ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 Üdv. Hátsó fékmunka henger csere előtt áll az autó de a fékcső rá van rohadva nem kicsit! Valaki tudna segíteni hogy ilyen csövet hol tudom beszerezni? Köszi
zotya975 Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 Üdv. Hátsó fékmunka henger csere előtt áll az autó de a fékcső rá van rohadva nem kicsit! Valaki tudna segíteni hogy ilyen csövet hol tudom beszerezni? Köszi Bemész pölö az unixba ott vannak 800-1000-forint körül univerzáis réz fékcsövek különböző hosszban. Meg tudod őket hajlítani kézzel, csak szebben csináld mint én: :)
megadave Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 Üdv. Hátsó fékmunka henger csere előtt áll az autó de a fékcső rá van rohadva nem kicsit! Valaki tudna segíteni hogy ilyen csövet hol tudom beszerezni? Köszi Autósbolt, bontó, internet stb... Egyébként ezt miért nem a fék topicban kérdezed meg?
ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 Autósbolt, bontó, internet stb... Egyébként ezt miért nem a fék topicban kérdezed meg? Bocs, rossz helyre írtam! :) Egyépként néztem az unixba neten de nem találtam, meg máshol sem! help...
ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 Bemész pölö az unixba ott vannak 800-1000-forint körül univerzáis réz fékcsövek különböző hosszban. Meg tudod őket hajlítani kézzel, csak szebben csináld mint én: És ezen rajta van a hollander is?
zotya975 Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 És ezen rajta van a hollander is? Aha rajta van, szerelt fékcső de átmentem vele a fék-topicba.
ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Elküldve Augusztus8, 2011 Aha rajta van, szerelt fékcső de átmentem vele a fék-topicba. ok
hetyke Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Nah! Szívtam! Kompresszor jó lett, meg az összes tömítés, ami a klímához ment. Elmentünk horvátországba, és 1 hétig tök jól hűtött. Aztán 1 hét után meg elkezdett romlani a hűtési minőség. Sajna most szembesültem a ténnyel, hogy a nyomáskapcsolók közül a 4 pólusúnál ereszti el a gázt. A kis henger alján áll az olaj, és a 4 pólusúból folyt ki a trutyi. Ezek után sajna ismét bontani kell. Valószínűleg a gombát kell cserélni, bár lehet előbb megnézem uv lámpával. remélhetőleg a sok használattól a, meg a sok sólétől már meggyengült háza ereszti át a gázt, és így cserével megoldható. A szelep árát láttam... elég húzós! Valaki esetleg tudna olcsóbban?? Érdekelne mindkettő szelep, mert inkább most lecserélem, minthogy minden alkalommal amikor megdöglik valami, le kelljen ereszteni a cuccot... :S
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a jobb hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a bal hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus Szia! Ha a balhátsó kapaszkodónál folyik a víz, akkor miért csatlakozna a jobb hátsó ajtó felett? Nem vezetik mindkét oldalon el a csövet. Mindig a legrövidebb út a legjobb. Valószínűleg az oszlopon belül kell keresgélned, vagy endoszkópos módszerrel, ha ismerősnek van olyan. Szerencsére nekem még nem volt ilyen problémám. Amúgy az Általános műszaki problémák, vagy a Karosszéria topikba kellett volna írnod :)
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Szia! Ha a balhátsó kapaszkodónál folyik a víz, akkor miért csatlakozna a jobb hátsó ajtó felett? Nem vezetik mindkét oldalon el a csövet. Mindig a legrövidebb út a legjobb. Valószínűleg az oszlopon belül kell keresgélned, vagy endoszkópos módszerrel, ha ismerősnek van olyan. Szerencsére nekem még nem volt ilyen problémám. Amúgy az Általános műszaki problémák, vagy a Karosszéria topikba kellett volna írnod :) Im sorry.elírtam a nagy igyekezetbem.de elírás javítva. Kösz a választ.
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Im sorry.elírtam a nagy igyekezetbem.de elírás javítva. Kösz a választ. Nincs mit :)
zotya975 Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a jobb hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus A kapaszkodó mögött találkozhatsz a csővel.
hetyke Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a jobb hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus tudtommal a kapaszkodó feletti részben megy végig a cső, és nincsen megbontva, hanem egyben van. Lehet kissé ki volt már keményedve, és eltörött... Húzzál újat! A kiindulása elől a tartályból bemegy az utastérbe, jobb első oszlopban felmegy, és kimegy a hátsó ajtóba.
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 tudtommal a kapaszkodó feletti részben megy végig a cső, és nincsen megbontva, hanem egyben van. Lehet kissé ki volt már keményedve, és eltörött... Húzzál újat! A kiindulása elől a tartályból bemegy az utastérbe, jobb első oszlopban felmegy, és kimegy a hátsó ajtóba. Ablakmosócső eredeti
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 tudtommal a kapaszkodó feletti részben megy végig a cső, és nincsen megbontva, hanem egyben van. Lehet kissé ki volt már keményedve, és eltörött... Húzzál újat! A kiindulása elől a tartályból bemegy az utastérbe, jobb első oszlopban felmegy, és kimegy a hátsó ajtóba. Köszi a segítséget mindenkinek.Ha jól mértem fel a helyzetet akkor biztosabb lesz újat húzni.Valami ötlet hogyan és miként a legegyszerűbb?A régit gondolom kibányászni semmi értelme,meg ha jól néztem nem is lenne egyszerű.Amint tudom beszerzem az új csövet.Azt még nem tudom elképzelni hogy húzom be a kaszniban.De ugye nem kell leszednem a tetőkárpitot?Átböngésztem a gyári kézikönyvek pdfeit de nem találtam leírást a javítási kézikönyvben sem. Üdv:Lacus
hetyke Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Köszi a segítséget mindenkinek.Ha jól mértem fel a helyzetet akkor biztosabb lesz újat húzni.Valami ötlet hogyan és miként a legegyszerűbb?A régit gondolom kibányászni semmi értelme,meg ha jól néztem nem is lenne egyszerű.Amint tudom beszerzem az új csövet.Azt még nem tudom elképzelni hogy húzom be a kaszniban.De ugye nem kell leszednem a tetőkárpitot?Átböngésztem a gyári kézikönyvek pdfeit de nem találtam leírást a javítási kézikönyvben sem. Üdv:Lacus Tök egyszerű! :) Leszeded a kapaszkodót, meg a jobb első oszlop takaró műanyagját, illetve a jobb első ajtónál a küszöböt, a hátsó ajtónál kifordítod a csövet, elvágod és a régivel húzod be... Ha nem tudod a régi csővel behúzni, mert valamiért elszakadt, akkor meg a legolcsóbban egy skoda 120L kilométer óra spiráljából készítesz kábel befűzőt. Nem vadi újból, hanem valami bontottból.. esetleg bontott LIAZ spirál lenne a legtutibb... A gyári kábel befűzők is tök olyanok, mint a kilóméterspirálok.... és ugye azért skoda 120l-é a jó, mert az az órától a kipufogó alagútban megy hátra a váltóig... Szerintem legalább 4 méter lehet. Mivel elég merev ahhoz, hogy tolni tudd, így simán át tudod tolni az A oszloptól a hátsó ajtóig, és elég hajlékony ahhoz, hogy ez akár a jobb első ajtó átvezető kábelétől indítva told fel... hiszen ugye ott lép be az oszlopba.
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Elküldve Augusztus14, 2011 Tök egyszerű! :) Leszeded a kapaszkodót, meg a jobb első oszlop takaró műanyagját, illetve a jobb első ajtónál a küszöböt, a hátsó ajtónál kifordítod a csövet, elvágod és a régivel húzod be... Ha nem tudod a régi csővel behúzni, mert valamiért elszakadt, akkor meg a legolcsóbban egy skoda 120L kilométer óra spiráljából készítesz kábel befűzőt. Nem vadi újból, hanem valami bontottból.. esetleg bontott LIAZ spirál lenne a legtutibb... A gyári kábel befűzők is tök olyanok, mint a kilóméterspirálok.... és ugye azért skoda 120l-é a jó, mert az az órától a kipufogó alagútban megy hátra a váltóig... Szerintem legalább 4 méter lehet. Mivel elég merev ahhoz, hogy tolni tudd, így simán át tudod tolni az A oszloptól a hátsó ajtóig, és elég hajlékony ahhoz, hogy ez akár a jobb első ajtó átvezető kábelétől indítva told fel... hiszen ugye ott lép be az oszlopba. Így már teljesen világos.De inkább óvatosan és félve fogok álltalában a dolgokhoz,mert ugye kár lenne elszúrni bármit is alapon gondoltam.Inkább erősítsenek meg a nállam okosabbak mielőtt neki látok dolgoknak.Most már csak akkor a csövet kell beszerezni,de ha jól emlékszem nállunk a cégnél még maradt ki hasonló átmérőjű levegő cső,az szerintem tökéletesen megfelel az ablakmosó folyadéknak is.Akkor kb 4 méter cső elég is lehet?
hetyke Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Így már teljesen világos.De inkább óvatosan és félve fogok álltalában a dolgokhoz,mert ugye kár lenne elszúrni bármit is alapon gondoltam.Inkább erősítsenek meg a nállam okosabbak mielőtt neki látok dolgoknak.Most már csak akkor a csövet kell beszerezni,de ha jól emlékszem nállunk a cégnél még maradt ki hasonló átmérőjű levegő cső,az szerintem tökéletesen megfelel az ablakmosó folyadéknak is.Akkor kb 4 méter cső elég is lehet? Elvileg... Viszont azt nézd meg, hogy hány fokig tűri a hőmérsékletet, nehogy 50-en olvadjon! :)
Dáwid Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Elvileg... Viszont azt nézd meg, hogy hány fokig tűri a hőmérsékletet, nehogy 50-en olvadjon! :) Meg az se hátrány ha mínusz 10-ben, csomagtartónyitásnál nem törik mint a ropi :D
hetyke Elküldve Augusztus15, 2011 Elküldve Augusztus15, 2011 Meg az se hátrány ha mínusz 10-ben, csomagtartónyitásnál nem törik mint a ropi :) Húú! arra csak télen gondoltam volna! :D Most a meleggel szívok mióta szar a klíma szelep... 2 napja nem hűti a p...ámat... :S
DeneeL Elküldve Augusztus16, 2011 Elküldve Augusztus16, 2011 Sziasztok! Nemrég vettem egy '92-es GSI astrát az autó nagyon nagyon jól működik azt leszámítva hogy folyamatosan fűt. Hiába állítom bárhova csak a meleget hajlandó fújni, ha kell nem. Ez télen még nem is zavarna annyira de igy nyáron egy kicsit izzasztó :) Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baja? Előre is köszi.
astrásgyerek Elküldve Augusztus16, 2011 Elküldve Augusztus16, 2011 Sziasztok! Nemrég vettem egy '92-es GSI astrát az autó nagyon nagyon jól működik azt leszámítva hogy folyamatosan fűt. Hiába állítom bárhova csak a meleget hajlandó fújni, ha kell nem. Ez télen még nem is zavarna annyira de igy nyáron egy kicsit izzasztó :) Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baja? Előre is köszi. Le lehet akadva a bowden (hátul a középkonzolban) ami a hidegt-meleget szabályozza. :D Ki kell bontani, és meg kell nézni, szerintem csak ennyi lehet a baj. :D Ezt keresd, ami a képen látszik (barna szín) A szétszerelésről részletesen ITT olvashatsz!
zotya975 Elküldve Augusztus16, 2011 Elküldve Augusztus16, 2011 Le lehet akadva a bowden (hátul a középkonzolban) ami a hidegt-meleget szabályozza. :) Ki kell bontani, és meg kell nézni, szerintem csak ennyi lehet a baj. :D Ezt keresd, ami a képen látszik (barna szín) A szétszerelésről részletesen ITT olvashatsz! Vagy a másik felén akadt le az anyósoldali lábtérben fent-középen: Ezt bontás nélkül is látni.
megadave Elküldve Augusztus16, 2011 Elküldve Augusztus16, 2011 Vagy a másik felén akadt le az anyósoldali lábtérben fent-középen: http://pics.coldline.hu/pics/308375-20110816-OzgEOH.jpg Ezt bontás nélkül is látni. Egyébként nemrég vettem észre, hogy a sima, nem klímás fűtőboxban ez a bovden tulajdonképpen csak egy műanyag ajtót nyit-zár. A fűtővizet igazából nem is lehet elzárni, az állandóan, télen nyáron nyomja a full fűtést. Amit pedig fűtésszabályozónak hittem eddig, csak eltakarja a radiátort azzal a kis ajtóval... Lehet, hogy ez másnak nem újdonság, csak nekem... :)
Recommended Posts