Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Fűtés, és klíma

Golby

Recommended Posts

Persze, gyárilag elzárhatatlan szellőzőket, építettek be, és külön szőnyeg-vizező létesítmények is voltak, hogy már gyárilag vizes szivacsok legyenek a padlólemezeken ;) :lol:

Nekem olyan szőnyeg-vizezőm nincs is, de van helyette automata párásító készülékem :)

Megosztás:

Nekem olyan szőnyeg-vizezőm nincs is, de van helyette automata párásító készülékem :)

Szélvédő alatti lefolyó kitakarítás-porszívózás, lefolyó pöcs kitakarítás, pollenszűrő környéke kitisztítás, levélrács-szélvédő közötti tömítés kijajítás, levélrács-lefolyó között gumi helyrepattintás, beázás megszüntetés, és már nem is fog párálni :) ;)

(2 személlyel, ha belső keringtetéssel fűtök, több mint fél óra kell, az első párafolthoz az oldalablakon. Ha nem belső keringetek, akkor egyáltalán nem párásodik :lol:)

Megosztás:

Szélvédő alatti lefolyó kitakarítás-porszívózás, lefolyó pöcs kitakarítás, pollenszűrő környéke kitisztítás, levélrács-szélvédő közötti tömítés kijajítás, levélrács-lefolyó között gumi helyrepattintás, beázás megszüntetés, és már nem is fog párálni :) ;)

(2 személlyel, ha belső keringtetéssel fűtök, több mint fél óra kell, az első párafolthoz az oldalablakon. Ha nem belső keringetek, akkor egyáltalán nem párásodik :lol:)

A takarítás megvolt, tény hogy muskátlit lehetett volna ültetni a pollenszűrő környékébe. Jobb is lett utána, talán túloztam a párásító készülékkel...

Megosztás:

Sziasztok,

Érdeklôdnék, hogy esetleg valaki rakatott-e már utólagosan állófûtést a diesel astrájába. Ha esetleg igen, akkor legyen szíves megosztani, hogy milyet, ês milyen árból jött ki a szerkezet, meg a szerelés külön-külön.

köszi

Megosztás:

Hali!Nem tudjátok hol lehet kapni olyan hűtőt,amin rajta van az a keret ,amire a hűtőventillátor keretet lehet rárögzíteni?

Bárdiéknak nincs,hűtőm meg lyukas...

96-os x14xe

ferdehátú,5ajtós ;)

Vagy vegyem meg a keret nélkülit és vadásszak bontóban ventikeretet?

A jelenlegi lyukas hűtőről nem lehet átrakni a keretet? :lol:

Megosztás:

Hali!Nem tudjátok hol lehet kapni olyan hűtőt,amin rajta van az a keret ,amire a hűtőventillátor keretet lehet rárögzíteni?

96-os x14xe

ferdehátú,5ajtós :lol:

Szerintem ez lenne a legértelmesebb.

Megosztás:

96-os x14xe

ferdehátú,5ajtós :lol:

Nekem van itthon vagy 3 ventim kerettel.

Ilyen kellene?

89028-20100911-EV0Exl.jpg

Megosztás:

Üdv!

Gondjaim voltak a termosztáttal! Lényeg, hogy nyáron kb 90 körül működött, de mióta bejöttek a hidegek, így eléggé lement a hőfok 85-ig. Tettem bele újat. A motor 1.6 16 V Ecotec. Ugye a termosztát elvileg komplett ház cseré lenne... De! Mivel, hogy nem volt pénzem, így egy ismerős esztergályossal a régi házat felszabályoztattam. Tehát a lényeg, hogy a termosztát szélei kikoptatják az alu házat, és emiatt szépen folyamatosan átereszt. Ez a váll lett leesztergálva. Ezzel ugye ki lett javítva a termosztát áteresztőképessége. Csakhogy a termosztát rúdjából is le kellett csiszolni, mert az a fél milliméter anyaghiány másként nem kompenzálható. Összerakás után nyomásteszt... tökéletesen záródott! Beépítés után ismét tökéletesen záródott, és a motor hőmérséklete 85 helyett 95-re állt be. Kérdésem tehát, hogy a 95 fok az normális üzemi hőmérséklet, vagy 90-en kellene állnia? Ha nem normális, akkor mit fog okozni a magasabb hőmérséklet? A termosztát működése 94-95-ön teljesen jónak tűnik. Másik 1.4 8V astránál másként megy! felmegy 95-re a víz, aztán visszahűl 90-re, és ott is marad fixen. Itt 95-ön stabil!

Lehet, hogy téved a visszajelző műszerem??? Hogyan deríthető ki??

előre is köszi!

Hetyke

Megosztás:

A folyamatos 95 fok nem káros??

Úgyis 85-és 95 között mozog folyamatosan, nem fog neked a műszerfal 1 fokos pontossággal mutatni úgysem. (egy rendes hőmérővel becélzod az egyik vízcsövet, és valszeg 85-88 körül lesz üzemmelegen úgyis. Ennyire kár rámászni a dologra :lol: Ha rendesen nyit a termosztát, ahol kell kapcsol a hőgomba, és van benne víz is ami nem fagy meg, akkor ennyi. :D

Megosztás:

Alatta van, elvileg a szűrő felől cserélhető, nézz be a Gyik topicba, mintha ott lenne erről is vmi.

Akkor megvan a hiba oka hogy miért nem megy a venti. :lol: A motrot kiszedték belőle mielőtt eladták a kocsit...ennyit a kereskedőkről...mondjuk 149 ezerért nem is várhatok többet...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.