Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

Ennél a motornál nem szívás kicserélni, mert a motor hűtőre menő csövénél van.

DE! Nem 2000 forint a termosztát, hanem sokkal több. Ugyanis a legtöbb helyen csak házzal együtt adják, csak magát a termosztátot nehéz megvenni... :(

Lehet, hogy döglődik a termosztátod. Kb 1500-2000 Ft-os alkatrész. Csak kb 2 óra munkadíjat is számolni kell rá, mert elég nagy szívás kicserélni.

Köszönöm a válaszokat :)

Megosztás:

Sziasztok! Még mindig szenvedünk az 1.2-es B Corsa City fűtésével! Tehát: kicseréltük a termosztátot, vízpumpa jó, csövek kicserélve, kiegy tartály sapka kicserélve, víz nem fogy

belőle de mégis max langyit nyom a külső hőmérséklettől függetlenül!

Nem cseréltük a hűtőventilátor gombáját de az 92-nél bekapcsol és visszahűti a vizet szal működik! Ja és nem cseréltük még a radiátort csak kimostuk mert nem tudjuk, h érdemes-e

hiszen alig jött belőle mocsok és az is rozsdadarabok voltak! Hogyan lehet kivenni műszarfal kiszedés nélkül? Tudja vki lécci?

A lényeg, h 1-es fokozaton kicsit melegebbet nyom mint langyi aztán 2-es/3-as vagy 4-es fokozaton belső/külső keringtetésen visszahűl a fűtés levegője a vízzel együtt amit a belső

hőmérséklet jeladón lehet látni! Nem értem, nem akar fűteni! Olyan mintha nem lenne teljes a keringés, mintha eltömődött volna a radiátor vagy?! Másra már nem merek gondolni!

Tudom, h milyennek kell lennie a fűtésnek mert van egy Swingünk is az szuper! Még megnézem a 2 fűtési csövet h milyen melegek?! Azoknak nagyjából egyforma melegnek kell

lenniük? Mi van ha az egyik pl. a szívócsonk felőli nem olyan meleg mint a másik?

Várom véleményetek!

Megosztás:

Sziasztok! Még mindig szenvedünk az 1.2-es B Corsa City fűtésével! Tehát: kicseréltük a termosztátot, vízpumpa jó, csövek kicserélve, kiegy tartály sapka kicserélve, víz nem fogy

belőle de mégis max langyit nyom a külső hőmérséklettől függetlenül!

Nem cseréltük a hűtőventilátor gombáját de az 92-nél bekapcsol és visszahűti a vizet szal működik! Ja és nem cseréltük még a radiátort csak kimostuk mert nem tudjuk, h érdemes-e

hiszen alig jött belőle mocsok és az is rozsdadarabok voltak! Hogyan lehet kivenni műszarfal kiszedés nélkül? Tudja vki lécci?

A lényeg, h 1-es fokozaton kicsit melegebbet nyom mint langyi aztán 2-es/3-as vagy 4-es fokozaton belső/külső keringtetésen visszahűl a fűtés levegője a vízzel együtt amit a belső

hőmérséklet jeladón lehet látni! Nem értem, nem akar fűteni! Olyan mintha nem lenne teljes a keringés, mintha eltömődött volna a radiátor vagy?! Másra már nem merek gondolni!

Tudom, h milyennek kell lennie a fűtésnek mert van egy Swingünk is az szuper! Még megnézem a 2 fűtési csövet h milyen melegek?! Azoknak nagyjából egyforma melegnek kell

lenniük? Mi van ha az egyik pl. a szívócsonk felőli nem olyan meleg mint a másik?

Várom véleményetek!

Első körben, én befeküdnék az anyós oldali lábtérbe, és ott megpróbálnám megtapizni a radiátor csöveit. Ha ez egyik hideg, a másik meleg, akkor egyértelműen nem megy át rajta a meleg víz, hideg vízzel meg ugye nehéz fűteni. Kiszedni (astránál legalábbis) úgy lehet, hogy a kardán boxot föl kell szedni, meg a műszerfal 2 alsó tartóját levenni, és akkor hozzá lehet férni alulról. Corsánál passzolom, de gondolom hasonló lesz a játék ott is. Hogy mostátok ki?

Megosztás:

Első körben, én befeküdnék az anyós oldali lábtérbe, és ott megpróbálnám megtapizni a radiátor csöveit. Ha ez egyik hideg, a másik meleg, akkor egyértelműen nem megy át rajta a meleg víz, hideg vízzel meg ugye nehéz fűteni. Kiszedni (astránál legalábbis) úgy lehet, hogy a kardán boxot föl kell szedni, meg a műszerfal 2 alsó tartóját levenni, és akkor hozzá lehet férni alulról. Corsánál passzolom, de gondolom hasonló lesz a játék ott is. Hogy mostátok ki?

köszi szépen!

rátoltunk az előremenő csonkra és nyomtuk a meleg vizet meg a vízkőoldót! nem sok minden jött ki!

igazából ki kéne venni az lenne a legjobb a mosáshoz-ellenőrzéshez ugye?!

Megosztás:

köszi szépen!

rátoltunk az előremenő csonkra és nyomtuk a meleg vizet meg a vízkőoldót! nem sok minden jött ki!

igazából ki kéne venni az lenne a legjobb a mosáshoz-ellenőrzéshez ugye?!

Leginkább igen. Viszont ha annyira el lenne tömődve, hogy alig menjen át rajta víz, akkor az mosás közben is feltűnt volna szerintem, hogy nem igazán hasít át rajta a lötty :rolleyes:

Megosztás:

arra gondoltunk, h megfordul a víz csak nem az egész radiátorban és ezért lehetséges, h 1-es fokozaton

kicsit el kezd fűteni majd 2-3-4 -es fokozaton rögtön visszahül vagy?! nyilván más a fűtés ha a radiátor

25%-án fordul meg a meleg víz mintha az egészen vagy?

Megosztás:

Üdv!

Látom sokan küzdenek radiátor problémával. Szerintem érdemes elgondolkodni a radiátor cserén. Nálam 2x lett átmosva trisóval. Az eredmény elég gyér. Nagy hidegben max 2-es ventillátor fordulaton használhattam a fűtést, mert a gyorsabb fokozat hamer lehűtötte a hőátadót. 2. mosás után kb 1 hónappal már eresztette az utastérbe a hűtővizet a radiátor... Jelenleg egy keveset futott, bontott opelből kiszedett fűtőradiátor van beépítve. Tökéletesen forró!

Megnéztem miért nem melegedhetett át az egész. Hiába tűnt úgy, hogy átjárható a fűtőtest, valószínűleg csak 10-20%-a volt teljesen vízkő mentes. A 2 db nagy víztér között lelassult a keringés, és oda ha be is jutott a víz, nem volt megfelelő az áteresztő képessége. Az a forró víz mennyiség, ami meg a szűk keresztmetszet miatt nem jut el a fűtőradiátorba, a könnyebb utat választva a hűtő radiátor irányába fog menni.

Szerintem sehogy nem lehet 1-2 mosással kitisztítani a radiátort 1 nap alatt. A vékonyabb csövek vízkőmentesítéséhez többszöri átmosás, és napokig történő vízkőmentesítés szükséges. Kérdés, hogy a hűtő anyaga bírja-e ezt a fajta felújítást. Átfolyó rendszerű vízmelegítőknél savazással szoktak maximum 1x vízkőmentesíteni. 2x sosem szabad, mert az anyag elvesztheti a falvastagságát, így ereszthet.

Megosztás:

Üdv!

Látom sokan küzdenek radiátor problémával. Szerintem érdemes elgondolkodni a radiátor cserén. Nálam 2x lett átmosva trisóval. Az eredmény elég gyér. Nagy hidegben max 2-es ventillátor fordulaton használhattam a fűtést, mert a gyorsabb fokozat hamer lehűtötte a hőátadót. 2. mosás után kb 1 hónappal már eresztette az utastérbe a hűtővizet a radiátor... Jelenleg egy keveset futott, bontott opelből kiszedett fűtőradiátor van beépítve. Tökéletesen forró!

Megnéztem miért nem melegedhetett át az egész. Hiába tűnt úgy, hogy átjárható a fűtőtest, valószínűleg csak 10-20%-a volt teljesen vízkő mentes. A 2 db nagy víztér között lelassult a keringés, és oda ha be is jutott a víz, nem volt megfelelő az áteresztő képessége. Az a forró víz mennyiség, ami meg a szűk keresztmetszet miatt nem jut el a fűtőradiátorba, a könnyebb utat választva a hűtő radiátor irányába fog menni.

Szerintem sehogy nem lehet 1-2 mosással kitisztítani a radiátort 1 nap alatt. A vékonyabb csövek vízkőmentesítéséhez többszöri átmosás, és napokig történő vízkőmentesítés szükséges. Kérdés, hogy a hűtő anyaga bírja-e ezt a fajta felújítást. Átfolyó rendszerű vízmelegítőknél savazással szoktak maximum 1x vízkőmentesíteni. 2x sosem szabad, mert az anyag elvesztheti a falvastagságát, így ereszthet.

nagyon köszönöm!

kicseréljük a radiátort aztán mondom mi történt! mi is nagyjából erre a következtetésre jutottunk! :)

Megosztás:

Üdv!

Mi átlag félévente kisavaztuk anno az átfolyós vízmelegítő csöveit, de 22 éves korában a gáz rész hibája miatt dobtuk ki :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok!

Mi adhatta meg magát, hogyha a gyújtás ráadásakor bekapcsolnak a hűtőventik (mind a víz, mind a klíma)?

Minap csordogáltam a városban, és csak hallom, hogy bekapcsolnak a ventik. Nézem a víz, 92 fokos. Kint meg kb. -8 fok. Gondoltam átmeneti elmezavar. Másnap reggel indulnék neki a napnak, gyújtás, és már búg mind a kettő. Hol kéne nekikezdeni a diagnosztikának?

Előre is köszönöm!

Megosztás:

Sziasztok!

Mi adhatta meg magát, hogyha a gyújtás ráadásakor bekapcsolnak a hűtőventik (mind a víz, mind a klíma)?

Minap csordogáltam a városban, és csak hallom, hogy bekapcsolnak a ventik. Nézem a víz, 92 fokos. Kint meg kb. -8 fok. Gondoltam átmeneti elmezavar. Másnap reggel indulnék neki a napnak, gyújtás, és már búg mind a kettő. Hol kéne nekikezdeni a diagnosztikának?

Előre is köszönöm!

Hát a vízhűtő venti esetében első körben a hűtőbe beletekert gombát nézném meg így a klímával együtt nem tudom, nekem az nincs. Húzd le a csatit ha megáll akkor a gomba kapcsol állandóan akkor is ha amúgy a vízhőfok nem indokolná, szerintem. Bááár ha gyujtásra indulnak akkor más lehet, mert most úgy rémlik hogy nálunk csak járó motornál megy a venti sima gyujtásra nem....

Megosztás:

Hát a vízhűtő venti esetében első körben a hűtőbe beletekert gombát nézném meg így a klímával együtt nem tudom, nekem az nincs. Húzd le a csatit ha megáll akkor a gomba kapcsol állandóan akkor is ha amúgy a vízhőfok nem indokolná, szerintem. Bááár ha gyujtásra indulnak akkor más lehet, mert most úgy rémlik hogy nálunk csak járó motornál megy a venti sima gyujtásra nem....

Valami a klíma környékén kakilhatott be, mert ha jól sejtem, akkor a meleg víz miatt csak a hűtőventi kapcsolna be első körben, majd ha az sem segít, akkor csatlakozik hozzá a klímaventi is. Vagy nem így van? És mivel gyújtásra már mindkettő beröffen, így a klímára gyanakszok. Ill. találtam egy ilyen csodát: http://www.autoalkatreszwebshop.hu/tulajdonsaglap/?art=6ZL351028-021

Ezt hova sikerült elrejteni a drága tervezőknek?

Megosztás:

Valami a klíma környékén kakilhatott be, mert ha jól sejtem, akkor a meleg víz miatt csak a hűtőventi kapcsolna be első körben, majd ha az sem segít, akkor csatlakozik hozzá a klímaventi is. Vagy nem így van? És mivel gyújtásra már mindkettő beröffen, így a klímára gyanakszok. Ill. találtam egy ilyen csodát: http://www.autoalkat...t=6ZL351028-021

Hőkapcsoló...passzolom, majd jön valaki klímás kolléga és többet tud erről.

Megosztás:

Valami a klíma környékén kakilhatott be, mert ha jól sejtem, akkor a meleg víz miatt csak a hűtőventi kapcsolna be első körben, majd ha az sem segít, akkor csatlakozik hozzá a klímaventi is. Vagy nem így van? És mivel gyújtásra már mindkettő beröffen, így a klímára gyanakszok. Ill. találtam egy ilyen csodát: http://www.autoalkat...t=6ZL351028-021

Én nem vagyok klímás. de terveztem a klíma utólagos beszerelését és utánnanéztem egy-két dolognak.

Egy klímás Astrában tudtommal 2 ventillátor van a hűtőnél. Ha bekapcsolod a klímát akkor mind a két ventillátor tán alacsony fordulaton kezd el járni. Ja és ez a kör gyújtásra van kötve tudtommal. Én valahol itt keresném a hibát. Az akksi környékén van tán egy kis doboz. Ebben vannak a klíma reléi, biztosítékai. Én azokat nézném át, nem-e véletlenül az egyik baragadt, kábel leesett, vagy valami ilyen bibi.

Megosztás:

üdv mindenkinek!

kicseréltük a radiátort és gatyára lehet vetkőzni szal minden ok! a radiátor marha nehéz volt az újhoz képest, valszínű vízköves volt vastagon!

köszönettel tartozom a tanácsokért!

az én kicsi B Corsám él, élt és élni fog :)

gzozo

Megosztás:

üdv,

f astra caravan 1.4 16v. volt tavaly nyáron egy motormosás autómosóban, utána esett meg a dolog... a nagy nyári melegben gyújtás ráadáskor automatikusan indult a vízhűtő ventilátor, hideg intitásnál is. egyetlen pozitivum az volt ebben, hogy a dugoban araszoláskor sem emelkedett a vízhőmérséklet 92-95fok fölé... aztán egy hétre rá megszűnt ez a dolog, azóta az a jelenség van, hogy amikor a víz eléri azt a hőfokot, ahol a ventilátor elindul, őrületes relé kerregés kattogás kezdődik, aztán abbamarad, és elindul a venti, aztán leáll a venti.... nincs rendszer a dologban.... nincs az mint motormosás előtt, hogy 97fok felett elindult a venti, és visszahűtötte a vizet, aztán leállt. mi lehet a gond? zárlatos valami relé, elázott valami alkatrész?

köszönöm az ötleteket előre is.

Megosztás:

Csak gratulálni tudok ahhoz hogy fél év kellett hogy rá jöjj, hogy vmi nem működik rendesen!

Egy motor mosás után nem szabadna állandóan mennie a hűtőventinek.

Viszont nézd meg a hűtő jobb oldalán lévő hőgombát, illetve a csatlakozóját. Lehet ott állt meg a víz, és az okozza a rendszertelen működést.

Relé nem lehet, mert tudtommal, csak a dieselekben van relézve.

Megosztás:

Csak gratulálni tudok ahhoz hogy fél év kellett hogy rá jöjj, hogy vmi nem működik rendesen!

Viszont nézd meg a hűtő jobb oldalán lévő hőgombát, illetve a csatlakozóját. Lehet ott állt meg a víz, és az okozza a rendszertelen működést.

A biztosíték tábla felől jön a kattogás, olyan mint az index kattogása.

Szerelő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele... szerinte nincs gond, de engem zavar a dolog.

Megosztás:

A biztosíték tábla felől jön a kattogás, olyan mint az index kattogása.

Szerelő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele... szerinte nincs gond, de engem zavar a dolog.

A szerelődnek mondd meg, hogy menjen inkább cukrásznak :D

Keress egy rendes autóvillamosságis szakembert, aki kinyomozza neked, hogy hol a hiba ;)

Megosztás:

Meg a klímás autókban :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.