ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Üdv. Hátsó fékmunka henger csere előtt áll az autó de a fékcső rá van rohadva nem kicsit! Valaki tudna segíteni hogy ilyen csövet hol tudom beszerezni? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Üdv. Hátsó fékmunka henger csere előtt áll az autó de a fékcső rá van rohadva nem kicsit! Valaki tudna segíteni hogy ilyen csövet hol tudom beszerezni? Köszi Bemész pölö az unixba ott vannak 800-1000-forint körül univerzáis réz fékcsövek különböző hosszban. Meg tudod őket hajlítani kézzel, csak szebben csináld mint én: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Üdv. Hátsó fékmunka henger csere előtt áll az autó de a fékcső rá van rohadva nem kicsit! Valaki tudna segíteni hogy ilyen csövet hol tudom beszerezni? Köszi Autósbolt, bontó, internet stb... Egyébként ezt miért nem a fék topicban kérdezed meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Autósbolt, bontó, internet stb... Egyébként ezt miért nem a fék topicban kérdezed meg? Bocs, rossz helyre írtam! :) Egyépként néztem az unixba neten de nem találtam, meg máshol sem! help... Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Bemész pölö az unixba ott vannak 800-1000-forint körül univerzáis réz fékcsövek különböző hosszban. Meg tudod őket hajlítani kézzel, csak szebben csináld mint én: És ezen rajta van a hollander is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 És ezen rajta van a hollander is? Aha rajta van, szerelt fékcső de átmentem vele a fék-topicba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ihbastra Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Aha rajta van, szerelt fékcső de átmentem vele a fék-topicba. ok Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Nah! Szívtam! Kompresszor jó lett, meg az összes tömítés, ami a klímához ment. Elmentünk horvátországba, és 1 hétig tök jól hűtött. Aztán 1 hét után meg elkezdett romlani a hűtési minőség. Sajna most szembesültem a ténnyel, hogy a nyomáskapcsolók közül a 4 pólusúnál ereszti el a gázt. A kis henger alján áll az olaj, és a 4 pólusúból folyt ki a trutyi. Ezek után sajna ismét bontani kell. Valószínűleg a gombát kell cserélni, bár lehet előbb megnézem uv lámpával. remélhetőleg a sok használattól a, meg a sok sólétől már meggyengült háza ereszti át a gázt, és így cserével megoldható. A szelep árát láttam... elég húzós! Valaki esetleg tudna olcsóbban?? Érdekelne mindkettő szelep, mert inkább most lecserélem, minthogy minden alkalommal amikor megdöglik valami, le kelljen ereszteni a cuccot... :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a jobb hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a bal hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus Szia! Ha a balhátsó kapaszkodónál folyik a víz, akkor miért csatlakozna a jobb hátsó ajtó felett? Nem vezetik mindkét oldalon el a csövet. Mindig a legrövidebb út a legjobb. Valószínűleg az oszlopon belül kell keresgélned, vagy endoszkópos módszerrel, ha ismerősnek van olyan. Szerencsére nekem még nem volt ilyen problémám. Amúgy az Általános műszaki problémák, vagy a Karosszéria topikba kellett volna írnod :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Szia! Ha a balhátsó kapaszkodónál folyik a víz, akkor miért csatlakozna a jobb hátsó ajtó felett? Nem vezetik mindkét oldalon el a csövet. Mindig a legrövidebb út a legjobb. Valószínűleg az oszlopon belül kell keresgélned, vagy endoszkópos módszerrel, ha ismerősnek van olyan. Szerencsére nekem még nem volt ilyen problémám. Amúgy az Általános műszaki problémák, vagy a Karosszéria topikba kellett volna írnod :) Im sorry.elírtam a nagy igyekezetbem.de elírás javítva. Kösz a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Im sorry.elírtam a nagy igyekezetbem.de elírás javítva. Kösz a választ. Nincs mit :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a jobb hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus A kapaszkodó mögött találkozhatsz a csővel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Hello! Nem tudom jó topikba írok e vagy se de majd max úgyis felvilágosítotok hogy azért ne ide meg ne oda írjak.A kérdés az lenne hogy Opel Astra F (nem sedan) hátsó ablaktörlőhöz tartozó spriccelő cső összecsatlakozik a jobb hátsó ajtó feletti kaszni részben:?De hol is pontosan:?Mert nekem sikerült úgy leszedni a gyári hátsó spolert amiben a spriccelő található hogy a levételkor a toldásnál szétcsúszott,s így most nem megy a hátsó szélvédőre víz.Amikor kapcsolom a szívattyú nyomja is csak épp a jobb hátsó ajtónál lévő kapaszkodónál folyik a tetőkárpiton keresztül a víz. Szeretném összerakni de nem találom a cső végét ami a kaszniban lehet valahol. remélem tud valaki segíteni. várom válaszotokat! Üdv:Lacus tudtommal a kapaszkodó feletti részben megy végig a cső, és nincsen megbontva, hanem egyben van. Lehet kissé ki volt már keményedve, és eltörött... Húzzál újat! A kiindulása elől a tartályból bemegy az utastérbe, jobb első oszlopban felmegy, és kimegy a hátsó ajtóba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Porter Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 tudtommal a kapaszkodó feletti részben megy végig a cső, és nincsen megbontva, hanem egyben van. Lehet kissé ki volt már keményedve, és eltörött... Húzzál újat! A kiindulása elől a tartályból bemegy az utastérbe, jobb első oszlopban felmegy, és kimegy a hátsó ajtóba. Ablakmosócső eredeti Link to comment Megosztás: More sharing options...
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 tudtommal a kapaszkodó feletti részben megy végig a cső, és nincsen megbontva, hanem egyben van. Lehet kissé ki volt már keményedve, és eltörött... Húzzál újat! A kiindulása elől a tartályból bemegy az utastérbe, jobb első oszlopban felmegy, és kimegy a hátsó ajtóba. Köszi a segítséget mindenkinek.Ha jól mértem fel a helyzetet akkor biztosabb lesz újat húzni.Valami ötlet hogyan és miként a legegyszerűbb?A régit gondolom kibányászni semmi értelme,meg ha jól néztem nem is lenne egyszerű.Amint tudom beszerzem az új csövet.Azt még nem tudom elképzelni hogy húzom be a kaszniban.De ugye nem kell leszednem a tetőkárpitot?Átböngésztem a gyári kézikönyvek pdfeit de nem találtam leírást a javítási kézikönyvben sem. Üdv:Lacus Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Köszi a segítséget mindenkinek.Ha jól mértem fel a helyzetet akkor biztosabb lesz újat húzni.Valami ötlet hogyan és miként a legegyszerűbb?A régit gondolom kibányászni semmi értelme,meg ha jól néztem nem is lenne egyszerű.Amint tudom beszerzem az új csövet.Azt még nem tudom elképzelni hogy húzom be a kaszniban.De ugye nem kell leszednem a tetőkárpitot?Átböngésztem a gyári kézikönyvek pdfeit de nem találtam leírást a javítási kézikönyvben sem. Üdv:Lacus Tök egyszerű! :) Leszeded a kapaszkodót, meg a jobb első oszlop takaró műanyagját, illetve a jobb első ajtónál a küszöböt, a hátsó ajtónál kifordítod a csövet, elvágod és a régivel húzod be... Ha nem tudod a régi csővel behúzni, mert valamiért elszakadt, akkor meg a legolcsóbban egy skoda 120L kilométer óra spiráljából készítesz kábel befűzőt. Nem vadi újból, hanem valami bontottból.. esetleg bontott LIAZ spirál lenne a legtutibb... A gyári kábel befűzők is tök olyanok, mint a kilóméterspirálok.... és ugye azért skoda 120l-é a jó, mert az az órától a kipufogó alagútban megy hátra a váltóig... Szerintem legalább 4 méter lehet. Mivel elég merev ahhoz, hogy tolni tudd, így simán át tudod tolni az A oszloptól a hátsó ajtóig, és elég hajlékony ahhoz, hogy ez akár a jobb első ajtó átvezető kábelétől indítva told fel... hiszen ugye ott lép be az oszlopba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
partyarc83 Elküldve Augusztus14, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus14, 2011 Tök egyszerű! :) Leszeded a kapaszkodót, meg a jobb első oszlop takaró műanyagját, illetve a jobb első ajtónál a küszöböt, a hátsó ajtónál kifordítod a csövet, elvágod és a régivel húzod be... Ha nem tudod a régi csővel behúzni, mert valamiért elszakadt, akkor meg a legolcsóbban egy skoda 120L kilométer óra spiráljából készítesz kábel befűzőt. Nem vadi újból, hanem valami bontottból.. esetleg bontott LIAZ spirál lenne a legtutibb... A gyári kábel befűzők is tök olyanok, mint a kilóméterspirálok.... és ugye azért skoda 120l-é a jó, mert az az órától a kipufogó alagútban megy hátra a váltóig... Szerintem legalább 4 méter lehet. Mivel elég merev ahhoz, hogy tolni tudd, így simán át tudod tolni az A oszloptól a hátsó ajtóig, és elég hajlékony ahhoz, hogy ez akár a jobb első ajtó átvezető kábelétől indítva told fel... hiszen ugye ott lép be az oszlopba. Így már teljesen világos.De inkább óvatosan és félve fogok álltalában a dolgokhoz,mert ugye kár lenne elszúrni bármit is alapon gondoltam.Inkább erősítsenek meg a nállam okosabbak mielőtt neki látok dolgoknak.Most már csak akkor a csövet kell beszerezni,de ha jól emlékszem nállunk a cégnél még maradt ki hasonló átmérőjű levegő cső,az szerintem tökéletesen megfelel az ablakmosó folyadéknak is.Akkor kb 4 méter cső elég is lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus15, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2011 Így már teljesen világos.De inkább óvatosan és félve fogok álltalában a dolgokhoz,mert ugye kár lenne elszúrni bármit is alapon gondoltam.Inkább erősítsenek meg a nállam okosabbak mielőtt neki látok dolgoknak.Most már csak akkor a csövet kell beszerezni,de ha jól emlékszem nállunk a cégnél még maradt ki hasonló átmérőjű levegő cső,az szerintem tökéletesen megfelel az ablakmosó folyadéknak is.Akkor kb 4 méter cső elég is lehet? Elvileg... Viszont azt nézd meg, hogy hány fokig tűri a hőmérsékletet, nehogy 50-en olvadjon! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus15, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2011 Elvileg... Viszont azt nézd meg, hogy hány fokig tűri a hőmérsékletet, nehogy 50-en olvadjon! :) Meg az se hátrány ha mínusz 10-ben, csomagtartónyitásnál nem törik mint a ropi :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Augusztus15, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2011 Meg az se hátrány ha mínusz 10-ben, csomagtartónyitásnál nem törik mint a ropi :) Húú! arra csak télen gondoltam volna! :D Most a meleggel szívok mióta szar a klíma szelep... 2 napja nem hűti a p...ámat... :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
DeneeL Elküldve Augusztus16, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2011 Sziasztok! Nemrég vettem egy '92-es GSI astrát az autó nagyon nagyon jól működik azt leszámítva hogy folyamatosan fűt. Hiába állítom bárhova csak a meleget hajlandó fújni, ha kell nem. Ez télen még nem is zavarna annyira de igy nyáron egy kicsit izzasztó :) Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baja? Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus16, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2011 Sziasztok! Nemrég vettem egy '92-es GSI astrát az autó nagyon nagyon jól működik azt leszámítva hogy folyamatosan fűt. Hiába állítom bárhova csak a meleget hajlandó fújni, ha kell nem. Ez télen még nem is zavarna annyira de igy nyáron egy kicsit izzasztó :) Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baja? Előre is köszi. Le lehet akadva a bowden (hátul a középkonzolban) ami a hidegt-meleget szabályozza. :D Ki kell bontani, és meg kell nézni, szerintem csak ennyi lehet a baj. :D Ezt keresd, ami a képen látszik (barna szín) A szétszerelésről részletesen ITT olvashatsz! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus16, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2011 Le lehet akadva a bowden (hátul a középkonzolban) ami a hidegt-meleget szabályozza. :) Ki kell bontani, és meg kell nézni, szerintem csak ennyi lehet a baj. :D Ezt keresd, ami a képen látszik (barna szín) A szétszerelésről részletesen ITT olvashatsz! Vagy a másik felén akadt le az anyósoldali lábtérben fent-középen: Ezt bontás nélkül is látni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus16, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2011 Vagy a másik felén akadt le az anyósoldali lábtérben fent-középen: http://pics.coldline.hu/pics/308375-20110816-OzgEOH.jpg Ezt bontás nélkül is látni. Egyébként nemrég vettem észre, hogy a sima, nem klímás fűtőboxban ez a bovden tulajdonképpen csak egy műanyag ajtót nyit-zár. A fűtővizet igazából nem is lehet elzárni, az állandóan, télen nyáron nyomja a full fűtést. Amit pedig fűtésszabályozónak hittem eddig, csak eltakarja a radiátort azzal a kis ajtóval... Lehet, hogy ez másnak nem újdonság, csak nekem... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts