :blink:),de szeretném kikérni a véleményeteket,mit hova is kössek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 Na a kapcsrajzot megtaláltam Mackosajt segítségével(THX :blink:),de szeretném kikérni a véleményeteket,mit hova is kössek! asszem azt is letisztáztuk! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 Na a kapcsrajzot megtaláltam Mackosajt segítségével(THX :blink:),de szeretném kikérni a véleményeteket,mit hova is kössek! Remélem erre gondoltál. A bizositékot megismered, az X6, a bizi tábla valamelyik csatlakozoja, az X31, a bal oldali, az X34, a jobb oldali ajtó átvezetés, az X72 a kapcsoló saját dugasza, X51 és X52 a tükörnél lévő csati. Az S68.1 - 2 - 3 a tükör mozgató kapcsoló (S68.1 tükör állitás, S68.2 fűtés, S68.3 jobb v bal oldal.) K35 idörelé (ez kapcsolja ki a fűtést). M31, M30 a tukör, és legalul az a viszintes vonal a negatív. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január14, 2006 Megoszt Elküldve Január14, 2006 Nem teljesen ide vág a téma, remélem nem szegek meg semmilyen szabályt. Egy élektronikában jártas colléga segítségét kérném, a jónéhány oldallal ezelőt említett állófűtéssel kapcsolatban. Ugyanis gőzerővel, (akarom mondani gázolajjal) dübörög a zaporozsec kályha projekt, most készül a hőcserélő, amiben felmelegszik a víz, de nem ez a baj. Az ördög ottlapul, hogy ezt a cuccot valahogy "programozni" kéne, mikor kapcsoljon be, ill. ki. Ha valakinek van valami jó, egyszerű, és kivitelezhető ötlete azt szívesen venném. előrre is köszönöm és bocs ha esetleg mégsem ide illő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts