balahu Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Hali! Szerencsés tulajdonosa lettem egy C14SE Astrának, ami elég pöpec állapotban van (rádásul a legjobb korban van , sweet sixteen :D ), viszont a levegő állító kapcsoló nem hiszem hogy jól működik, ui, hiába tekerem, nagyjából semmi hatása sincs, mindenhova fúj egy kicsit. A kesztyütartót kiszedve , megnéztem, hogy a bowden állítja a kart a konzolon, de semmi hatás. Mi lehet a hiba ? Viszont fetűnt, hogy alatta van egy kék fogaskerekes cucc, de ahhoz semmi sem megy, viszont lehet azt is mozgatni. Jól gondolom, hogy onnan hiányzik vmi? Meg az nomális é, hogy középső fujókákra mindig jön levegő, vagy ez is ennek a hibának a következménye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Hali! Szerencsés tulajdonosa lettem egy C14SE Astrának, ami elég pöpec állapotban van (rádásul a legjobb korban van , sweet sixteen :D ), viszont a levegő állító kapcsoló nem hiszem hogy jól működik, ui, hiába tekerem, nagyjából semmi hatása sincs, mindenhova fúj egy kicsit. A kesztyütartót kiszedve , megnéztem, hogy a bowden állítja a kart a konzolon, de semmi hatás. Mi lehet a hiba ? Viszont fetűnt, hogy alatta van egy kék fogaskerekes cucc, de ahhoz semmi sem megy, viszont lehet azt is mozgatni. Jól gondolom, hogy onnan hiányzik vmi? Meg az nomális é, hogy középső fujókákra mindig jön levegő, vagy ez is ennek a hibának a következménye? Azon a fogaskeréken 2-vagy 3 bowdennek kellene lennie. A középsőn egy kicsi levegő mindíg jön. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Azon a fogaskeréken 2-vagy 3 bowdennek kellene lennie. A középsőn egy kicsi levegő mindíg jön. Aha, és azok a bowdenek honnan hova mennek, ui tekerőről 1 megy mint említettem , és az mozgatja is a cuccot. Na majd kiderítem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Aha, és azok a bowdenek honnan hova mennek, ui tekerőről 1 megy mint említettem , és az mozgatja is a cuccot. Na majd kiderítem :D Látom győri vagy, ha nem bírsz vele a hétvégén kiugrassz lekoppinjuk az enyémről, sajna én most nem vagyok mozgásképes. Ezen a képen úgy látom egy van a hideg-meleg tekerőnél, kettő meg a középső választó-tekerőnél: A válaszból töröld ki a képet, lassítja a fórumot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Látom győri vagy, ha nem bírsz vele a hétvégén kiugrassz lekoppinjuk az enyémről, sajna én most nem vagyok mozgásképes. Ezen a képen úgy látom egy van a hideg-meleg tekerőnél, kettő meg a középső választó-tekerőnél: A válaszból töröld ki a képet, lassítja a fórumot. Ok, kösz majd lehet h jelentkezem, bár ugyis el kell vinnem átnézetni (vezérlés, olaj stb, szokásos..), s akkor ott majd megnézetem ezt is. Bár ha jobban belegondolok akkor magad uram a legolcsóbb verzio :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Ok, kösz majd lehet h jelentkezem, bár ugyis el kell vinnem átnézetni (vezérlés, olaj stb, szokásos..), s akkor ott majd megnézetem ezt is. Bár ha jobban belegondolok akkor magad uram a legolcsóbb verzio :D Szerintem a vezérlés, olaj, stb. ne átnézesd, hanem cseréld, vagy cseréltesd ki mindenképpen. Az a biztos amikor kilóméter pontosan tudod, hogy mi mikor volt kicserélve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Szerintem a vezérlés, olaj, stb. ne átnézesd, hanem cseréld, vagy cseréltesd ki mindenképpen. Az a biztos amikor kilóméter pontosan tudod, hogy mi mikor volt kicserélve. Persze ugy értettem, hogy a vezérlést, olajokat (motor,váltó, fék) szűrőket cseréltetem, a többi dolgot meg átnézetem . Bár sok minden nem kell, mert előfelmérésen azért voltam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Aha, és azok a bowdenek honnan hova mennek, ui tekerőről 1 megy mint említettem , és az mozgatja is a cuccot. Na majd kiderítem :D mindegyik tekerőre 1-1 bowden megy. Az is lehet, hogy nem innen van kiakadva, hanem a másik végén - a fűtésbox részen. Ezeket is nézd meg. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 mindegyik tekerőre 1-1 bowden megy. Az is lehet, hogy nem innen van kiakadva, hanem a másik végén - a fűtésbox részen. Ezeket is nézd meg. :D Bowden?! :P Az meg mi?? :D :D :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 mindegyik tekerőre 1-1 bowden megy. Az is lehet, hogy nem innen van kiakadva, hanem a másik végén - a fűtésbox részen. Ezeket is nézd meg. :D A "hova fújjam" választóra 2 nézd csak meg a képeden... Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 mindegyik tekerőre 1-1 bowden megy. Az is lehet, hogy nem innen van kiakadva, hanem a másik végén - a fűtésbox részen. Ezeket is nézd meg. :D Tapogatásra megvan alul minden bowden, viszont lefényképeztem és a bejelölt rész gyanus nekem, hogy ide is kellene mennie vminek. fűtés Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 A "hova fújjam" választóra 2 nézd csak meg a képeden... Igazad van. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bond1 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 sziasztok, múltkoriban kicseréltem a világítást a fűtés konzol mögött, illetve a belső levegő keringető kapcsolójánál, nah most a probléma a következő, nemtudtam hogy kell szétszedni ezért csak kihúztam a gombot, és vissza dugtam, most meg nem kattan be, azaz a gomb nem funkcionál rendeltetés szerűen....esetleg valami megoldás a hiba elhárítására? válaszokat köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 sziasztok, múltkoriban kicseréltem a világítást a fűtés konzol mögött, illetve a belső levegő keringető kapcsolójánál, nah most a probléma a következő, nemtudtam hogy kell szétszedni ezért csak kihúztam a gombot, és vissza dugtam, most meg nem kattan be, azaz a gomb nem funkcionál rendeltetés szerűen....esetleg valami megoldás a hiba elhárítására? válaszokat köszönöm! Kiesett belőle ez a biszbasz: A kapcsoló helyén van egy nút a kapcsoló alján meg egy nútrendszer, a kettő közé kell betenni ettől marad bent a gomb minden második benyomáskor. Ott lesz valahol a szönyegen, ülés alatt.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Kiesett belőle ez a biszbasz: http://pics.coldline.hu/pics/359432-20111015-oHV6KH.jpg A kapcsoló helyén van egy nút a kapcsoló alján meg egy nútrendszer, a kettő közé kell betenni ettől marad bent a gomb minden második benyomáskor. http://pics.coldline.hu/pics/359433-20111015-pWW3Ct.jpg Ott lesz valahol a szönyegen, ülés alatt.. Én is kerestem először egy fél óráig! :D :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
kid Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Sziasztok, Az idei tél lesz az elsô amit együtt töltünk az astrával, de szomorúan tapasztaltam, hogy a középsô szellözô rostélyon csak hideg levegô jön a többin pedig meleg levegô bekapcsolt fûtésnél természetesen. Másnál is tapasztalható ez a jelenség vagy csak nálam tapasztalható ez a jelenség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Sziasztok, Az idei tél lesz az elsô amit együtt töltünk az astrával, de szomorúan tapasztaltam, hogy a középsô szellözô rostélyon csak hideg levegô jön a többin pedig meleg levegô bekapcsolt fûtésnél természetesen. Másnál is tapasztalható ez a jelenség vagy csak nálam tapasztalható ez a jelenség. Nekem is ilyen, hogy középen hideget fúj csak. De szerintem mindenkinek, vagy legalább is sok mindenkinek. Zárd le és nem fog jönni a hideg. Már amennyire le lehet zárni, mert egy pici levegő mindig fog ott jönni Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Nekem is ilyen, hogy középen hideget fúj csak. De szerintem mindenkinek, vagy legalább is sok mindenkinek. Zárd le és nem fog jönni a hideg. Már amennyire le lehet zárni, mert egy pici levegő mindig fog ott jönni Vagy be lehet tömni a középső befúvó"állandó hideg" részét egy mosogató szivaccsal. Ez a cső felső 1/3-a. a zsalu mögött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Csáko... , a fűtőradiátor kimosásán gondolkodom. Valaki csinált már ilyet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Csáko... , a fűtőradiátor kimosásán gondolkodom. Valaki csinált már ilyet? Én még nem csináltam, de valahogy úgy szokták, hogy lehúzzák a radiátor csöveit a motortérbe, és slaggal nyomátják bele a vizet. Vagy valami ilyesmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Csáko... , a fűtőradiátor kimosásán gondolkodom. Valaki csinált már ilyet? Aha, lökötöd a két csövet a motortérben a tűzfalnál, nyomsz rá slagot és kimosod. Esetleg feltöltöd egy kis időre vízkőoldóval, és aztád mosod ki. De azt azért vedd figyelembe, hogy a vízkő, trutyi sokszor jótékonyan tömítt is.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Aha, lökötöd a két csövet a motortérben a tűzfalnál, nyomsz rá slagot és kimosod. Esetleg feltöltöd egy kis időre vízkőoldóval, és aztád mosod ki. De azt azért vedd figyelembe, hogy a vízkő, trutyi sokszor jótékonyan tömítt is.. Hát igen, az a vízkőoldós megoldás az nagyon veszélyes, mert könnyen lehet belőle radiátor csere Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Hát igen, az a vízkőoldós megoldás az nagyon veszélyes, mert könnyen lehet belőle radiátor csere (Ha besülne a mutatvány van egy eladó fűtőradiátorom. Fűtött rendesen és nem locsogott benne a víz soha.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balahu Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Nekem is ilyen, hogy középen hideget fúj csak. De szerintem mindenkinek, vagy legalább is sok mindenkinek. Zárd le és nem fog jönni a hideg. Már amennyire le lehet zárni, mert egy pici levegő mindig fog ott jönni Hát nem tudom, de nálam ugyanolyan meleget fúj mint a szélsők. De mint korábban itt említettem, nem kerek vmi nálam, lehet h ezért van :D. Ja és tovább nyomozva, észrevettem a fűtés, levegő elosztó dobozon, hogy van egy lyuk (amire szerintem mennie kéne vmi csőnek) amin keresztűl állandóan jön a hideg levegő, és valami változás abban hogy hova nyomja a levegőt, de nem túl nagy intenzitású. Eddigi kocsiaimnál megszoktam, hogy 100 % -al oda megy a levegő ahova állítom, itt meg, vmivel erősebb ahova állítom, de máshova állítva is jön elég jól, csak nem annyira erősen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Október16, 2011 Megoszt Elküldve Október16, 2011 Hát nem tudom, de nálam ugyanolyan meleget fúj mint a szélsők. De mint korábban itt említettem, nem kerek vmi nálam, lehet h ezért van :D. Ja és tovább nyomozva, észrevettem a fűtés, levegő elosztó dobozon, hogy van egy lyuk (amire szerintem mennie kéne vmi csőnek) amin keresztűl állandóan jön a hideg levegő, és valami változás abban hogy hova nyomja a levegőt, de nem túl nagy intenzitású. Eddigi kocsiaimnál megszoktam, hogy 100 % -al oda megy a levegő ahova állítom, itt meg, vmivel erősebb ahova állítom, de máshova állítva is jön elég jól, csak nem annyira erősen. Az a lyuk a kesztyűtartó felé menő cső helye. Azzal lehet hűtött kesztyűtartót csinálni. Klímás a kocsid? Mert ott valóban nem sok különbség van a középső és a szélső fúvókák között (van azért, de nem sok). Amúgy ha minden jól működik, akkor sem megy 100%ban csak oda a levegő ahova állítod. A műszerfali fúvókákon mindig jön valami. Ha pl a szévédőre akarod tolni akkor odaállítod, a műszerfali fúvókákat pedig le kell tekerni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts