Korkki Elküldve Február12, 2012 Megoszt Elküldve Február12, 2012 Ennél a motornál nem szívás kicserélni, mert a motor hűtőre menő csövénél van. DE! Nem 2000 forint a termosztát, hanem sokkal több. Ugyanis a legtöbb helyen csak házzal együtt adják, csak magát a termosztátot nehéz megvenni... :( Lehet, hogy döglődik a termosztátod. Kb 1500-2000 Ft-os alkatrész. Csak kb 2 óra munkadíjat is számolni kell rá, mert elég nagy szívás kicserélni. Köszönöm a válaszokat :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február12, 2012 Megoszt Elküldve Február12, 2012 Köszönöm a válaszokat :) már kicseréltük a termosztátot és nem segített semmit a problémán! egyébként 2500 Ft. volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozo astra1.6 16v Elküldve Február12, 2012 Megoszt Elküldve Február12, 2012 Sziasztok! Nekem meg úgy néz ki,hogy termosztát ház tömítést kell cserélnem!Kicsit szivárog mellette a fagyi!Kicsit még várok vele!(X16XEL) Üdv:zozo Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Sziasztok! Még mindig szenvedünk az 1.2-es B Corsa City fűtésével! Tehát: kicseréltük a termosztátot, vízpumpa jó, csövek kicserélve, kiegy tartály sapka kicserélve, víz nem fogy belőle de mégis max langyit nyom a külső hőmérséklettől függetlenül! Nem cseréltük a hűtőventilátor gombáját de az 92-nél bekapcsol és visszahűti a vizet szal működik! Ja és nem cseréltük még a radiátort csak kimostuk mert nem tudjuk, h érdemes-e hiszen alig jött belőle mocsok és az is rozsdadarabok voltak! Hogyan lehet kivenni műszarfal kiszedés nélkül? Tudja vki lécci? A lényeg, h 1-es fokozaton kicsit melegebbet nyom mint langyi aztán 2-es/3-as vagy 4-es fokozaton belső/külső keringtetésen visszahűl a fűtés levegője a vízzel együtt amit a belső hőmérséklet jeladón lehet látni! Nem értem, nem akar fűteni! Olyan mintha nem lenne teljes a keringés, mintha eltömődött volna a radiátor vagy?! Másra már nem merek gondolni! Tudom, h milyennek kell lennie a fűtésnek mert van egy Swingünk is az szuper! Még megnézem a 2 fűtési csövet h milyen melegek?! Azoknak nagyjából egyforma melegnek kell lenniük? Mi van ha az egyik pl. a szívócsonk felőli nem olyan meleg mint a másik? Várom véleményetek! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Sziasztok! Még mindig szenvedünk az 1.2-es B Corsa City fűtésével! Tehát: kicseréltük a termosztátot, vízpumpa jó, csövek kicserélve, kiegy tartály sapka kicserélve, víz nem fogy belőle de mégis max langyit nyom a külső hőmérséklettől függetlenül! Nem cseréltük a hűtőventilátor gombáját de az 92-nél bekapcsol és visszahűti a vizet szal működik! Ja és nem cseréltük még a radiátort csak kimostuk mert nem tudjuk, h érdemes-e hiszen alig jött belőle mocsok és az is rozsdadarabok voltak! Hogyan lehet kivenni műszarfal kiszedés nélkül? Tudja vki lécci? A lényeg, h 1-es fokozaton kicsit melegebbet nyom mint langyi aztán 2-es/3-as vagy 4-es fokozaton belső/külső keringtetésen visszahűl a fűtés levegője a vízzel együtt amit a belső hőmérséklet jeladón lehet látni! Nem értem, nem akar fűteni! Olyan mintha nem lenne teljes a keringés, mintha eltömődött volna a radiátor vagy?! Másra már nem merek gondolni! Tudom, h milyennek kell lennie a fűtésnek mert van egy Swingünk is az szuper! Még megnézem a 2 fűtési csövet h milyen melegek?! Azoknak nagyjából egyforma melegnek kell lenniük? Mi van ha az egyik pl. a szívócsonk felőli nem olyan meleg mint a másik? Várom véleményetek! Első körben, én befeküdnék az anyós oldali lábtérbe, és ott megpróbálnám megtapizni a radiátor csöveit. Ha ez egyik hideg, a másik meleg, akkor egyértelműen nem megy át rajta a meleg víz, hideg vízzel meg ugye nehéz fűteni. Kiszedni (astránál legalábbis) úgy lehet, hogy a kardán boxot föl kell szedni, meg a műszerfal 2 alsó tartóját levenni, és akkor hozzá lehet férni alulról. Corsánál passzolom, de gondolom hasonló lesz a játék ott is. Hogy mostátok ki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Első körben, én befeküdnék az anyós oldali lábtérbe, és ott megpróbálnám megtapizni a radiátor csöveit. Ha ez egyik hideg, a másik meleg, akkor egyértelműen nem megy át rajta a meleg víz, hideg vízzel meg ugye nehéz fűteni. Kiszedni (astránál legalábbis) úgy lehet, hogy a kardán boxot föl kell szedni, meg a műszerfal 2 alsó tartóját levenni, és akkor hozzá lehet férni alulról. Corsánál passzolom, de gondolom hasonló lesz a játék ott is. Hogy mostátok ki? köszi szépen! rátoltunk az előremenő csonkra és nyomtuk a meleg vizet meg a vízkőoldót! nem sok minden jött ki! igazából ki kéne venni az lenne a legjobb a mosáshoz-ellenőrzéshez ugye?! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 köszi szépen! rátoltunk az előremenő csonkra és nyomtuk a meleg vizet meg a vízkőoldót! nem sok minden jött ki! igazából ki kéne venni az lenne a legjobb a mosáshoz-ellenőrzéshez ugye?! Leginkább igen. Viszont ha annyira el lenne tömődve, hogy alig menjen át rajta víz, akkor az mosás közben is feltűnt volna szerintem, hogy nem igazán hasít át rajta a lötty :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 arra gondoltunk, h megfordul a víz csak nem az egész radiátorban és ezért lehetséges, h 1-es fokozaton kicsit el kezd fűteni majd 2-3-4 -es fokozaton rögtön visszahül vagy?! nyilván más a fűtés ha a radiátor 25%-án fordul meg a meleg víz mintha az egészen vagy? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Üdv! Látom sokan küzdenek radiátor problémával. Szerintem érdemes elgondolkodni a radiátor cserén. Nálam 2x lett átmosva trisóval. Az eredmény elég gyér. Nagy hidegben max 2-es ventillátor fordulaton használhattam a fűtést, mert a gyorsabb fokozat hamer lehűtötte a hőátadót. 2. mosás után kb 1 hónappal már eresztette az utastérbe a hűtővizet a radiátor... Jelenleg egy keveset futott, bontott opelből kiszedett fűtőradiátor van beépítve. Tökéletesen forró! Megnéztem miért nem melegedhetett át az egész. Hiába tűnt úgy, hogy átjárható a fűtőtest, valószínűleg csak 10-20%-a volt teljesen vízkő mentes. A 2 db nagy víztér között lelassult a keringés, és oda ha be is jutott a víz, nem volt megfelelő az áteresztő képessége. Az a forró víz mennyiség, ami meg a szűk keresztmetszet miatt nem jut el a fűtőradiátorba, a könnyebb utat választva a hűtő radiátor irányába fog menni. Szerintem sehogy nem lehet 1-2 mosással kitisztítani a radiátort 1 nap alatt. A vékonyabb csövek vízkőmentesítéséhez többszöri átmosás, és napokig történő vízkőmentesítés szükséges. Kérdés, hogy a hűtő anyaga bírja-e ezt a fajta felújítást. Átfolyó rendszerű vízmelegítőknél savazással szoktak maximum 1x vízkőmentesíteni. 2x sosem szabad, mert az anyag elvesztheti a falvastagságát, így ereszthet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Üdv! Látom sokan küzdenek radiátor problémával. Szerintem érdemes elgondolkodni a radiátor cserén. Nálam 2x lett átmosva trisóval. Az eredmény elég gyér. Nagy hidegben max 2-es ventillátor fordulaton használhattam a fűtést, mert a gyorsabb fokozat hamer lehűtötte a hőátadót. 2. mosás után kb 1 hónappal már eresztette az utastérbe a hűtővizet a radiátor... Jelenleg egy keveset futott, bontott opelből kiszedett fűtőradiátor van beépítve. Tökéletesen forró! Megnéztem miért nem melegedhetett át az egész. Hiába tűnt úgy, hogy átjárható a fűtőtest, valószínűleg csak 10-20%-a volt teljesen vízkő mentes. A 2 db nagy víztér között lelassult a keringés, és oda ha be is jutott a víz, nem volt megfelelő az áteresztő képessége. Az a forró víz mennyiség, ami meg a szűk keresztmetszet miatt nem jut el a fűtőradiátorba, a könnyebb utat választva a hűtő radiátor irányába fog menni. Szerintem sehogy nem lehet 1-2 mosással kitisztítani a radiátort 1 nap alatt. A vékonyabb csövek vízkőmentesítéséhez többszöri átmosás, és napokig történő vízkőmentesítés szükséges. Kérdés, hogy a hűtő anyaga bírja-e ezt a fajta felújítást. Átfolyó rendszerű vízmelegítőknél savazással szoktak maximum 1x vízkőmentesíteni. 2x sosem szabad, mert az anyag elvesztheti a falvastagságát, így ereszthet. nagyon köszönöm! kicseréljük a radiátort aztán mondom mi történt! mi is nagyjából erre a következtetésre jutottunk! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február15, 2012 Megoszt Elküldve Február15, 2012 Üdv! Látom sokan küzdenek radiátor problémával. Szerintem érdemes elgondolkodni a radiátor cserén. Nálam 2x lett átmosva trisóval. Az eredmény elég gyér. Nagy hidegben max 2-es ventillátor fordulaton használhattam a fűtést, mert a gyorsabb fokozat hamer lehűtötte a hőátadót. 2. mosás után kb 1 hónappal már eresztette az utastérbe a hűtővizet a radiátor... Jelenleg egy keveset futott, bontott opelből kiszedett fűtőradiátor van beépítve. Tökéletesen forró! Megnéztem miért nem melegedhetett át az egész. Hiába tűnt úgy, hogy átjárható a fűtőtest, valószínűleg csak 10-20%-a volt teljesen vízkő mentes. A 2 db nagy víztér között lelassult a keringés, és oda ha be is jutott a víz, nem volt megfelelő az áteresztő képessége. Az a forró víz mennyiség, ami meg a szűk keresztmetszet miatt nem jut el a fűtőradiátorba, a könnyebb utat választva a hűtő radiátor irányába fog menni. Szerintem sehogy nem lehet 1-2 mosással kitisztítani a radiátort 1 nap alatt. A vékonyabb csövek vízkőmentesítéséhez többszöri átmosás, és napokig történő vízkőmentesítés szükséges. Kérdés, hogy a hűtő anyaga bírja-e ezt a fajta felújítást. Átfolyó rendszerű vízmelegítőknél savazással szoktak maximum 1x vízkőmentesíteni. 2x sosem szabad, mert az anyag elvesztheti a falvastagságát, így ereszthet. Mi átlag félévente kisavaztuk anno az átfolyós vízmelegítő csöveit, de 22 éves korában a gáz rész hibája miatt dobtuk ki :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február16, 2012 Megoszt Elküldve Február16, 2012 Mi átlag félévente kisavaztuk anno az átfolyós vízmelegítő csöveit, de 22 éves korában a gáz rész hibája miatt dobtuk ki :rolleyes: az lehet de asszem az autó radiátor alu !!! ami ugye igen érzékenyen reagál ezekre az anyagokra! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Sziasztok! Mi adhatta meg magát, hogyha a gyújtás ráadásakor bekapcsolnak a hűtőventik (mind a víz, mind a klíma)? Minap csordogáltam a városban, és csak hallom, hogy bekapcsolnak a ventik. Nézem a víz, 92 fokos. Kint meg kb. -8 fok. Gondoltam átmeneti elmezavar. Másnap reggel indulnék neki a napnak, gyújtás, és már búg mind a kettő. Hol kéne nekikezdeni a diagnosztikának? Előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Sziasztok! Mi adhatta meg magát, hogyha a gyújtás ráadásakor bekapcsolnak a hűtőventik (mind a víz, mind a klíma)? Minap csordogáltam a városban, és csak hallom, hogy bekapcsolnak a ventik. Nézem a víz, 92 fokos. Kint meg kb. -8 fok. Gondoltam átmeneti elmezavar. Másnap reggel indulnék neki a napnak, gyújtás, és már búg mind a kettő. Hol kéne nekikezdeni a diagnosztikának? Előre is köszönöm! Hát a vízhűtő venti esetében első körben a hűtőbe beletekert gombát nézném meg így a klímával együtt nem tudom, nekem az nincs. Húzd le a csatit ha megáll akkor a gomba kapcsol állandóan akkor is ha amúgy a vízhőfok nem indokolná, szerintem. Bááár ha gyujtásra indulnak akkor más lehet, mert most úgy rémlik hogy nálunk csak járó motornál megy a venti sima gyujtásra nem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Hát a vízhűtő venti esetében első körben a hűtőbe beletekert gombát nézném meg így a klímával együtt nem tudom, nekem az nincs. Húzd le a csatit ha megáll akkor a gomba kapcsol állandóan akkor is ha amúgy a vízhőfok nem indokolná, szerintem. Bááár ha gyujtásra indulnak akkor más lehet, mert most úgy rémlik hogy nálunk csak járó motornál megy a venti sima gyujtásra nem.... Valami a klíma környékén kakilhatott be, mert ha jól sejtem, akkor a meleg víz miatt csak a hűtőventi kapcsolna be első körben, majd ha az sem segít, akkor csatlakozik hozzá a klímaventi is. Vagy nem így van? És mivel gyújtásra már mindkettő beröffen, így a klímára gyanakszok. Ill. találtam egy ilyen csodát: http://www.autoalkatreszwebshop.hu/tulajdonsaglap/?art=6ZL351028-021 Ezt hova sikerült elrejteni a drága tervezőknek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Valami a klíma környékén kakilhatott be, mert ha jól sejtem, akkor a meleg víz miatt csak a hűtőventi kapcsolna be első körben, majd ha az sem segít, akkor csatlakozik hozzá a klímaventi is. Vagy nem így van? És mivel gyújtásra már mindkettő beröffen, így a klímára gyanakszok. Ill. találtam egy ilyen csodát: http://www.autoalkat...t=6ZL351028-021 Ezt hova sikerült elrejteni a drága tervezőknek? Hőkapcsoló...passzolom, majd jön valaki klímás kolléga és többet tud erről. Link to comment Megosztás: More sharing options...
prepuk Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 Valami a klíma környékén kakilhatott be, mert ha jól sejtem, akkor a meleg víz miatt csak a hűtőventi kapcsolna be első körben, majd ha az sem segít, akkor csatlakozik hozzá a klímaventi is. Vagy nem így van? És mivel gyújtásra már mindkettő beröffen, így a klímára gyanakszok. Ill. találtam egy ilyen csodát: http://www.autoalkat...t=6ZL351028-021 Ezt hova sikerült elrejteni a drága tervezőknek? Én nem vagyok klímás. de terveztem a klíma utólagos beszerelését és utánnanéztem egy-két dolognak. Egy klímás Astrában tudtommal 2 ventillátor van a hűtőnél. Ha bekapcsolod a klímát akkor mind a két ventillátor tán alacsony fordulaton kezd el járni. Ja és ez a kör gyújtásra van kötve tudtommal. Én valahol itt keresném a hibát. Az akksi környékén van tán egy kis doboz. Ebben vannak a klíma reléi, biztosítékai. Én azokat nézném át, nem-e véletlenül az egyik baragadt, kábel leesett, vagy valami ilyen bibi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gzozo Elküldve Február23, 2012 Megoszt Elküldve Február23, 2012 üdv mindenkinek! kicseréltük a radiátort és gatyára lehet vetkőzni szal minden ok! a radiátor marha nehéz volt az újhoz képest, valszínű vízköves volt vastagon! köszönettel tartozom a tanácsokért! az én kicsi B Corsám él, élt és élni fog :) gzozo Link to comment Megosztás: More sharing options...
crka Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 üdv, f astra caravan 1.4 16v. volt tavaly nyáron egy motormosás autómosóban, utána esett meg a dolog... a nagy nyári melegben gyújtás ráadáskor automatikusan indult a vízhűtő ventilátor, hideg intitásnál is. egyetlen pozitivum az volt ebben, hogy a dugoban araszoláskor sem emelkedett a vízhőmérséklet 92-95fok fölé... aztán egy hétre rá megszűnt ez a dolog, azóta az a jelenség van, hogy amikor a víz eléri azt a hőfokot, ahol a ventilátor elindul, őrületes relé kerregés kattogás kezdődik, aztán abbamarad, és elindul a venti, aztán leáll a venti.... nincs rendszer a dologban.... nincs az mint motormosás előtt, hogy 97fok felett elindult a venti, és visszahűtötte a vizet, aztán leállt. mi lehet a gond? zárlatos valami relé, elázott valami alkatrész? köszönöm az ötleteket előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Csak gratulálni tudok ahhoz hogy fél év kellett hogy rá jöjj, hogy vmi nem működik rendesen! Egy motor mosás után nem szabadna állandóan mennie a hűtőventinek. Viszont nézd meg a hűtő jobb oldalán lévő hőgombát, illetve a csatlakozóját. Lehet ott állt meg a víz, és az okozza a rendszertelen működést. Relé nem lehet, mert tudtommal, csak a dieselekben van relézve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
crka Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Csak gratulálni tudok ahhoz hogy fél év kellett hogy rá jöjj, hogy vmi nem működik rendesen! Egy motor mosás után nem szabadna állandóan mennie a hűtőventinek. Viszont nézd meg a hűtő jobb oldalán lévő hőgombát, illetve a csatlakozóját. Lehet ott állt meg a víz, és az okozza a rendszertelen működést. Relé nem lehet, mert tudtommal, csak a dieselekben van relézve. A biztosíték tábla felől jön a kattogás, olyan mint az index kattogása. Szerelő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele... szerinte nincs gond, de engem zavar a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Krajcso Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 A biztosíték tábla felől jön a kattogás, olyan mint az index kattogása. Szerelő azt mondta, hogy ne foglalkozzak vele... szerinte nincs gond, de engem zavar a dolog. A szerelődnek mondd meg, hogy menjen inkább cukrásznak :D Keress egy rendes autóvillamosságis szakembert, aki kinyomozza neked, hogy hol a hiba ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február24, 2012 Megoszt Elküldve Február24, 2012 Csak gratulálni tudok ahhoz hogy fél év kellett hogy rá jöjj, hogy vmi nem működik rendesen! Egy motor mosás után nem szabadna állandóan mennie a hűtőventinek. Viszont nézd meg a hűtő jobb oldalán lévő hőgombát, illetve a csatlakozóját. Lehet ott állt meg a víz, és az okozza a rendszertelen működést. Relé nem lehet, mert tudtommal, csak a dieselekben van relézve. Meg a klímás autókban :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
TUPIR Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 szevasztok nekem kellene egy kifogástalan 4 ágú fütéscsap v hol a legolcsobb köszi a választ elöre is Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Február25, 2012 Megoszt Elküldve Február25, 2012 szevasztok nekem kellene egy kifogástalan 4 ágú fütéscsap v hol a legolcsobb köszi a választ elöre is Én itt vettem: http://www.cool4u.hu/ Vákuumos 4 ágú vízcsap 10 rugó volt, ha jól emlékszem. Korrektek nagyon és gyorsan küldik a cuccot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts