Golby Elküldve Január6, 2004 Megoszt Elküldve Január6, 2004 Hali Emberek! Nemrég kicseréltük az autórádiót, ami nem volt egyszerű. A gyári magnó annyirta bele volt szorulva, hogy szét kellet szedni a műszerfalat. Miután összeraktuk, nem működött a fűtő ventillátor. A fűtés világítás egyik fele is hol működik-hol nem. De ez annyira nem érdekes. Viszont itt a tél és nem megy a fűtés. Mit csesztünk el? Tud valaki segíteni? Hol van egyáltalán a fűtő-venti :) ? Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január6, 2004 Megoszt Elküldve Január6, 2004 Szerintem a kapcsolónál van a bibi, talán nem dugtatok vissza egy lecsúszott csatlakozót... A venti amúgy a pollenszűrő alatt van, abban a nagy fekete dobozban, ami a középkonzol mögött van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Agressor Elküldve Január7, 2004 Megoszt Elküldve Január7, 2004 OFFMESTEREK! Nincs elég gyakorlótér? :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
renzso Elküldve Január7, 2004 Megoszt Elküldve Január7, 2004 OFFMESTEREK! Nincs elég gyakorlótér? :evil: Igazad van!!!! 8) koncentráljunk a fűtés problémákra :idea: Link to comment Megosztás: More sharing options...
manta Elküldve Január7, 2004 Megoszt Elküldve Január7, 2004 :oops: :roll: az astrába tényleg igazán jó a fűtés... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hemi Elküldve Január8, 2004 Megoszt Elküldve Január8, 2004 Közel 10 hozzászólást kellett törölni, OFF -olás miatt. Tessék odafigyelni!!!!!! --------------------------------------------------------------- Az Astra F fütése példásan jól sikerült! Imádom a meleget és ebben nincs hiányom:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi.tamás Elküldve Január8, 2004 Megoszt Elküldve Január8, 2004 Hemi a meleg csávó! Egyébként tényleg király a fűtés de el kell mondani, hogy ha a pollenszürő csak "félig" koszos már akkor is iszonyatosan párásodik! Persze csere és jó lessz de más autónál is így van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január8, 2004 Megoszt Elküldve Január8, 2004 Hemi a meleg csávó! Egyébként tényleg király a fűtés de el kell mondani, hogy ha a pollenszürő csak "félig" koszos már akkor is iszonyatosan párásodik! Persze csere és jó lessz de más autónál is így van? Hát jah..enyém is rendesen párásodik..viszont frankón füt..ugy 10 perc után:) volt hogy hamburgert melegitettünk vele:)) ugylátom ez a hónap a szürök hónapja lesz...kap pollent, levegöt...no meg végre beállittatom a kuplungom. :) viszont egy kérdés amit az elektromosban más irányból már megközelitettem: a fütés ventihez tartozik egy ellenállás(köteg) az enyém négy fokozatú, gondolom igy 3-vagy 4 ellenállat... nos ki akarom cserélni, mert 1-2es fokozatban meg se nyikkan a venti. aztmondták valszeg behalt 2 ellenállat ebben az adagban. nos a kérdés! ez a "dög" :twisted: is ott van vhol a kint venti környékén a "dobozban", vagy ez a középkonzolban a kapcsolonál van? csak mert meg akarom sassolni, aztán go to bontók.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi.tamás Elküldve Január9, 2004 Megoszt Elküldve Január9, 2004 Ha megtaláltad fotózd le, hogy hol van az ellenállás szerintem mindenki csak sejti! Link to comment Megosztás: More sharing options...
SPITFIRE Elküldve Január9, 2004 Megoszt Elküldve Január9, 2004 Háj mindenki meg Laci4! A fűtőventillátor előtétellenállása szemből nézve a motortér jobb oldalán van az ablatörlő alatti műanyag burkolat alatt. Kb gyufásdoboz nagyságú és 8E-be kerül. 2 csavar rögziti és elég nehéz hozzáférni. Sok sikert! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Január10, 2004 Megoszt Elküldve Január10, 2004 Háj mindenki meg Laci4! A fűtőventillátor előtétellenállása szemből nézve a motortér jobb oldalán van az ablatörlő alatti műanyag burkolat alatt. Kb gyufásdoboz nagyságú és 8E-be kerül. 2 csavar rögziti és elég nehéz hozzáférni. Sok sikert! :) Köszi! megpróbálom...megpróbálok majd képet is...de mindez még arébb lesz :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
radu Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Udvozletem :) Igaz, nem teljesen futeshez kapcsolodik, de azert megkerdem: Astra F-ben van ugye a kozepkonzolon alul egy belso keringetes (auto benne nyillal) gombocska. Ez idaig nem mukodott, most muszerfalvilagitast csereltunk, es osszeraktuk normalisan a gombot. Most ha kikapcsolt allapotban van a kapcsolo, akkor sziszeg valami, ha bekapcsolt, akkor nem. Kerdes: jol raktuk vissza a ket gumicsovet a kapcsolo vegere? Fekete csovet bal, a zold gumicsovet jobb oldalra raktuk ra. Van, akinel ez eredeti? Mukodik, vagy gyakorlatilag semmi ertelme nincsen, es bekapcsolva is beszivja a kinti levegot? Koszonom! Radu Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsi.tamás Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Csak akkor kéne szisszeni egy rövidet amikor kikapcsolod akkor müködik, ha folyamatosan sziszeg az nem jó! Egyébként használ menj egy kicsit egy 2ütemű autó mögött! Link to comment Megosztás: More sharing options...
radu Elküldve Január15, 2004 Megoszt Elküldve Január15, 2004 Csak akkor kéne szisszeni egy rövidet amikor kikapcsolod akkor müködik, ha folyamatosan sziszeg az nem jó! Egyébként használ menj egy kicsit egy 2ütemű autó mögött! Koszi a valaszt! Akkor jobb lesz atkotni, valszeg csak felcsereltem a ket csovet. Remelem kart nem okoztam.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január19, 2004 Megoszt Elküldve Január19, 2004 Hogy lehet? Azt hallottam valakitől hogyha a belső levegőkeringetést bekapcsolom akkor úgyanolyan meleg jön majd középről mint oldalról. Megtettem, de ugyanolyan, jóindulattal lagyos levegő jött továbbra is. Egészen máig. Ma hozzá sem nyúltam a keringetőkapcsolóhoz (kikapcsolt állásban volt), és azt vettem észre hogy meleg levegő jön a középsőkből is ugyanúgy mint a szélsőkből. Itt a fórumon a korábbi hozzászólásokból kiszűrve, többek szerint kizárt hogy meleg jöjjön középről is. Várom az ötleteket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január19, 2004 Megoszt Elküldve Január19, 2004 A középsőből is jöhet meleg, de nem annyira, mint a többi helyről. Inkább csak langyos, kézmeleg szokott lenni max. Ez gyárilag van így kitalálva, mint már említettük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Vktr Elküldve Január19, 2004 Megoszt Elküldve Január19, 2004 Ja, szerintem ha belső keringeted, akkor a benti, kicsit melegebb levegőt fújja, amúgy meg a kintit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
16DA Elküldve Január20, 2004 Megoszt Elküldve Január20, 2004 Nálam az utastér és lábfűtésre állítva tök meleget nyom középről is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
rolmillion Elküldve Február2, 2004 Megoszt Elküldve Február2, 2004 Hali! És az mitől van hogy a középső levegőztetőt nemtom elzárni azzal a tekerő bigyóval? Így télen elég kellemetlen a minuszos beömlő levegő. Hali Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február2, 2004 Megoszt Elküldve Február2, 2004 Hali! És az mitől van hogy a középső levegőztetőt nemtom elzárni azzal a tekerő bigyóval? Így télen elég kellemetlen a minuszos beömlő levegő. Hali Nem biztos hogy ez a baja de nekem is volt hasonló. Nekem éppenhogycsak jött a hideg de tényleg elég kellemetlen. Ha leszeded a szellőzőrostélyt akkor látod hogy a tekerő egy fémkallantyúhoz csatlakozik. Ez a fémpöcköt egyszerűen ki és be lehet pattintani. Próbáld meg úgy visszapattintani hogy közben magadfelé húzod. Ha minden igaz ilyenkor már elég jól fog zárni. Ha nem ez a gond akkor nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Elküldve Február26, 2004 Megoszt Elküldve Február26, 2004 Én leszedtem a rácsot, aztán tettem bele egy-egy mosogatószivacsot. A kopirájtra igényt tartok :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március13, 2004 Megoszt Elküldve Március13, 2004 Hogy lehet? Azt hallottam valakitől hogyha a belső levegőkeringetést bekapcsolom akkor úgyanolyan meleg jön majd középről mint oldalról. Megtettem, de ugyanolyan, jóindulattal lagyos levegő jött továbbra is. Egészen máig. Ma hozzá sem nyúltam a keringetőkapcsolóhoz (kikapcsolt állásban volt), és azt vettem észre hogy meleg levegő jön a középsőkből is ugyanúgy mint a szélsőkből. Itt a fórumon a korábbi hozzászólásokból kiszűrve, többek szerint kizárt hogy meleg jöjjön középről is. Várom az ötleteket. Ha elég hosszútávon használod a gépet, akkor 5-6 km után, már mindenhonnan kellemes meleget áraszt. Nálam legalábbis így van. középről persze eleinte nekem is hűvösebbet fúj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március13, 2004 Megoszt Elküldve Március13, 2004 Ha elég hosszútávon használod a gépet, akkor 5-6 km után, már mindenhonnan kellemes meleget áraszt. Nálam legalábbis így van. középről persze eleinte nekem is hűvösebbet fúj. Jó neked. Bár így kifele a télből már szinte mindegy. Legújabb megállapításom hogy ha az ablakra fújatod akkor nem nyom középről meleget, ha magadfele állítod (mármint a tekerőt, és nem a rostélyt), akkor nyomja a meleget. Viszont a hideg is jön. Lehet hogy opeléknél voltak nagy fejek, de ha a sebváltóra (ahol általában van a kezem) állítom a rostélyt akkor nem érzem a hideget, viszont ha odateszem a kezem akkor a tetején érzem hogy jön a hideg. Jó kacifántos írás lett, ne lepődjetek meg ha nem értitek. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
coll Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Sziasztok Szeretnék egy kis segítséget kérni, van egy 1994-es 1.4 Astrám nagyon párásodik szinte ködös lesz az ablak, azt mondták, hogy cseréljek ki valamilyen szűrőt de hol van ez a szűrő? Tegnap, amikor már meleg volt a motor feltekertem a fűtést és ilyen porszerű ködös izé jött ki a szelőzőből. A hűtővíz szintje nem változott látszatra. Mi lehet a baj ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Március18, 2004 Megoszt Elküldve Március18, 2004 Szeretnék egy kis segítséget kérni, van egy 1994-es 1.4 Astrám nagyon párásodik szinte ködös lesz az ablak, azt mondták, hogy cseréljek ki valamilyen szűrőt de hol van ez a szűrő? esetleg nézd meg ezt Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts