Driven Elküldve November30, 2011 Elküldve November30, 2011 Persze, gyárilag elzárhatatlan szellőzőket, építettek be, és külön szőnyeg-vizező létesítmények is voltak, hogy már gyárilag vizes szivacsok legyenek a padlólemezeken ;) :lol: Nekem olyan szőnyeg-vizezőm nincs is, de van helyette automata párásító készülékem :)
Dáwid Elküldve November30, 2011 Elküldve November30, 2011 Nekem olyan szőnyeg-vizezőm nincs is, de van helyette automata párásító készülékem :) Szélvédő alatti lefolyó kitakarítás-porszívózás, lefolyó pöcs kitakarítás, pollenszűrő környéke kitisztítás, levélrács-szélvédő közötti tömítés kijajítás, levélrács-lefolyó között gumi helyrepattintás, beázás megszüntetés, és már nem is fog párálni :) ;) (2 személlyel, ha belső keringtetéssel fűtök, több mint fél óra kell, az első párafolthoz az oldalablakon. Ha nem belső keringetek, akkor egyáltalán nem párásodik :lol:)
Driven Elküldve November30, 2011 Elküldve November30, 2011 Szélvédő alatti lefolyó kitakarítás-porszívózás, lefolyó pöcs kitakarítás, pollenszűrő környéke kitisztítás, levélrács-szélvédő közötti tömítés kijajítás, levélrács-lefolyó között gumi helyrepattintás, beázás megszüntetés, és már nem is fog párálni :) ;) (2 személlyel, ha belső keringtetéssel fűtök, több mint fél óra kell, az első párafolthoz az oldalablakon. Ha nem belső keringetek, akkor egyáltalán nem párásodik :lol:) A takarítás megvolt, tény hogy muskátlit lehetett volna ültetni a pollenszűrő környékébe. Jobb is lett utána, talán túloztam a párásító készülékkel...
hetyke Elküldve December5, 2011 Elküldve December5, 2011 Héló! X16XEL motorhoz szeretnék termosztátot vásárolni. Mindenhol csak komplett házat kapni. Esetleg tudna valaki ajánlani betétet, ami a gyári házba passzol? Van valakinek valami megbízható forrása?? Előre is köszönöm!
fecsoka Elküldve December7, 2011 Elküldve December7, 2011 Héló! X16XEL motorhoz szeretnék termosztátot vásárolni. Mindenhol csak komplett házat kapni. Esetleg tudna valaki ajánlani betétet, ami a gyári házba passzol? Van valakinek valami megbízható forrása?? Előre is köszönöm! Ezt nézd meg! http://shop.bardiauto.hu/index.php
kid Elküldve December7, 2011 Elküldve December7, 2011 Sziasztok, Érdeklôdnék, hogy esetleg valaki rakatott-e már utólagosan állófûtést a diesel astrájába. Ha esetleg igen, akkor legyen szíves megosztani, hogy milyet, ês milyen árból jött ki a szerkezet, meg a szerelés külön-külön. köszi
tamasmi87 Elküldve December15, 2011 Elküldve December15, 2011 Hali!Nem tudjátok hol lehet kapni olyan hűtőt,amin rajta van az a keret ,amire a hűtőventillátor keretet lehet rárögzíteni? Bárdiéknak nincs,hűtőm meg lyukas... 96-os x14xe ferdehátú,5ajtós :lol: Vagy vegyem meg a keret nélkülit és vadásszak bontóban ventikeretet?
FPepe Elküldve December15, 2011 Elküldve December15, 2011 Hali!Nem tudjátok hol lehet kapni olyan hűtőt,amin rajta van az a keret ,amire a hűtőventillátor keretet lehet rárögzíteni? Bárdiéknak nincs,hűtőm meg lyukas... 96-os x14xe ferdehátú,5ajtós ;) Vagy vegyem meg a keret nélkülit és vadásszak bontóban ventikeretet? A jelenlegi lyukas hűtőről nem lehet átrakni a keretet? :lol:
megadave Elküldve December15, 2011 Elküldve December15, 2011 Hali!Nem tudjátok hol lehet kapni olyan hűtőt,amin rajta van az a keret ,amire a hűtőventillátor keretet lehet rárögzíteni? Bárdiéknak nincs,hűtőm meg lyukas... 96-os x14xe ferdehátú,5ajtós :lol: Vagy vegyem meg a keret nélkülit és vadásszak bontóban ventikeretet? Szerintem ez lenne a legértelmesebb.
jankovacs Elküldve December16, 2011 Elküldve December16, 2011 Sziasztok! Szerintetek mennyi idő vagy megtett kilométer kell kb. ahhoz, hogy a tágulási tartályba öntött fagyálló normálisan elkeveredjen a rendszerben levő folyadékkal? Köszi előre is!
atis c14se Elküldve December16, 2011 Elküldve December16, 2011 Sziasztok! Szerintetek mennyi idő vagy megtett kilométer kell kb. ahhoz, hogy a tágulási tartályba öntött fagyálló normálisan elkeveredjen a rendszerben levő folyadékkal? Köszi előre is! Szerintem egy pár perc.
öcsibácsi Elküldve December16, 2011 Elküldve December16, 2011 Hali!Nem tudjátok hol lehet kapni olyan hűtőt,amin rajta van az a keret ,amire a hűtőventillátor keretet lehet rárögzíteni? Bárdiéknak nincs,hűtőm meg lyukas... 96-os x14xe ferdehátú,5ajtós :lol: Vagy vegyem meg a keret nélkülit és vadásszak bontóban ventikeretet? Nekem van itthon vagy 3 ventim kerettel. Ilyen kellene?
Imike20 Elküldve December19, 2011 Elküldve December19, 2011 Sziasztok! Az egyik vízcsövemet szeretném kicserélni! Annyit kérdeznék hogy van-e különbség a gyári és utángyártott között?
J0hnny Elküldve December19, 2011 Elküldve December19, 2011 Sziasztok! Az egyik vízcsövemet szeretném kicserélni! Annyit kérdeznék hogy van-e különbség a gyári és utángyártott között? Nem hiszem, hogy bármi gond lenne az utángyárival.
astrásgyerek Elküldve December19, 2011 Elküldve December19, 2011 Sziasztok! Az egyik vízcsövemet szeretném kicserélni! Annyit kérdeznék hogy van-e különbség a gyári és utángyártott között? Árban mindenképpen. :D Új cső, az utángyártottal sem hinném, hogy gond lenne, én azt venném. :lol:
hetyke Elküldve December21, 2011 Elküldve December21, 2011 Üdv! Gondjaim voltak a termosztáttal! Lényeg, hogy nyáron kb 90 körül működött, de mióta bejöttek a hidegek, így eléggé lement a hőfok 85-ig. Tettem bele újat. A motor 1.6 16 V Ecotec. Ugye a termosztát elvileg komplett ház cseré lenne... De! Mivel, hogy nem volt pénzem, így egy ismerős esztergályossal a régi házat felszabályoztattam. Tehát a lényeg, hogy a termosztát szélei kikoptatják az alu házat, és emiatt szépen folyamatosan átereszt. Ez a váll lett leesztergálva. Ezzel ugye ki lett javítva a termosztát áteresztőképessége. Csakhogy a termosztát rúdjából is le kellett csiszolni, mert az a fél milliméter anyaghiány másként nem kompenzálható. Összerakás után nyomásteszt... tökéletesen záródott! Beépítés után ismét tökéletesen záródott, és a motor hőmérséklete 85 helyett 95-re állt be. Kérdésem tehát, hogy a 95 fok az normális üzemi hőmérséklet, vagy 90-en kellene állnia? Ha nem normális, akkor mit fog okozni a magasabb hőmérséklet? A termosztát működése 94-95-ön teljesen jónak tűnik. Másik 1.4 8V astránál másként megy! felmegy 95-re a víz, aztán visszahűl 90-re, és ott is marad fixen. Itt 95-ön stabil! Lehet, hogy téved a visszajelző műszerem??? Hogyan deríthető ki?? előre is köszi! Hetyke
astrásgyerek Elküldve December21, 2011 Elküldve December21, 2011 Lehet, hogy téved a visszajelző műszerem??? Hogyan deríthető ki?? Akár ez is lehet. Kipróbálsz egy másikat. :lol: Ha tudsz kérni kölcsön az jó megoldás lehet. (nekem is van 2 műszeregységem, és másképpen mutatnak 1-2 fok eltérés lehet kb.)
hetyke Elküldve December21, 2011 Elküldve December21, 2011 Akár ez is lehet. Kipróbálsz egy másikat. :lol: Ha tudsz kérni kölcsön az jó megoldás lehet. (nekem is van 2 műszeregységem, és másképpen mutatnak 1-2 fok eltérés lehet kb.) A folyamatos 95 fok nem káros??
Tiu Elküldve December21, 2011 Elküldve December21, 2011 A folyamatos 95 fok nem káros?? Volt egy olyan széria 2000 környékén, ami gyárilag 95-ös termosztáttal jött ki. :lol:
hetyke Elküldve December22, 2011 Elküldve December22, 2011 Volt egy olyan széria 2000 környékén, ami gyárilag 95-ös termosztáttal jött ki. :D Ez 2000-es gyártású... :lol:
Dáwid Elküldve December22, 2011 Elküldve December22, 2011 A folyamatos 95 fok nem káros?? Úgyis 85-és 95 között mozog folyamatosan, nem fog neked a műszerfal 1 fokos pontossággal mutatni úgysem. (egy rendes hőmérővel becélzod az egyik vízcsövet, és valszeg 85-88 körül lesz üzemmelegen úgyis. Ennyire kár rámászni a dologra :lol: Ha rendesen nyit a termosztát, ahol kell kapcsol a hőgomba, és van benne víz is ami nem fagy meg, akkor ennyi. :D
Imike20 Elküldve December23, 2011 Elküldve December23, 2011 Nem hiszem, hogy bármi gond lenne az utángyárival. 4600HUF az utángyártott 6800HUF a gyári! Szal jó lesz az olcsóbbik! :lol:
z66666 Elküldve December27, 2011 Elküldve December27, 2011 Hali! A belső fűtés motorja közvetlenül a pollenszűrő alatt van vagy még beljebb?? :lol:
FPepe Elküldve December27, 2011 Elküldve December27, 2011 Hali! A belső fűtés motorja közvetlenül a pollenszűrő alatt van vagy még beljebb?? :lol: Alatta van, elvileg a szűrő felől cserélhető, nézz be a Gyik topicba, mintha ott lenne erről is vmi.
z66666 Elküldve December27, 2011 Elküldve December27, 2011 Alatta van, elvileg a szűrő felől cserélhető, nézz be a Gyik topicba, mintha ott lenne erről is vmi. Akkor megvan a hiba oka hogy miért nem megy a venti. :lol: A motrot kiszedték belőle mielőtt eladták a kocsit...ennyit a kereskedőkről...mondjuk 149 ezerért nem is várhatok többet...
Recommended Posts